/

Noi culmi ale ridicolului în magistratură: CSM a făcut un grup de lucru, condus de un judecător, plus alți șase membri și secretariat, care să rezolve problema decontării ochelarilor

CSM aînființat un grup de lucru care să rezolve problema decontării ochelarilor Foto: ICCJ

Noi culmi ale ridicolului în magistratură: CSM a făcut un grup de lucru, condus de un judecător, plus alți șase membri și secretariat, care să rezolve problema decontării ochelarilor judecătorilor și procurorilor. Decizia CSM de înființare a acestui „grup de lucru interinstituțional în vederea elaborării procedurii de decontare a aparatelor de corecție speciale pentru personalul a cărui activitate implică un echipament cu monitor” a fost luată la 4 aprilie.

Citește și: Fapte: prețurile la benzină și motorină au crescut cu aproape 10% în trei luni. Litrul de benzină la o stație Petrom a ajuns la 7,24 lei, iar cel de motorină la 7,47 lei

Inițial, însuși președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) Alina Corbu, a emis un ordin prin care a stabilit un plafon de 3.000 de lei pentru decontarea ochelarilor judecătorilor, din care 2.500 de lei pentru lentile și 500 de lei pentru rame. În plus, se va deconta manopera și consultația medicală.

Grup de lucru care să rezolve problema decontării ochelarilor

Imediat, tot joi, a avut loc prima ședință a „grupului de lucru interinstituțional în vederea elaborării procedurii de decontare a aparatelor de corecție speciale pentru personalul a cărui activitate implică un echipament cu monitor”.

Grupul de lucru este condus de judecătorul Alin Ene, membru al CSM, plătit de contribuabili cu circa 15.000 lei pe lună, în anul fiscal 2022. Din grup face parte judecătoarea Maria Ceaușescu, care lucrează la CSM și căreia contribuabilii îi plăteau un salariu anual, net, de 222.668 lei, în anul fiscal 2022. Dar ea a dat statul în judecată și în același an fiscal mai beneficiase de circa 32.000 de lei, plus circa 27.000 de lei diverse deconturi.

„Au fost discutate aspecte vizând actul decizional prin care va fi reglementată procedura de decontare, condițiile de decontare a contravalorii aparatelor de corecție, plafoanele maxime, precum și materialele și serviciile care vor fi decontate, inclusiv din perspectiva dispozițiilor art. 12 din H.G. nr. 762/2010.

S-a apreciat necesar ca aspectele vizând avizarea și aprobarea cererilor de decontare, efectuarea plăților și păstrarea evidenței cererilor de decontare să se stabilească prin proceduri operaționale sau proceduri de sistem elaborate la nivelul ordonatorilor de credite”, a decis grupul de lucru, după prima ședință.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

  • Daca in sistemul medical romanesc mai gasesti medicivdedicati ,profesionisti onesti,dedicati profesiei si pacoentilor,se pare ca in sistemul juridic sunt numai mercantili,lacomi si lipsiti de bun simt !Campioni sunt tocmai sefii de la CCR,CSM sau ICJM pe langa pensiile nesimtite de la 45 de ani,salariile cucsporuribdecstat pe scaun acum mai vor si ochelari gratis,eventual la rama de aur mai pun ei ceva!O rusine nationqla,ar trebui dati toti afara si reangajati numqi care care se jura ca nu fura,oricum la noi procesele dureaza cu zeci de ani pana la pronuntare definitiva!

  • Sa deconteze ochelati la toți cei care muncesc pe calculator altfel se considera discriminare dupa cum invocă CSM-ul la orice taieri de pensii speciale

  • Cu asemenea magistrați care dau tara în judecata , de fapt poporul , pt ca el este contribuabilul , pt a le plăti și ochelarii , deși au salarii la care romanii de rand nici nu pot visa , inseamna ca scopul lor suprem nu este meseria în sine , scopul sunt banii . Nerușinarea e atât de mare încât nu mai are limita . Da, pentru ca s,a permis acest lucru din 2004 , când Năstase a dat prin legi pe genunchi privilegii nemăsurate. Ele s,au amplificat de,a lungul a 20 de ani , iar sistemul și a făcut legi după bunul plac . Opriți,va justitiabililor din a mai cere privilegii !!

 1. Norma europeana se referă la ochelari de corecție pentru echipamentele de protecție în muncă cum ar fi o masca de sudura

 2. Cel mai josnic segment al societatii romanesti, o casta si o plaga. Trebuie dati afara toti maistratii, schimbate legile si angajati, cine mai vrea, pe noile legi. Trebuie determinare politica din partea parlamentului si guvernului. N-ai sa vezi. Siktir!

  • Să ști că am aceași părere, numai că dacă ar depinde de mine le-aș băga și la ocnă la muncă silnică să simtă cum se poate trăi din muncă!!!

 3. La ce sa se aștepte românii ?, la nimic, casta magistraturii, o căpușă extrem de nocivă, poate fi dată jos numai prin „voința populară”, mai au așa ceva românii ?, greu de crezut cand, o altă castă, tot extrem de nocivă w pus „si hamul cu tot cu căpăstru, zabele so seaua pe români”, cobducandu-i ca oe o turmă de „cai”, pentru ca, o herghelie de cai are „demnitate”, turma de români teleghidată de mafia politică din România z nu mai are nici voință și nici demnitate, din păcate.

 4. Tagma jefuitorilor prospera și se înmulțește, Tudor Vladimirescu nu apare, a fost ucis înainte de a se naște prin otrăvirea mamei, act apreciat drept constituțional de Curtea înalților trădători.

 5. Dragi magistrați apărători ai criminalilor, corupților de tot felul ucigașilor drogați sunteți penibili dacă nu aveți bani de platit ochelari vă dau eu împrumut din fenomenalul meu salar de 4200 lei net lunar și dacă trebuie mă împrumut de la bancă pentru că nu va ajunge bani de mizerie de zeci de mii de lei care îi încasați lunar. Sunteți PENIBILI!!!!

 6. Este o hotărâre reparatorie. Trebuie prevăzut de acel grup de lucru😁😃😀 ca demontarea să se facă lunar și de ea să beneficieze și grefierii, agenții de probațiune, șoferii magistraților, femeile de serviciu și portarii. Cei de la Curtea Constituțională să primească ceva în plus. Cei care poartă ochelari din tinerețe sau copilărie să primească acest beneficiu pe toată perioada din urmă. Grupul de lucru să primească un spor de trei zile la concediul de odihnă, ca o recunoaștere a efortului intelectual la care este supus. Iar românii……muncește populimea, că este cine să huzurească.

 7. Dacă pentru magistrați se plătesc ochelari, dinți și alte prosti , de ce nu se plătesc la toată lumea care muncește, de ce sunt cei mai mari corupți protejați?!!!

 8. Dar telefonul nu are ecran ? Ala nu poate strica ochii ? Eu propun sa se dea un bonus si pentru acest lucru (intrucat toti magistratii au cel putin un telefon), si, deasemenea, un spor la salariu pentru cumpararea anuala a unui telefon nou si foarte performant. Cred ca inca trei mii de lei pe luna ar fi suficient. Apoi de de sa ne oprim aici ? Ce, dupa iesirea (grabnica) la pensie nu mai persista afectiunea cu pricina, pricinuita de privitul ecranului ? Se indreapta cumva vederea ? Desigur, nu. Eu propun ca aceste sporuri sa se adauge si la pensie.

 9. În loc sa ceara legea raspunderii magistratilor pentru solutiile abuzive pe care le dau , și sa stopeze furtul de documente din dosarele aflate pe rol ,ei se scărpinat sub…….. Halal de parteneri sociali !

 10. În considerarea părerilor mai și expuse,am mai constituit încă 20 grupuri de lucru,respectiv cum sa optimizam mai bine decontarea tuturor medicamentelor și intervențiilor medicale,pentru magistrați,soți și rudele magistraților și soților până la grd 4,inclusiv. Cum sa decontam eficient combustibilul magistraților și, cum magistratii sa nu plătească CASS. Aaaa! Un grup special este constituit preventiv,ca nu cumva dl PM să considere ajutorul dat pe o ochelari, combustibili,operații,implanturi,dezalcoolizare,steturi,,botoxuri,.. Etc, venit. Căci ne-am ars cu impozitele și contribuțiile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

14:56Nicuşor Dan: Gabriela Firea are toate şansele să câştige Primăria Capitalei
13:44Delir la postul lui Pandele: Nicușor Dan, acuzat că l-a ajutat pe finul lui Sile Cămătaru și că, dacă va fi ales, își va pierde mandatul. Laude deșănțate pentru Firea la Metropola TV
12:47Ciolacu, îngrijorat că o majorare de 10% a salariilor unor bugetari este „prea mică”: „Putem găsi soluţii pentru structuri de personal mai suple”
11:51Ce urmează să semneze Ciolacu, premierul cu facultatea absolvită la 37 de ani: formula complexă după care se calculează salariul minim brut
11:15Diferența uriașă dintre salariul la stat și la privat. În plus, angajații statului beneficiază de nenumărate zile libere, inclusiv celebrele punți
10:33Vlad Țepeș, un domnitor nesemnificativ și foarte crud, transformat de Ceaușescu în erou pentru propaganda comunistă. Cum a ajuns idolul multor români
09:20Fermierii anunță iar proteste și au revendicări noi: în Parlamentul European să fie trimiși oameni care să înțeleagă nevoile agriculturii
08:09Bucureștiul și estul României, lovite de bruiajul rusesc asupra sistemelor de navigație prin satelit. Zborurile civile pot fi afectate
19:40Emisiunea lui Gâdea, amendată de CNA pentru propagandă făcută lui Piedone. Cum arăta propaganda Antenei 3 pentru candidatul partidului lui Dan Voiculescu
19:17Soția bărbatului ucis de copiii „vrăjitoarei” Sidonia: „Cum pot dormi liniştiţi judecătorii când aceşti criminali sunt în libertate?”
16:56CFR reintroduce trenul de pe ruta București Nord – Giurgiu. Ruta, străbătută cu 50% mai lent decât în 1869
16:21Muncitorii români, taxați de guvernul social-democratului Ciolacu cu peste 20% în plus peste media statelor dezvoltate din OECD – Claudiu Năsui
16:04EXCLUSIV Din MAE au dispărut sute de lucrări de artă luate cu împrumut de la Muzeul Național de Artă Contemporană. Ministerul, dat în judecată pentru milioane de euro
16:00Șpagă electorală: guvernul mărește cu 10% salariile diplomaților și funcționarilor din primăriile mici, dominate de PSD. Bonus: se vor deconta ochelarii bugetarilor
15:35Primăria Brașov a plătit indemnizații de handicap către morți, a descoperit Curtea de Conturi: Asistența Socială nu a verificat lista decedaților primită de la Evidența Persoanelor