„Am ajuns astăzi să avem o elită pseudoeducată, care se bazează pe diplome și nu pe cunoștințe atunci când spune ca merită diferite poziții în societate”, scrie, pe Facebook, Tănase Stamule, decanul facultăţii de Administrare a Afacerilor cu predare în limbi străine (FABIZ), din cadrul ASE.
Citește și: Directorul Nuclearelectrica, bonus de 322.600 de euro în 2024. Toți șefii și membrii CA, bonusuri uriașe
Stamule explică astfel faptul că „managementul calității asupra serviciilor publice este aproape inexistent”. „Ne validăm unii altora diferite niveluri de impostură și dupa ne mirăm că nu merge treaba și că ne-am umplut de proști”, arată el.
„Avem o elită pseudoeducată, care se bazează pe diplome și nu pe cunoștințe”
„Una din minciunile elitei din România care explică situația în care suntem astăzi este percepția greșită legată de numărul persoanelor educate.
In 1989 doar 5% dintr-o generație ajungea la facultate. Selecția era dură iar acele persoane aveau capacitatea de a gândi critic. Nu calitatea învățământului le-a oferit gândirea critică ci «foamea» pe care o simțeau acut și competiția uriașă pentru a prinde un loc la facultate.
Dupa 1990 au apărut vestitele fabrici de diplome prin care toată lumea avea acces la facultate. De la 5% al urcat la 30% dintr-o generație care face facultatea.
Problema cu acest 30% este ca minim jumătate este format din persoane care au trecut prin școală precum gâsca prin apă. Am ajuns astăzi să avem o elită pseudoeducată, care se bazează pe diplome și nu pe cunoștințe atunci când spune ca merită diferite poziții în societate.
Adevărata elită intelectuală e rătăcită printre impostori și a înțeles de fapt anul trecut în noiembrie cât de puțin numeroasă e.
România e campioana formelor fără fond, aceasta expresie fiind uneori un leitmotiv al societății noastre. Deși aparent avem de toate, managementul calității asupra serviciilor publice este aproape inexistent. Ne validăm unii altora diferite niveluri de impostură și dupa ne mirăm că nu merge treaba și că ne-am umplut de proști.
Până când nu ne vom opri în a ne minți singuri nu văd cum vom putea ieși din hăul în care ne-a aruncat pseudoeducația unei mari părți a societății”, a arătat decanul FABIZ.