/

Armata obligatorie în România, o măsură urgentă, a sugerat Klaus Iohannis: „Trebuie să intensificăm eforturile pentru a consolida rezerva de personal militar”

Armata obligatorie în România, măsură urgentă
Armata obligatorie în România, măsură urgentă (sursa: Inquam Photos/George Călin)

Armata obligatorie în România, măsură urgentă. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că România trebuie să intensifice eforturile pentru a consolida rezerva de personal militar, pentru a revitaliza industria naţională de apărare şi pentru a moderniza infrastructura de transport.

Armata obligatorie în România, măsură urgentă

„Apărarea cetăţenilor noştri este una dintre obligaţiile fundamentale ale statului român.

Citește și: Gabriela Firea și-a găsit stilul, în sfârșit: leită Caytlin Jenner, nu știi care-i mai naturală

Nu poate fi însă garantată siguranţa oamenilor, în lipsa unei armate dotate cu tehnologie modernă.

Citește și: Armata obligatorie: MApN spune că legea care a suspendat serviciul militar obligatoriu a avut „impact asupra structurii sistemului național de apărare” și cere reglementări noi

Începând cu anul 2023, România a crescut de la 2% la 2,5% alocarea din PIB pentru Apărare, adică pentru înzestrarea Armatei României, pentru motivarea, instruirea şi perfecţionarea militarilor noştri şi pentru a creşte nivelul de interoperabilitate cu forţele aliate.

Citește și: Armata obligatorie sau angajarea soldaților și gradaților profesioniști: Ministerul Apărării oferă salarii foarte mici, care încep de la 2.439 de lei și nu trec de 4.126 de lei

În paralel, trebuie să intensificăm eforturile pentru a consolida rezerva de personal militar, pentru a revitaliza industria naţională de apărare şi pentru a moderniza infrastructura de transport”, a spus preşedintele, în cadrul evenimentului „ROMÂNIA – NATO, 20 de ani”, desfăşurat la Palatul Cercului Militar Naţional.

România, în NATO de 20 de ani

Iohannis a menţionat că România, împreună cu aliaţii NATO, va continua să ofere „sprijin politic şi practic multidimensional” Kievului.

Citește și: De ce armata obligatorie în România este un scenariu luat în calcul: în fiecare lună, 500 de angajați ai MApN se pensionează sau demisionează. Deficit mare de personal

„O dimensiune importantă a acestui sprijin va fi instruirea militarilor ucraineni, inclusiv a viitorilor piloţi de F-16, la centrul pe care îl găzduim la Feteşti. Ne vom coordona în cadrul Uniunii Europene, pentru a sprijini parcursul european al Kievului şi al Chişinăului şi vom pleda pentru acordarea de asistenţă substanţială Ucrainei, pe toate palierele.

Citește și: Armată obligatorie în UE, presiuni din ce în ce mai mari. Germania ia în calcul mai multe scenarii, țările nordice și baltice au impus deja sistemul. În România, proiect de lege neclar

De asemenea, România rămâne un ferm susţinător al legăturii transatlantice şi colaborării intensificate dintre NATO şi UE, în spiritul sinergiei eforturilor şi complementarităţii, reciproc benefice”, a precizat Iohannis.

Ai exclusivitățile Defapt.ro cu doar un click pe butonul „Urmăriți”/„Conectați-vă” în Google News (dreapta sus)

La evenimentul „ROMÂNIA – NATO, 20 de ani”, organizat de Ministerul Apărării Naţionale, au mai participat preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, premierul Marcel Ciolacu, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, personalităţi politice şi militare din ţară şi din state membre ale Alianţei Nord-Atlantice.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

   • Unde ești tu Țepeș doamne ca punând mâna pe ei să i împarți în două cete în dușmani și în mișei. spune:

    Adevărații dușmani ai românilor și ai României sunt cei care au trădat țara și o trădează în continuare. De ei ar trebui să ne descotoroșim când punem mâna pe arme.

  • România..prin idioții care sunt la conducere cauta război cu orice preț.. de ce antrenam noi piloți ucrainieni?
   Ați uitat ce au pățit mercenarii de carton din Congo?
   Au antrenat și au luat-o pe cocoasa rău de tot..dar măcar aia au luat-o doar ei..noi o luam pe cocoasa la noi acasă ca se baga idioții în fața împinși de americani.
   Americani și Anglia cauta distrugerea euro…de ce?
   Dolarul e slab decand a apărut euro
   Totul pentru bani…restul e vrăjeală pt fraieri.

  • Sa se ducă ei jegoși an armata astia care ne vorbesc de rau pe la televizoare și noi romanii muncim sa le plătim lor toate averile care le are de pe spatele nostru nu le este rușine măgari anputiti stau și fura an fiecare secunda și da legi pe spatele nostru sa o ducă ei bine câinilor rapandule obosit nu mai stați cu fundul an scaune și dați cu părerea de noi ca nu am plecat din tara ca am vrut Neața obligat voi dadandune salarii de rahat și și scumpiri extreme nesimțiților și aveți tupeu sa ne obligați sa facem ce vreți voi marș tot parlamentul la război și noi ne uitam la tv sa vedem dacă aveți curaj voi sa va duceți cacaciosilor

  • In caz ca ati uitat!!!
   Recomand tinerilor sa faca armata, asa cum am facut si eu,… statul are grija de tine!!!
   Am dragat Dunarea in 1991, si am stat cu munitie de razboi pe teava, atunci cand a inceput razboiul din RSF Iugoslavia, ca sa beneficiez de urmatorul articol.
   La stabilirea stagiului de cotizare pentru acordarea pensiei anticipate parţiale NU se iau în considerare perioadele asimilate stagiului de cotizare în care asiguratul:
   c. a satisfăcut serviciul militar ca militar în termen sau militar cu termen redus, pe durata legal stabilită, a fost concentrat, mobilizat sau în prizonierat;

 1. Nemernic individ ! Nu spunea EL că armata este o pierdere de vreme ? Nu și-a bătut el joc cu „gowernu’ lui și cu mă’ciucă de armata, câtă mai este a României ?

 2. Înrolați toți pensionari tineri din m a p n și m a i din ultimii 25 de ani plus toată cloaca politică și după apelați la carne de tun proaspătă .

 3. Niște tradatori de neam si tara. Sunt de acord cu efectuarea stagiului militar, dar în condițiile geopolitice și militare actuale nu suna bine. Războiul lui Hitler a durat cca. sase ani. Dacă introduc armata obligatorie, si Doamne fereste Romania este „atrasa” in conflict, ce se va intampla cu copii care sunt acum de 14, 15, 17 ani? Pot fi trimiși pe front? Și pentru ce? Ce sa apărăm. O industrie distrusă sau vândută bucata cu bucata, terenuri agricole de zeci și sute de mii de hectare pe care sunt proprietari străinii si care duc cu garniturile de tren peste granițe recoltele de pe pământul strămoșilor noștri?

 4. Ma uimește ce au scris aici asa zișii patrioti români identic cu propaganda rusă….
  Nu merg la razboi…
  Sa fie pace,dar rusii sa ocupe Ucraina
  Apoi pe noi…
  Sa meargă politicienii…
  Etc….
  Trolii rusi nu și iau banii degeaba….
  Trebuie armata obligatoriu ca să știe sa lupte sa nu fie carne de tun în caz de război….
  Nu vrem război…
  Atunci ne înarmam….
  Ca dușmanul sa nu aibă curaj sa ne atace….
  Asa trebuie gândit…
  Nu sa fugiți în UE ca potarnichile
  Trolii rusi…asa fac…

  • Unde ești tu Țepeș doamne ca punând mâna pe ei să i împarți în două cete în dușmani și în mișei. spune:

   Adevărații dușmani ai românilor și ai României sunt cei care au trădat țara și o trădează în continuare. De ei ar trebui să ne descotoroșim când punem mâna pe arme.

  • Ești un trol userist, soroșist, globalist care face jocul americanilor și nu ai ce căuta aici cu adevărații patrioți. Așa că marș la furat. spune:

   Toma necredinciosul ard delean tu nu adu aici comentarii ,la adresa celorlalți care comentează ,dacă vrei să mergi la război să aperi corporațiile străine și ciorapii lui Ioh anus, du te învârtindu te unde și a dus mutul iapa. Și să se întorci înapoi,când va zice bunica mea.

 5. Am avut un președinte cu nume de neamț, mie unul mia ajuns și ieșit prin piele. Iar sute, mii de APV-iști generali , comandori, mareșali,etc. Cine dracu o săi plătească, neamțul?
  Vai de noi și de țară noastră!

  • Trădătorii împrumută bani pe spatele nostru îi cheltuie cum vor ei în favoarea lor iar noi vom plăti ratele. spune:

   Ai dreptate Eugen.

 6. Ca să faci armata,pentru a pune industria de armament pe picioare,trebuie sa fii idiot,retardat . E o motivație,dar nu o ideologie,mai Klaus. Armata e un mecanism și un complex. Un complex,fiindcă angrenează industrii ,importuri,..servicii.Și agrcultura. E un mecanism ,deoarece toate elementele trebuie sa fie funcționale. Idiotule,îți lipsește ideologia și pregătirea psihica a populației. Nu ai mesaj,nu ai ideal,nu ai nimic. Nu ai pregătire din școală,nu mai ai patriotism. Pai nu imbecili ăla de Nasty ,antecesorul tau,schelălăia de armata profesionista, putini da’ buni,război modern de la butoane,…toate gargaragelile fara valoare. Ba cretinu de Base aruncase ideea că se vor jertfi soldații SUA ,pt pământ românesc. Imberbule, generații care sa se duca la moarte cântând,cu miile,că la Revoluție,nu veți mai vedea! Vindeți iute ce mai aveți,și faceti-va chinezi,coreeni, musulmani…că ăștia nu lupta pt voi,judecătorii și procurorii voștri. Marsh la Viurtburgu tau iubit. Pentru trolii americani,de la necombatanți: ave. „Războiul este sângeros și total” K.v.Klasevitz. nu are nimic frumos și nici brav,doar sânge, mutilări și moarte”Războiul incepe acolo unde Diplomația nu mai face fata”. PS Referitor la Ibbd Arm,vă dau eu niste nume de cocretini,coidioti și coretarzi,care beau și îndoiau curvele ,pierzând licitațiile de armament,de la Milano sau cretinu de Nicolae de la Bv,care nu găsea 100 de coco$,că să plătească taxa de participare a inginerilor la targu din Pakistan.

  • Că bine le ai zis .Doamne ajută . Ăștia cred că românii îs proști și participă la război la fluieratura oricărui tâmpit, vânzător de patrie și neam? În ziua de azi românul preferă să moară să fie împușcat în cap sau să facă pușcărie decât să participe la război de servind o clasă politică mizeră și trădătoare.

 7. Bă voi ați tâmpit idioții dracu vreți să scăpați de copii noștri de noi să rămâneți numai voi lua ar dracu de idioții dracu nemernicilor duceți-vă dracu voi cu neamul vostru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

09:41De ce și-a ucis un polițist mama: „Bea și mă bătea când eram mic”. Culmea, a cerut o pedeapsă mai mică pentru că era om al legii
09:27Un ONG a vrut să finanțeze cu peste 200.000 de euro construcția unei pasarele pietonale. Primăria a avut nevoie de doi ani și jumătate pentru a emite autorizație. A fost prea târziu: costul se dublase
21:14Pentru judecătoarea Stoicescu, cei care cer abrogarea pensiilor speciale vor „câte un BMW, ca să ajungă la toţi, examene luate de toate loazele şi să se vindece mătuşa de bătături”
17:29După ce a decis să facă metrou până la ea acasă, în Voluntari, Firea promite și un aeroport nou. Proiect comun cu primarul Băluță, deși edilii nu au nici o competență
15:07Clipe de coșmar pentru Grapini: a fost urmărită și amenințată de un bărbat, care apoi s-a cazat la același hotel cu ea și i-a trimis un „filmuleț”
14:37Haos la spitalul CF din Iași: pesedista pe care Grindeanu o ține în funcția de manager a concediat directorul economic în timp ce era în India și nu s-au plătit salariile la timp
13:16EXCLUSIV Rezervistul „Doi și-un sfert” care a vândut chinezării antiglonț Jandarmeriei a vrut să livreze în Ucraina și Iran arme din China produse și de o fabrică aflată pe lista de sancțiuni a SUA
12:45România, a patra lună la rând ţara cu cea mai ridicată inflaţie din UE
12:31Economistul-șef al BNR avertizează: „La anul va veni nota de plată”. România are cel mai mare deficit de cont curent și a patra mare inflație, comparativ cu statele OECD
11:53Noua „umbră” a lui Firea, după Ligia Enache: nevasta unui ex-ofițer SRI, cu o avere impresionantă, muncitoare la Turbomecanica, cu facultate absolvită la 33 de ani
11:27Primarul de Iași încearcă fix înainte de alegerile locale să amâne cât mai mult judecarea unui dosar penal în care este inculpat
11:11Zeci de mii de arme cu bile de cauciuc și gaze, cu potențial letal, sunt deținute legal în România
22:34INTERCEPTĂRI Judecătoarea drogată de la Suceava lua cocaină sintetică diluată: „Odată am consumat și nefăcută cumva că nu au avut timp s-o prepare… și… mi-o rupt nasu’… (…) rană”
21:30Concurență pentru Wizz Air: zboruri interne de 25 de euro și externe de 57 de euro. De pe ce aeroporturi zboară avioanele AnimaWings
18:19România, anul 2024: Jumătate dintre funcţionarii publici din România nu ştiu ce servicii online oferă instituţia în care lucrează (studiu)