sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: faliment

46 articole
Eveniment

Drumuri și Poduri Ialomița, faliment PSD

Drumuri și Poduri Ialomița, faliment PSD. Societatea Drumuri și Poduri SA Ialomița, deținută integral de Consiliul Județean Ialomița, a intrat în executare silită pentru o datorie de șapte milioane de lei. Bunurile companiei, inclusiv terenurile, clădirile, utilajele și stațiile de asfalt, au fost scoase la licitație, iar unele surse susțin că acestea ar putea ajunge în posesia unor firme abonate la bani publici, relatează B1. Drumuri și Poduri Ialomița, faliment PSD Consiliul Județean ar fi putut prelua bunurile societății în contul datoriei, dar situația ridică suspiciuni privind o posibilă schemă ce favorizează anumite companii. Citește și: Cum și-a sabotat statul român programul „Casa Verde”: a cheltuit 500 de milioane de euro și are nevoie de încă atât să-l repare Marian Pavel, președintele CJ Ialomița din 2020, a fost sprijinit politic de eurodeputatul PSD Ștefan Mușoiu, a cărui firmă, SAM GPL SRL, a primit contracte în valoare de 38,7 milioane de euro de la primăriile din județ. Împrumuturi controversate pentru o companie în dificultate În august 2022, CJ Ialomița a contractat un împrumut bancar pentru „investiții”, iar la scurt timp a acordat un împrumut de șapte milioane de lei către Drumuri și Poduri SA. Președintele Marian Pavel a susținut că societatea va înregistra un profit de 8,5 milioane de lei în anul următor, ceea ce ar fi permis rambursarea banilor. Cu toate acestea, compania, condusă de un fost viceprimar PSD din Slobozia, nu a reușit să evite colapsul financiar. Firme „speciale” vizate de scandalul licitațiilor Potrivit surselor, licitația pentru activele societății ar putea favoriza anumite firme, stârnind controverse asupra gestionării bunurilor publice. Executarea silită și licitațiile deschid întrebări despre transparența și corectitudinea procesului, în timp ce CJ Ialomița rămâne sub lupa opiniei publice pentru deciziile luate în acest caz.

Drumuri și Poduri Ialomița, faliment PSD (sursa: Facebook/Marian Pavel)
Termoficarea din Iași, aproape de faliment (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Termoficarea din Iași, aproape de faliment

Termoficarea din Iași, aproape de faliment. Primăria Iași a eșuat în prima încercare de a concesiona sistemul de termoficare. Termoficarea din Iași, aproape de faliment Procedura de licitație a fost anulată definitiv, deoarece singura ofertă depusă nu a respectat cerințele. Citește și: Cum și-a sabotat statul român programul „Casa Verde”: a cheltuit 500 de milioane de euro și are nevoie de încă atât să-l repare Municipalitatea a respins oferta Chimcomplex Borzești pe 28 octombrie, însă compania lui Ștefan Vuza a contestat decizia. La scurt timp, Chimcomplex a anunțat că se retrage oficial din licitație. Continuarea, în Ziarul de Iași

Majoritatea comunelor din Tulcea sunt în faliment Foto: Facebook Administrția Deltei Dunării
Politică

Majoritatea comunelor din Tulcea sunt în faliment

Majoritatea comunelor din județul Tulcea sunt în faliment: „Poate sunt două, trei primării care au cariere de piatră, care au venituri proprii, care mai stau în picioare, dar restul sunt destul de necăjite”, spune președintele Consiliului Județean, Horia Teodorescu (PSD). Citește și: Ciolacu, ultimul pas înainte de divorț: a făcut „partaj voluntar” al bunurilor din Buzău. Motivația sa: „apropierea campaniei” Majoritatea comunelor din Tulcea sunt în faliment În județul Tulcea sunt 46 de comune, majoritatea având sub 5.000 de locuitori. Comuna Pardina are circa 500 de locuitori, iar Maliuc peste 800. Horia Teodorescu a spus presei că mai multe primării din Tulcea sunt în prag de executare silită, din cauza datoriilor acumulate la diverşi furnizori de servicii, şi își pun speranța într-o rectificare bugetară. „Acum vine o rectificare de buget, o rectificare consistentă, dar este doar un paleativ la nevoile lor. Sunt buni şi banii ăştia care vor veni”, a explicat el. El nu a putut menţiona valoarea totală a debitelor înregistrate de autorităţile tulcene, dar a specificat că primăriile tulcene ar urma să primească sume cuprinse între 40.000 de lei şi 200.000 de lei. „Probabil că (rectificarea bugetară, n.red.) va acoperi urgenţele maxime, cele care le-au adus în situaţia să fie executate silit. Sunt mai multe primării în prag de a fi executate silit. Oricine poate să dea drumul la o executare silită şi să-i blocheze conturile şi să devină primăria nefuncţională. Sunt destule, din păcate", a mai spus Horia Teodorescu. Acesta a preluat vineri al patrulea mandat de președinte al Consiliului Județean.

Fabricile de textile, falimentate de salarii (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Fabricile de textile, falimentate de salarii

Fabricile de textile, falimentate de salarii. Destinul fabricilor de confecții și textile pare croit deja. Fabricile de textile, falimentate de salarii Companii cu o istorie de peste 30 de ani în industrie au intrat în faliment, iar multe dintre cele care au rezistat își restrâng activitatea puțin câte puțin. Citește și: Prima declarație a lui Ciolacu despre posibila relație cu fosta soție a lui Robert Negoiță: „Nu am o relație intimă cu Sorina Docuz. Există vreo poză cu mine, cu ea?” Numai din Iași, în ultimii 16 ani, au dispărut aproape 500 de firme, iar tendința se menține, după cum avertizează oamenii de afaceri din industrie. Nici în alte județe situația nu este mai roz. Declinul industriei confecțiilor și textilelor se poate observa la fel de bine în toată țara, dar și în afara ei, la vecinii din Europa. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Primăria lui Pandele ne-a trimis un drept la replică Foto: Captură video
Politică

Primăria lui Pandele ne-a trimis un drept la replică

Primăria lui Florentin Pandele, Voluntari, ne-a trimis un drept la replică: susține că nu se află „în proces de faliment”, ceea ce DeFapt.ro nici nu a afirmat. „Este falsă afirmația că nevoia noastră de fonduri este cauzată de un proces de faliment”, se susține în dreptul la replică, semnat de Daniela Ionescu, de la Compartimentul Comunicare și Tehnologia Informației”. Citește și: Un bugetar de la Garda de Mediu, cu salariu ridicol de mic, prins de ANI cu peste 50.000 de euro care nu pot fi justificați Primăria lui Pandele ne-a trimis un drept la replică Articolul din DeFapt.ro arăta: „Florentin Pandele a băgat, de facto, primăria Voluntari în faliment și acum cerșește agresiv bani de la Consiliul Județean (CJ) Ilfov ca să plătească gunoierii și curentul”. Nu există nici o mențiune la vreun proces. „În realitate, motivul principal pentru care suntem într-o situație financiară dificilă constă în faptul că din fila de plan emisă de Ministerul Finanțelor Publice - ANAF privind cotele defalcate din impozitul pe venit pe anul 2024, la data prezentei s-a încasat suma de 142,183.080 lei (59%) din totalul de 239.923.000 lei. Menționăm că gradul de îndatorare actual al Instituției Primăriei Voluntari este 15,07%. Subliniem că lipsa acestor fonduri este cauza principală a dificultăților financiare întâmpinate, nu procesul de faliment la care fac referire unele surse”, mai precizează această primărie. Dar DeFapt.ro a menționat în articol și această plângere a primarului PSD Florentin Pandele către Consiliul Județean Ilfov: că trebuia să încaseze, în 2024, circa 240 de milioane de lei din „cotele defalcate din impozitul pe venit”, dar a atras doar 142 de milioane de lei până la 18 septembrie. În documentele obținute de DeFapt.ro se vede și ce restanțe la plată are primăria lui Pandele: 4,3 milioane de lei la salubritate, circa 900.000 de lei la iluminatul public, 703.000 lei la transport public, 647.000 lei – apă canalizare, 487.000 lei – energie și 320.641 – Învățământ. Citește și: EXCLUSIV Pandele a băgat Voluntari în faliment și acum cerșește agresiv bani de la Consiliul Județean Ilfov ca să plătească gunoierii și curentul Nu este clar de ce exact aceste instituții au probleme, dar postul de televiziune Metropola sau echipa de fotbal - nu.

Pandele a băgat Voluntari în faliment și acum cerșește agresiv Foto: Instagram
Politică

Pandele a băgat Voluntari în faliment și acum cerșește agresiv

Florentin Pandele a băgat, de facto, primăria Voluntari în faliment și acum cerșește agresiv bani de la Consiliul Județean (CJ) Ilfov ca să plătească gunoierii și curentul. El a trimis, potrivit documentelor obținute de DeFapt.ro, cel puțin două adrese către Consiliul Județean Ilfov, una la 18 septembrie, alta la 19 septembrie, în care cere șase milioane de lei pentru plata facturilor restante. Citește și: România va fi pedepsită dur fiindcă Guvernul n-a trimis la Bruxelles planul de reducere a deficitului bugetar – Cîțu În 2020, și soția sa, Gabriela Firea, fost primar general al Capitalei, a lăsat Bucureștiul într-o situație financiară extrem de gravă. UPDATE: După publicarea acestui articol, primăria lui Florentin Pandele, Voluntari, ne-a trimis un drept la replică în care susține că nu se află „în proces de faliment”, ceea ce DeFapt.ro nici nu a afirmat. Citește și: Primăria lui Pandele ne-a trimis un drept la replică: susține că nu se află „în proces de faliment”, ceea ce DeFapt.ro nici nu a afirmat Pandele a băgat Voluntari în faliment și acum cerșește agresiv Voluntari este, potrivit unui clasament realizat în 2023 de Urbanize Hub, unul din cele mai bogate orașe din România, fiind pe locul patru în clasamentul PIB-ului pe cap de locuitor. Pandele promite că va returna „împrumutul” de la CJ Ilfov în termen de șase luni. El se plânge că trebuia să încaseze, în 2024, circa 240 de milioane de lei din „cotele defalcate din impozitul pe venit”, dar a atras doar 142 de milioane de lei până la 18 septembrie. Consiliul Județean Ilfov este condus de liberalul Hubert Thuma - reales la 9 iunie 2024 cu sprijinul PSD - iar acesta era într-o relația de prietenie cu soțul Gabrielei Firea, Florentin Pandele. Însă Consiliul Județean Ilfov intenționează să scoată din fondul de rezervă doar trei milioane de lei pentru orașul Voluntari, „în vederea remedierii de extremă dificultate cu care se confruntă, ca urmare a imposibilității de a achita facturile restante”. În documentele obținute de DeFapt.ro se vede și ce restanțe la plată are primăria lui Pandele: 4,3 milioane de lei la salubritate, circa 900.000 de lei la iluminatul public, 703.000 lei la transport public, 647.000 lei - apă canalizare, 487.000 lei - energie și 320.641 - Învățământ. În scrisoarea către Consiliul Județean Ilfov, primarul Pandele afirmă că localitatea pe care o administrează se află „în situație de extremă dificultate financiară”. Primăria Voluntari și-a însoțit cererea către Consiliul Județean Ilfov de mai multe facturi. Pe mai multe documente privind cheltuielile școlilor se vede că acestea plătesc o sumă uriașă, de 8.000 de lei, către Televol Systems, pentru „servicii întreținere rețea”. Televol Systems este o companie înființată de Primăria Voluntari, specializată în Telecomunicații.

"Socola", în faliment, bolnavi fără buget (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

"Socola", în faliment, bolnavi fără buget

"Socola", în faliment, bolnavi fără buget. Deși Institutul de Psihiatrie a ajuns în prag de faliment, propriii săi angajați încearcă să-i mai dea un brânci. "Socola", în faliment, bolnavi fără buget Sindicatul Sanitas și 45 de angajați ai institutului au dat în judecată "Socola" pentru că nu au primit vouchere de vacanță. Citește și: Cum este influențată pensia recalculată de anii de armată și de cei de facultate. La ce trebuie să fie atenți pensionarii Plata acestora a fost suspendată de conducerea institutului din cauza situației financiare critice a unității. Mai puțin de 10% din bugetul instituției este folosit pentru îngrijirea bolnavilor sau plata furnizorilor, restul fiind reprezentat de salariile angajaților. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Casa de Asigurări de Sănătate se îndreaptă spre faliment Foto: Inquam/George Calin
Politică

Casa de Asigurări de Sănătate se îndreaptă spre faliment

Un document bine ascuns de Guvern arată că Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) se îndreaptă spre faliment: în șase luni a cheltuit cât pentru aproape opt luni. Citește și: EXCLUSIV Adrian Curaj, „baronul” fondurilor din cercetare, în conflict grav de interese: câștigă sute de mii de lei din proiecte finanțate de UEFISCDI, instituția pe care o conduce Potrivit unei anexe la un memorandum cu tema “Stabilirea limitelor de credite bugetare şi credite de angajament pe luna august 2024“, CNAS a cheltuit 61% din creditele de angajament și 63,6% din creditele bugetare după doar șase luni. Casa de Asigurări de Sănătate se îndreaptă spre faliment Și în 2023, CNAS a rămas fără bani în ultimele trei luni, iar unele spitale mari abia au reușit să plătească salariile. De exemplu, în decembrie 2023, bugetul alocat de către Casa de Asigurări de Sănătate spitalelor mari din București era de 300 de lei pe lună. Documentul, care provine de la ministrul de Finanțe, Marcel Boloș (PNL), arată că cheltuielile de personal, subvențiile și asistența socială au înghițit mult peste sumele prevăzute. “La nivelul ordonatorilor principali de credite ai bugetului de stat se remarcă o execuție mai mare raportat la prevederile anuale la următoarele titluri de cheltuieli bugetare: titlul 10 „Cheltuieli de personal” (53,36%), titlul 40 „Subvenții” (65,22%), titlul 51 „Transferuri între unități ale administrației publice” (53,11%), titlul 57 „Asistență socială” (56,86%), titlul 58 „Proiecte cu finanțare din fonduri externe nerambursabile postaderare 2014-2020” (68,38%) și titlul 59 „Alte cheltuieli” (66,90%). La nivelul Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației semnalăm faptul că pe primele 6 luni ale anului 2024 se înregistrează o execuție de 72,64%. De asemenea, la nivelul programelor naționale derulate de această instituție se remarcă următoarele: Pentru Programul Național de Dezvoltare Locală etape I și II s-au efectuat deschideri de credite bugetare pe primul semestru în sumă de 1.158.170 mii lei, reprezentând 87,15% din prevederile bugetare anuale alocate. Pentru Programul național de investiții „Anghel Saligny” s-au efectuat deschideri de credite bugetare în sumă de 4.645.335 mii lei, reprezentând 79,6% din prevederile bugetare anuale alocate. Pentru Programul național de construcții de interes public sau social derulat prin Compania Națională de Investiții s-au efectuat deschideri de credite bugetare pe primele 6 luni ale anului în sumă de 1.949.500 mii lei, reprezentând 90,28 % din prevederile bugetare anuale aprobate“, se arată în document.

Cel mai inutil minister, condus de Natalia Intotero, a reușit să bage în faliment singura societate pe care o administra Foto: Facebook
Eveniment

Cel mai inutil minister faliment singura societate o administra

Cel mai inutil minister din România, pe care PSD l-a înființat pentru Firea, a reușit să bage în faliment singura societate pe care o administra: Biroul de Turism pentru Tineret (BTT), controlat de ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șansă, a încheiat anul 2023 cu pierderi de 343.00 de lei și datorii de peste 17 milioane de lei. În 2021 și 2022, BTT a avut profit, deși datoriile au fost de 4,7 milioane de lei, respectiv 17,3 milioane lei. Citește și: Lunga listă a uriașelor diurne primite de judecătorii plătiți cu circa 25.000 lei/lună, deși nu judecă. Majoritatea au dat statul în judecată și au încasat și consistente “diferențe salariale“ Cel mai inutil minister a reușit să bage în faliment singura societate pe care o administra Chiar și PNL a solicitat, de câteva ori, desființarea ministerului Familiei. Ministerul este condus de Natalia Intotero, educatoare din Brad, celebră după ce, în plină grevă a profesorilor, se pregătea să plece în Bali. Ea s-a căsătorit cu un om de afaceri italian și, după acest eveniment fericit, a promovat rapid în politică, ajungând, în 2009, secretar de stat în ministerul de Externe, parlamentar și chiar ministru pentru românii de pretutindeni în guvernul Dăncilă. Când era secretar de stat în MAE a susținut că Suedia are președinte. Tot atunci, scria în declarația de avere că are o mașină “Lancea“. Natalia Intotero la un chef Foto: Kanal D Însă un raport al unui auditor independent arată că deși, oficial, pierderile sunt de doar 343.000 de lei, așa-numitele “pierderi reportate“ 34,4 milioane de lei, iar BTT ar putea avea probleme cu plățile pe termen scurt. Cu toate că BTT mergea în pierdere, în 2023 numărul angajaților a crescut la 24, de la 20, în 2022. Directorul BTT a primit, brut, în 2023, 223.675 de lei. Înfiinţat în 1968, BTT era agenţia de turism a Uniunii Tineretului Comunist (UTC). Ulterior, BTT avea să deţină sute de hoteluri, zeci de hectare de terenuri, vile şi cabane, complexuri sportive, pârtii de schi, în toată România, la munte, la mare, în deltă şi în Bucureşti, locuri destinate tinerilor comunişti. O staţiune întreagă, Costineşti, avea să fie ridicată special pentru BTT, dar societatea avea active în toată ţara: Pârâul Rece, Câmpulung Moldovenesc, Izvorul Mureşului, Buşteni, Sibiu, Târgu Jiu, Brăila, Geoagiu- Băi, Miercurea Ciuc, Cluj, Deva, Piatra Neamţ, Botoşani, Teleorman.

PSD a băgat Casa de Comerț Unirea în faliment Foto: Agrisuport.ro
Eveniment

PSD a băgat Casa de Comerț Unirea în faliment

Ministrul PSD al Agriculturii, Florin Barbu, a băgat Casa de Comerț Unirea în faliment: aceasta a înregistrat pierderi astronomice, în 2023, de patru ori peste cele din toți anii precedenți, cumulat. O opinie separată din auditul independent pentru anul 2023 arăta că acționarii societății - ministerul Agriculturii deține 100% din acțiuni - ar trebui să ia în considerare dizolvarea societății. Citește și: Soția lui George Simion s-a angajat la stat, la ministerul Educației, condus de Ligia Deca, fosta consilieră a președintelui Iohannis Florin Barbu (PSD) este ministru al Agirculturii din iunie 2023, iar predecesorul său a fost Petre Daea, tot membru al PSD. PSD a băgat Casa de Comerț Unirea în faliment Potrivit datelor din raportul de audit pe 2023, în acel an Casa de Comerț Unirea a înregistrat pierderi de aproape 45,6 milioane de lei, adică peste nouă milioane de euro. Pierderile cumulate din anii precedenți au fost de 11,5 milioane de lei. Raportul de audit are o opinie „cu rezerve” care arată că, până la 28 martie 2024, nu exista un plan de afaceri care să genereze un profit din care să poată fi acoperite pierderile. Opinia cu rezerva mai precizează că, după primele trei luni din 2024, societatea continua să aibă pierderi din exploatare. Auditul mai arăta că sunt operațiuni pentru care nu există suficiente documente justificative, iar ANAF ar putea să nu recunoască dreptul de deducere a TVA. În ianuarie 2024, ministrul Agriculturii spunea că a trimis corpul de control la Casa de Comerț Unirea, care vindea produse de import. Raportul a fost finalizat în martie și ar fi ajuns la Parchet. Potrivit datelor furnizate de MADR la solicitarea Agerpres, controlul a scos la iveală faptul că din suma totală de mărfuri facturată de Casa Unirea pe parcursul anului 2023, în valoare de aproximativ 79,6 milioane de lei, societatea a încasat aproximativ 26,6 milioane de lei până la data de 10 ianuarie 2024. Astfel, Casa Unirea înregistrează facturi neîncasate în valoare de aproximativ 53 de milioane de lei, rezultate din derularea contractelor cadru de furnizare de produse. „Busi” de la Agricultură, fan Ceaușescu Casa Română de Comerț Agroalimentar Unirea SA este o societate națională înființată în 2018, în primul mandat al ministrului Agriculturii, Petre Daea, cu scopul de a valorifica producția agricolă națională. În martie 2024, ministrul PSD al Agriculturii, Florin Barbu, supranumit „Busi” îl lăuda pe „președintele nostru, domnul Nicolae Ceaușescu”: „Nu vreau sa exagerez, președintele nostru, domnul Nicolae Ceaușescu, nu spunea degeaba că stuful e aurul verde al României”, a spus el la Euronews. Florin Barbu a fost omul de încredere al lui Darius Vâlcov, iar acum este în gruparea Paul Stănescu. Barbu are studii de economie la Craiova și zero pregătire profesională în materie de agricultură.

Falimentul City Insurance dăunează grav afacerilor (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Falimentul City Insurance dăunează grav afacerilor

Falimentul City Insurance dăunează grav afacerilor, nu i-a încurcat doar pe șoferii cu polițe RCA la această firmă. Falimentul City Insurance dăunează grav afacerilor Unei societăți de construcții i-a fost reziliat un contract bănos pentru că nu a putut încheia o poliță de asigurare pentru constituirea unei garanții de doar 84.000 lei. Citește și: Un judecător din CSM își compară salariul cu cel al unui taximetrist sau frizer. El avea circa 15.000 lei/lună și dăduse statul în judecată pentru salarii mai mari Mai mult, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere i-a cerut și daune de două milioane lei în instanță. Firma lucrase cu City Insurance SA și putuse depune anual scrisoarea de garanție. Când City Insurance SA a dat faliment, au început necazurile. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Termoficarea din Iași, falimentară, caută concesionar (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Termoficarea din Iași, falimentară, caută concesionar

Termoficarea din Iași, falimentară, caută concesionar. Primăria are undă verde să organizeze licitația pentru concesionarea sistemului de termoficare. Termoficarea din Iași, falimentară, caută concesionar Consiliul Local Iași a aprobat vineri documentația necesară. Planul municipalității este de a concesiona această activitate pentru o durată care poate ajunge până la 18 ani. Citește și: Băsescu explică de ce votează cu Nicușor Dan: „A reușit să lucreze la infrastructura subterană, ceea ce ceilalți primari nu au făcut dintr-un motiv foarte simplu – nu aduce voturi” Municipalitatea a preluat sistemul de termoficare în vara anului 2021, după ce, timp de aproape zece ani, de această activitate s-a ocupat grupul francez Veolia. Operatorul s-a retras de la Iași, dar și din alte zone din țară, invocând pierderi financiare mari. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Dîncu spune că statul român va intra în faliment Foto: Facebook
Eveniment

Dîncu spune că statul român va intra în faliment

Președintele Consiliului Executiv al PSD, Vasile Dîncu spune că statul român va intra în faliment în câțiva ani urmare a pretențiilor salariale ale magistraților, care câștigă noi drepturi în instanță. El a spus că, după alegeri, va trebui văzut ce se poate face cu „deciziile aberante” din Justiție. Citește și: ANALIZĂ Iranul a lansat peste 300 de drone împotriva Israelului și a reușit să rănească o fetiță de șapte ani și să avarieze o bază militară. ISW: Teheranul copiază modul de acțiune al Rusiei Dîncu spune că statul român va intra în faliment „Justiția este la noi într-o situație jalnică, încrederea în justiție este foarte mică, în sondaje sunt peste 50% dintre români care spun că nu au încredere că se poate face dreptate în România. Sunt 50% care spun că justiție se face doar pentru cei care au bani sau influență. Cu toate că noi avem salarii extraordinare pentru Justiție, sunt inamovibili, nu răspund în fața nimănui, dar totuși va trebui să vedem și noi ce se întâmplă cu deciziile aberante din Justiție, cine îi judecă pe judecători? Ei își judecă salariile, au niște procese magistrații cu statul român, în câțiva ani va intra în faliment statul român”, a pus Dîncu, la postul B1 TV. El a susținut și că, după alegeri, statul ar trebui reformat. „Eu am propus o dată prin 2014 o reformă a statului prin descentralizare, regionalizare și alte lucruri, cu o echipă profesionistă, ieșisem din politică, a fost o tentativă de a schimba constituția pe de o parte, și pe de altă parte de a face reforma statului și reorganizrea teritorială. Singura modalitate este ca după ce trece acest an electoral cine va câștiga să își asume două lucuri foarte importante: o reformă a Constituției și o reformă a statului, o reformă teritorială și o reformă a instituțiilor, un stat mai suplu”, a afirmat liderul social-democrat, care candidează pentru un post în Parlamentul European.

Încălzire și apă caldă pe hidrogen la CET Iași (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Încălzire și apă caldă pe hidrogen

Încălzire și apă caldă pe hidrogen. Centrala Electrică de Termoficare (CET) Iaşi, deţinută de Primăria Iaşi, a intrat în faliment în urmă cu un deceniu după ce a acumulat datorii de milioane de euro. Încălzire și apă caldă pe hidrogen Dar municipalitatea face pllanuri pentru investiţii şi spune că va ajunge ca în trei – patru ani să încălzească apartamentele din oraş doar cu ajutorul hidrogenului. Citește și: EXCLUSIV Soția șefului masoneriei române, protejată de procurori, acuză mama băiețelului mort după ce Laura Bălănescu l-a operat la Sanador. Ancheta, în lucru de peste cinci ani La Agenţia pentru Protecţia Mediului Iaşi a fost înaintată documentaţia tehnică în vederea emiterii acordului de mediu pentru instalarea de noi echipamente de producere energie termică utilă în cogenerare. Asta ar permite utilizarea unui amestec de gaze naturale şi hidrogen pentru a furniza atât energie electrică, cât şi energie termică sub formă de apă caldă, care să fie distribuită în circuitul primar al sistemului de termoficare al Municipiului Iaşi. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Gabriel Resources a pierdut toți banii (sursa: Inquam Photos/Ovidiu Dumitru Matiu)
Economie

Gabriel Resources a pierdut toți banii

Gabriel Resources a pierdut toți banii. Capitalizarea bursieră a companiei a ajuns la zero, după ce prețul acțiunilor s-a prăbușit. Doar două milioane de dolari în companie Gabriel Resources a anunţat că, în prezent, compania dispune de fonduri disponibile de aproximativ 2,7 milioane de dolari canadieni (două milioane de dolari americani) şi se aşteaptă ca acest sold să fie epuizat în cursul normal al activităţii până în mai 2024, potrivit Ziarului Financiar. Citește și: CEO-ul Gabriel Resources, afaceri personale de zeci de milioane cu statul român. În ultimii ani, a încheiat peste 500 de contracte cu instituții și companii publice Gabriel intenţionează să efectueze o analiză imediată a obligaţiilor sale financiare actuale şi viitoare şi a capacităţii de a obţine fonduri pentru a achita sumele de plătit. După ce firma a pierdut la ICSID procesul prin care cerea despăgubiri de 6,7 miliarde de dolari de la Guvernului României, tribunalul a obligat Gabriel Resources să plătească României aproximativ zece milioane de dolari în taxe şi cheltuieli de judecată. Gabriel Resources a pierdut toți banii Potrivit aceluiaşi comunicat al Gabriel Resources, compania continuă să analizeze hotărârea împreună cu consilierii săi juridici pentru a-şi evalua opţiunile, inclusiv pentru a contesta decizia prin intermediul procesului de anulare prevăzut de Convenţia ICSID. În pofida acestei revizuiri, Gabriel va avea nevoie de finanţare suplimentară în al doilea trimestru al anului 2024 pentru a continua activităţile pe termen mai lung (care pot include, după caz, costurile oricărei proceduri potenţiale de anulare) şi pentru scopuri generale de capital de lucru. "Există un risc semnificativ ca o finanţare suplimentară suficientă să nu fie disponibilă pentru Societate în condiţii acceptabile sau deloc. Imposibilitatea de a strânge fonduri în funcţie de necesităţi ar avea un impact negativ asupra situaţiei financiare a Societăţii şi asupra capacităţii acesteia de a-şi continua activitatea.", arată comunicatul citat de ZF. Prăbuşire totală a acţiunilor Gabriel Resources pe Bursa de la Toronto după pierderea procesului cu România: acţiunile nu mai valorează nimic, fiind cotate la 0,05 dolari. Investitorii şi-au pierdut toţi banii, de vineri până acum dispărând 850 de milioane de dolari din valoarea companiei.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră