sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro
Internațional 05 aprilie 2022

Rusia vrea Odesa „și mai mult”: planurile Moscovei după dezastrul de la Kiev prezentate de un general-locotenent american în rezervă

Rusia vrea Odesa „și mai mult”
Rusia vrea Odesa „și mai mult”

Rusia vrea Odesa „și mai mult”, a apreciat generalul Mark Hertling, într-o postare pe Twitter, pornind de la informațiile furnizate de Jack Sullivan, consilierul național pe securitate al SUA

Mark Hertling este general-locontenent în rezervă, fost comandant al armatei SUA în Europa. El a condus și o divizie de blindate, în Irak, între 2007 și 2008.

Potrivit lui Hertling, armata rusă trece printr-un proces de regenerare și va urma o bătălie „de uzură”.

Rusia vrea Odesa „și mai mult”

„Obiectivele strategice inițiale ale Rusiei au fost distrugerea armatei Ucrainei și subjugarea populației.

Ei NU vor renunța la câștigurile teritoriale pe care le-au făcut în Nord și drumul de la Harkov la Izyum.

Mai există dorința de a controla Donbasul și vor, de asemenea, coastele Mării Azov și Mării Neagre. De-a lungul coastelor, luptele de la Mariupol și Berendyansk în est au fost brutale, la fel ca și luptele de la Herson și Mykolaiv (în vest).

În Sud, primesc logistică de la bazele lor din Crimeea.

Dar Rusia va dori mai mult - mult mai mult - în Sud. Rusia mai vrea Odesa…si mai mult.

Cred că planul este „să se mențină în Est, să se mute la sud de la Harkov și Izyum, să lege Mariupol cu ​​Donețk la sud de Nipru, să se deplaseze la Nord spre Dnipro, să ajungă de la mare și să se deplaseze mai departe la vest, la Odesa… și dincolo?”, a relatat, pe Twitter, generalul Mark Hertling.

El a arătat că, lângă Kiev, nu a avut loc o retragare, ceea ce ar presupune un plan prestabilit. „Forțele ruse au fost măcinate, înfrânte”, a explicat generalul american.

„Forțele rusești - de diferite tipuri - au suferit pierderi peste capacitatea de înțelegere. Unele estimări spun că 10-15%… aș spune mai aproape de 30-50% din unitățile de luptă din prima linie”, a arătat Hertling.

El a explicat că trupele rusești trebuie să se deplaseze circa 1.400 de mile - distanță uriașă - pentru a face legătură din nordul Ucrainei în sud.

Un analist estonian, Holger Roonemaa, a arătat că, în prezent, și forțele ucrainene, și cele rusești se poziționează la est. Roonemaa a apreciat că Ucrainei îi lipsesc însă echipamentele militare pentru o ofensivă de amploare împotriva armatei ruse.

Citește și: Presiunea internațională ca Putin să fie judecat pentru crime de război crește: UE, gata să trimită echipe de anchetatori în Ucraina. În ce condiții poate fi Putin anchetat penal

Google News
Urmărește-ne pe Google News

DeFapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială care nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice, dar poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent.

PayPal
Transfer bancar
RO48BRDE445SV97760644450
Patreon
Donează

Alte articole din categoria Internațional

Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!
DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră