duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: planuri

5 articole
Eveniment

NATO se așteaptă la atacuri rusești

NATO se așteaptă la atacuri rusești. Aliaţii NATO au ajuns luni la un acord asupra unor planuri regionale care detaliază modul în care alianţa ar răspunde la un atac rusesc, depăşind blocajul din partea Turciei, cu o zi înainte ca liderii să se reunească la summit-ul de la Vilnius, au declarat trei diplomaţi pentru Reuters. NATO se așteaptă la atacuri rusești Totodată, mai mulţi diplomaţi au precizat pentru dpa că este vorba de planuri care vizează modul de răspuns la un potenţial atac al Rusiei sau al unei organizaţii teroriste asupra teritoriului alianţei militare occidentale. Relansarea planurilor semnifică o schimbare majoră, deoarece este prima dată când NATO elaborează astfel de documente de la sfârşitul Războiului Rece, în urmă cu trei decenii, aminteşte Reuters. Citește și: Noi documente arată că Pandele știa din toamna lui 2021 de bătrânii maltratați la azilele din Voluntari. Vecinii unui centru au trimis zeci de sesizări la Primărie Turcia a blocat aprobarea planurilor din cauza formulării folosite pentru spaţii geografice precum Cipru.

NATO se așteaptă la atacuri rusești (sursa: Facebook/NATO)
Putin vrea iar să atace Kievul (sursa: kremlin.ru)
Eveniment

Putin vrea iar să atace Kievul

Putin vrea iar să atace Kievul. Liderul de la Kremlin ar fi cerut Ministerului Apărării rus nu doar să pregătească un plan pentru o ofensivă pe scară largă în Ucraina, ci și soluții militare pentru o nouă încercare de a cuceri Kievul, potrivit The Moscow Times, care citează o sursă apropiată armatei ruse. Putin vrea iar să atace Kievul Potrivit surselor militare menționate, starea de spirit în rândul militarilor a ajuns la stadiul de "panică". "Planurile de a merge din nou la Kiev sunt într-adevăr concepute, dar numai pentru că așa cere conducerea țării. Nimeni nu crede în punerea în aplicare a acestor planuri, ar fi o sinucidere", a declarat sursa. Prima tentativă de cucerire a capitalei Ucrainei, întreprinsă chiar în primele săptămâni de război, s-a transformat într-un fiasco cu numeroase victime. Dar se pare că, pentru Putin, cucerirea Ucrainei a devenit o obsesie. Dar ofițerii înțeleg că o ofensivă strategică în Ucraina este imposibilă. Există două motive principale, potrivit sursei: este vorba de lipsa de echipamente și muniții de înaltă calitate, dar și de incapacitatea comandamentului suprem de a evalua în mod realist situația de pe front. Ofensivă rusă înainte de sosirea tancurilor occidentale Chiar și sutele de mii de mobilizați, adunați în unități de rezervă la graniță, sunt doar o "rezervă" de care armata are nevoie pentru a "închide o eventuală pătrundere a ucrainenilor", explică sursa. În același timp, unde anume poate avea loc această "străpungere", generalii ruși nu pot prognoza. Dar, în ciuda dificultăților și a pierderilor, care, potrivit datelor americane, au ajuns deja la 200.000 de persoane, Putin cere o ofensivă masivă. Potrivit Bloomberg, aceasta ar trebui să înceapă în februarie-martie, înainte ca Ucraina să primească tancuri și vehicule blindate occidentale. Citește și: Rusia a pierdut 200.000 de oameni în războiul din Ucraina, uciși sau răniți – New York Times. Luptele din jurul Bakhmut au majorat substanțial pierderile Kremlinului Dar nu sunt luate în considerare riscurile, se plânge sursa militară rusă: "Ucrainenii primesc de la serviciile secrete occidentale date absolut exacte despre toate mișcările noastre. Este imposibil să acumulezi un număr suficient de forțe într-o anumită zonă fără a le expune loviturilor HIMARS și ale artileriei cu rază lungă de acțiune.".

Kremlinul plănuia să supună Ucraina în zece zile Foto: Twitter
Eveniment

Kremlinul plănuia să supună Ucraina în zece zile

Kremlinul plănuia să supună Ucraina în zece zile și avea liste cu cei care trebuiau executați imediat, arată documentele rusești consultate de Royal United Services Institute (RUSI), un think tank britanic de apărare și securitate fondat în 1831. Rusia dorea să ocupe toată Ucraina și să o anexeze până în august 2022. Part three shows the armored group making its way to Hostomel and a mortar team with a DJI UAV. 3/ pic.twitter.com/5W3Ds3mYnN— Rob Lee (@RALee85) July 14, 2022 Kremlinul plănuia să supună Ucraina în zece zile „Rusia plănuia să invadeze Ucraina în 10 zile și apoi să ocupe țara pentru a permite anexarea până în august 2022. Planul rus presupunea viteză, precum și utilizarea diversiunilor pentru a ține forțele ucrainene departe de Kiev și capturarea rapidă a capitalei. Planul rusesc de diversiune a reușit în mare măsură, iar rușii au obținut un avantaj, raporturile de forță fiind de 12:1 la nord de Kiev. Însă securitatea operațională care a permis diversiunea a determinat ca și forțele ruse să nu fie pregătite la nivel tactic pentru a executa planul în mod eficient”, scrie RUSI. Planurile rusești, dezvăluite de RUSI, arată că securitatea internă a Rusiei, FSB, urma să înceapă, în ziua D+10 lichidarea rezistenței ucrainene. Citește și: Rusia a ajuns într-un punct mort iar Putin nu mai are decât opțiunea nucleară sau înfrângerea pe toate planurile: Riscul unui război nuclear este enorm (MAE rus) „Între timp, FSB a fost însărcinat cu capturarea oficialilor locali. Contrainformațiile rusești au întocmit liste în care au împărțit ucrainenii în patru categorii: Cei care trebuie lichidați fizic. Cei care au nevoie de terorizare și intimidare. Cei considerați neutri, care ar putea fi convinși să colaboreze. Cei pregătiți să colaboreze. Pentru cei din categoria superioară, FSB a condus jocuri de război cu detașamente ale Forțele Aeropurtate Ruse (VDV) pentru a efectua misiuni de ucidere sau capturare. În multe cazuri, cei implicați în Revoluția demnității din 2014 (deseori menționată ca Revoluţia Maidan) urmau să fie capturați, judecați și executați”, mai arată RUSI. Puterea executivă, lichidată Rusia a plănuit de la început să ucidă întreaga putere executivă a Ucrainei și să ocupe centralele nucleare, care asigură 60% din energia acestei țări. „Componenta națională a implicat uciderea puterii executive a Ucrainei și capturarea parlamentului. Fracțiunea pro-rusă din parlament urma să fie încurajată să formeze o Mișcare pentru Pace, pe care alți parlamentari ar fi încurajați și constrânși să o sustină. Această Mișcare pentru Pace ar interzice rezistența în numele păstrării păcii. Regiunile care ar fi rezistat urmau să rămână fără acces la electricitate, apă și finanțare de la banca centrală, în urma unor moțiuni prin intermediul acestui organism parlamentar”, mai arată think-tank-ul britanic.

Rusia vrea Odesa „și mai mult”
Internațional

Rusia vrea Odesa „și mai mult”

Rusia vrea Odesa „și mai mult”, a apreciat generalul Mark Hertling, într-o postare pe Twitter, pornind de la informațiile furnizate de Jack Sullivan, consilierul național pe securitate al SUA Mark Hertling este general-locontenent în rezervă, fost comandant al armatei SUA în Europa. El a condus și o divizie de blindate, în Irak, între 2007 și 2008. Potrivit lui Hertling, armata rusă trece printr-un proces de regenerare și va urma o bătălie „de uzură”. The National Security Advisor @jakejsullivan just briefed what might happen next.His brief fits well into my desire to provide a ? on what both sides face in the next weeks/months.Key topics: what we'll see, regeneration, & the battle of attrition that is coming 1/22— Mark Hertling (@MarkHertling) April 4, 2022 Rusia vrea Odesa „și mai mult” „Obiectivele strategice inițiale ale Rusiei au fost distrugerea armatei Ucrainei și subjugarea populației. Ei NU vor renunța la câștigurile teritoriale pe care le-au făcut în Nord și drumul de la Harkov la Izyum. Mai există dorința de a controla Donbasul și vor, de asemenea, coastele Mării Azov și Mării Neagre. De-a lungul coastelor, luptele de la Mariupol și Berendyansk în est au fost brutale, la fel ca și luptele de la Herson și Mykolaiv (în vest). În Sud, primesc logistică de la bazele lor din Crimeea. Dar Rusia va dori mai mult - mult mai mult - în Sud. Rusia mai vrea Odesa…si mai mult. Cred că planul este „să se mențină în Est, să se mute la sud de la Harkov și Izyum, să lege Mariupol cu ​​Donețk la sud de Nipru, să se deplaseze la Nord spre Dnipro, să ajungă de la mare și să se deplaseze mai departe la vest, la Odesa… și dincolo?”, a relatat, pe Twitter, generalul Mark Hertling. El a arătat că, lângă Kiev, nu a avut loc o retragare, ceea ce ar presupune un plan prestabilit. „Forțele ruse au fost măcinate, înfrânte”, a explicat generalul american. „Forțele rusești - de diferite tipuri - au suferit pierderi peste capacitatea de înțelegere. Unele estimări spun că 10-15%… aș spune mai aproape de 30-50% din unitățile de luptă din prima linie”, a arătat Hertling. El a explicat că trupele rusești trebuie să se deplaseze circa 1.400 de mile - distanță uriașă - pentru a face legătură din nordul Ucrainei în sud. The approximate change of the situation in Ukraine over the last 7 days.0000 UTC Tuesday 29/03 --> 0000 UTC Tuesday 05/04.#UkraineCrisis #UkraineUnderAttack #Breaking #Kyiv #Kharkiv #Odesa #UkraineRussiaWar pic.twitter.com/ELyArYayo3— Ukraine War Map (@War_Mapper) April 5, 2022 Un analist estonian, Holger Roonemaa, a arătat că, în prezent, și forțele ucrainene, și cele rusești se poziționează la est. Roonemaa a apreciat că Ucrainei îi lipsesc însă echipamentele militare pentru o ofensivă de amploare împotriva armatei ruse. Citește și: Presiunea internațională ca Putin să fie judecat pentru crime de război crește: UE, gata să trimită echipe de anchetatori în Ucraina. În ce condiții poate fi Putin anchetat penal

Ucraina are planuri pentru continuitatea guvernului Foto: Facebook Zelenski
Internațional

Ucraina are planuri pentru continuitatea guvernului

Ucraina are planuri pentru a asigura continuitatea guvernului "într-un fel sau altul", a spus secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, într-un interviu pentru CBS. The Times a scris, vineri, că într-o singură săptămână au fost trei tentative de a-l asasina pe Zelenski. Șeful statului ucrainean a spus, la începutul conflictului, că a refuzat să fie evacuat din Kiev de către americani. Ucraina are planuri pentru continuitatea guvernului "Ucrainenii au elaborat planuri despre care nu voi vorbi şi nici nu voi da detalii, dar care au ca scop să se asigure că există ceea ce numim o 'continuitate a guvernului, într-un fel sau altul'", a anunţat şeful diplomaţiei americane. Blinken a lăudat "leadership-ul" de care a dat dovadă preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi restul guvernului său. "Au reprezentat încarnarea extrem de curajosului popor ucrainean", a spus el. SUA şi-a exprimat în mai multe rânduri îngrijorarea pentru securitatea lui Zelenski, şi chiar liderul ucrainean a declarat că este "obiectivul numărul unu" al forţelor ruse. Zelenski postează des înregistrări video pe reţelele sociale pentru a arăta ţării sale şi lumii întregi că rămâne la Kiev pentru a face faţă forţelor ruse, aminteşte EFE. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a supraviețuit la cel puțin trei tentative de asasinare puse la cale în ultima săptămână, a relatat, vineri, publicația britanică The Times. Două grupări diferite au fost trimise să-l omoare pe Zelenski: mercenarii din grupul Wagner, sprijiniți de Kremlin și forțele speciale cecene. Ambele au fost dejucate de forțe din cadrul Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB). Citește și: Preşedintele Poloniei pune la dispoziţia refugiaţilor reşedinţele sale oficiale Mercenarii din gruparea Wagner au suferit pierderi masive, fiind alarmați de cât de bine le-au fost anticipate mișcările de către trupele ucrainene. O parte a forțelor cecene trimise să-l omoare pe Zelenski au fost anihilate sâmbătă.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră