/

EXCLUSIV Cea care o hărțuiește pe Halep cu amânări în cazul de dopaj, în centrul unui scandal uriaș în Anglia cu suspiciuni de corupție în rugby. Karen Moorhouse, CEO al ITIA, și-a favorizat foști șefi

Hărțuitoarea lui Halep, scandal de corupție
Hărțuitoarea lui Halep, scandal de corupție (sursa: skysports.com)

Hărțuitoarea lui Halep, scandal de corupție. Karen Moorhouse (foto) este CEO al ITIA (International Tennis Integrity Agency), organizația care a acuzat-o pe Simona Halep de dopaj fără să-i permită să se și apere. Moorhouse a fost numită CEO al ITIA în februarie a.c. Anterior, aceasta a fost membră în conducerea Ligii de Rugby-Fotbal (rugby în 13) din Marea Britanie.

Frauda Bradford Bulls

În această calitate, Karen Moorhouse a girat, împreună cu toată conducerea Ligii de Rugby-Fotbal (LRF), preluarea echipei Bradford Bulls de către un acționariat în care era implicat inclusiv un fost șef al LRF. Totul, în mijlocul unor scandaluri financiare care ar fi trebuit să ducă la sancționarea drastică a echipei de către LRF.

Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online

În octombrie 2019, când scandalul era la apogeu, în publicația „Total Rugby League” s-a publicat un articol care arăta că chiar Karen Moorhouse garantase public pentru acționariatul toxic al Brandford Bulls. Titlul articolului era „Dacă LRF nu are nimic de ascuns în legătură cu Bradford, este timpul să fie transparentă: 15 întrebări arzătoare la care trebuie să răspundă”.

O anchetă cerută, niciodată făcută

„Timp de aproape un deceniu, echipa de rugby din Bradford a fost târâtă prin noroi de proprietari care nu au nimic de-a face cu echipa, de diverse scandaluri financiare și de o înstrăinare lentă, dar constantă, a fanilor echipei. 2017 ar fi trebuit să fie o linie de demarcație, cu o nouă companie, fără datorii moștenite și cu șansa de a construi durabil.

Dar, la mai puțin de trei ani distanță, Bradford Bulls se află din nou în aceeași situație. Vestea că un nou consorțiu, în care este implicat fostul șef LRF Nigel Wood, preia conducerea a stârnit mai multe întrebări decât răspunsuri, așa cum a fost adesea cazul cu Bradford.

Apelurile sunt în creștere pe bună dreptate ca organismul de conducere să fie supus unei anchete complete în legătură cu fiecare decizie legată de Bradford – care include Odsal (teren de joc – n.r.) – din 2012 (…) până în prezent. Este o necesitate.”, scria Aaron Bower, autorul articolului.

Hărțuitoarea lui Halep, scandal de corupție

Bower a continuat: „Desigur, dacă LRF nu ar avea nimic de ascuns, atunci ar dispune o anchetă completă. Liga ar fi, de asemenea, deschisă, transparentă și onestă cu privire la tot ceea ce s-a întâmplat. (…) se presupune că le pasă de integritatea lor ca organism de conducere. Având în vedere că presiunea de pe umerii lor este mai mare ca niciodată, integritatea lor este acum pusă sub semnul întrebării. Așadar, în acest sens, iată 15 întrebări la care organismul de conducere trebuie să răspundă.”.

Printre cele 15 întrebări puse de Bower se regăsește și una adresată direct lui Karen Moorhouse. „(…) cum poate fi benefic pentru integritatea sportului faptul că un om care a fost implicat în procesul de numire a foștilor proprietari – proprietari care au eșuat – la conducerea acestui club este acum implicat el însuși în preluarea proprietății acestuia?

Acceptă LRF un anumit nivel de responsabilitate pentru situația actuală a lui Bradford, având în vedere că a sprijinit un consorțiu care s-a dovedit în mod irefutabil a fi un eșec?

Karen Moorhouse a declarat în 2017 că LRF era încrezătoare că consorțiul lui Andrew Chalmers va <oferi un viitor interesant și stabil pentru echipa de rugby din oraș>. Ce părere are acum ea, ca parte din de conducerea LRF, despre acele comentarii?”.

Conflicte de interese vizibile de pe lună

Karen Moorhouse, actuala șefă a ITIA, nu a răspuns acelor întrebări. Dar a răspuns, în noiembrie 2019, șeful LRF (și al ei) de la acea dată, Ralph Rimmer.

„Șeful LRF, Ralph Rimmer, a respins apelurile pentru o anchetă publică privind schimbarea proprietarului Bradford Bulls, insistând că ultimii doi ani nu au fost un <dezastru>.

Citește și: Simona Halep, supusă unei „hărțuiri de neconceput”, afirmă antrenorul Mouratoglu, care se declară „foarte șocat” de demersul ITIA

Fostul director executiv al LRF Nigel Wood face parte dintr-un consorțiu care a preluat controlul cvadruplei campioane Super League. Schimbarea de proprietate vine după o serie de eșecuri financiare care au inclus trei administrații și o lichidare în 2012.

Bradford Bulls a acumulat datorii de peste 1 milion de lire sterline în cei doi ani în care a fost patronat de fostul proprietar, neozeelandezul Andrew Chalmers, un prieten al lui Wood. Chalmers a primit controlul lui Bulls de la LRF în 2017, în ciuda altor potențiali ofertanți, în timp ce Wood era la conducerea organismului care guvernează liga de rugby. Problema este complicată și mai mult de faptul că Wood se afla, de asemenea, la cârma LRF atunci când a cumpărat contractul de închiriere pentru stadionul Odsal (pentru Bradford Bulls – n.r.) în 2011.”, potrivit Mirror.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

16 comentarii

 1. Corupția ni a fost inventată în România. Nici șantajul! Sunt două cutume de care lumea occidentală se poate declara ca fiind INIȚIATOARE. În China,, acum o mie cincisprezece de ani, erau alți corupți care slujeau pe la marile curți imperiale. În lumea modernă corupția are “ gulere albe”, iar șantajul are alte origini- tatuați japonezi care fac parte și în zilele actuale din TAKUZA. E greu să-i descoperi întrucât sunt bine organizați.
  Referitor la situația actuală a Simonei HALEP, este clar că este o Hărțuire primitivă care face parte din Legea Bulliyng-ului promulgată în 2019 luna Decembrie și în România.
  Este impardonabil că Guvernul României nu face nici un demers la Curtea de Justiție Europeană, pentru a iniția un demers privind drepturile omului.
  SIMONA HALEP – este un simbol al României care trebuie apărat.
  Gestionarea Crizelor de Comunicare, pentru o asemenea situație, ar fi bine făcută de specialiști care să se autosesizeze instant.

  Cred că fără valori reale românești ne vom pierde identitatea.
  Kafka, e acum deasupra României și zâmbește ironic. Trebuie să facem ceva!

  • Baluba, daca-mi spui si ce reguli respecta, primesti raspunsuri la intrebare. Simona are dreptul sa se apere. Au trecut 7 luni iar ei au mai inventat o acuzatie. Cine incalca aici regulile?

 2. Privind chipul doamnei Karen Moorhouse înclin sa spun fără teama de a greși că nu i se potrivește mai deloc postura de a fi un Depozitar al Adevarului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

14:35Soția lui George Simion s-a angajat la stat, la ministerul Educației, condus de Ligia Deca, fosta consilieră a președintelui Iohannis
13:17Prietenul lui Ciolacu, Alfred Simonis, a împrumutat PSD cu o sumă imensă, de peste patru ori salariul său și al soției pe un an
11:09Geoană, trolling subtil către Ciolacu: „Pe lângă bucuria debutului Naționalei României la EURO, a început și Bacalaureatul”
10:24Viktor Orbán, dat în judecată la Iași de liberalul Muraru pentru un discurs ținut la Băile Tușnad. Instanța așteaptă traducerea în română
10:00Cum au explodat voturile pentru primarii Viziteu și Lasconi, după patru ani în care au fost linșați de presa locală
09:38Mercenarul român ucis în Congo încasa 5.000 de dolari lunar. Făcea parte din trupele duse acolo de un român care a înlocuit efectivele Wagner
21:05EXCLUSIV Om de afaceri din anturajul șefului CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor (PSD), vizat de percheziții ale Parchetului European. Companie a CJ, beneficiară a fraudelor, spun procurorii
18:48Şeful IPJ Cluj, Mihai Rus, şeful Serviciului Rutier din instituţie şi doi poliţişti rutieri, reţinuţi de DNA Cluj
17:45Foarte mulți șefi de promoție la terminarea liceului vor să-și continue studiile în România
17:19Nesperat: România a învins Ucraina cu 3-0 după un gol marcat în prima repriză și alte două goluri marcate repede în a doua repriză la meciul de debut la Campionatul European
16:03Județul din sud în care PNL a zdrobit: liberalii au obţinut 419 consilieri locali din 675 în Giurgiu
14:24Oligopolul PSD-PNL-UDMR controlează peste 94% dintre primari și toți președinții de consilii județene
12:07După ce a luat bătaie, Firea s-a dus la munte și postează panseuri: „O durere împărtășită este o jumătate de durere”
10:26Demisia rapidă a lui Drulă a fost cel mai elegant gest din acest an electoral. România are nevoie de o opoziție democratică și puternică
08:22Statul începe să dea rateuri: polițiștii de la Permise nu și-au primit salariile pe luna iunie