vineri 21 martie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Categorie: Eveniment

6554 articole
Eveniment

Și ucis, și fără daune plătite: șoferul care mergea cu 150 km/h avea RCA la City, în faliment

Vitezomanul ucigaș, RCA la falimentarii City. O manevră aparent banală s-a transformat într-o tragedie pe un drum național, unde un șofer din Iași și-a pierdut viața încercând să întoarcă mașina. Vitezomanul ucigaș, RCA la falimentarii City A fost lovit violent de un BMW care circula cu 151 km/h. Judecătorii au împărțit vina între cei implicați, iar șoferul vinovat a fost lăsat în libertate. Citește și: Un tren al CFR Călători a parcurs o rută de 208 km în 7 ore și 23 de minute Martorii au relatat că acesta conducea haotic, efectuând depășiri riscante și frânări bruște. După ce a evitat în ultimul moment un tir, a accelerat din nou pentru a depăși BMW-ul condus de Mihai I., fiind surprins de manevra de întoarcere a acestuia. Deși a frânat și a încercat să vireze stânga pentru a evita impactul, viteza excesivă nu i-a permis să controleze mașina, lovind în plin autoturismul în partea laterală stângă. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Vitezomanul ucigaș, RCA la falimentarii City (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Când se schimbă anvelopele de iarnă (sursa: Pexels/Ivan Kazlouski)
Eveniment

Nu vă grăbiți să treceți la anvelopele de vară, temperaturile nu sunt încă potrivite

Când se schimbă anvelopele de iarnă. Mulți conducători auto amână înlocuirea anvelopelor de iarnă, mai ales în perioadele cu dimineți reci și temperaturi ridicate în timpul zilei. Când se schimbă anvelopele de iarnă Totuși, utilizarea cauciucurilor de iarnă în sezonul cald accelerează uzura acestora și poate afecta grav siguranța rutieră. Citește și: Un tren al CFR Călători a parcurs o rută de 208 km în 7 ore și 23 de minute Pe asfaltul încins, anvelopele de iarnă pierd din aderență și măresc semnificativ distanța de frânare. De asemenea, crește consumul de combustibil al vehiculului. Un expert explică momentul optim pentru trecerea la anvelopele de vară. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Viața la țară, tulburată de avioane (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Comunele de lângă aeroporturi, afectate de zgomotul aeronavelor. Soluții nu prea există

Viața la țară, tulburată de avioane. Cu excepția perioadei afectate de pandemie, traficul aerian pe Aeroportul Internațional Iași a înregistrat o evoluție constant ascendentă încă din august 2014, odată cu inaugurarea noii piste. Viața la țară, tulburată de avioane În 2016 au fost raportate 10.269 de mișcări ale aeronavelor, în 2021 – 8.352, iar în 2023, un an de referință pentru aeroportul ieșean, s-a atins un record de 15.345 de mișcări. Citește și: Un tren al CFR Călători a parcurs o rută de 208 km în 7 ore și 23 de minute Prognozele pentru 2025 și 2026 indică o continuare a trendului de creștere. Pe fondul dezvoltării accelerate a zonelor rezidențiale din jurul orașului, fiecare decolare sau aterizare pe Aeroportul Iași presupune survolarea unei localități din apropiere. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Salariul imens și averea uriașă a unui ex-director Romsilva, Teodor Țigan Foto: Critic Arad
Eveniment

Salariul imens și averea uriașă a unui ex-director Romsilva, care primea și pensie

Salariul imens și averea uriașă a unui ex-director Romsilva, Teodor Țigan, care primea și pensie: în anul fiscal 2023, veniturile sale salariale au fost de 473.488 de lei, net, anual. Salariul a fost cumulat cu pensia de 62.757 de lei. Acesta a fost recent destituit de la conducerea Direcției Silvice Arad, după ce presa a scris că luase un bonus de 100.000 de euro la pensionare, după care s-a reangajat.  Citește și: București, locul 9 în clasamentul Financial Times „European cities and regions of the future” Salariul imens și averea uriașă a unui ex-director Romsilva În anul fiscal 2023, salariul lui Teodor Țigan, director la direcția silvică Arad, a fost de 153.000 de lei. Diferența față de veniturile salariale de peste 473.000 de lei din 2024 reprezintă probabil prima de pensionare, net. Țigan s-a reangajat la Romsilva aproape imediat ce s-a pensionat.  Însă acesta beneficiază de o avere uriașă, greu de justificat din salariu: Trei case și patru apartamente. Una din case, de 320 mp, este în municipiul Arad, la fel ca și apartamentele. Toate au fost achziționate sau construite de Țigan. El nu declară însă venituri din chirii.  Bijuterii de aur de 43.000 de euro Peste 17 hectare de teren agricol și aproape un hectar de intravilan, din care 990 mp în municipiul Arad. Teodor Țigan nu declară conturi în bancă de peste 5.000 de euro sau datorii.  Direcția Silvică Arad a înregistrat în 2024 pierderi de aproape 15.000 de lei.

Un tren al CFR Călători a parcurs o rută de 208 km în 7 ore și 23 de minute  Foto: Facebook
Eveniment

Un tren al CFR Călători a parcurs o rută de 208 km în 7 ore și 23 de minute - presă

Un tren al CFR Călători a parcurs o rută de 208 km în 7 ore și 23 de minute, arată o analiză a site-ului Profit. Viteza medie a trenului a fost de 28,3 kilometri pe oră.  Citește și: București, locul 9 în clasamentul Financial Times „European cities and regions of the future” În 2023, CFR Călători a avut pierderi de peste 210 milioane de lei și a înregistrat datorii de aproape 1,25 miliarde de lei.  Un tren CFR Călători a parcurs o rută de 208 km în 7 ore și 23 de minute  Într-un răspuns la o interpelare, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, arată că minutele de întârziere a trenurilor de călători au fost de 5,36 la fiecare 100 km parcurși de un tren, față de 4,62 minute în 2022. Grindeanu susține că întârzierile s-au datorat lucrărilor la infrastructura CFR. Potrivit Profit, în anul 2024, întârzierea medie pe tren CFR Călători a fost de circa 10 minute, din care 1,9 minute reprezintă întârzierea medie pe tren din cauze generate de CFR Călători. Citește și: EXCLUSIV Florin Vlădică, omul lui Frank Timiș în Africa și dealer de armament, numit de Bolojan stăpânul informațiilor secrete la Cotroceni Ministrul PSD al Transporturilor mai arată că din peste 17.600 de poduri și podețe administrate de CFR, peste 9.800 au durata de exploatare expirată. Circa 50% din acestea sunt mai vechi de 50 de ani. 

București, locul 9 în clasamentul Financial Times Foto: Facebook
Eveniment

București, locul 9 în clasamentul Financial Times „European cities and regions of the future”

Capitala României, București, este pe locul 9 în clasamentul Financial Times „European cities and regions of the future”, un supliment publicat de cotidianul britanic. Pe primele opt poziții se află, în ordine descrescătoare: Londra, Dublin, Varșovia, Paris, Amsterdam, Munchen, Berlin și Madrid.  Citește și: EXCLUSIV Florin Vlădică, omul lui Frank Timiș în Africa și dealer de armament, numit de Bolojan stăpânul informațiilor secrete la Cotroceni În 2023 şi 2024, Bucureştiul nu se găsea în acest top.  București, locul 9 în clasamentul Financial Times Orașul este pe locul șase în ceea ce privește mediul de afaceri favorabil și pe patru la capitolul „human capital and lifestyle”, după Londra, Varșovia și Madrid. Însă orașul nu apare în top 10 în ceea ce privelte conectivitatea.  În clasamentul FT mai apare Oradea, locul patru în clasamentul orașelor mici, la „cost effectiveness”. Tot aici este sunt și Pitești - locul șase - Arad, locul nouă, și Constanța - 10.  Cluj Napoca este locul șase în clasamentul orașelor mici în ceea ce privește mediul de afaceri prietenos.  FT nu detaliază situația Bucureștiului, dar arată de ce Varșovia este pe locul trei: „În ultimii cinci ani, orașul a atras cel mai mare număr de locuri de muncă legate de investițiile străine directe decât orice alt oraș european, multe dintre acestea fiind create de multinaționale precum Google și Visa. Varșovia este un centru important pentru dezvoltarea de software, datele fDi markets identificând investiții străine directe de peste 1 miliard de dolari în acest sector începând cu 2020. Traiectoria sa de creștere economică se reflectă pe piața forței de muncă, unde rata șomajului a scăzut la 1,4 % în iunie 2024, conform datelor biroului de statistică al orașului”.   

Vizele pentru SUA ar putea rămâne necesare în cazul românilor (sursa: Facebook/U.S. Embassy Bucharest)
Eveniment

Vizele pentru SUA, cerute românilor, ar putea să nu fie eliminate. Motivul: politica lui Trump

Vizele pentru SUA ar putea rămâne: revizuirea procesului de includere a României în programul Visa Waiver ridică incertitudini privind accesul fără viză pentru cetățenii români, potrivit unor surse din Departamentul pentru Securitate Internă al SUA, citate de Știrile PRO TV. Vizele pentru SUA ar putea rămâne Această reevaluare are loc în contextul politicii administrației Donald Trump, care prioritizează combaterea imigrației și securizarea granițelor, aspecte ce ar putea influența negativ șansele României de a rămâne pe lista țărilor eligibile. Citește și: EXCLUSIV Florin Vlădică, omul lui Frank Timiș în Africa și dealer de armament, numit de Bolojan stăpânul informațiilor secrete la Cotroceni Într-un scenariu favorabil, procesul ar putea reprezenta doar o verificare administrativă de rutină, prin care Homeland Security se asigură că toate cerințele tehnice și de securitate sunt respectate, fără a provoca întârzieri semnificative. Cu toate acestea, dacă administrația Trump va considera că aderarea României la Visa Waiver implică riscuri pentru securitatea națională sau favorizează imigrația ilegală, autoritățile americane ar putea recomanda o amânare sau chiar o revocare a deciziei, un scenariu fără precedent.

La spitalul județean, reactivele pentru depistarea cancerului, expirate, spune primarul Slatinei, De Mezzo Foto: Facebook
Eveniment

Primarul Slatinei acuză: la spitalul județean, reactivele pentru depistarea cancerului, expirate

Primarul Slatinei liberal al Slatinei, Mario de Mezzo, acuză că, la spitalul județean, toate reactivele folosite în 2024 pentru depistarea cancerului erau expirate din 2023. El a formulat această acuzație sub forma unei întrebări, pe Facebook.  Citește și: Guvernul împarte milioane pentru „promovarea imaginii externe” către un departament-fantomă condus de un penal, pensionar special Spitalul județean a negat informația, susținând că ar fi vorba de un singur reactiv, pe care a uitat să-l distrugă. La spitalul județean, reactivele pentru depistarea cancerului, expirate „Cum ar fi să aflăm că la Spitalul Județean Slatina toate analizele pentru depistarea cancerului din anul 2024 au fost făcute cu reactivi expirați din 2023? Se pare că aceasta este concluzia unui control intern pe care Oprescu încearcă să îl mușamalizeze”, a scris de Mezzo.    El a spus, într-un mesaj video, că toate analizele din județ, chiar și de la clinici private, se fac la acest spital, cu reactivi expirați.    În ziua următoare, primarul Slatinei a scris, pe Facebook: „Reactivi expirați la Spitalul Slatina, confirmat de conducere prin comunicat de presă. Nicio demisie. Viețile noastre sunt calcate în picioare și lipsite de importanță pentru Oprescu. Pilele și jocurile pe bani cu Spitalul sunt mai importante decât viețile noastre.   Hexifarma de Slatina”.   Însă directorul medical al spitalului județean Slatina a minimalizat situația.   „La Serviciul de Anatomie Patologica a fost descoperit un reactiv expirat. Acel reactiv expirat nu trebuia să mai fie la noi în magazie (...) Din declarațiile, atât ale medicului-șef, cât și ale asistentei reiese că acești reactivi, efectiv, au fost, a fost uitat să fie distruși. Dacă s-ar fi lucrat cu acei reactivi expirați, probele ar fi fost neconforme”, a spus medicul Florin Popa, la Digi TV.   „Serviciul de control în sănătate publică, în urma controlului, a aplicat două sancțiuni contravenționale medicului-șef și asistentului coordonator serviciu de anatomie patologică, în cuantum de 4.000 de lei, pentru nerespectarea protocoalelor de lucru”, a arătat Gabriela Gogiu, purtător de cuvânt DSP Olt. 

Guvernul Ciolacu a cumpărat flori de 26.000 de euro Foto: Universul argeșan
Eveniment

Austeritate: guvernul Ciolacu a cumpărat flori de 26.000 de euro, aproape cât locuințele lui Simion

Guvernul Ciolacu a cumpărat, la 28 februarie, flori de 129.800 de lei, adică aproximativ 26.000 de euro - aproape cât locuințele lui George Simion, care ar fi trebuit să fie construite la 35.000 de euro. Achiziția a fost făcută de la Floralisa Mly International, din Sectorul 5. Citește și: Guvernul împarte milioane pentru „promovarea imaginii externe” către un departament-fantomă condus de un penal, pensionar special În 2023, cifra de afaceri declarată de această firmă, cu un singur angajat, a fost de 234.996 de lei, deci achiziția făcută de Guvern ar acoperi peste jumătate din toată vânzarea declarată acum circa doi ani. În 2022, cifra de afaceri a firmei a fost de doar 22.000 de lei.  Guvernul Ciolacu a cumpărat flori de 26.000 de euro Pe site-ul firmei se pot găsi oferte de 1-8 martie, un buchet costând între 75 de lei și 140 de lei. Cele mai scumpe aranjamente florale, VIP, sunt oferite la maximum 700 de lei. Considerând că Guvernul nu a primit nici o reducere, deși a cumpărat la en-gros, la un cost de 129.800 de lei ar fi trebuit să achiziționeze mii de buchete de flori.  Informația despre această achiziție a fost distribuită de Clotilde Armand. „Mă uitam prin SICAP și tocmai ce am descoperit cum Cancelaria Prim-Ministrului Ciolacu a cumpărat aranjamente florale în valoare de 25.000 €. Da, flori la preț de garsonieră. Că doar e criză bugetară, nu sunt bani etc. După zborurile cu Nordis, se pare că Prim-ministrul Marcel Ciolacu a descoperit și parkour-ul bugetar - a sărit peste prioritățile naționale și a aterizat direct într-o grădină plină de flori. Fix ce ne trebuie. Pe banii noștri, evident”, a scris Armand.   

Nou-născut aruncat în latrină, supraviețuire miraculoasă (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Un nou-născut aruncat în latrină, la minus 5 grade, a supraviețuit miraculos. Culmea, salvat de ger

Nou-născut aruncat în latrină, supraviețuire miraculoasă. Incidentul șocant a avut loc marți seară în Pașcani, Iași. Nou-născut aruncat în latrină, supraviețuire miraculoasă Nou-născutul a fost aruncat într-o toaletă din curtea unei ferme de vaci de către propriul tată, care a crezut că bebelușul era fără viață. Citește și: Fabrica de pulberi Rheinmetall, blocată de aranjamentele dubioase ale PSD, acuză un deputat PNL Din fericire, copilul a fost descoperit la timp și preluat de medici, primind îngrijirile necesare. Comunitatea locală este profund indignată de acest gest extrem, iar autoritățile au demarat o anchetă pentru a stabili circumstanțele exacte ale evenimentului. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Șoferul ucigaș, motivele deciziei cu suspendare (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Cum a scăpat de închisoare șoferul care a rupt un om în două, la propriu, pe trecerea de pietoni

Șoferul ucigaș, motivele deciziei cu suspendare. Rareș Berihoi a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de patru ani, pentru un accident rutier mortal petrecut în septembrie 2021. Șoferul ucigaș, motivele deciziei cu suspendare La doar 19 ani, Berihoi conducea un Audi Q8 pe Bulevardul Independenței din Iași cu 150 km/h, de trei ori peste limita legală. Citește și: Fabrica de pulberi Rheinmetall, blocată de aranjamentele dubioase ale PSD, acuză un deputat PNL Mașina a lovit un bărbat de 58 de ani care traversa regulamentar pe trecerea de pietoni din fața blocului Y3. Impactul violent a provocat secționarea trupului victimei, din cauza vitezei excesive și a designului frontal al autoturismului. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Bolojan și Simion, avion spre Bruxelles (sursa: Facebook/Lucian Pirvoiu)
Eveniment

FOTO Bolojan și George Simion, în același avion de linie spre Bruxelles

Bolojan și Simion, avion spre Bruxelles: președintele interimar și candidatul la președinție au mers cu aceeași cursă de linie spre capitala belgiană. Bolojan și Simion, avion spre Bruxelles Informația a fost făcută publică de jurnalistul TVR Lucian Pîrvoiu. Citește și: Lovitură pentru Antonescu, șanse mari pentru ca Simion să prindă turul doi: Anamaria Gavrilă s-a retras din competiția pentru Cotroceni "Devine previzibil și plictisitor să vă spun că președintele Ilie Bolojan a venit la Bruxelles cu noi, cu avion de linie și și-a urcat singur trollerul în suportul de bagaje de la clasa business. Și pentru a fi obiectiv, a mers cu noi și George Simion, candidat la președinție, la economic, undeva pe rândul 18.", a scris Pîrvoiu pe contul său de Facebook.

Realitatea Plus, amendă maximă pentru dezinformare (sursa: Facebook/Anca Alexandrescu)
Eveniment

Realitatea Plus, amendă de 200.000 de lei pentru emisiunea despre protestul din fața BEC

Realitatea Plus, amendă maximă pentru dezinformare. Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a decis miercuri sancționarea postului Realitatea Plus cu amenda maximă prevăzută de lege, în valoare de 200.000 de lei. Realitatea Plus, amendă maximă pentru dezinformare Motivul amenzii a fost încălcarea legislației audiovizuale în modul de reflectare a protestului din Centrul Vechi al Capitalei din 9 martie, protest declanșat de respingerea candidaturii lui Călin Georgescu la alegerile prezidențiale din luna mai de către Biroul Electoral Central. Citește și: Lovitură pentru Antonescu, șanse mari pentru ca Simion să prindă turul doi: Anamaria Gavrilă s-a retras din competiția pentru Cotroceni În cadrul ședinței publice, CNA a analizat rapoartele întocmite de Direcția Monitorizare ca urmare a sesizărilor primite. Cu un singur vot împotrivă (Georgică Severin), Consiliul a decis amendarea postului Realitatea Plus pentru încălcarea Art. 3 - (2) din Legea audiovizualului, care prevede că: „Toți furnizorii de servicii media audiovizuale au obligația să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor și evenimentelor și să favorizeze libera formare a opiniilor.” Dezinformare și incitare la violență în emisiunile postului Sancțiunea a fost propusă de Valentin Jucan, vicepreședinte al CNA, care a constatat, împreună cu majoritatea membrilor Consiliului, că moderatoarea Anca Alexandrescu și unii dintre invitații săi, precum Aurelian Pavelescu, au contribuit la dezinformare și incitare la violență. Acest lucru s-a întâmplat în ciuda apelurilor la proteste pașnice. Expresiile controversate care au atras sancțiunea În cadrul emisiunilor difuzate pe Realitatea Plus s-au folosit expresii precum: „Lovitură de stat”, „Lovitură militară de stat” sau „Dictatură”. Afirmațiile au fost considerate încălcări grave ale normelor audiovizuale, motiv pentru care CNA a decis aplicarea cele mai dure sancțiuni disponibile conform legislației în vigoare.  

Ketamină, medicament revoluționar sau drog periculos? (sursa: BBC)
Eveniment

Elon Musk, consumator de ketamină. Un medicament pentru depresie sau un drog recreațional?

Ketamină, medicament revoluționar sau drog periculos? Elon Musk a confirmat recent că este un consumator regulat de ketamină, utilizată sub supraveghere medicală pentru a combate simptomele depresiei. Această mărturisire a stârnit controverse, mai ales în contextul creșterii alarmante a consumului recreațional al acestui drog. Ketamină, medicament revoluționar sau drog periculos? Ketamina a fost descoperită în anii 1960 ca anestezic, dar cercetările recente au arătat că poate avea efecte antidepresive rapide. Citește și: Ciolacu nu se dă dus: Toţi candidaţii la funcția de președinte spun cum îl schimbă pe Ciolacu. Vă spun eu de acum, nu poate niciunul Blocând receptorii NMDA din creier, aceasta reduce activitatea neuronilor responsabili de percepția durerii și poate ameliora simptomele depresive severe, mai ales acolo unde alte tratamente au eșuat. Totuși, utilizarea sa nu este lipsită de riscuri, putând duce la dependență și efecte secundare grave. Elon Musk și controversele legate de ketamină Musk a declarat că urmează un tratament prescris de medic pentru a-și gestiona dispozițiile depresive. Cu toate acestea, aparițiile sale publice din ultimele luni au ridicat semne de întrebare cu privire la influența ketaminei asupra comportamentului său. De exemplu, discursul incoerent susținut la convenția conservatorilor americani și apariția sa pe scenă cu un ferăstrău în mână au alimentat speculațiile despre impactul consumului de ketamină asupra sănătății sale mentale. Popularitatea ketaminei ca drog recreațional Ketamina este din ce în ce mai răspândită în cluburile de noapte și festivalurile de muzică, datorită efectelor sale halucinogene și euforice, potrivit BBC. Tinerii sunt atrași de senzația de "plutire", relaxare profundă și detensionare pe care o oferă acest drog. Administrarea sa sub formă de pulbere face ca utilizarea să fie facilă, dar riscurile sunt considerabile. Riscurile consumului de ketamină Deși ketamina are utilizări medicale valoroase, consumul necontrolat poate duce la probleme urinare severe, inflamații ale vezicii urinare, care pot duce, în cele din urmă, la pierderea controlului funcțiilor urinare. De asemenea, poate da dependență psihologică – consumatorii dezvoltă rapid toleranță, necesitând doze tot mai mari. Poate provoca tulburări cognitive, precum afectarea memoriei, dificultăți de concentrare și scăderea capacitații de luare a deciziilor. Cum poate fi combătută creșterea consumului? Utilizarea ketaminei ridică o dilemă complexă: este un medicament eficient pentru tratarea depresiei, dar totodată un drog periculos atunci când este utilizat abuziv. Creșterea popularității sale ca substanță recreațională impune o abordare atentă și echilibrată pentru protejarea sănătății publice. Pentru a preveni escaladarea fenomenului, sunt campanii de informare despre efectele nocive ale ketaminei, sprijin pentru consumatori prin programe de reabilitare, dar și reglementări mai stricte.

Anamaria Gavrilă pune Poliția pe jurnaliști (sursa: Facebook/Anamaria Gavrilă)
Eveniment

VIDEO Delir: șefa POT, Anamaria Gavrilă, a chemat Poliția s-o salveze de jurnaliști. A fost amendată

Anamaria Gavrilă pune Poliția pe jurnaliști (VIDEO). Poliția Capitalei a fost sesizată miercuri de către deputata Anamaria Gavrilă, președinta Partidului Oamenilor Tineri (POT), în legătură cu prezența mai multor jurnaliști în holurile Parlamentului. Incidentul a stârnit controverse, întrucât presa avea acces legal în acea zonă. Anamaria Gavrilă pune Poliția pe jurnaliști Conform unui comunicat emis de Direcția Generală de Poliție a Municipiului București (DGPMB), la fața locului au intervenit polițiști din cadrul Secției 17. Citește și: Ciolacu nu se dă dus: Toţi candidaţii la funcția de președinte spun cum îl schimbă pe Ciolacu. Vă spun eu de acum, nu poate niciunul Aceștia au verificat situația și au stabilit că jurnaliștii acreditați se aflau în exercitarea atribuțiilor lor profesionale, iar accesul lor în holul respectiv era permis de regulamentul Camerei Deputaților. În urma verificărilor, autoritățile au decis sancționarea contravențională a deputatei Anamaria Gavrilă cu avertisment, în conformitate cu prevederile Ordonanței Guvernului nr. 34/2008. Jurnaliștii așteptau declarații Jurnaliștii prezenți în Parlament au așteptat timp de peste o oră o declarație din partea deputatei Gavrilă, pe fondul speculațiilor privind o posibilă retragere a candidaturii sale la alegerile prezidențiale. În loc să ofere un răspuns presei, lidera POT a rămas în biroul său și a apelat la Poliție. Odată ajunși la fața locului, polițiștii au intrat în biroul deputatei, unde au stat mai multe minute. La ieșire, Gavrilă i-a acuzat pe jurnaliști de „hărțuire” și a cerut polițiștilor să îi legitimeze. Reacția deputatei: „Asta nu este presă” Refuzând să răspundă întrebărilor jurnaliștilor, Anamaria Gavrilă a revenit în biroul său, trântind ușa. Ulterior, a postat o filmare în care a susținut că presa este „agresivă” și că o pune în „ipostaze care nu îi convin”. „Ei vin inclusiv până în ușa toaletei și stau cu camera. Asta nu este presă. De aceea, mulți dintre noi preferăm să venim pe internet, să mergem pe live-uri, pe TikTok, pentru că presa ne răstălmăcește cuvintele”, a declarat Gavrilă în videoclipul postat. Reglementările privind accesul presei în Parlament Conform articolului 8 din Regulamentul privind acreditarea jurnaliștilor la Camera Deputaților, reprezentanții mass-media au acces în mai multe spații, inclusiv în holul de la nivelul P1, unde s-a petrecut incidentul. Această prevedere confirmă că prezența jurnaliștilor în acea zonă era perfect legală.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră