Costurile pensiilor speciale din sistemul militarizat ajung în 2024 la astronomica sumă de 14,63 miliarde lei, arată un document al ministerului de Finanțe. Ele reprezintă puțin peste 0,8% din PIB-ul estimat pentru 2024.
Costurile pensiilor speciale din sistemul militarizat
Din această sumă, cea mai mare parte, respectiv 5,84 miliarde de lei, ajunge la pensiile foștilor angajați ai Internelor. Încă 3,86 miliarde se duc la pensiile plătite de casa de pensii a apărării, iar 768 de milioane de lei încasează, în 2024, pensionarii SRI.
Documentul ministerului de Finanțe mai arată că, în 2024, contribuabilii vor plăti 129,4 milioane de lei pentru pensiile foștilor parlamentari.
Mai mulți parlamentari PNL, în frunte cu liderul senatorilor liberali, Daniel Fenechiu, au depus, la 11 septembrie, un proiect de majorare a pensiilor militarilor, apreciind că aceștia ar fi discriminați față de pensionarii obișnuiți.
Ce propun inițiatorii: „Cuantumul pensiilor militare de stat se actualizează ori de câte ori se majorează solda de grad/salariul gradului profesional și/sau solda de funcție/salariul de funcție al militarilor, polițiștilor și funcționarilor publici cu statut special”. În prezent, cuantumul pensiilor militare de stat „se indexează, din oficiu, începând cu 1 ianuarie a anului în curs, cu ultima rată medie anuală a inflației, indicator definitiv, cunoscut la această dată și comunicat de Institutul Național de Statistică”.
_______________________________
Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.
Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.
Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro
CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450
Deschis la BRD
Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.
[…] Citește și: Costurile pensiilor speciale din sistemul militarizat ajung în 2024 la astronomica sumă de 14,63 m… […]
Mulți vor spune ,să vă fie rușine cum spune Floricica Dansatoarea pe YouTube;eu zic să ne fie rușine dacă mai votăm PSD,mizeria ,scursura care provine din PCR,avea dreptate Petre Țuțea că suntem un neam de tâmpiți.
Documentați-vă mai bine și ve-ți vedea că militarii nu au pensii speciale!!! După documentare, dacă aveți bunul simț să o faceți, ve-ți avea surpriza să constatați că și militarii, polițiștii plătesc contribuția ,dar statul nu o direcționează către casa de pensii ci către ministere care de altfel plătesc și pensii pentru militari.
Așa că, milogilor, care cerșiți bani, nu mai dezinformați cu minciuni.
Bună ziua. Încercați să nu mai dezinformati alocand pensiile militarilor alături de pensiile speciale ale magistratilor. Informati-vă, vă rog ce s a întâmplat cu pensiile militarilor începând cu oug 59 a d-nei Olguta din 2017, de când nu au mai fost actualizate, cum au crescut față de cele ale civililor. Sunt ofițeri, subofițeri militari ale căror pensii sunt mai mici decât ale unui ceferist, strungar, electrician. Comparați viața militarului cu toate restricțiile cu viața unui civil, magistrat, polițist. Într-adevăr, sunt ofițeri care au fost procurori sau judecători militari care au pensii speciale pentru că au calcul la ieșire la pensie la fel ca a unui magistrat civil.
Și terminați cu basmul cum că un militar iese la pensie la 45 de ani. Vârsta este cel puțin 47 de ani, vechimea cel puțin 25 de ani și grupă de muncă nu se scade decât 13 ani.
Securiștii să trăiască! La mai multe, pănă crapă bugetul.
Domnilor de ce nu înțelegeți ca pensiile militarilor-M.Ap.N. sunt pensii militare de STAT și nu speciale!Acestea se plătesc din bugetul M.Ap.N.!
Inițiativa celor de la pnl se refera la diferența între solda de grad a unui militar activ și solda de grad a unui rezrvist!!!!Nu au solicitat creșterea pensiilor pt. aceștia din urma!
Ex.un colonel activ are solda de grad la o anumita valoare iar un colo.rz. mai mica!NU va mai jucați cu termenii!Nu mai dezinformați opinia publica!!!!!!