Falimentul spitalelor de stat: CNAS n-a mai făcut, de duminică, nici o plată, acesta fiind efectul ordonanței privind reducerile de cheltuieli la buget, anunță Euronews România. Informația a fost confirmată de managerul spitalului Colțea din București.
Încă de acum patru zile, spitalele de stat anunțau falimente în serie: la Bagdasar-Arseni nu mai sunt nici bani de salarii, SJU Arad mai are 50.000 lei în cont, iar spitalul Colţea are o alocare de 100 de lei de la CNAS, pentru decembrie.
Falimentul spitalelor de stat
„În ceea ce privește plata furnizorilor și spitalelor de către Casa de Asigurări de Sănătate, vă dați seama că și noi managerii accesăm și telefonăm către reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate.
Am informația că într-adevăr nu s-a făcut nicio plată către niciun furnizor de servicii medicale, ba mai mult, nici măcar deschiderile bugetare nu s-au făcut până la acest moment, adică Casa Națională nu a transmis către casa, casele județene încă banii pentru furnizori”, a declarat, la Euronews, Ioan Bogdan Furtună, managerul spitalului Colțea.
„Eu sper să se rezolve astăzi încât să se reia activitatea normală, pentru că aici este vorba numai de sistarea plăților, e vorba și de alte activități curente ale Casei de Asigurări de Sănătate care țin de avizarea unor dosare pentru plata unor furnizori de servicii medicale și materiale sanitare.
Activitatea Casei Naționale, mult mai complexă, nu numai cea a plăților. Eu sper să am să facă cât mamai rapid pentru că este nevoie în primul rând o repaartizare a corectă a sumelor primite, acel un miliard și 70 de milioane de lei, să fie repartizat pe case județene, ca apoi fiecare casă județeană să repartizeze pe furnizori. Banii sunt insuficienți, știm cu toții, și vor trebui priorități”, a afirmat Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților.
_______________________________
Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.
Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.
Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro
CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450
Deschis la BRD
Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.
Oameni buni, ce așteptări aveți de la Rafila ? Fiul lui tata, care tata a fost general de securitate . Rafila de formație epidemiolog, care nu a acordat o consultație in viața lui ! A ajuns „d-l profesor ” tot datorită lui tăticu ! Nu a condus în viața lui nici măcar o trotineta iar voi vreți să scoată sistemul sanitar din colaps ? Vă mai amintiți ce mai rafilea pe la toate televiziunile că trebuie făcut așa și așa… că aia dinainte nu au făcut nimic ? Acuma…d-l profesor și-a atins obiectivul : a stat pe scaunul de ministru 4 ani , nu a făcut nimic pentru că nu se putea, (ba chiar a pus piedici la căruța sistemului) , o să-și primească pensia de special iar sistemul sanitar….să se descurce !
Ce așteptări aveți de la PSD?
Chiar nu v-ați lamurit in 33 ani?
Psdpnlusrpdudmr același noroi aju s la putere în ăștia 33 de ani!
La ce salarii babane au în spitale angajații medicali, pe lângă servicii in mai multe locuri !!!!de ți.e frica sa ajungi pe acolo…..
Ce treabă avem noi cu spitalele și cu serviciul oferit de medici??Puneți la fiecare spital în loc de UPU câteva moaște pentru a nu se revolta pupatori de oase că nu are cine sa le curme suferință.
[…] […]
Mulțumiti capitalismului ! Filosofia de baza este individualismul si lăcomia. Mulțumim SUA pentru toate bunătățile importate, state democratice distruse de proprii politicieni împreună cu bancherii lor.
„Mulțumim” capitalismului sălbatic și tuturor cetățenilor care susțin ideologii politice oricare ar fi ele, care dezbina oamenii și i baga sa concureze unii cu altii, mintindu i că duce la progres.
Oamenii, omenia și sănătatea nu mai sunt importante. Aici a dus capitalismul. Nu ne sprijinim intre noi. Capitalismul ne a distrus. Vedem în ceilalți dușmani, niste potențiali rivali care ne pot lua postul, rolul, banii , faima.
Nu mai există bine. Medicii vor bani multi nu o revolutie sistemica pt binele românilor. Vor averi pe spinarea bolnavilor.
Lăcomia e in floare. Cetățenii nu se mulțumesc cu minimul necesar de adăpost, igiena. Vor mult, vor prestigiu, adulație, închinăciune de la cei pe care i vad inferiori lor.
Politicienii lacomi, oriunde ar fi ei, au distrus Romania. E in faliment. Nu exista nici o solidaritate umană. Iohannis și ceilalți cheltuie cat vor pentru că pot.
Degradarea umanoizilor continua
Groaznic!
[…] […]
[…] […]
La câți coasigurati care nu plătesc asigurări de sănătate și la cati exceptați de la plata, care beneficiază de asigurare, era de așteptat. In plus sunt cei care au ,, plata directă” de 1800 lei /an, adică 150lei/ luna în condițiile în care 10% din salariul minim este 330 lei.
Cei care lucrează ,,particular” ( instalatori, electricieni, zugravi, constructori,etc) care nu declară și nu plătesc nimic , sau sunt coasigurati, unde plătește unul și beneficiază doi,când au nevoie, plătesc minim 600 lei pentru 4 luni, devin asigurați și beneficiază de operații și alte investigații în regim de spitalizare , apoi revin la vechile obiceiuri . Exista și în alte țări asigurarea pentru persoanele care nu sunt angajate ( nu muncesc nicăieri), dar exista o asigurare de tip familial, unde cuantumul platit este altul fata de asigurarea pentru o singura persoana.
In Romania plateste unul și beneficiază cinci. Înainte să faceți afirmații de furt sau altele de genul, vedeți și câți înșeală asigurările de sănătate și care au și pretenții. Sunt oameni care plătesc de 2 ori și nu ajung să-și facă macar analize de rutina, nu au timp, sau nu pot aștepta 6-8 ore după cei care au timp și umblă din cabinet în cabinet, sau ” se analizează ” de 5 ori pe an .
[…] […]
[…] […]
Nu poate funcționa bine un sistem medical de stat. Intermedierea statului doar consumă inutil resurse. La fel e și cu celelalte sisteme de stat. Societatea e o mașinărie care ar funcționa bine dar tu ca politician inutil bagi roți și angrenaje in ea. „Știi tu mai bine cum să faci să fie și mai bine”. Dar cu cât introduci mai multă intermediere și balast cu atât mașinăria are șanse mai mari să se strice…