/

O nouă mărturie despre practicile Nordis, compania controlată de soțul Laurei Vicol, șefa PSD a Comisiei juridice din Camera Deputaților: „Intenția lor e să păcălească oamenii”

Clienții acuză practicile înșelătoare ale Nordis
Clienții acuză practicile înșelătoare ale Nordis (sursa: Facebook/Laura Vicol)

Clienții acuză practicile înșelătoare ale Nordis. Un client al grupului Nordis susține că politica firmei este să semneze cât mai multe contracte pentru a încasa avans în contul achizițiilor viitoare, dar să nu livreze imobilele promise.

Clienții acuză practicile înșelătoare ale Nordis

„Doresc să povestesc ce am pățit eu cu “MARELE DEZVOLTATOR NORDIS“, în speranța că voi ajuta și alte persoane să nu cadă în aceeași capcană. (…)

Citește și: Șefa comisiei juridice a Camerei Deputaților, Laura Vicol, are soț penal, acuzat de evaziune fiscală. Numele soțului, secretizat de Tribunalul București. El așteaptă prescrierea

In 2020 am semnat o promisiune de vanzare cumparare pentru o camera de hotel fara contract de locatiune, in care era specificat ca termenul de predare va fi iunie 2021.

Am inteles ca au fost situatii deosebite cu razboiul si pandemia asa ca am prelungit promisiunea prin act adițional pana la final de 2022, fara sa primesc vreo despagubire din partea celor de la Nordis.

Am sperat ca macar vara aceasta sa deschida partial hotelul(au promis ca dau in folosinta primele 5 etaje din primul corp de hotel), pentru a primi proprietatea, dar de fapt abia acum am descoperit adevarata fata a lor. NU AU MAI VRUT SA SEMNEZE CONTRACTUL FINAL DE VANZARE CUMPARARE!

Citește și: Tupeu: deputata PSD Laura Vicol, zisă „Avocata infractorilor”, cere DeFapt.ro să șteargă articolul potrivit căruia soțul ei a făcut o tranzacție de 25,38 de milioane de lei

Intentia lor e sa pacaleasca oamenii, sa se folosească de banii acestora, in asa fel incat cei care nu vor sa semneze cu acel asa zis “contract de locatiune” pe care il impun, sa nu mai primeasca nimic.

Colaboreaza cu avocati care sunt buni pe chichite legislative, iar ulterior semnarii antecontractului cu clientii, in cazul in care acestia isi cer drepturile, merg la intimidare, prin tot felul de notificari abuzive si ilegale, trimise oamenilor prin executor judecatoresc.”, a scris clientul Nordis, potrivit publicației Săptămâna Financiară.

Strategia semnării la biroul luxos

„Au strategia de a chema potentialii clienti la biroul lor foarte luxos din București, in fata caruia isi inghesuie toate Bentley-urile si Rolls Royce-urile luate in leasing,  astfel incat oamenii sa nu banuiasca ce probleme grave au ei cu banii si ca falimentul este iminent.

Ai exclusivitățile Defapt.ro cu doar un click pe butonul „Urmăriți”/„Conectați-vă” în Google News (dreapta sus)

Invoca tot felul de motive pentru a amana semnarile cu clientii, pentru ca, conform legii, daca trec 6 luni de cand a expirat data limita din promisiune, clientii nu mai pot cere in instanta perfectarea actului de vanzare cumparare in conformitate cu clauzele din promisiune, ramanand la decizia Nordis in cati ani si cu ce clauze abuzive semneaza. (este o gaselnita juridica)

Citește și: EXCLUSIV Pavilionul României din Dubai, care a costat 7 milioane $, promovează ca sponsor principal firma lui Ciorbă, soțul deputatei PSD Vicol. Ciorbă a contribuit cu 18.000 € în produse

Obliga clientii sa nu plateasca ultima transa din contract, pe care tot ei au stabilit o la un procent infim de 2% din valoarea imobilului, decat in momentul semnarii contractului final, ca mai apoi daca clientul nu semneaza cu toate clauzele abuzive propuse de ei, sa poate sa denunte unilateral promisiunea pentru neplata obligatiilor financiare, desi tot ei au intarziat ani de zile livrarile. In aceasta situatie clientul va primi doar jumatate din toata suma achitata inapoi. Din pacate cunosc mai multi clienti care au patit asa…”, a mai relatat clientul, arată sursa citată.

Țepe pe bandă rulantă

Nu este prima oară când clienții Nordis denunță practici la limita legalității sau pe care le consideră chiar a încălca legea.

Simion Apreutese se consideră unul dintre cei mai mari investitori al grupului de firme Nordis, după ce a contractat două apartamente în București și peste 100 de apartamente în proiectul de hotel din stațiunea Mamaia. Cele peste 100 de apartamente sunt echivalentul a trei etaje.

Nemulțumirea afaceristului arădean a fost generată de faptul că grupul Nordis i-a pus gaj la bancă cele două apartamente din București pentru a obține o linie de credit. El a dezvăluit mai multe nereguli ale grupului Nordis pe un grup de Facebook, conform Newsweek România.

Sub titlul „Nordis, apartamente cu livrare la Sfântul Așteaptă. Cum sunt păcăliți clienții care și-au plătit locuințele de ani buni”, ziare.com a publicat o anchetă extinsă despre afacerea imobiliară.

Grupul de firme Nordis a dezoltat mai multe proiecte imobiliare de lux în București și Constanța. Asociatul principal al grupului de firme este afaceristul Vladimir Ciorbă, actualul soț al deputatei Laura Vicol de la PSD.

Vladimir Ciorbă deține 46% din părțile sociale ale firmei Nordis Management. Tot 46% deține MAPP Development SRL, firmă controlată de Emanuel Poștoacă, administratorul mai multor firme din grupul Nordis.

În anul 2017, avocata Laura Vicol s-a căsătorit cu afaceristul Vladimir Răzvan Ciorbă

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

1 Comment

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultima oră

20:51Final haotic la summit-ul climatic COP 29: multe state în curs de dezvoltare au părăsit evenimentul, după ce au aflat că statele bogate nu sunt de acord să plătească pentru daunele provocate mediului
20:42Ucraina a pierdut 40% din teritoriul ocupat în regiunea rusească Kursk, dar nu intenționează să se retragă
20:37Netanyahu trebuie arestat de către orice țară din UE în care premierul israelian ar ajunge, spune șeful diplomației de la Bruxelles
20:29Putin promite, pentru un an pe front, ștergerea datoriilor până la zece milioane de ruble de recrut (95.000 de dolari)
20:23Propaganda electorală pe rețele sociale se sancționează după încheierea campaniei electorale, răspunde Poliția USR-ului
15:48PolyMarket, una din cele mai mari piețe de predicții de pe blockchain, unde poți paria, anticipează un câștigător clar al prezidențialelor din România
14:48AUR acuză PSD și PNL vă vor frauda alegerile și că pe un vot se va plăti până la 1.000 de lei
14:42Doar pandemia de COVID a egalizat salariile bărbaților și ale femeilor. Acum, femeile câștigă mai puțin, în medie, cu 5,5%
14:37Cum funcționează sistemul brățărilor electronice care protejează victimele violenței de agresori
14:29Rutte (NATO) s-a întâlnit cu Trump. Fostul premier olandez, liderul european care s-a înțeles cel mai bine cu noul președinte american în primul mandat al acestuia
14:18Conor McGregor trebuie să plătească 250.000 de euro unei femei care-l acuză de viol. Vedeta MMA spune că actul a fost consensual
14:13Cine i-a luat ultimul interviu de campanie lui Ciolacu: soția unui viitor deputat PSD, care deja a beneficiat de o sinecură de peste 11.000 lei/lună din partea PSD
14:09Peste 66.000 de alegători au votat pentru prezidențiale în străinătate până sâmbătă la 12.00
13:54A murit Gabriel Cotabiță. Artistul avea 69 de ani
12:54Întârzieri uriașe ale trenurilor, la prima ninsoare banală. Grindeanu, nici o reacție, majoritatea presei – tăcere