România este pe locul 5 de la coada clasamentului din 2023, respectiv poziția 175, privind vaccinarea cu vaccinul DTP1 (difteric, tetanos, pertusis), arată datele publicate de site-ul World Population Review. Rata de vaccinare la DTP1 era de 68%.
Mai prost decât România stau Guinea Ecuatorială, Nigeria, Sudanul de Sud și Papua Noua Guineea.
DIICOT, nimic despre dosarul lui Șoșoacă după ce a atacat un centru de vaccinare
Senatoarea Diana Șoșoacă este cercetată penal de procurorii DIICOT pentru zădărnicirea combaterii pandemiei COVID-19 după ce a blocat activitatea unui centru de vaccinare. În septembrie 2021, un grup de protestatari antivaccinare condus de senatoarea Diana Șoșoacă a blocat accesul într-un centru de vaccinare din comuna Răchiteni din județul Iași.
Din decembrie 2021 nu se mai știe nimic despre acest dosar.
„Este verificat și de mine, și de mulți alții, când sunteți lângă vaccinați, dați pe bluetooth. O să vă apară un cod. Am demonstrat cu anumite persoane vaccinate care s-au și speriat, știu foarte mulți oameni. Am adresat întrebări, nu ne-a dat nimeni răspuns, ce sunt cu codurile de la bluetooth ale vaccinaților.
Nici eu nu am crezut, am râs până când am văzut acest lucru.În camere era numai telefonul meu, eram undeva la țară”, susținea, în ianuarie 2022, Șoșoacă.
România, locul 5 de la coada clasamentului din 2023 privind vaccinarea
„În ceea ce privește rata de vaccinare, România se află pe ultimele locuri la nivel international. Astfel, într-o statistică la nivel mondial din 2023, cu privire la rata de vaccinare cu vaccinul DTP1 (difteric, tetanos, pertusis), România se află pe locul 175, doar patru țări având o rată de vaccinare mai redusă: Guineea Ecuatorială, Nigeria, Sudanul de Sud și Papua Noua Guinee! Dintre țările din spațiul European, cele mai apropriate sunt Bosnia-Herțegovina și Ucraina, aflate cu 23, respectiv 24 de poziții mai sus față de țara noastră!”, a comentat, pe Facebook, Dorel Săndesc, directorul Spitalului Județean Timișoara.
„Oare este ok, să fim atât de jos?
Oare se mai poate pune problema dacă trebuie sau nu făcut ceva?!?”, se întreabă Dorel Săndesc.
La circa un an de la debutul campaniei de vaccinare anti-COVID în România, doar 46,3% din populația eligibilă (cu vârsta de peste 12 ani) era vaccinată. Suceava era pe ultima poziție, cu puțin peste 29% din cei cu vârsta de peste 12 ani vaccinați împotriva COVID-19. Tot în Suceava era și orașul cu cel mai mic procent de vaccinare – 7,70% la Vicovu de Sus.
_______________________________
Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.
Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.
Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro
CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450
Deschis la BRD
Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.
[…] Citește și: Țara șoșoacelor: România, locul 5 de la coada clasamentului din 2023 privind vaccinarea. Haiti, … […]