duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro
Internațional 19 noiembrie 2024

Ministrul de Externe ucrainean crede că atacarea Rusiei cu rachete cu rază lungă de acțiune poate fi decisivă pentru scurtarea războiului, dar nu confirmă oficial permisiunea SUA

Permisiunea SUA ar putea decide războiul (sursa: Facebook/Andrij Sybiha)
Permisiunea SUA ar putea decide războiul (sursa: Facebook/Andrij Sybiha)

Permisiunea SUA ar putea decide războiul. Șeful diplomației ucrainene, Andrii Sîbiga, a descris recent acordul SUA pentru utilizarea rachetelor cu rază lungă de acțiune pe teritoriul rus ca fiind un factor decisiv în conflictul cu Rusia. Declarațiile sale vin înaintea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU, desfășurată la New York, și subliniază importanța acestui sprijin militar.

Permisiunea SUA ar putea decide războiul

Andrii Sîbiga a afirmat: „Cu cât mai departe va putea lovi Ucraina, cu atât mai scurt va fi războiul”.

Citește și: GALERIE FOTO Cine este sexy-coafeza care l-a însoțit pe Grindeanu în deplasările din Franța sponsorizate de Nordis pentru familia Ciolacu și Sorina Docuz

Potrivit unor surse din media americană, președintele Joe Biden ar fi acordat Ucrainei permisiunea de a folosi rachetele ATACMS, care pot atinge ținte aflate la o distanță de până la 300 de kilometri.

Aceste arme ar putea schimba semnificativ dinamica conflictului, permițând lovituri precise pe teritoriul rus.

Ținte vizate: regiunea Kursk și trupele aliate Rusiei

Rachetele americane vor fi utilizate pentru a sprijini operațiunile ucrainene împotriva trupelor ruse și nord-coreene aflate în regiunea Kursk, din vestul Rusiei.

Această zonă este crucială pentru strategiile militare rusești și o potențială țintă prioritară pentru Ucraina, având în vedere prezența forțelor inamice.

Un nou capitol în sprijinul militar oferit Ucrainei

Permisiunea acordată de SUA pentru utilizarea rachetelor cu rază lungă de acțiune marchează un pas semnificativ în sprijinul militar oferit Ucrainei.

Această decizie reflectă consolidarea alianței dintre cele două state și crește presiunea asupra Rusiei într-un conflict care continuă să redefinească echilibrul geopolitic global.

Google News
Urmărește-ne pe Google News

DeFapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială care nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice, dar poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent.

PayPal
Transfer bancar
RO48BRDE445SV97760644450
Patreon
Donează

Alte articole din categoria Internațional

Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!
DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră