/

Preotul Tănase, care consideră că femeile au o parte de vină dacă sunt violate, susține că sexul este permis în post dacă soțul își dorește asta. Argumentul: femeia nu e stăpână pe corpul ei

Sexul în post, dacă vor bărbații
Sexul în post, dacă vor bărbații (sursa: basilica.ro)

Femeile violate au partea lor de vină și ar trebui să facă pușcărie, a afirmat recent preotul Nicolae Tănase, iscând reacții, inclusiv la nivel politic. Declarația a fost sancționată și de purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

Nu sunt singurele declarații halucinante. Sexul în post, dacă vor bărbații, e permis, a mai spus preotul.

Citește și: Afaceri austriece: Austrian Airlines ia banii pe mai multe bilete decât locuri în avion, apoi le cere unor pasageri să renunțe la cursă. Tactica, folosită des de companii low-cost

De-a lungul timpului, preotul și-a exprimat diverse opinii ferme: Occidentul ne omoară copiii, bogații omoară copiii, bătaia copiilor ar putea fi educativă, femeile trebuie să fie supuse și gospodine.

În mod repetat înfierează medicii care fac avorturi, numindu-i „criminali în serie”. Are și medicale: ecografiile pot omorî copiii. Ba chiar și soluții: a descoperit „leacul contra ADHD”.

Asociația Pro-Vita și activismul anti-avort

Părintele Nicolae Tănase este preot în satul Valea Plopului din 1979. Este căsătorit și are șase copii.

După 1989, a devenit un vocal militant anti-avort.

Este cunoscut în special pentru înființarea Asociației Pro-Vita în 1994 și pentru construirea Centrului Social „Pro-Vita pentru născuţi şi nenăscuţi”.

Acesta oferă adăpost orfanilor și copiilor străzii și are grijă de tinerele însărcinate care vor să avorteze.

Până în prezent, din donații, Asociația a construit 53 de case și găzduiește 400 de copii.

Resursele financiare provin și din vânzarea diferitelor obiecte confecţionate de beneficiari.

Asociația Pro-Vita dispune și de un atelier de tâmplărie și de o microfermă.

La Valea Screzii, părintele a construit un așezământ care cuprinde un dispensar medical, o brutărie și un staul.

Preotul a scrist mai multe cărți și „însuflețește” două tipografii. Una dintre ele editează scrieri despre ortodoxie, pentru profitul parohiei de la Valea Plopului.

Cealaltă editează lucrări împotriva avorturilor, pentru profitul Asociației Pro-Vita.

Un lăcaș de cult la 35 de locuitori

Pe lângă casele destinate copiilor abandonați sau orfani, preotul Tănase a construit și multe biserici și lăcașe de cult.

Mai exact, până în 2014, în Valea Plopului, un sat de 900 de locuitori, preotul construise 28 de lăcașe de cult.

Acestea au fost ridicate și în curtea grădiniţei, a şcolii, chiar şi în curţile oamenilor. În 2021, la fiecare 35 de locuitori exista câte un lăcaș de cult.

Din orice punct al satului, oamenii au de mers doar un minut între biserici.

Deși satul e deficitar la capitolul apă curentă, gaze, drumuri sau canalizare, preotul declara că ridicarea atâtor biserici și troițe este o „normalitate”.

În Valea Plopului este și singura biserică-monument din România ridicată pentru pentru copiii avortaţi.

Avortul, din „comoditate”

Preotul Nicolae Tănase este un cunoscut militant anti-avort.

Într-un interviu din 2004, acesta susținea că femeile recurg la avort din „comoditate”, nu din cauza „neajunsurilor”.

Potrivit preotului, „Săracii fac copii, bogații omoară copii. Cele mai multe dintre femeile pe care le-am întâlnit în fața cabinetelor de chiuretaj erau de condiție bună”.

Activismul anti-avort al preotului a ajuns și în presa din străinătate.

Un articol din The Independent observă că în România, în ultimii ani, s-au înmulțit vocile militanților anti-avort, amintindu-l pe preot:

„Printre cei mai vocali oponenți ai avortului din România se numără părintele Nicolae Tănase (…). A devenit cunoscut în anii 1990, când cutreiera coridoarele spitalelor și ocăra femeile care voiau să avorteze, până când a fost dat afară sau, uneori, după cum mărturisește el însuși, târât afară, de barbă, de către asistente.”.

Occidentul ne „împuținează neamul”

Deși preotul Tănase folosește mijloacele de promovare care vin din Occident, precum rețelele sociale, multe afirmații ale sale sunt îndreptate contra Occidentului.

Într-un interviu din 2009, acesta povestea de cazul unei fetițe de 11 ani din Iași, care a rămas gravidă în urma unui viol:

„A fost dusă în Anglia să facă avort.(…) Englezii pe al nostru l-au chiuretat, iar o fetiță de 15 ani de la ei a fost lăsată să nască un prunc sănătos. Au profitat de prostia noastră și pe al nostru l-au lichidat.”.

Preotul condamnă Occidentul pentru avort: „Tehnica avortului şi celelalte tehnici opritoare de la viaţă vin din Occident”.

Înainte de Occident, susține acesta, „tehnica împuţinării neamului” venea de la Istanbul: „Turcii, prin tributul de copii pe care ni-l impuneau, au reuşit să micşoreze neamul nostru.”.

Bătaia „cu inima bună” e educativă

Părintele Tănase are opinii și despre bătaie, ca educație.

Pe de o parte, dă sfaturi practice: dacă un copil greșește, părinții ar trebui să se bată între ei:

„Cînd copilul greșește trebuie să existe o cameră specială de bătut, antifonată, o cameră de 2-3 m pătrați, în care să intre părinții să-și dea unii altuia palme, pentru greșelile copilului”.

Pe de alta, e nostalgic după nuielușa părinților sau rigla profesorului:

„Am avut o întâmplare foarte dură. Au luat foc niște căpițe, cineva s-a jucat, și au venit pompierii. Copiii au ieșit, curioși să vadă focul și, ca să las pompierii să-și facă treaba, am pus mâna pe un băț și am speriat copiii.

Numai că un francez, venit la noi voluntar, s-a dus a doua zi la minister și m-a reclamat. Au venit controale peste controale, dar au înțeles ei despre ce a fost vorba”.

Întâmplarea l-a făcut să atace din nou Occidentul, care „a exagerat ideea de bătaie”:

„Una e să lovești, să mutilezi copilul și alta e să-l ameninți sau ce făceau părinții noștri și e interzis acum, să folosești nuielușa. Sau învățătorii, care foloseau rigla la palmă sau cojile de nucă. Era foarte dură treaba, dar era foarte educativă.

De reținut: cine a folosit toate astea cu prudență, cu inimă bună, nu a creat nici un fel de repulsie sau frustrare în copiii care au crescut și povestesc fără să aibă ceva contra tatălui sau mamei, dimpotrivă, le-ar și mulțumi”.

A găsit leacul pentru ADHD

Preotul are și opinii de ordin medical.

Într-o conferință recentă, a susținut că, în timpul monitorizării sarcinii, ecografia poate produce moartea copilului.
În aceeași conferință, a afirmat și că infertilitatea e rezultat al „păcatului”.

Preotul a descoperit și leacul pentru ADHD. Într-o conferință ținută la Oradea, în 2018, preotul a susținut că dacă ai un copil cu această tulburare, trebuie doar să-l ții departe de orice fel de ecran, timp de trei săptămâni.

După acest interval, copilul este vindecat. Fără nici un fel de doctori și medicamente.

Pe medicii care fac avorturi, preotul îi numește „criminali în serie”. În 2009, a povestit că a făcut rost de un „pomelnic al ginecologilor din Romania care fac avorturi”, care sunt cu „sutele si cu miile”:

„Îi pomenim pe toți (…), să-i lumineze Dumnezeu să nu mai omoare în serie. Pentru un criminal în serie se ridică toata poliția dintr-o țară pe urmele lui.(…) În clinicile ginecologice se produc crime în serie, fără să se sesizeze nimeni pentru asta.”.

Femeia nu trebuie să aibă calități

Un subiect preferat al preotului este statutul femeii în societate.

Într-o emisiune la Trinitas TV, preotul a afirmat că, dacă „bărbatul rezolvă multe probleme cu mușchii”, femeia rezolvă și mai multe „cu dexteritatea de gospodină”.

Potrivit preotului, o femeie vrednică, echilibrată, „care își înțelege chemarea”, trebuie să muncească de trei ori mai mult ca bărbatul.

Singura calitate a femeii este, în viziunea sa, supușenia: „O femeie trebuie să fie bună, nu trebuie să aibă alte calități”.

În altă emisiune, preotul a reluat subiectul, afirmând că „supunerea nu e nici oarbă, nici de robie”, ci vine din frica femeii de a nu-și pierde bărbatul:

„Femeia e creată cu o sensibilitate: ea este dependentă de bărbat. Sensibilitatea aceasta e o calitate, o virtute.”.

Pe de altă parte, a criticat „femeile care transformă bărbații în căței”: „Multe femei se căsătoresc cu bărbați cuminți, corespunzători, și încep să-i îngenuncheze. Femeile se îndrăgostesc de un dulău, nu de un cățeluș. Un bărbat îngropat de o femeie rea nu mai renaște.”.

În ceea ce privește despărțirea unui cuplu, Tănase e de părere că „femeia poate lăsa bărbatul doar în anumite condiții, bărbatul o poate lăsa în mai multe condiții”.

În opinia sa, asta nu înseamnă inegalitate.

Sexul în post, dacă vor bărbații

Într-o conferință din 2012, la Suceava, vorbind despre demnitate și respectul de sine, preotul a afirmat că vede adesea fete care nu se prețuiesc, care nu au demnitate și care își pierd „finețea” dăruită de Dumnezeu.

Potrivit preotului, înainte de căsătorie, o fată trebuie să fie „pretențioasă”. Nu și după.

Ai exclusivitățile Defapt.ro cu doar un click pe butonul „Urmăriți”/„Conectați-vă” în Google News (dreapta sus)

În aceeași conferință, preotul a povestit despre o jurnalistă care îl invitase într-o emisiune.

La un moment dat, jurnalista i-ar fi spus că are „cununiile legate” (adică nu se poate căsători), iar el a apostrofat-o, susținând că s-a legat singură, prin „comportamentul și năzbâtiile” pe care le face.

În conferință, preotul a numind-o pe jurnalista respectivă „o japiță care se pretindea sex simbolul României”.

Întrebat de o femeie din public cum să-și convingă soțul să nu facă sex în post, că e păcat, preotul Nicolae Tănase i-a replicat că n-are ce face: „Sunt eu stăpână pe corpul meu? Nu. Atunci soțul are dreptate.”.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

3 comentarii

  1. Timp pierdut,nu-l va citi Parintele Nicolae.Sfintia Sa are nevoie de consiliere de la I.P. Mitropolit, poate si de mai sus,sus,sus,…,sper ca va avea parte si de inspiiratie divina,pentru faptele bune pe care le-a facut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

21:49Uriașele contracte cu statul ale deputatului Vîlceanu, cel care a încercat să ronțăie urechea lui Florin Roman. Contractele, cu o companie subordonată lui Burduja
19:44Arme nucleare tactice rusești, cel mai aproape de granițele României din ultimii ani: exercițiu militar ordonat de Putin
19:11„Marcele, eu ți-aș fi dat sabia lui Ștefan cel Mare, dar am auzit că nu ești moldovean…”, una din multele glume din online la adresa lui Ciolacu în vizită la Erdoğan
18:49Două femei condamnate pentru fraudarea alegerilor din Ciorani, desemnate preşedinţi ai secţiilor de votare
17:03Uriașa avere care l-a potopit pe Liviu Negoiță, prin „donații”, la patru ani după ce n-a mai fost primar. El este acum coleg de partid cu Piedone și candidează la primăria Sectorului 1
15:09Cine sunt deputații care s-au bătut în Parlament: ambii au fost miniștri ai PNL și au deținut funcții de conducere în partid
11:43Împrumuturile statului au explodat: guvernul Ciolacu s-a îndatorat în patru luni din 2024 cât în șapte luni din 2022. Suma-record: 89,5 miliarde de lei
09:38Vrea să aducă Miss Wheelchair în România ca parte a campaniei de a face orașele accesibile și persoanelor cu dizabilități
09:21Două motociclete, trei tineri, un accident. Toți au murit după impactul cu un autoturism într-o curbă. Doi erau viitori miri, al treilea – cavaler de onoare
21:22O româncă va decide dacă premierul și ministrul Apărării din Israel pot fi arestați de către Curtea Penală Internațională pentru crime de război și împotriva umanității în Gaza
18:26Pe cine vrea PSD în locul lui Ionel Arsene la șefia CJ Neamț: un fost „tablagiu” care îi înălța ode fugarului refugiat în Italia. După ce a ieșit din Poliție, a devenit primar de meserie
16:54Firea relansează ideea „Spitalului Metropolitan”: în 2020, tocase 3,5 milioane de euro pe un proiect care nu respecta prevederi pentru siguranţă la incendiu
15:34Președintele PNL a lansat site-ul nicolaeciuca.ro. Oficial, obiectivul acestuia este promovarea cărții „Un ostaș în slujba țării”, despre viața lui Ciucă
14:49EXCLUSIV Tupeu incredibil: șeful Romarm a plecat în Serbia cu avionul, dar și-a trimis dinainte șoferul cu mașina de serviciu 600 km să-l aștepte la aeroportul din Belgrad
14:13Nesfârșita listă de sinecuri plătite de contribuabili către clientul familiei Firea-Pandele, Hazem Kansou, candidat PSD la consiliul general al Capitalei