sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: itia

14 articole
Eveniment

Sinner, depistat pozitiv, nici o sancțiune

Sinner, depistat pozitiv, nici o sancțiune. Australianul Nick Kyrgios şi alţi jucători au criticat dur decizia ca italianul Jannik Sinner, numărul unu mondial al tenisului masculin, să nu fie sancţionat după ce a fost depistat pozitiv la două controale antidoping în luna martie. Sinner, depistat pozitiv, nici o sancțiune Autoritatea Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunţat marţi că Jannik Sinner a fost găsit nevinovat de comiterea oricărei greşeli sau neglijenţe de un tribunal independent, după ce a fost depistat pozitiv la aceste două controale antidoping. Citește și: Statul păgubește peste un milion de pensionari: aceștia nu pot obține adeverințe de vechime de la Arhivele Naționale, documentele sunt prea scumpe Un tribunal independent a acceptat explicaţia lui Sinner conform căreia contaminarea cu o substanţă interzisă, clostebol, un agent anabolizant, a avut loc atunci când un membru al echipei sale a aplicat un spray fără prescripţie medicală pentru a trata o rană uşoară la începutul acestui an, a indicat ITIA într-un comunicat. Decizie criticată Nick Kyrgios a criticat decizia ITIA pe reţeaua X: "Ridicol, indiferent dacă este accidental sau nu. Eşti testat de două ori cu o substanţă interzisă (steroid)... ar trebui să fii suspendat doi ani. Performanţa ta a fost îmbunătăţită." La rândul său, tenismanul canadian Denis Shapovalov a reacţionat: "Nu îmi pot imagina ce simt acum ceilalţi jucători suspendaţi pentru o contaminare cu substanţe interzise". Francezul Lucas Pouille s-a întrebat "cum stau lucrurile cu jucătorii care au fost suspendaţi pentru că au lipsit de trei ori la un control antidoping şi nu au fost niciodată testaţi pozitiv?" Decizia ITIA este susceptibilă de apel la Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA) şi la Agenţia italiană antidoping (NADO Italia). Punctele și premiile de la Indian Wells, retrase Sinner, care a câştigat luni turneul ATP Masters 1.000 de la Cincinnati, a declarat că tribunalul independent l-a exonerat în aprilie, după ce el a cooperat pe deplin cu ancheta ITIA. "Voi lăsa acum în urmă această perioadă dificilă şi profund nefericită", a afirmat el într-un comunicat. Potrivit lui, cantitatea de clostebol găsită în organismul său a fost mai mică de o miliardime de gram. Punctele ATP şi premiile obţinute de Sinner la turneul ATP Masters 1.000 de la Indian Wells, în timpul căruia a fost testat pozitiv, au fost retrase în conformitate cu regulamentul antidoping. Sinner, campionul de la Australian Open, va juca la US Open la sfârşitul acestei luni, meciurile de pe tabloul principal urmând să înceapă pe 26 august.

Sinner, depistat pozitiv, nici o sancțiune (sursa: Facebook/Jannik Sinner)
Acuzațiile împotriva Simonei Halep, manipulate grosolan (sursa: facebook/Simona Halep)
Eveniment

Acuzațiile împotriva Simonei Halep, manipulate grosolan

Acuzațiile împotriva Simonei Halep, manipulate grosolan. Acuzațiile ITIA bazate pe probele de sânge din pașaportul biologic al Simonei Halep au fost pur și simplu aruncate la coș de Tribunalul Sportiv de la Lausanne (TAS). TAS consideră că nu a fost doping În legătură cu acuzaţia de nereguli în paşaportul biologic (ABP) al Simonei Halep, ITIA a avut sarcina de a stabili că Halep a folosit substanţe sau metode interzise, iar acest lucru s-a bazat în principal de proba prelevată în data de 22 septembrie 2022, a cărei analiză ar fi demonstrat violarea articolului 2.2 din TADP. Citește și: Suspendarea Simonei Halep, redusă de TAS de la patru ani la nouă luni "Contrar raţionamentului primei instanţe, completul CAS a stabilit că este adecvat să ia în considerare rezultatele unei probe de sânge private oferite de Simona Halep pe 9 septembrie 2022 în contextul unei intervenţii chirurgicale care a avut loc la scurt timp după aceea. Aceste rezultate şi declaraţiile publice făcute de Simona Halep că nu a intenţionat să concureze pentru restul anului calendaristic 2022, a afectat plauzibilitatea scenariilor dopajului pe care s-a bazat tribunalul Independent al ITF. Citește și: Bizar: experții din cazul Halep au sugerat că sportiva se dopa inclusiv în decembrie 2022, deși era suspendată provizoriu de aproape două luni și nu participa la nici o competiție Având în vedere probele în ansamblu, completul CAS nu a considerat că s-a produs o încălcare a regulilor antidoping în temeiul articolului 2.2. din TADP. Astfel, a respins această acuzaţie", se arată în a doua decizie luată de TAS. Acuzațiile împotriva Simonei Halep, manipulate grosolan Una din probele de sânge analizate a fost datată 13 decembrie 2022, la aproape opt săptămâni de la data la care Halep a fost suspendată provizoriu. Era vorba de proba 50. Potrivit raportului ITIA, unul din experții ITIA, profesorul d’Onofrio, a considerat această probă 50 ca fiind "suspectă" din cauza unor valori care nu se încadrau în limitele considerate firești pentru un sportiv "curat". Citește și: Cazul Halep: Funeriu confirmă că raportul pe baza pașaportului biologic „este extrem de dubios”. DeFapt.ro a arătat că raportul sugera că Halep s-a dopat și suspendată fiind Mai mult, profesorul d’Onofrio a comparat proba 50 (din decembrie 2022) cu proba 46 din sângele Simonei Halep, datată aprilie 2022. Potrivit analizei profesorului d’Onofrio, proba 46 de sânge din aprilie 2022 ar fi indicat o posibilă folosire a unor steroizi anabolizanți (substanțe interzise). "Pașaportul sportivului: întreg modul în care este pus în practică este extrem de dubios, nu doar în cazul Halep", spunea în septembrie 2023 Daniel Funeriu.

Simona Halep, datorii: 12 milioane euro (sursa: Facebook/Simona Halep)
Eveniment

Simona Halep, datorii: 12 milioane euro

Simona Halep, datorii: 12 milioane euro. Sportiva era creditată de presă ca derulând afaceri imobiliare în ultimii ani, printre care și un aparthotel în Mamaia Nord. A intrat în afaceri la 1 februarie 2023 De fapt, Simona Halep nu deținea, nici măcar parțial, vreo firmă. Citește și: VIDEO Mouratoglou admite, în premieră, că i-a distrus cariera Simonei Halep: Eu i-am dat suplimentul contaminat Abia la 1 februarie 2023, la patru luni de la suspendarea dictată de ITIA, sportiva a intrat în două firme. Una din acestea se numește New Concept Imob SRL și, acum un an, era deținută integral de către fratele Simonei, Nicolae. Sportiva a intrat în firmă după ce fratele său i-a cesionat 80% din părțile sociale ale firmei. Cealaltă firmă se numește SH Resort SRL și era deținută acum un an de Nicolae Halep și de Stere Halep, tatăl Simonei. Acesta din urmă avea 80% din părțile sociale ale firmei, pe care i le-a cedat fiicei sale. Nicolae Halep, care este și managerul sorei sale, este administratorul ambelor firme. Simona Halep, datorii: 12 milioane euro SH Resort SRL operează un aparthotel din Mamaia Nord. În 2022, firma a avut venituri de 4,6 milioane de lei și un profit net de peste 852.000 de lei. Firma, însă, avea la finalul lui 2022 și datorii mari: peste 15,5 milioane de lei, așadar mai mult de trei milioane de euro. Citește și: Bizar: experții din cazul Halep au sugerat că sportiva se dopa inclusiv în decembrie 2022, deși era suspendată provizoriu de aproape două luni și nu participa la nici o competiție Bilanțul SH Resort SRL la finalul lui 2022 (sursa: mfinante.ro) O firmă, datorii triple față de cealaltă New Concept Imob SRL are datorii mai mari de trei ori decât SH Resort SRL. Potrivit bilanțului pe 2022, firma avusese venituri de puțin peste 710.000 lei și cheltuieli de peste 2,5 milioane de lei, așadar o pierdere de 1,8 milioane de lei. Citește și: Cazul Halep: Funeriu confirmă că raportul pe baza pașaportului biologic „este extrem de dubios”. DeFapt.ro a arătat că raportul sugera că Halep s-a dopat și suspendată fiind Tot la finalul lui 2022, firma avea datorii de 46,6 milioane de lei, adică peste nouă milioane de euro. Este probabil ca datoriile să fie, de fapt, creditare asigurată de către Simona Halep acestor firme. La veniturile actuale ale acestor firme, această investiție nu va fi recuperată prea curând de sportivă. Bilanțul pe 2022 al New Concept Imob SRL (sursa: mfinante.ro) Miercuri dimineață a început procesul Simonei Halep de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne. Fostul lider mondial a atacat în instanță suspendarea de patru ani primită pentru dopaj din partea Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA).

Oficial, Simona Halep s-a mutat din România Foto: Twitter
Eveniment

Oficial, Simona Halep s-a mutat din România

Oficial, Simona Halep s-a mutat din România: decizia ITIA consemnează că ea este în prezent „stabilită” în Franța. În rezoluția de 126 de pagini a ITIA în care a stabilit că jucătoarea română de tenis s-a dopat cu roxadustat, în al doilea paragraf apare această informație. Citește și: Averea uriașă a baronului PSD de Vaslui, Dumitru Buzatu, prins de DNA când lua o șpagă de 1,25 milioane de lei. El controla Vasluiul, unul din cele mai sărace județe din țară, de 11 ani Oficial, Simona Halep s-a mutat din România „Doamna Halep este un cetățean român de 31 de ani, în prezent stabilită în Franța. Este o jucătoare profesionistă de tenis cu reputație internațională și a obținut un mare succes în carieră. A fost de două ori pe locul 1 mondial la simplu, în 2017 și 2019. Ea are 24 titluri de simplu, incluzând Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019”, scrie ITIA. Presa apreciază că două ar putea fi motivele pentru care s-a stabilit în Franța: un regim fiscal mai favorabil sau dorința de a fi mai aproape de academia lui Patrick Mouratoglou. „Am simțit că trebuie să mă duc la academia lui Patrick! Acolo am simțit că sunt un copil care încă își dorește să mai facă ceva în tenis. Deși eram foarte dezamăgită și nu știam dacă mai pot atinge nivelul cel mare. Pentru că eu nu mai joc tenis ca să câștig un meci sau două, merg până la capăt atunci când joc la un turneu. La academie am văzut copilașii de acolo, care au 10 – 12 ani, chiar și mai puțin, trezindu-se dimineața cu visul de a deveni foarte buni jucători de tenis. Am luat ca un burete vibe-ul de acolo și l-am pus în interiorul meu. Stau de la 8.00 dimineața la ora 18.00 în academie. Niciodată n-am făcut treaba asta. Dar simt că la vârsta mea am nevoie de așa ceva”, spunea Simona Halep, în 2022. Halep va face recurs la decizia ITIA Simona Halep (31 de ani) a primit o suspendare de 4 ani în cazul de dopaj. ITIA a făcut anunțul oficial marți după-amiază, dar decizia poate fi atacată cu recurs. Dubla campioană de Grand Slam poate face apel la TAS. Citește și: Fentanil, medicamentul vândut de dealer-ul care era angajat la Catena, este cel mai periculos drog de pe planetă la ora actuală. În 2021, a ucis zeci de mii de cetățeni americani „ITIA confirmă că un tribunal independent a suspendat-o pe Simona Halep pentru o perioadă de 4 ani, din cauza încălcării Programului Anti-Doping. Dubla campioană de Grand Slam, în vârstă de 31 de ani, a fost găsită vinovată pentru două încălcări separate. Prima, cu substanța interzisă roxadustat, la US Open 2022. A doua este legată de iregularitățile din pașaportul său biologic”, se arată în comunicatul din 12 septembrie. Însă ITIA nu a publicat decizia integrală, iar Halep nu a putu face recurs deocamdată, arăta Eurosport, la 20 septembrie.

Cazul Halep - pașaportul biologic, analizat dubios (sursa: Facebook/Simona Halep)
Eveniment

Cazul Halep - pașaportul biologic, analizat dubios

Cazul Halep - pașaportul biologic, analizat dubios. Daniel Funeriu a oferit primul său comentariu după suspendarea Simonei Halep de către ITIA (Agenția Internațională de Integritate a Tenisului). Cazul Halep - pașaportul biologic, analizat dubios Funeriu nu a contestat prezența Roxadustatului în organismul sportivei. Dar a avut cuvinte dure la adresa analizei mostrelor de sânge din "pașaportul biologic". Citește și: Bizar: experții din cazul Halep au sugerat că sportiva se dopa inclusiv în decembrie 2022, deși era suspendată provizoriu de aproape două luni și nu participa la nici o competiție "Pașaportul sportivului: întreg modul în care este pus în practică este extrem de dubios, nu doar în cazul Halep. Algoritmii care fac că se ridică semne de întrebare și însăși ideea că chiar dacă ești în zona „normală”, o variație în interiorul acestei zone poate să îți producă probleme. M-am uitat pe analizele mele din ultimii 15 ani și variațiile sunt atât de mari (în limite normale) încât cine știe...". "O încercare de a explica inexplicabilul" Mai jos, postarea integrală pe Facebook a lui Daniel Funeriu: "Concluziile mele (subliniez, ale mele, nu pretind că ele ar fi 100% corecte) în cazul Halep, după ce am citit tot cu mare atenție, inclusiv articolele științifice despre farmacocinetica roxadustatului și metodele analitice ale firelor de păr: Citește și: Mama lui Vlad Pascu, către fiul ei, în arest: Eu vreau să-ți fac dosar medical, să te trimită pe aici, pe Rahova. Este centru de tratare de dependențe 1) roxadustat: a luat (i s-a dat?) și nu doar din acele suplimente. A luat (i s-a dat) extrem de tâmpit, adică în cantități care nici măcar nu o ajutau. Cine i-a dat ar trebui urmărit penal pentru otrăvire. Având în vedere ce este roxadustatul el nu avea ce să caute în corpul ei. Am cvasi-certitudinea că povestea cu suplimentele este inventată pentru a proteja echipa Muratoglu și o încercare de a explica inexplicabilul. 2) Având în vedere cum s-a judecat, chiar dacă inițial mi s-a părut aberant că se judecă un an, acum mi se pare justificat. Remarc un nivel de profesionalism fantastic al celor care au judecat, precum și modul în care au judecat argumentele științifice, pe care, chiar dacă nu erau experți, le-au cântărit foarte bine. 3) Pașaportul sportivului: întreg modul în care este pus în practică este extrem de dubios, nu doar în cazul Halep. Algoritmii care fac că se ridică semne de întrebare și însăși ideea că chiar dacă ești în zona „normală”, o variație în interiorul acestei zone poate să îți producă probleme. M-am uitat pe analizele mele din ultimii 15 ani și variațiile sunt atât de mari (în limite normale) încât cine știe... Cine ia suplimente alimentare, un mare inconștient 4) Cine ia „suplimente alimentare”, că e sportiv sau o persoană oarecare, este un mare inconștient sau o mare inconștientă. Cu ocazia procesului Halep asistăm inclusiv la un proces al suplimentelor, pentru că ele au fost trasate pe întreg procesul de producție. Pe scurt, dacă luați suplimente, de fapt luați niște chimicale fabricate nu știm unde în China, în nu știm ce condiții din nu știm ce ingrediente. Nu mai luați niciodată suplimente. Mâncați echilibrat, faceți-vă analizele și discutați cu medici, nu cu vraci. 5) Întreg sistemul anti-doping este de-a dreptul înfricoșător. Dacă aș avea un copil în sportul de performață fie l-aș încuraja să renunțe, fie aș pune lângă el un expert care îi dă să bea și să mănânce totul sigilat. Simonei, "tot răul i se trage de la echipa Muratoglu" 6) Ca scenariu strict intuitiv, fără vreo probă, afirm că tot răul i se trage de la echipa Muratoglu care -nu mă îndoiesc- a construit un întreg sistem toxic pentru a obține performață. Repet, asta este strict speculativ, fără vreo probă alta decât experiența mea în mediile rarefiate ale performaței sportive. 7) Apărarea: las alții să-și spună părerea, dar eu nu aș fi mers pe argumentele pe care s-a mers. 8 ) Evident că îmi pare extrem de rău. Faptul că mi-aș paria jumate din avere pe faptul că Serena, Nadal, 90% dintre cicliștii care termină Turul Franței și mulți, mulți alții, se dopează (mulți... legal) nu schimbă cu nimic. 9) Aș vrea ca cele 0.0001% dubii care îmi mai rămân să se adeverească adevărate și TAS să răstoarne sentința. Dar nu cred. 10) Au încercat unii să o „termine”? Cu siguranță, însă la judecată au cântărit doar faptele. E posibil să fie o conspirație/răzbunare împotriva ei și să „i se fi pus în farfurie pentru a se răzbuna cineva”? Posibil, nu știu. Nu am dubii asupra caracterului doamnei Halep: nu cred că ea sau cineva din anturajul său de familie ar accepta ca ea să riște atât de mult. Cred că este o victimă, dar la acest nivel cred că e responsabilă de ceea ce i se întâmplă prin lipsă de discernământ. Păcat."

Halep, suspectată de dopaj în suspendare (sursa: Facebook/Simona Halep)
Eveniment

Halep, suspectată de dopaj în suspendare

Halep, suspectată de dopaj în suspendare. Raportul care a dus la suspendarea de către ITIA (Agenția Internațională de Integritate a Tenisului) a Simonei Halep pentru patru ani conține date care aruncă îndoieli asupra interpretărilor date de experții contractați de ITIA. Proba 50 din decembrie 2022 Suspendarea provizorie a Simonei Halep, după identificarea în organismul său a substanței interzise Roxadustat, a început pe 21 octombrie 2022. Citește și: Halep a spus tribunalului care a judecat-o pentru doping cine i-ar fi dat suplimentul contaminat cu roxadustat: fizioterapeuta de la Academia Mouratoglou ITIA, însă, a continuat să cerceteze și așa-numitul "pașaport biologic" al sportivei românce, adică datele unor parametri ai sângelui sportivei din probe adunate în timp. Mai mult, au fost cerute probe de sânge și ulterior datei de 21 octombrie 2022. Una din probele de sânge analizate a fost datată 13 decembrie 2022, la aproape opt săptămâni de la data la care Halep a fost suspendată provizoriu. Era vorba de proba 50. "Nu există un scenariu evident de dopaj sanguin" Potrivit raportului ITIA, unul din experții ITIA, profesorul d'Onofrio, a considerat această probă 50 ca fiind "suspectă" din cauza unor valori care nu se încadrau în limitele considerate firești pentru un sportiv "curat". Citește și: Numărul 9 în clasamentul WTA, jucătoarea de tenis Maria Sakkari, o apără, indirect, pe Halep: „Sistemul este înfricoșător”. Sakkari spune că se teme să mai meargă, noaptea, la baie Mai mult, profesorul d'Onofrio a comparat proba 50 (din decembrie 2022) cu proba 46 din sângele Simonei Halep, datată aprilie 2022. Potrivit analizei profesorului d'Onofrio, proba 46 de sânge din aprilie 2022 ar fi indicat o posibilă folosire a unor steroizi anabolizanți (substanțe interzise). Însă, în final, nici proba 46 și nici proba 50 nu au fost incluse printre motivele de suspendare ale Simonei Halep. Citește și: Halep respinge decizia ITIA și anunță că o va contesta: „Sunt şocată şi extrem de dezamăgită de decizia acestui tribunal” Ca să fie totul și mai confuz, profesorul d'Onofrio notează, cu referire la cele două probe de sânge, că "Nu există un scenariu evident de dopaj sanguin". Analiza profesorului d'Onofrio a probei 50 de sânge (sursa: ITIA) Halep, suspectată de dopaj în suspendare Totuși, faptul că proba 50 de sânge a fost considerată "suspectă" ridică mai multe întrebări: ce sens avea sugerarea dopajului, adică caracterul "suspect" al probei 50, când aceasta venea de la o sportivă care nu era activă competițional? ce sens avea comparația între proba 46 (când Halep era în perioadă competițională) și proba 50 (când Halep era suspendată)? de ce aceste probe de sânge "suspecte" nu au fost analizate mai detaliat pentru a fi folosite în raportul final? este, de fapt, posibil ca analiza probelor de sânge să fi fost viciată sau chiar manipulată pentru a permite ITIA să tragă concluziile convenabile?

Halep a spus cine i-ar fi dat suplimentul contaminat Foto: Facebook
Eveniment

Halep a spus cine i-ar fi dat suplimentul contaminat

Simona Halep a spus tribunalului care a judecat-o pentru doping cine i-ar fi dat suplimentul contaminat cu roxadustat: fizioterapeuta de la Academia Mouratoglou, Candice Gohier. Așa cum se arată în decizia ITIA, principala problemă în cazul Halep a fost dacă un supliment Keto MCT a contaminat-o pe Halep sau nu. Informația apare în decizia completă în cazul sancţionării pentru dopaj a Simonei Halep, publicată azi de Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA). Decizia are 126 de pagini. Afirmațiile lui Halep se pot găsi la paginile 31-32 din document, iar la pagina 34 se află sinteza afirmațiilor lui Gohier, care confirmă cele spuse de sportiva româncă. Citește și: Numărul 9 în clasamentul WTA, jucătoarea de tenis Maria Sakkari, o apără, indirect, pe Halep: „Sistemul este înfricoșător”. Sakkari spune că se teme să mai meargă, noaptea, la baie În documentul publicat de ITIA au fost șterse mai multe informații medicale legate de Halep, precum și numele firmelor de unde provin substanțele/ suplimentele consumate de jucătoarea de tenis. Halep a spus cine i-ar fi dat suplimentul contaminat „Halep susține că prezența roxadustatului (n.r. - substanța interzisă) în organismul ei a fost cauzată de o contaminare cu un supliment de colagen pe care l-a folosit în finalul lunii august 2022, despre care spune că nu ar fi putut fi suspectat în mod rezonabil de ea sau oricine din echipa ei”, se arată în motivarea ITIA. „Pe 17 august, Simona Halep s-a retras de la turneul din Cincinnati cu o accidentare la coapsa dreaptă, dar avea în continuare speranțe mari pentru US Open. În acel moment, fizioterapeuta ei, Candice Gohier, i-a recomandat să adauge un supliment de colagen în nutriția ei, având în vedere că nu lua unul. Pe baza unei recomandări a lui Frederic Lefebvre (care era directorul departamentului de pregătire fizică de la Academia Mouratoglou) pentru Candice Gohier, aceasta i-a recomandat Simonei trei produse de la un producător. Halep nu auzise înainte de acele suplimente. A întrebat dacă Gohier le-a verificat și i s-a răspuns că da. De asemenea, Halep și Gohier au verificat împreună recipientul și au observat că nu există nicio substanță interzistă pe lista de ingrediente. Halep a verificat și cu antrenorul Mouratoglou, care i-a spus că toate cele trei produse sunt sigure de folosit, din moment ce pe etichetă nu erau listată nicio substanță interzisă și nu păreau să fie riscante. Halep a fost conștientă de posibilitatea ca suplimentele să fie contaminate și s-a asigurat că produsele au fost verificate și recomandate de specialiști în domeniu. Toate cele 3 suplimente au fost comandate de Gohier pe 16 august 2022 și trimise direct de către distribuitor către Gohier în New York. Jucătoarea a început apoi să folosească cele trei suplimente la mijlocul lunii august 2022”, relatează ITIA explicațiile lui Halep. Citește și: Ziua în care Ciolacu blochează spitalul construit din donații publice de către Asociația „Dăruiește Viață”. Organizația cheamă la proteste publice ITIA îi reproșează că nu a informat la timp ce supliment folosește „În jurul lunii august 2022, Halep, Mouratoglou și Gohier au revizuit suplimentele nutritive luate de doamna Halep. Gohier și domnul Mouratoglou au recomandat înlocuitori pentru câteva dintre suplimentele ei, despre care au considerat că au conținut de zahăr prea mare. Doamna Gohier i-a cerut domnului Lefebvre opinia despre suplimentele pe care unul dintre jucătorii lui profesioniști testați regulat le folosea. Domnul Lefebvre a recomandat cele 3 suplimente menționate, inclusiv Keto MCT, și i-a oferit doamnei Gohier datele de contact. Doamna Gohier a comandat produsele, care au ajuns la New York pe 23 august 2022. Ea și domnul Mouratoglou le-au verificat și au căzut de acord că nu conțin nicio substanță interzisă și că sunt sigure pentru ca doamna Halep să le folosească. Doamna Halep a folosit apoi Keto MCT timp de 6 zile, între 23 și 28 august 2022”, mai arată ITIA. 230911-itia-v-simona-halep-decision-redacted-ppDownload Însă agenția de integritate arată că Halep n-a spus că folosește Keto MCT nici când a făcut testul de urină din 29 august 2022, nici când a fost chestionată de ITIA, în octombrie 2022. Ea a spus, în iunie 2023, că a uitat de acest supliment.

E nasoală și pe bune cu roxadustatul, crede Mircea Mester, care da vina pe Mouratoglou Foto: Twitter
Eveniment

E nasoală și pe bune cu roxadustatul

Un jurnalist sportiv, Mircea Meșter, scrie pe Facebook despre cazul Halep, explică verdictul ITIA și concluzionează: „E nasoală și pe bune cu roxadustatul, care a ajuns în corpul Simonei prin pastile pe care i le-a dat echipa lui Mouratoglou, acră-i fie mutra”, concluzionează jurnalistul, într-o postare pe Facebook. Citește și: EXCLUSIV România și alte state din UE alimentează mașina de război rusească din Transnistria cu motorină, în ciuda sancțiunilor internaționale Meșter propune „să citim printre rânduri și să punem subtitrare pe cele două comunicate: al Agenției de Integritate a Tenisului (ITIA) și al Simonei”. „E nasoală și pe bune cu roxadustatul” Care sunt problemele semnalate, pe Facebook, de jurnalist: „➔ Problema 1. Roxadustat detectat în urină. • Ce zice Simona: „Înaintea sezonului pe hard din 2022, la recomandarea echipei mele de încredere și a fizioterapeutului, am revizuit suplimentele nutritive” Ce trebuie să citești: „Am schimbat niște pastile și am luat ce mi-a dat echipa care se pricepe”. Adică nu poate să zică asta, că e de porc, dar niciun sportiv nu se apucă să ia pastile pentru că a văzut reclame la televizor. A luat ce i-a dat echipa „de încredere” de la Mouratoglou. • Ce zice ITIA: „Am detectat prezența roxadustatului în mostra de urină a Simonei Halep colectată în 29 august 2022 la US Open (...)”. Ce trebuie să citești: Nu-i niciun dubiu că testul Simonei a fost pozitiv. Nici ea n-a contestat asta în niciun moment. • Ce zice Simona: „Acum știm - și tribunalul a fost de acord - că unul dintre ele (dintre suplimente) era contaminat cu roxadustat” Ce trebuie să citești: Simona nu a luat voit sau nu știe că a luat o pastilă de roxadustat de sine stătător. A căutat și a găsit lotul de suplimente pe care le-a luat și analizele au descoperit că ele sunt contaminate cu roxadustat. Lucru pe care l-a confirmat și ITIA și tribunalul independent care a luat decizi de azi. • Ce zice ITIA: „Tribunalul a acceptat argumentul Simonei Halep că a luat un supliment contaminat, dar a determinat că VOLUMUL INGERAT DE JUCĂTOARE NU AR FI PUTUT SĂ DUCĂ LA CONCENTRAȚIA DE ROXADUSTAT REGĂSITĂ ÎN MOSTRA DE URINĂ pozitivă a jucătoarei” Ce trebuie să citești: Da, a fost contaminat suplimentul, nu contestă nimeni asta. Dar cantitatea de roxadustat din corpul Simonei nu putea fi atât de mare doar dintr-un supliment. Adică e nasoală. Aici ar trebui să ne explice echipa lui Mouratoglou ce și cum. ➔ Problema 2. Pașaportul biologic (ABP). Adică un jurnal al tuturor testelor antidoping pe care le face un sportiv pe o perioadă definită de timp. În caz de nevoie, se analizează markeri biologici și parametri din corpul sportivului pentru a se determina variații dubioase ale acestor elemente. • Ce zice ITIA: „Simona a utilizat o substanță SAU O METODĂ în timpul anului 2022 pe baza colectării a 51 de mostre de sânge oferite de jucătoare ca parte din programul ABP” Ce trebuie să citim: Nu le e nici lor clar ce, dar ceva a dus la ceea ce ei consideră că e un timeline neclar al markerilor biologici ai Simonei. • Ce mai zice ITIA: „Acuzația ABP a fost confirmată, tribunalul anunțând că NU ARE NICIUN MOTIV SĂ AIBĂ DUBII în legătură cu OPINIA VEHEMENTĂ (n.m. în engleză ei zic „strong opinion”) la care a ajuns fiecare dintre cei trei experți independenți care consideră că „PROBABIL CĂ DOPINGUL” este explicația neregularităților din profilul Simonei Halep”. Ce trebuie să citim: Nu e 100% clar că dopingul e de vină pentru ceea ce experții au considerat că sunt neclarități sau neregularități în pașaportul biologic. Mai ales că Simona n-a fost pozitivă la niciun test până în 29 august și la niciun test efectuat după 29 august. Doar că experții au mers pe probabilități și pe opinii, în timp ce tribunalul e la fel de vag când zice că n-are motiv de dubii. Niciunul dintre cei care au analizat sau au judecat nu folosește termenul „CLAR”. Ceea ce mă face să mă întreb de unde a venit pedeapsa maxim admisă, de 4 ani. • Ce mai zice ITIA: „În cazul jucătorilor de tenis, APMU (Athlete Passport Management Unit) raportează orice neregularități unui grup de trei experți independenți pentru analiză. procesul are loc anonim, APMU și grupul de experți neștiind identitatea individului analizat până mai târziu în cadrul acestui proces”. Ce trebuie să citim: Când li se pare că markerii biologici sunt haotici, oamenii sună la niște medici care utilizează metode proprii ca să se prindă dacă jucătorului îi variază biologia în mod natural sau pentru că trișează într-un fel încă nedeterminat de teste. De asemenea, oamenii ăia nu știu despre cine-i vorba când analizează. • Ce zice Simona: „ITIA a adus o acuzație ABP NUMAI DUPĂ CE GRUPUL DE EXPERȚI A AFLAT IDENTITATEA MEA, CEEA CE A FĂCUT CA DOI DIN TREI EXPERȚI SĂ ÎȘI SCHIMBE BRUSC OPINIA ÎN FAVOAREA ACUZAȚIILOR ITIA”. Ce trebuie să citim: Asta e nasoală dacă se confirmă. Practic, doi dintre experți au zis că pașaportul biologic al Simonei e ok, dar și-au schimbat opinia când au aflat că e vorba despre ea. Nu știu exact cum poate proba Simona treaba asta, dar dacă o face la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), sunt absolut convins că va avea câștig de cauză. E o acuzație cel puțin la fel de serioasă precum cea de doping, iar credibilitatea ITIA se duce dracului complet dacă se confirmă”. „E dubioasă și împuțită rău cu pașaportul biologic” În concluzie, Mircea Meșter apreciază că „probabil că e nasoală și pe bune cu roxadustatul, care a ajuns în corpul Simonei prin pastile pe care i le-a dat echipa lui Mouratoglou, acră-i fie mutra”. Citește și: Instituția de stat unde șoferii au „spor de complexitate” a muncii. Ei câștigă mai bine decât un asistent universitar „E dubioasă și împuțită rău cu pașaportul biologic, iar din cauza asta suspendarea maximă nu pare să aibă prea multe argumente. Din păcate, însă, ăsta e un caz pe care-l vor analiza în detaliu foarte puțini, iar imaginea Simonei e afectată la nivel mondial indiferent dacă suspendarea de patru ani rămâne sau nu. E tipul de problemă pe care nu o mai poți rezolva nici dacă dovedești la final că ai avut dreptate. Pentru că uraganul a trecut și nu te mai aude nimeni”, mai apreciază el.

Încep să curgă teoriile conspiraționiste despre sancționarea lui Halep: familia Obama, prietenă cu Serena Williams, este de vină Foto: Instagram
Eveniment

Încep curgă teoriile conspiraționiste sancționarea Halep

Obama, prieten cu Serena Williams, a presat ITIA să o suspende pe Halep, a scris Cozmin Gușă pe Facebook: încep să curgă teoriile conspiraționiste despre sancționarea sportivei românce. Citește și: Halep respinge decizia ITIA și anunță că o va contesta: „Sunt şocată şi extrem de dezamăgită de decizia acestui tribunal” Simona Halep a fost suspendată patru ani pentru dopaj intenționat, urmare a deciziei agenției ITIA care gestionează cazurile de dopaj din tenis, anunță Gazeta Sporturilor. Dubla campioană de Grand Slam are opțiunea de a face apel la TAS. Simona Halep respinge decizia ITIA și anunță că o va contesta: „Sunt şocată şi extrem de dezamăgită de decizia acestui tribunal”, a anunțat ea. Încep să curgă teoriile conspiraționiste despre sancționarea lui Halep „Decizia aiuritoare în cazul Halep a fost luată la presiunile Serenei Williams&soțul, prima cu o dușmănie veche contra lui Simo, al doilea din cauza lui Țiriac, ce l-a țepuit cu banii. Americanii controlează deciziile ITIA, azi SUA sunt controlate de Obama, principalul suporter al Serenei, ce e și prietenă bună cu Michelle Obama. Punct. trăiască parteneriatul strategic...”, a scris Cozmin Gușă, pe Facebook. Michelle Obama și Serena Williams Foto: Instagram Teoria a fost prezentată încă din august de Dumitru Dragomir. El a susținut, pentru Fanatik, că Simona Halep a fost scoasă din joc de SUA: „Faptul că suntem români! Măi frate: partenerul nostru strategic cine este? Americanii? De ce românii nu au intrare în America și ungurii au? Care e diferența?! Noi suntem o țară parteneri cu ei, cea mai importantă țară a Europei, că suntem la graniță cu Balaurul, iar nouă nu ne dau. Ai mai pomenit așa ceva?! Hai să-i întrebăm pe conducătorii noștri!”. Încă de acum trei zile, un deputat AUR, Adrian-George Axinia, a anunțat că va interpela organismele care răspund de sportul românesc, pentru a interveni în cazul Halep. Segărceanu: o răzbunare! „În tenis n-a mai fost nimeni cu patru ani. Decizia este urâtă, este tardivă, că puteai să o judeci după o săptămână, maxim două. Trebuie să ne dea explicaţii, că nu ne-au spus de ce au aşteptat atât”, a afirmat Ilie Năstase, citat de emisiunea Observatorul de la Antena 1. Citește și: Salarii uriașe, plus chirii imense pentru „locuințele de serviciu” ale angajaților, la ministerul înființat pentru Firea, pe care Ciolacu nu vrea să-l desființeze „Mi se pare incredibil, cred că e un fel de răzbunare. Dar nu pot să înțeleg pe ce să se răzbune. Ea a avut un comportament ireproșabil, n-a făcut niciodată ceva care să trezească suspiciuni”, a afirmat un alt fost tenisman, Florin Segărceanu, pentru gsp.ro.

Halep respinge decizia ITIA și anunță că o va contesta Foto: Twitter
Eveniment

Halep respinge decizia ITIA și anunță că o va contesta

Simona Halep respinge decizia ITIA și anunță că o va contesta: „Sunt şocată şi extrem de dezamăgită de decizia acestui tribunal”, a anunțat ea. Citește și: Salarii uriașe, plus chirii imense pentru „locuințele de serviciu” ale angajaților, la ministerul înființat pentru Firea, pe care Ciolacu nu vrea să-l desființeze Ea și-a publicat mesajul în engleză, pe Instagram. „Lupta mea continuă”, a scris ea. Halep respinge decizia ITIA și anunță că o va contesta „Astăzi, un tribunal din cadrul Agenţiei Internaţionale pentru Integritate în Tenis (ITIA) a anunţat o decizie provizorie în cazul meu. Ultimul an a fost cel mai greu meci din viaţa mea şi, din păcate, lupta mea continuă. Mi-am dedicat viaţa tenisului. lau foarte în serios regulile care guvernează sportul nostru şi mă mândresc cu faptul că nu am folosit niciodată, în mod conştient sau intenţionat, vreo substanţă interzisă. Am refuzat să accept decizia de suspendare pentru patru ani si am contestat-o potrivit prevederilor legale. Într-o decizie de 126 de pagini, tribunalul a admis ambele acuzaţii aduse de ITIA - un test de urină pozitiv pentru o substanţă interzisă şi o încălcare a Programului de Paşaport Biologic (ABP). Reprezentanţii mei şi cu mine am prezentat ITIA şi tribunalului dovezi convingătoare în sprijinul apărării mele şi am formulat mai multe întrebări legitime cu privire la concluziile la care s-a ajuns în legătură cu dosarul ABP. Deşi sunt recunoscătoare să am în sfârşit un deznodamant in fata unui tribunal, după numeroase întârzieri nefondate şi cu sentimentul de a trăi în purgatoriu timp de peste un an, sunt şocată şi extrem de dezamăgită de decizia acestui tribunal”, a firmat sportiva. „Cred într-un sport curat şi, în aproape două decenii ca jucător profesionist de tenis, de-a lungul a sute de turnee şi două titluri de Grand Slam, am fost supusă la peste 200 de teste de sânge şi urină pentru a verifica dacă există substanţe interzise - toate au fost negative, până la 29 august 2022. Înaintea sezonului pe hard din 2022, la recomandarea echipei mele de incredere şi a fizioterapeutului, am revizuit suplimentele nutritive. Niciunul dintre ingredientele enumerate pe aceste noi suplimente nu includea substanţe interzise, însă acum ştim - şi tribunalul a fost de acord - că unul dintre ele era contaminat cu roxadustat. Am fost testată aproape săptămânal după testul meu iniţial pozitiv până in prima parte a anului 2023, toate rezultatele fiind negative. „Continui să mă antrenez şi să fac tot ce-mi stă în putinţă pentru a-mi reabilita numele” Halep mai susține că „nicio substanţă interzisă nu a fost găsită vreodată în probele mele de sânge sau de urină, cu singura excepţie a unui test pozitiv din 29 august pentru roxadustat, care era prezent la un nivel extrem de scăzut”. „În ciuda acestor dovezi, ITIA a adus o acuzaţie ABP numai după ce grupul său de experţi a aflat identitatea mea, ceea ce a făcut ca doi din trei experti să işi schimbe brusc opinia în favoarea acuzaţiilor ITIA. ITIA s-a bazat exclusiv pe opiniile acestor experţi care au analizat doar parametrii mei sanguini - care s-au menţinut timp de peste 10 ani în acelaşi interval. Acest grup de experti a ignorat faptul că nicio substanţă interzisă nu a fost găsită vreodată în probele mele de sânge sau de urină, cu singura excepţie a unui test pozitiv din 29 august pentru roxadustat, care era prezent la un nivel extrem de scăzut şi care, dacă luăm în considerare testul meu negativ facut cu trei zile înainte de testul pozitiv, ar fi putut fi cauzat doar de o expunere accidentală la roxadustat. Sunt profund recunoscătoare pentru sprijinul pe care 1-am primit din partea familiei mele, a prietenilor şi a fanilor tenisului din întreaga lume. Continui să mă antrenez şi să fac tot ce-mi stă în putinţă pentru a-mi reabilita numele in fata acestor acuzaţii false şi pentru a mă întoarce pe teren. Intenţionez să apelez această decizie la Tribunalul de Arbitraj Sportiv şi să urmez toate căile legale de atac împotriva companiei producatoare a suplimentelor in cauză”, se mai arată în postarea publicată de Simona Halep. Citește și: EXCLUSIV MApN pune la bătaie aproape un miliard de euro pentru 1.059 de blindate 4×4. Favoriții, americanii de la Oshkosh, nu au primit acceptul Congresului SUA să transfere tehnologie în România și nu vor participa

Simona Halep a fost suspendată patru ani Foto: Twitter
Eveniment

Simona Halep a fost suspendată patru ani

Simona Halep a fost suspendată patru ani pentru dopaj intenționat, urmare a deciziei agenției ITIA care gestionează cazurile de dopaj din tenis, anunță Gazeta Sporturilor. Dubla campioană de Grand Slam are opțiunea de a face apel la TAS. Citește și: Salarii uriașe, plus chirii imense pentru „locuințele de serviciu” ale angajaților, la ministerul înființat pentru Firea, pe care Ciolacu nu vrea să-l desființeze Au trecut mai mult de 12 luni de la ultimul meci jucat de Simona Halep în circuitul WTA, care a avut loc pe 29 august 2022 în primul tur de la US Open, unde a înregistrat o înfrângere. Suspendată temporar în urma unui caz de dopaj, sportiva din Constanța a primit astăzi verdictul dur din partea tribunalului Sports Resolutions. Simona Halep a fost suspendată patru ani Constănțeanca a fost suspendată pentru două încălcări ale regulilor: la o probă antidoping din 2022 a fost depistată cu roxadustat, o substanță interzisă, iar în 2023 au fost găsite nereguli în pașaportul său sportiv. Tribunalul a acceptat argumentul lui Halep că ar fi luat un supliment contaminat, dar a stabilit că volumul ingerat de jucătoare nu ar fi putut duce la concentrația de roxadustat găsită în proba pozitivă, potrivit documentului oficial. „Acuzația ABP a fost, de asemenea, menținută, tribunalul declarând că nu a avut niciun motiv să se îndoiască de "opinia puternică" unanimă la care a ajuns fiecare dintre cei trei experți independenți ai Unității de gestionare a pașapoartelor sportivilor (APMU), potrivit căreia "dopajul probabil" a fost explicația pentru neregulile din profilul lui Halep”, se arată în comunicatul public al ITIA. Suspendarea Simonei Halep expiră în octombrie 2026, pentru că a fost scăzută perioada în care ea a fost deja suspendată provizoriu. Citește și: EXCLUSIV MApN pune la bătaie aproape un miliard de euro pentru 1.059 de blindate 4×4. Favoriții, americanii de la Oshkosh, nu au primit acceptul Congresului SUA să transfere tehnologie în România și nu vor participa Simona Halep a fost audiată abia în iunie la Londra, în fața organizației independente Sports Resolutions, în cazul de dopaj. Audierea jucătoarei de tenis a venit la aproape un an de când a fost suspendată, perioadă în care ea nu și-a putut susține punctul de vedere.

Șansa lui Halep în cazul suspendării (sursa: Facebook/Simona Halep)
Eveniment

Șansa lui Halep în cazul suspendării

Șansa lui Halep în cazul suspendării. Simona Halep este la Londra în aceste zile, unde va fi audiată la Tribunalul Sports Resolution în cazul de dopaj în care e implicată. Într-un caz similar, ITIA i-a redus la doar un sfert suspendarea de patru ani polonezului Kamil Majchrzak, care a demonstrat că substanța interzisă care i s-a găsit în corp a fost luată accidental. Șansa lui Halep în cazul suspendării Românca a ieșit pozitivă la Roxadustat la un test efectuat la US Open 2022 și de atunci este suspendată provizoriu din tenis. Sportiva riscă să primească o suspendare de până la patru ani dacă va fi găsită vinovată. Într-un caz foarte asemănător, Kamil Majchrzak a primit recent o suspendare de exact patru ani, după ce a fost depistat pozitiv la o substanță interzisă (SARM S-22) la patru teste antidoping, în finalul lui 2022. Polonezul a apelat la instanță iar ITIA a anunțat acum că pedeapsa i-a fost redusă la 12 luni, astfel că acesta va putea reveni pe teren în ianuarie 2024. Citește și: EXCLUSIV Cea care o hărțuiește pe Halep cu amânări în cazul de dopaj, în centrul unui scandal uriaș în Anglia cu suspiciuni de corupție în rugby. Karen Moorhouse, CEO al ITIA, și-a favorizat foști șefi Conform puntodebreak.com, citat de Eurosport, Majchrzak a demonstrat că substanța interzisă a ajuns involuntar în corpul său, prin intermediul unei băuturi energizante pe care a început să o consume din septembrie 2022 și pe al cărui prospect nu era trecută substanța respectivă. Citește și: Posibil dezastru pentru Simona Halep, al cărei caz de dopaj se judecă în aceste zile: mai mulți farmacologi, biochimiști și toxicologi susțin varianta dopării repetate și voluntare În plus, mai multe analize au scos la iveală că nivelul de concentrație al substanței interzise a fost unul redus, neavând cum să-l ajute să-și îmbunătățească performanțele de pe teren. Polonezul care a fost pe locul 75 ATP anul trecut a acceptat sancțiunea pentru "dopaj accidental".

Hărțuitoarea lui Halep, scandal de corupție (sursa: skysports.com)
Investigații

Hărțuitoarea lui Halep, scandal de corupție

Hărțuitoarea lui Halep, scandal de corupție. Karen Moorhouse (foto) este CEO al ITIA (International Tennis Integrity Agency), organizația care a acuzat-o pe Simona Halep de dopaj fără să-i permită să se și apere. Moorhouse a fost numită CEO al ITIA în februarie a.c. Anterior, aceasta a fost membră în conducerea Ligii de Rugby-Fotbal (rugby în 13) din Marea Britanie. Frauda Bradford Bulls În această calitate, Karen Moorhouse a girat, împreună cu toată conducerea Ligii de Rugby-Fotbal (LRF), preluarea echipei Bradford Bulls de către un acționariat în care era implicat inclusiv un fost șef al LRF. Totul, în mijlocul unor scandaluri financiare care ar fi trebuit să ducă la sancționarea drastică a echipei de către LRF. Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online În octombrie 2019, când scandalul era la apogeu, în publicația "Total Rugby League" s-a publicat un articol care arăta că chiar Karen Moorhouse garantase public pentru acționariatul toxic al Brandford Bulls. Titlul articolului era "Dacă LRF nu are nimic de ascuns în legătură cu Bradford, este timpul să fie transparentă: 15 întrebări arzătoare la care trebuie să răspundă". O anchetă cerută, niciodată făcută "Timp de aproape un deceniu, echipa de rugby din Bradford a fost târâtă prin noroi de proprietari care nu au nimic de-a face cu echipa, de diverse scandaluri financiare și de o înstrăinare lentă, dar constantă, a fanilor echipei. 2017 ar fi trebuit să fie o linie de demarcație, cu o nouă companie, fără datorii moștenite și cu șansa de a construi durabil. Dar, la mai puțin de trei ani distanță, Bradford Bulls se află din nou în aceeași situație. Vestea că un nou consorțiu, în care este implicat fostul șef LRF Nigel Wood, preia conducerea a stârnit mai multe întrebări decât răspunsuri, așa cum a fost adesea cazul cu Bradford. Apelurile sunt în creștere pe bună dreptate ca organismul de conducere să fie supus unei anchete complete în legătură cu fiecare decizie legată de Bradford - care include Odsal (teren de joc - n.r.) - din 2012 (...) până în prezent. Este o necesitate.", scria Aaron Bower, autorul articolului. Hărțuitoarea lui Halep, scandal de corupție Bower a continuat: "Desigur, dacă LRF nu ar avea nimic de ascuns, atunci ar dispune o anchetă completă. Liga ar fi, de asemenea, deschisă, transparentă și onestă cu privire la tot ceea ce s-a întâmplat. (...) se presupune că le pasă de integritatea lor ca organism de conducere. Având în vedere că presiunea de pe umerii lor este mai mare ca niciodată, integritatea lor este acum pusă sub semnul întrebării. Așadar, în acest sens, iată 15 întrebări la care organismul de conducere trebuie să răspundă.". Printre cele 15 întrebări puse de Bower se regăsește și una adresată direct lui Karen Moorhouse. "(...) cum poate fi benefic pentru integritatea sportului faptul că un om care a fost implicat în procesul de numire a foștilor proprietari - proprietari care au eșuat - la conducerea acestui club este acum implicat el însuși în preluarea proprietății acestuia? Acceptă LRF un anumit nivel de responsabilitate pentru situația actuală a lui Bradford, având în vedere că a sprijinit un consorțiu care s-a dovedit în mod irefutabil a fi un eșec? Karen Moorhouse a declarat în 2017 că LRF era încrezătoare că consorțiul lui Andrew Chalmers va . Ce părere are acum ea, ca parte din de conducerea LRF, despre acele comentarii?". Conflicte de interese vizibile de pe lună Karen Moorhouse, actuala șefă a ITIA, nu a răspuns acelor întrebări. Dar a răspuns, în noiembrie 2019, șeful LRF (și al ei) de la acea dată, Ralph Rimmer. "Șeful LRF, Ralph Rimmer, a respins apelurile pentru o anchetă publică privind schimbarea proprietarului Bradford Bulls, insistând că ultimii doi ani nu au fost un . Citește și: Simona Halep, supusă unei „hărțuiri de neconceput”, afirmă antrenorul Mouratoglu, care se declară „foarte șocat” de demersul ITIA Fostul director executiv al LRF Nigel Wood face parte dintr-un consorțiu care a preluat controlul cvadruplei campioane Super League. Schimbarea de proprietate vine după o serie de eșecuri financiare care au inclus trei administrații și o lichidare în 2012. Bradford Bulls a acumulat datorii de peste 1 milion de lire sterline în cei doi ani în care a fost patronat de fostul proprietar, neozeelandezul Andrew Chalmers, un prieten al lui Wood. Chalmers a primit controlul lui Bulls de la LRF în 2017, în ciuda altor potențiali ofertanți, în timp ce Wood era la conducerea organismului care guvernează liga de rugby. Problema este complicată și mai mult de faptul că Wood se afla, de asemenea, la cârma LRF atunci când a cumpărat contractul de închiriere pentru stadionul Odsal (pentru Bradford Bulls - n.r.) în 2011.", potrivit Mirror.

Halep, "hărțuire de neconceput", afirmă Mouratoglu (sursa: Twitter/Patrick Mouratoglu)
Eveniment

Halep, "hărțuire de neconceput", afirmă Mouratoglu

Halep, "hărțuire de neconceput", afirmă Mouratoglu. Antrenorul francez Patrick Mouratoglou a luat atitudine, prin intermediul unui comunicat publicat pe Twitter, după ultimele dezvăluiri legate de cazul Simonei Halep, care a fost acuzată de Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) de nereguli în paşaportul său biologic. "Sinceritatea şi corectitudinea (...) de neclintit" "În primul rând vreau să spun că am intenţionat să stau departe de orice comentarii publice legate de cazul Simonei Halep, deoarece am crezut sincer că ITIA va efectua o anchetă corectă pentru a stabili adevărul. Faptul că nu mai am acest sentiment acum este deranjant şi m-a făcut să scriu aceste cuvinte", afirmă Mouratoglou. Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online "Am fost norocos să o întâlnesc pe Simona în aprilie 2022 şi de atunci am lucrat împreună. Vreau să spun câteva cuvinte despre ea pentru cei care nu au întâlnit-o niciodată: am descoperit în Simona o persoană foarte rară. Este bună, este simpatică, nu are agresivitate sau invidie faţă de nimeni. Şi-a dedicat toate viaţa ei tenisului. Este pasiunea ei din copilărie. Nu a tatălui ei, nu a mamei ei, ci doar a ei. Este evident că a primit cea mai bună educaţie, precum şi valori extrem de puternice pe care le are în ea. Sinceritatea şi corectitudinea sunt fără îndoială de neclintit. Ştiu că în NICIUN caz nu ar fi făcut VREODATĂ ceva care să fie ilegal", a relatat celebrul antrenor francez. "Parametrii sângelui ei sunt perfect normali" Mouratoglou a subliniat că din prima zi în care Halep a fost acuzată de ITIA a susţinut-o, i-a fost alături şi va continua să îi fie alături în fiecare zi în "lupta ei pentru adevăr". "Vreau să spun că sunt un mare susţinător al unui sport curat. Cred că tenisul are nevoie de un sistem antidoping care să îi poată depista pe trişori. Acestea fiind zise, sunt foarte şocat de felul în care a fost condus acest caz. Am crezut că ITIA va avea obiectivul de a stabili adevărul, dar e clar că vor să încerce să dovedească faptul că e vinovată chiar dacă ea a reuşit să aducă multiple dovezi ale nevinovăţiei sale din decembrie 2022...", a mai comentat Mouratoglou. "Ultima acuzaţie care i-a fost trimisă ieri, care e legată total de primul caz, este o pură interpretare a paşaportului ei biologic. În alte cuvinte, ITIA nu a găsit nicio substanţă ilegală în sângele ei, dar afirmă că parametrii sângelui ei sunt . Un renumit expert care a verificat aceşti parametri a stabilit că această afirmaţie este total greşită şi interpretarea părtinitoare, iar parametrii sângelui ei sunt perfect normali", a afirmat antrenorul Simonei Halep. Halep, "hărțuire de neconceput", afirmă Mouratoglu "Simona a subliniat clar că nu doreşte un tratament special, ci doar aplicarea regulilor care susţin că are dreptul să fie judecată de un tribunal independent. Din acest motiv cer ITIA să oprească această hărţuire de neconceput şi să renunţe la amânările constante ale audierii ei, care trebuia să aibă loc în februarie şi acum este planificată pentru sfârşitul lunii mai", a concluzionat Patrick Mouratoglou. Vineri, ITIA a confirmat că Simona Halep "a fost acuzată de o altă încălcare separată a Programului antidoping din tenis, în legătură cu nereguli în paşaportul său biologic de sportiv (ABP)". Citește și: Influent jurnalist american, specializat în tenis, explică acuzațiile aduse lui Halep: „Sunt cele mai grave acuzații de dopaj cu care s-a confruntat vreun jucător de tenis de pe locul unu” Halep, campioană la Roland Garros în 2018 şi la Wimbledon în 2019, este suspendată provizoriu din octombrie anul trecut, după ce a fost testată pozitiv la roxadustat în timpul US Open, în august 2022. Această moleculă interzisă stimulează producţia de globule roşii şi este interzisă de Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA). Halep riscă până la patru ani de suspendare în primul caz, conform AFP. Într-un comunicat difuzat vineri seară pe conturile sale de pe rețele de socializare, jucătoarea în vârstă de 31 de ani spune că trăieşte "cel mai negru coşmar" din viaţa sa de la anunţul suspendării, pe 7 octombrie, şi denunţă o formă de "hărţuire" din partea ITIA, pe care o acuză că a încercat să demonstreze că e vinovată de ceva ce nu a făcut niciodată.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră