Un document al ministerului de Finanțe prezintă lista uriașă a privilegiilor unui magistrat: pensii speciale, sporuri nenumărate, chirii subvenționate, călătorii în vacanță achitate de stat și asistență medicală extinsă. În document nu se precizează care este impactul bugetar al acestor beneficii fără precedent în rândul angajaților la stat.
Nota ministerului de Finanțe a fost alcătuită pentru a avertiza că procesele deschise de magistrați pentru a-și majora retroactiv salariile – și, pe cale de consecință, și pensiile speciale – ar putea duce statul român în incapacitate de plată.
Lista uriașă a privilegiilor unui magistrat
Ce avantaje au magistrații, potrivit documentului de la Finanțe, alcătuit în august 2023:
- Salariile variază între 32.207 lei pentru un președinte de curte de apel și puțin peste 17.000 lei, pe lună, brut, la o judecătorie, pentru un judecător cu 3-5 ani vechime. Aceste salarii includ trei sporuri: pentru condiții grele de muncă, suprasolicitare neuropsihică și păstrarea confidențialității. În total, aceste sporuri sunt de 5.500 – 6.000 de lei pe lună.
- Valoarea medie a pensiei încasate de magistrații români a fost la 1.01.2023 de 21.404 lei. Pentru comparație, valoare medie a pensiei în ianuarie 2023 a fost de 2.003 lei.
- Magistrații pot ieși la pensie până în 50 de ani. Un cetățean obișnuit, la 63 de ani – femei și 65 de ani – bărbați.
- Judecătorii şi procurorii beneficiază anual de şase călătorii în ţară dus-întors, gratuite, la transportul pe calea ferată clasa I, auto, naval şi aerian sau de decontarea a 7,5 litri combustibil la suta de kilometri pentru şase călătorii în ţară dus-întors, în cazul în care deplasarea se efectuează cu autoturismul. Aceste drepturi nu au caracter salarial şi nu se impozitează.
- În perioada concediului de odihnă, personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti beneficiază, o singură dată pe an, de transport gratuit dus-întors între localitatea de domiciliu şi localitatea din ţară în care îşi petrece concediul de odihnă.
- Compensarea diferenţei dintre chiria ce s-ar stabili pentru o locuinţă de serviciu, potrivit legii, şi chiria plătită pe baza unui contract de închiriere încheiat în condiţiile legii. Prin ordin anual se stabilește până la ce plafon poate fi compensată chiria.
- Judecătorii care nu beneficiază de locuință proprietate personală ori cărora nu li s-a acordat locuință de serviciu sau compensarea chiriei, în localitatea în care își desfășoară activitatea, au dreptul la decontarea cheltuielilor de transpor între localitatea în care își au domiciliul sau reședința și localitatea unde se află sediul unității
- Beneficiază în mod gratuit de asistenţă medical, medicamente şi proteze, în condiţiile respectării dispoziţiilor legale privind plata contribuţiei pentru asigurările sociale de sănătate
- Nota ministerului de Finanțe mai menționează o serie de alte beneficii obținute prin darea în judecată a statului: acordarea „sporului de permanenţă”, acordarea de despăgubiri morale pentru condiţii necorespunzătoare de muncă de până la 500 euro/lună/persoană, acordarea numărului de zile de concediu de odihnă suplimentar (câte 10 zile pentru fiecare an) şi plata indemnizaţiei de concediu aferente acestor zile – pentru condiții grele de lucru
Magistrații au jupuit statul român de circa un miliard de euro, dându-l în judecată și apoi dându-și dreptate între ei, arată o notă confidențială a ministerului de Finanțe. Această sumă a fost obținut doar prin cele circa 22.800 de chemări în instanță din perioada 2008-2022.
Ceea ce este mai greu urmează acum: potrivit notei ministerului de Finanțe, magistrații au obținut, prin hotărâri judecătorești, o majorare retroactivă a salariilor, iar suma totală care ar trebui plătită, cu tot cu penalități, este de circa 16,1 miliarde de lei, adică aprximativ 3,2 miliarde de euro.
_______________________________
Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.
Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.
Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro
CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450
Deschis la BRD
Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.
[…] Citește și: DOCUMENT Lista uriașă a privilegiilor unui magistrat: pensii speciale, sporuri nenumărate, chirii… […]
Eu aleg sa plec din tara, nu vreau sa le platesc acestor oameni lacomi si lipsiti de orice scrupule aceste privilegii iar eu sa muncesc pana la 65 de ani. Aleg sa ma duc intr-o tara unde vad beneficiile impozitelor.
Aleg sa plec pentru ca oamenii au devenit indolenti si au permis acestor lucruri sa ia amploare.
E tara lor. Politicienii îi țin în brațe și îi cocoloșesc cu fel de fel de plocoane. Îmi vine să vărs pe ei toți. Și pe unii și pe alții. Instituții de kkt …bugetari de kkt …politicieni de kkt….sa va stea in gat tot acest baieram pe care l trăiți pe banii și munca noastră.
Din lista privilegiilor lipseste, taxe care stat pentru dezbaterea mostenirii reduce la 50 la suta fata de muritoril de rand. Mai Este un privilegiu referitor la pensia de urmas, dar nu l stiu exact.
Nesimțiți. Dosarele prost lucrate ptr care plătim amenzi uriașe de la CEDO TREBUIE SA LE APARTINA. NU ESTE, SI SE TOT DEZBSTE ASTA , CA CETATENII SA PLATEASCA PROSTIA MAGISTRSTILOR. GUVERNUL DOARME ROMANUL TREBUIE SA SE TREZEASCA
De ce nu vorbiți despre miile de ore muncite peste program, de ce nu spui și despre cei din justiție care au salarii mici, despre cei ce nu au luat un medicament gratuit dar plătește la sănătate de rupe, de ce nu spui despre cei ce nu iau transport, chirii, nimic, de ce tineretul care vine în sistem nu e bun de nimic și fuge de rupe pământul, de ce nu spui ca salarizarea trebuia aplicata din 2018, ca a fost amânata, ca nu s a adăugat un leu în plus, daraminte indice de inflație sau raportare la creșterea salariului minim pe economie, de ce? De ce nu dați taxa de timbru înapoi l a justiție procentual? De ce nu spui despre onorariile vaocatilor care iau într o zi că-ți alții în 3 luni? De ce nu spui despre sănătate unde cresc salariile imediat cum tipa? Zi deșteptule. Vino și lucrează în sistem. Te așteptăm cu drag.
O nesimțire mai mare decât cea a magistraților este imposibil de găsit, asa cum evidențiază și comentariul lui Ionescu Viorel.
Ma întreb când se va naște avocatul care, pentru conflict de interese, ii va da în judecata, chiar și la CEDO.
De ce nu spun că machetele de salarizare din 2018 și până în prezent au fost greșit calculate de către Ministerul de Justiție, tocmai pentru a nu se plăti corespunzător!
De ce nu se spune că toți asigurații din toate domeniile beneficiază de medicamente compensate și servicii gratuite!
De ce nu se spune despre faptul că până și pensionarii beneficiază de tichete de transport pe calea ferată și de reduceri.
De ce nu se spune că acele decontări la proteze – nu știu ce proteze sau la asistență medicală sunt decontate după niște norme de când era bunica fata mare .. o extracție se decontează cu 70 lei… și materialele supuse decontului au dispărut demult de pe piata ..Deci, nu ai ce deconta, fiindcă nu ai ce
Despre logică…….
Un soldat care moare pe front apărând această țară (pe mine, pe tine , pe noi) va lăsa urmașilor o „pensie specială ” de 2.800 lei (douamiioptsutelei) , deci unde-i logica?
Dragă Cris , pentru a fi credibil trebuie să ne spui dacă lista prezentată conține nereguli ,altfel ești un beneficiar al acestora,sau un postac-poate și plătit -care scufundă țara , iremediabil;observ că nu vă pasă, privilegiile în cauză sunt îndestulătoare pentru un trai decent oriunde în lume.
Se spune in schimb ca beneficiati de transporturi gratuite si fara a fi pensionar. Cine mai beneficiaza?!
Se spune ca beneficiati de chirie platita si fara a fi in vreun grad de handicap sau cine stie refufugiati (asta ca sa nu spun ca stiu procurori si judecatori care „inchiriaza” apartamentul de la mami – de fapt al lor, dar pe numele rudelor – ca sa primeasca chiria de la stat). Se spune ca primiti decontari la servicii dentare cand nimeni nu mai primeste – o extractie e cam 200 – 70, iata, platiti mai putin ca restul fraierilor.
Ce nu se spune e ca primiti extra medicamente compensate, nu ca restul, prin casa separata – pana si rinofug si banalele aspirine. Ce batran primeste asta?
Ce nu se spune e ca desi se castiga de 10 ori media in economie, pe motiv ca doar asa se starpeste coruptia in justitie, coruptia e bine mersi, ca dovada inca se scapa pe motiv de „prescriere” dupa ce dosarele sunt amanate cu ani si ani. Sa mai pomenesc de cei fugiti de sub nasul vostru?! Sau de Piedone, condamnat definitiv si iesit cu „cale extraordinara de atac”?! Ce e aia?! De ce se mai numeste hotarare definitiva daca nu e definitiva?!
Ce nu se spune e ca taxati o tara care castiga in medie 3k ca sa va dati voua 30k si tot furati cot la cot cu hotii. Poate nu dumneata, dar sistemul dumitale pe care il aperi. Si in acest timp un primar imi spune ca „bineinteles ca fur milionul ala de euro: dau 10k la un judecator si dupa un an sunt liber si bogat”.
Spor la speciale.
Pensionarii născuți înainte de martie 1945 conform listelor prezentate la tv de Dna Pîrcălab vor avea procent de majorare conform noii legi 00%.Ma întreb asta este valabil și pt pensiile speciale și foști magistrați și parlamentari?? Magistrații de la CCR nu considera acest aspect drept o descriminare pe criterii de virsta?? Acești pensionari nu fac parte din sistemul public de pensii al României???
Aveți dreptate!
E un raport aiurea al Min de Finanțe.
De ce nu spuneți cât cotizează un magistrat la sănătate, la sistemul de pensii.
Prezentați salariile brut sa fie pompoase, dar din 20.000 brut 2000 se duc la sănătate.
Decontări de medicamente și proteze aiurea, sunt pe hârtie, sunt 3 călătorii decontate și nu 6.
De interdicții nu vorbiți, ca nu poți presta alte activități, nu ai voie sa cumperi nici acțiuni la bursa, nu ai voie sa oferi consultanta juridica, multe altele.
Responsabilitatea muncii, norme stricte de deontologie profesionala, volum mare de activitate, încărcătură de dosare, ore peste program neremunerate, sâmbete, duminici de permanenta și alte sărbători legale. Plus nivelul de pregătire, accederea în magistratura, selecție riguroasa,.
Hotărârile judecătorești obținute de judecători ,judecate de colegi judecători sa fie declarate ilegale ,ele sunt părtinitoare.Procesele lor să fie judecate la curtea europeană de justiție.Altfel e jaf la drumul mare.
Nu înțeleg „și până pensionarii”, sa traducem ,dv. Sunteți un nemulțumit al sistemului care lucrează pentru Magistrați.
Din fericire „pensionarii” sunt cei care V au crescut și educat,că sa aveți independenta și inteligența necesară.
In egala măsură sunteți părtași la ceea ce se întâmplă, și poate mai multa chibzuinta , onestitate și bun simți nu strica nimănui.Si nu uitați :A ți venit aici pe Pamant, și veți și pleca , fără nimic , decât câțiva „arginți ” in buzunar.
Cine a decis un asemenea jaf al banului public să plătească despăgubiri statului român ,chiar daca Sint parlamentarii cei tilhari care trebuiau să-și protejeze jafurile făcute asupra tarii
Li se dau atâtea beneficii iar ei că drept răsplată apară clanurile mafiote și pe politicienii corupți.
Pai, asta a si fost ideea : politicienii sa se puna la adapost de justitie, nu doar prin legi incalcite si strambe date tot de ei, dar sa fie protejati si de cei care instrumenteaza dosarele, cauzele, etc…
[…] Citește și: DOCUMENT Lista uriașă a privilegiilor unui magistrat: pensii speciale, sporuri nenumărate, chirii… […]
[…] Citește și: DOCUMENT Lista uriașă a privilegiilor unui magistrat: pensii speciale, sporuri nenumărate, chirii… […]
Și noi să credem Ministerul de finanțe? Nu este ministerul care trebuie să colecteze taxele? A colectat toate taxele și nu mai are altceva de făcut? Hai mă! Praf în ochii noștrii! Nu este același minister care are prin conducerile lui și prin conducerile agențiilor județene, oameni numiți politic, cu salarii nesimțite, și tot felul de privilegii!
[…] Citește și: DOCUMENT Lista uriașă a privilegiilor unui magistrat: pensii speciale, sporuri nenumărate, chirii… […]
[…] Citește și: DOCUMENT Lista uriașă a privilegiilor unui magistrat: pensii speciale, sporuri nenumărate, chirii… […]
Multe date eronate în articol. De unde va luați informațiile? Aaa, „mi a zis mie un unchi. Știu eu, am auzit de la cineva, nota ministerului de finanțe…….”. Despăgubiri morale, lunare, pt conditii necorespunzătoare, spor de permanenta….de unde fraților?
Ce „frumos” este sa citești articole scrise pe jumătate, adică doar partea care se vrea prezentată. Plus relativ prost documentate, fiind ignorate o serie de HG și alte prevederi legale care au mai suspendat/înjumătățit din drepturile legale.
Oare de ce autorul nu scrie și lista de interdicții pe care magistrații le au, majoritatea drepturi constituționale?
De ce nu se spune că justiția se înfăptuiește in baza legilor votate de parlament, legi care permit prescrierea faptelor?
Apoi, presa, in general, de ce nu se dezice de banii primiți de la stat?
Posibil sa scapam de CRIMINALII PSD-PNL === NUMAI PRIN RAZBOI CIVIL.
[…] Citește și: DOCUMENT Lista uriașă a privilegiilor unui magistrat: pensii speciale, sporuri nenumărate, chirii… […]
Revin, dacă sunt drepturi stabilite de către instanță și trebuiesc plătite,să fie prorogate-precum legea pensiilor.127/2019-pâna la calendele grecești (între timp se va reduce numărul beneficiarilor,precum cel al pensionarilor). Există o singură soluție: externalizarea la nivel european a dosarelor din justiție (dacă mai suntem pe aici și reprezentăm ceva ?),la cererea cetățeanului interesat; pentru veniturile primite de către un magistrat în România,se va găsi un judecător din UE interesat să preia cauza(principiul cerere -ofertă).
Deci străinii sa ne facă justiția? Eu zic sa externalizam si coducerea statului, ca oricum si politicieni sunt corupti. Sa ne conduca alt stat mai bun si noi sa dam o suma de bani contra acestui serviciu…. Cam cum faceau tarile romane cu Inalta Poarta.
[…] Citește și: DOCUMENT Lista uriașă a privilegiilor unui magistrat: pensii speciale, sporuri nenumărate, chirii… […]
[…] Citește și: DOCUMENT Lista uriașă a privilegiilor unui magistrat: pensii speciale, sporuri nenumărate, chirii… […]
[…] Citește și: DOCUMENT Lista uriașă a privilegiilor unui magistrat: pensii speciale, sporuri nenumărate, chirii… […]
[…] Citește și: DOCUMENT Lista uriașă a privilegiilor unui magistrat: pensii speciale, sporuri nenumărate, chirii… […]
[…] Citește și: DOCUMENT Lista uriașă a privilegiilor unui magistrat: pensii speciale, sporuri nenumărate, chirii… […]
DEZMAT PUBLIC pe banii romanilor…Cum sa aiba un magistrat o pensie medie (!) de 10 mai mare decat a unui roman (simplu!) Asta nu e DISCRIMINARE ? Cum sa iasa el la pensie la 48-50 de ani iar un roman (obisnuit!) sa iasa la 63-65 de ani ? Si pentru ce ? Pentru ca aceasta Justitie sa fie fie permanent dezlegata la ochi si sa faca actul (de justitie) asa cum doreste ea sau politicienii ? Ca dor nu am vazut progrese in Justitie, doar REGRES !….
Dar unde este documentul? Il publicati?
MERITA să primească !!! Că doar ei sunt indivizii Alpha dintr-o societate .
Un „judecător din UE” (Franța, Germania) are salariul de două ori mai mare decât un judecător din România, și (ATENȚIE!!!) de 10 ori mai puține dosare de soluționat. Nu știu dacă înțelegeți ce înseamnă volumul de muncă al judecătorului român, dar e absolut imens.
Articolul conține dezinformări vădite. Nu se acordă 6 drumuri dus-întors magistraților, ci doar 3, grație unor ordonanțe modificatoare care se tot dau de peste 15 ani.
Nu se acordă chirie decât magistraților care lucrează în altă localitate. Sau vă așteptați să facă naveta câte 200 de km pe zi?
Iar chiria decontată nu se ridică, în cele mai multe localități, decât pe la jumătate din cât costă acea chirie în realitate.
Decontare a cheltuielilor de transport dintre localitatea de domiciliu și localitatea unde își desfășoară serviciul nu vi se pare normală? Poate ați vrea să lucreze pe gratis.
Condițiile de muncă sunt absolut îngrozitoare pentru magistrații din judecătoriile de la orașe. Condiții mai bune sunt în municipii. Nu trebuie decât să mergeți și să vedeți, sunt oameni care se îmbolnăvesc, atât magistrați cât și grefieri.
Volumul de muncă enorm al judecătorului român, cu precădere al celor din judecătorii, face ca salariul unui magistrat, calculat pe numărul de dosare soluționate, să îi de-a dreptul la aproximativ 200 de lei pentru un dosar soluționat. Gândiți-vă doar ce onorariu ia un avocat pentru un dosar banal. Fără 2000 de lei nu prea mai găsești avocat pentru un dosar. Asta înseamnă plata pentru 10 dosare pentru un judecător, care discută cu toți avocații și părțile din cauză și dă o soluție după ce analizează toate actele redactate de acei avocați care iau de 10 ori mai mult ca el (fiecare!).
Nu se indică în articol nicăieri toate limitările și renunțările la care este obligat magistratul, fie el judecător sau procuror.
Nu se precizează că nu toți magistrații au obținut diverse sume în instanțe, iar cei care le-au obținut au parcurs căile legale și au dreptul legal la sumele respective.
Nu sunt 3 sporuri ci doar două, iar fără acele sporuri salariul unui judecător ar fi de vreo 6000 lei în mână la angajare. Cam cât un onorariu mai răsărit al unui avocat pentru o singură cauză.
Articolul dumneavoastră este părtinitor și incită la ură față de o întreagă clasă profesională. Să vă fie rușine.
Articol mincinos și defăimător la adresa magistraților. Sumele vehiculate sunt umflate, beneficiile așișderea. Veniturile salariale pentru magistrati , chiar cu vechime de peste 15 ani, sunt în proporție covârșitoare sub pragul de 10.000 lei. Acest bezmetic de jurnalist ar trebui acționat în instanta pentru defăimare. Sau poate este doar un acoperit al serviciilor, care face jocul politic al noilor guvernanți. Ai găsit tu, mincinosule, gaura din buget, Câți bani iei drept indemnizație de la SRI pentru rahatul pe care-l propagi în conștiința colectiva ? Te-ai întrebat, deontologule, câți bani din bugetul de stat întra în buzunarele unor bezmetici ca tine care fac jocurile statului paralel ?
[…] Citește și: DOCUMENT Lista uriașă a privilegiilor unui magistrat: pensii speciale, sporuri nenumărate, chirii… […]
Ce nu inteleg prostii este ca aceste avantaje sunt ca o mita care incurajeaza pe magistrati sa tine in frunte mafia asupritoare a politicienilor.Ce va mirati ca are PSD peste 30% la vot ,orice ar face(si daca dau foc la tara)?Altfel ei fiind corupti si hoti cam 99% vi se pare normal ca sistemul pedepseste nici 1% si aia cu cele mai favorabile pedepse,de parca ar fi un muncitor ramas somer care a furat si el acolo un salam…Halal justitie !Pai daca erati corecti va multumeati cu ceva mai mult peste un inginer,sa zicem cat un director , 15000 Lei,totul.Ce sporuri ?Fiecare cu meseria si riscurile/sacrificiile ei.Ce eu la privat ma angajez pt sporuri ?Si de ce pensii speciale?La 15.000 salariu nu poti sa dai 1000 cotizatia pt pensie normala ,ca tot omul ?Si celelalte dari apoi,se intelege…Ramai cu 10.000 in mana.Un inginer bun cu vechime abia ramane cu 5000.De ce ati avea voi dublu ?Cica ca sa nu va corupeti…Asta e argument ?Pai daca ai proces cu Gigi Becali sau Tiriac,ori un jepcar de politician ca ala de la Vaslui si va da spaga de 100.000€ din banii furati de la noi ,o sa-i refuzati pt ca aveti venituri de 5000€ in loc de 1000 ?Dar daca va facem o lege cu munca la canale de irigatii si autostrazi cam 20 de ani,in caz ca va prindem cu fofarlica, cum ar fi ?Sunt buni si aia max 2000€ dar obtinuti cinstit ,cu familia intreaga si cu fruntea sus la servici,ca orice om…Asta ca sa stim pt urmatoarea Revolutie !
Acest sistem de „justiție ” este – se spune – a patra putere în Stat. Și acum o zicere din înțelepciunea poporului nostru ; ” Cine împarte , parte își face ” !
E chiar a treia putere. După Legislativ și Executiv. A „patra” putere este presa.
Mai mult de 10.000 lei nu le-aș da salariu, oricum mai primesc bani că sunt corupți că și parlamentari …își umple buzunarele in timpul muncii și mai vor și pensii babane….max 6000 lei pensie…le ajunge…de la 50nani până mor la 90 strâng ….pensionari care ies la 65 ani …mai apuca pensia max 10 15bani daca apuca și atâta…și pensie mica ….tara de hoți și corupți , se mira dc pleacă lumea afara, pai aici ce draq sa faci , prin munca cinstita inbogatesti mafioți și șmecheri și tu trăiești de pe o zi pe alta…avem conducători de kkt și penali ordinari,
Un articol slab documentat! Mai documentati-va cu privire la personalul auxiliar de specialitate din care nu fac parte magistrații in mod sigur….. Spor !
Într-o țară in care trăiește un popor docil, prostit de clasa politică la care s-au adăugat căpușele din justiție, nu-i de mirare, dar, de mirare este nesimțirea unei mici minorități de politicieni si magistrați care se imbuiba fără nici o logica, limită, responsabilitate , de o manieră jegoasă, mai d graba apropiată de legile mafiei, de bugetul unui popor care trăiește în mare oarte in sărăcie. De fapt, niște hainanale d care românii nu au nevoie, justiția in Romania, a trecut de partea hoților, o dovedește mulțimea de dosare si hotărâri „prescrise” pentru unele din cele mai infame escrocherii din istoria romanilor, pentru sume de bani imense care au fist jefuite.
Și când te gândești ca o mare parte dintre ei au picat la facultăți înainte de 1990. Au fost paznici, tesatori,șoferi…și apoi facultate. privata.
Mna, eu nu vreau sa cobesc, DAR, aceasta categorie profesională este de speriat. Ii acoperă pe politicienii corupți, si se fac tot felul de combinații ca să le spele dosarele. Mai sunt și unii de ‘ceară’, pe la CCR(un fel de muzeu) care supervizează ce se întâmplă prin instanțe, bineînțeles tot combinații. În sens invers, politicul ii tine în brate cu tot felul de drepturi, cum ar fi pensii speciale și multe altele. Celelalte categorii profesionale, trăiesc intr-o mizerie socială, iar dacă vor ceva în plus pentru un trai decent, sunt nevoiți să facă proteste, să strige, să scandeze adică tot un fel de mizerie, care se lasă cu o mărire de salar de câteva sute de lei impozabili. Magistrații, au pârghiile lor, tac și fac, în liniște tot felul de demersuri pentru un trai mai bun, procese in care își dau dreptate între ei, așa cum scrie în articol, si dau statul în judecată.
Opriți planeta!!! Unii sunt hapsani, iar alții mor de foame.
[…] Citește și: DOCUMENT Lista uriașă a privilegiilor unui magistrat: pensii speciale, sporuri nenumărate, chirii… […]
În 1990 nu a fost nici o revoluție și nici o lovitură de stat a fost doar o CACIALMA a HOȚILOR care conduceau socialismul românesc, dorința acestora de a supune poporul român naiv și credul ;#nu CREDINCIOS ÎN DUMNEZEU,ci mai degrabă în dracu SCARAOSKI ăla de a distrus omenirea prin VICLENIE -care este atuul cel mai sfânt pentru „TOȚI JUPÂNII CE GUVERNEAZĂ ROMANIA”/Hoții#, este DRĂCEASCĂ. În ultimii 33 de ani acești oameni dornici de DREPTATE și-au făcut doar propriile legi pentru a guverna Romania după regulile” satanei”care este de fapt și crezul lor nu au nimic în comun cu ADEVĂRUL și DREPTATEA sunt personaje cu un caracter MEDIOCRU și extrem de dubioase. În privința datoriei pe care o parte din structura statului (justiția) o pretinde întregului sistem statal,demonstrează cît de penibili și proști sunt cei care guvernează Romania,se poate spune că de fapt cei din justiție sunt adevărați guvernatori cei care au distrus Romania și societatea civilă dând vina pe politică și politicieni. Concluzia este următoarea: personajele din justiție sunt adevărați criminali economico sociali ai româniei cei care au distrus Romania în numele dreptății.
O sa rămână în tara asta doar politicienii p….li și magistrații cu clanurile mafiote…..
Este ireal..sunt oameni care mor de foame în tara nimănui și ăștia au atâtea beneficii, de parca fac mai multa munca decât muncitorul după șantier, care sta în soare toată ziua……sunt pensii de 1000lei …oameni care au nevoie de medicamente
O țară întreagă a fost supusă în mod forțat și obligatoriu, să suporte cheltuielile excrocilor care au condus o, și o conduc, și celor care a reprezentat legile și le reprezintă!! Aceste persoane au fost și sunt fără scrupule, și fără valoare mentală sau culturală!!! Trebuie să scăpăm de eii cât mai curând!!!…
Despre magistrați, sunt cei mai corupți din Romania, numai de privilegii se interesează și cum să scape hoții de la pușcărie, se plang că au mii de dosare dar de ce le amână până la prescripție nu spun nimic!!!
Nu
Clasa politica din parlamentul Romaniei a adoptat legi speciale prin care s-au acordat aceste privilegii magistratilor incepand cu Valeriu Stoica si continuand cu alti parlamentari obedienti care au incercat „sa se puna bine cu justitia” pentru a nu fi condamna-ti pentru fapte de coruptie.
In Constitutia Romaniei exista un articol in care se specifica ca ‘TOTI CETATENI SUNT EGALI IN FATA LEGI” dar in fata privilegiilor uni sunt speciali si alti sunr cetateni de rand.
coruptia oficiala practicata de statul roman este clara ca lumina zilei- alfel cum de procurorii pazesc sa iasa bine infractiunile iar legea dispare la anumite procese unde sunt implicati criminali si hoti protejati. de ce credti ca nu neprimesc in sengen? pt ca exportam infractionalitate
daca va este atat de greu si nu se merita ,plecati,nu va tine nimeni si nici nu v-a obligat nimeni sa veniti in sistem.dati decizii care sa opreasca hotia si coruptia si veti avea mai putine dosare.sa le fie frica sa comita ceva. in legatura cu iesirea la pesie la 50 de ani,cred ca sa fiu la nivelul lor mi-ar fi rusine sa fac acest lucru.cred ca este vorba doar de respect fata de ceilati cetateni. este valabil si pentru celelalte categorii de speciali.
[…] Citește și: DOCUMENT Lista uriașă a privilegiilor unui magistrat: pensii speciale, sporuri nenumărate, chirii… […]
[…] Citește și: DOCUMENT Lista uriașă a privilegiilor unui magistrat: pensii speciale, sporuri nenumărate, chirii… […]