Președintele Vladimir Putin a fost criticat în față de unul dintre apropiații săi, un membru al „cercului său interior”, scrie, azi Washington Post. Informația ar fi ajuns la președintele SUA, Joe Biden, în raportul zilnic, un document ultrasecret care conține informații extrem de sensibile, de la operațiuni sub acoperire la datele furnizate de aliații Americii.
Putin, criticat în față
Numele celui care i s-a opus lui Putin ar figura în documentul prezentat lui Biden, dar Washington Post nu a primit această informație.
„Un membru al cercului interior al lui Vladimir Putin și-a exprimat dezacordul direct în fața președintelui rus, în ultimele săptămâni, cu privire la gestionarea de către acesta a războiului din Ucraina, potrivit informațiilor obținute de serviciile de informații americane.
Critica marchează cel mai clar indiciu de până acum al tulburărilor din cadrul conducerii Rusiei cu privire la gestionarea unui război care a mers dezastruos pentru Moscova, forțându-l pe Putin să ordone mobilizarea a sute de mii de trupe într-o încercare disperată de a opri pierderile de pe câmpul de luptă.
Informația a fost considerată suficient de importantă pentru a fi inclusă în briefing-ul zilnic al președintelui Biden și împărtășită cu alți oficiali americani, potrivit unor persoane familiare cu chestiunea care au vorbit sub condiția anonimatului (…)
Nemulțumirea pe care și-a exprimat-o membrul cercului intim al lui Putin a fost legată de ceea ce acesta a considerat o gestionare defectuoasă a efortului de război și greșelile făcute de cei care execută campania militară”, scrie Washington Post.
Publicația arată că numărul persoanelor în care Putin are încredere este extrem de mic.
Acum câteva zile, Reuters a scris că doi dintre aliații președintelui rus Vladimir Putin, șeful mercenarilor Wagner Evgheni Prigojin și liderul Ceceniei Ramzan Kadîrov vorbesc în public în termeni tot mai critici despre conducerea armatei ruse.
_______________________________
Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.
Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.
Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro
CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450
Deschis la BRD
Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.