Șefia PNL, alegeri după competiția prezidențială. Președintele PNL, Ilie Bolojan, a declarat că alegerile interne pentru conducerea partidului vor avea loc în a doua jumătate a acestui an, după încheierea rundelor electorale naționale.
Șefia PNL, alegeri după competiția prezidențială
Într-un interviu, pentru Prima TV, Ilie Bolojan a vorbit despre alegerile în cadrul partidului.
„Membrii PNL își vor alege președintele în momentul în care se termină (…) competițiile politice.
În condiții normale, alegerile se fac întotdeauna după o rundă de alegeri, să spunem, parlamentare.
Dată fiind situația specială pe care noi o avem, cu anularea alegerilor și cu amânarea lor, foarte probabil se vor întâmpla în a doua jumătate a acestui an.”
Bolojan a subliniat că orice membru PNL poate candida pentru funcția de președinte:
„Oricine dorește să candideze va putea să candideze și colegii noștri de la PNL vor putea să aleagă pe cine doresc.
Eu am venit într-o situație limită pentru PNL pe această funcție, mi-am asumat această răspundere, dar nu e niciun fel de problemă.
Orice coleg poate candida și colegii noștri vor alege.”
În ceea ce privește o posibilă candidatură personală, Bolojan a precizat că decizia va fi luată în funcție de calendarul oficial al alegerilor interne.
Crin Antonescu, propunerea PNL pentru prezidențiale
Ilie Bolojan a discutat și despre candidatura lui Crin Antonescu la alegerile prezidențiale, subliniind că România are nevoie de stabilitate și de un lider care să nu ducă țara în „haos și izolare”.
El a menționat că, inițial, printre propunerile sale s-au numărat și Daniel David și Emil Hurezeanu.
„A fost o discuție în coaliție și fiecare partid a venit cu mai multe propuneri, iar domnul Crin Antonescu s-a regăsit în aceste propuneri peste tot.
A fost una dintre propunerile avansate inclusiv de către mine. (…) Au fost încă doi oameni pe care îi respect foarte mult (și pe care i-am propus – n.r.): domnul Daniel David și domnul Emil Hurezeanu.”
Bolojan și-a exprimat încrederea că Antonescu „va ține țara pe direcția pro-occidentală” și o va reprezenta „cu demnitate”, datorită experienței sale politice.
„Eu o să fac ceea ce ține de mine în această perioadă, să susțin această candidatură.
Dacă pierde, sigur va fi un decont. Dar vom vedea cum vor evolua lucrurile.
Eu sper să nu fim în această situație, pentru că nu va pierde Antonescu, Bolojan sau niște persoane, ci pierderea mare va fi pentru țara noastră.”
Bolojan consideră că victoria lui Crin Antonescu ar putea marca „o resetare, un nou început”, în care România să își îndrepte economia și să își consolideze statutul de țară respectată la nivel internațional.
Un candidat unic, pentru evitarea divizării voturilor
Liderul PNL a evidențiat importanța ca partidele dintr-o coaliție să susțină un singur candidat, pentru a evita fragmentarea electoratului și pierderea alegerilor.
„Dacă sunt mai mulți, cum a fost și data trecută, e doar o problemă de o zi, până încep replicile.
Replică la replică, atacuri la atacuri.
Și nu mai știi cine l-a înjurat primul pe celălalt și se ajunge la pumni. Sigur, pumni electorali.”
Bolojan a explicat că o campanie electorală între mai mulți candidați din aceeași tabără poate duce la conflicte interne, care ulterior fac dificilă luarea deciziilor comune în cadrul guvernării.
„Acea coaliție este condamnată divizării și nu va da randament, pentru că oameni care într-un anumit moment al zilei sunt într-o competiție foarte dură e greu de presupus că a doua zi vor sta spate în spate să ia niște decizii nepopulare.”
_______________________________
Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.
Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.
Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro
CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450
Deschis la BRD
Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.
Cine mai este și Bolojan asta sau Porojan prietenul țigan al lui Vasile Alecsandri,în biografie apare că a fost funcționar în Aleșd,un orășel obscur unde am făcut eu câteva luni stagiatura în 1979 la Combinatul de lianți și azbociment Aleșd.Am vrut să-mi cumpăr țigari și vânzătoarea dineu acel oraș mi-a răspuns nem tudom romano;eu fiind născut și crescut pe Ferentari i-am luat morții în pulă,iar ea a început să vorbească româneste mai ceva decât Alexandru Graur.Concluzia:feriți-vă de Bolojan și de boanghenii,sunt curve cu acte-n regulă.