/

Ciucu desființează „convocarea” primarilor din București de către Ciolacu: „Discuția e prea serioasă pentru a o trata superficial”

Ciucu desființează „convocarea” primarilor din București de către Ciolacu Foto: Facebook

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu (PNL), desființează „convocarea” primarilor din București de către Ciolacu: „Discuția e prea serioasă pentru a o trata superficial”, a scris el, pe Facebook.

Într-o postare lungă, Ciucu arată că unii dintre miniștri care ar urma să participe la „convocarea” lui Ciolacu nu au ce spune, „ar veni degeaba”.

„Trebuie mai multă implicare din partea autorităților locale și centrale, astfel ca bucureștenii să se poate deplasa decent prin București în aceste luni dificile.

Voi convoca în următoarele zile o întâlnire la Guvern cu primarul general Nicușor Dan, cu primarii de sectoare și miniștrii implicați: Transporturi, Energie, Educație, Dezvoltare, Interne. Oamenii s-au săturat de polemici politice sterile, vor soluții realiste! Și le voi cere tuturor să vină rapid cu soluții!”, a spus, luni, Marcel Ciolacu.

Ciucu desființează „convocarea” primarilor din București de către Ciolacu

„Aflu din presa despre inițiativa premierului cum că ar dori o întâlnire cu primarii sectoarelor și cu cel general despre trafic.

Dacă e discuție pe bune, cu cărțile pe față, în care să ne corelăm viziunile și nu un moment de campanie electorală, particip.

Eu am mai participat în acești ani împreună cu alți primari de sectoare la întâlniri ținute aiurea și degeaba, pierderi de vreme, la nivel tehnic, cu diferiți directori de prin ministere. Poate o fi mai bine așa, să punem politica înainte și după aceea să discutăm tehnicalități.

Ce să facă politicienii, primul ministru, ministrii de la transporturi, energie, educație, dezvoltare și interne și cu cei șapte primari (cei în funcție, sau aleși, asta nu e clar…)?

Cel mult să se pună de acord pe principii. Mai mult ar fi caduc. Soluții magice nu există. Soluții, de pe azi pe mâine, până la alegeri, nicidecum.

Prima întrebare pentru a ne armoniza viziunile (și după aceea planificarea strategică (prioritizatea proiectelor de investiții) și bugetară (pe ce tip de intervenții/proiecte) cheltuim banii publici:

Prioritizăm transportul în comun și alternativ în raport cu cel cu auto individual, sau viceversa?

Dacă răspunsul este că prioritizăm transportul în comun și pe cel alternativ, investim în flota de tramvaie, autobuze, metrou și neapărat în benzi DEDICATE STB și în piste de biciclete. Pietonalizăm zone centrale.

Dacă răspunsul este că investim în transportul cu auto individual, atunci dam banii pe poduri, pasaje, parcări, străpungeri și supralărgiri.

Dacă răspunsul este ca facem și una și alta, atunci suntem stupizi, nu se va face nimic, vom acționa disparat, fără proiecte integrate dar subfinanțate (banii nu ajung si pentru una și pentru alta) și, cel mai important, nu vom putea crea comportamente de mobilitate (cu transportul în comun și alternativ sau cu auto individual). Nu vom avea rezultate care sa fie măsurabile (de ex. câți oameni și-au schimbat comportamentul de mobilitate sau cu cat a scăzut timpul mediu de deplasare etc.). Va fi fix cum este acum.

La întrebarea aceasta trebuie să răspundă în primul rand primarii Bucureștiului, iar miniștrii să-i sprijine.

Că veni vorba de miniștri…

Ministrul transporturilor are un rol important prin faptul ca patronează Metrorexul, Soselele de Centură, radialele etc).

Ministrul energiei, nu văd aici un alt rol decât să gândească programe de finanțare pe transport ecologic… Cu el m-aș vedea pe chestiuni la fel de importante cum ar fi termoficarea.

Ministrul educației nu ar ce să facă, ar veni degeaba. Problema sunt vizele de flotant, cu flotanți fictivi, care ne aglomerează școlile. Curtea Constituțională deja a decis ca nu poți prioritiza copiii cu reședință permanentă în raport cu cei cu viză de flotant, deci „case closed”.

Minstrul dezvoltării este important. Poate programa finanțări pentru proiecte de investiții în infrastructură dupa ce noi raspundem la întrebarea aceea esențială de mai sus.

Ministrul de interne, mai relevant decât cel al educației pe chestiune. Poate organizăm controale comune, dacă si primul ministru ar fi de acord, și să anulăm pe bune vizele de flontanți fictivi. Este pregătit guvernul să discutăm deschis în prag de alegeri?

Altfel, nu e o idee rea să ne mai vedem la față și să încercăm să ne armonizăm dacă noi suntem atât de fraieri și nu ne putem vedea singuri și este nevoie de alții, din afară, să ne strângă.

Ce vroiam sa spun mai sus și am fost poate prea lung și prea explicit: discuția e prea serioasă pentru a o trata superficial”, a scris Ciucu pe Facebook.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultima oră

17:42VIDEO Gigi Becali povestește cum a ajuns în anul III de facultate fără să treacă pe acolo: „M-am înscris acolo, luam note și de 9”
17:24Radu Marinescu, avocatul care fost numit ministru al Justiției, controlat de cuplul Lia Olguța Vasilescu – Claudiu Manda, a încasat sute de mii de lei din contracte cu primari pesediști din Dolj și Gorj
16:35Comisia Europeană a făcut, azi, plăți de zeci de miliarde prin intermediul Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă. România a primit niște mărunțiș
16:06În Germania, ca în România: partidele pro-europene s-au aliat și au decis să refuze orice colaborare cu partidele suveraniste
15:53Actorul Denzel Washington s-a botezat la 70 de ani și a primit acceptul să devină preot: „Mi-a luat ceva timp, dar am ajuns aici”
15:46Crin Antonescu se crede „ales”: candidează „pentru că suntem într-o situaţie ieşită din comun, o situaţie dificilă, o situaţie critică”
14:56Noul președinte al Camerei Deputaților, Ciprian Șerban, traseist prin cele mai toxice partide, promovat în PSD de fugarul Ionel Arsene
14:29Crin Antonescu, susținător vehement al lui „Felix”: „Dan Voiculescu, cu partidul lui, cu trustul lui media, acţionează, în opinia mea, corect”
11:25Marcel Ciolacu a fost acceptat de Klaus Iohannis ca premier al noului Guvern
10:41Încă o manipulare a Moscovei: rușii o acuză pe Maia Sandu că plănuiește o „operațiune militară” pentru a controla Transnistria. De fapt, teritoriul separatist aparține Republicii Moldova
10:27Hipnoza începe să fie din ce în ce mai folosită de terapeuții români. Care sunt riscurile acestei proceduri
10:20Creșteri foarte mari de preț la apa potabilă în țară de la 1 ianuarie
10:14Zeci de mii de cazuri de înșelăciuni online în 2024. Unele victime au pierdut zeci de mii de euro
10:07Incredibilă ipocrizie a lui Ciolacu, care susține că PSD, PNL și UDMR au „înţeles mesajul românilor de la alegerile generale”
09:59E oficial: Crin Antonescu va fi candidatul coaliției PSD-PNL-UDMR la funcția de președinte al României, spune Bolojan