sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro
Internațional 01 decembrie 2024

Rusia, din ce în ce mai agresivă în toată Europa prin acte de sabotaj, atacuri cibernetice și dezinformare, spune ministrul german de Interne

Germania avertizează asupra creșterii agresivității Rusiei (sursa: Facebook/ Nancy Faeser)
Germania avertizează asupra creșterii agresivității Rusiei (sursa: Facebook/ Nancy Faeser)

Germania avertizează asupra creșterii agresivității Rusiei. Ministrul de interne german, Nancy Faeser, a atras atenția asupra unei amenințări crescânde de confruntare între Rusia și NATO, subliniind necesitatea unei abordări prudente și decisive pentru protejarea securității naționale.

Germania avertizează asupra creșterii agresivității Rusiei

Nancy Faeser a declarat că, de la începutul invaziei rusești în Ucraina, în februarie 2022, Europa se confruntă cu un „punct de cotitură” în securitatea internă.

Citește și: Cine îl susține pe Călin Georgescu: Geolgău, bombardier din Italia, care s-a opus restricțiilor din pandemie și care acum o înjură pe Lasconi

Ministrul a acuzat Rusia că duce un război hibrid, utilizând campanii de dezinformare, atacuri cibernetice și acte de sabotaj controlate de stat.

Creșterea sabotajelor: infrastructura critică, în pericol

Faeser a confirmat o intensificare semnificativă a activităților de sabotaj rusești, subliniind importanța protejării infrastructurii critice.

Ea a amintit că guvernul german a propus o lege pentru îmbunătățirea securității fizice a facilităților esențiale, precum nodurile energetice, rețelele de transport și telecomunicațiile.

Apel la sprijinul opoziției pentru securitate națională

Ministrul a făcut apel la opoziția CDU/CSU să sprijine adoptarea legii, avertizând că blocarea acesteia ar fi „iresponsabilă” în contextul actualelor amenințări.

Coaliția de guvernare nu deține o majoritate în parlament, fiind necesar sprijinul opoziției pentru a asigura trecerea legislației.

Planuri pentru adăposturi naționale

Faeser a anunțat planuri pentru dezvoltarea unei rețele naționale de identificare a buncărelor și a altor adăposturi accesibile.

Printre acestea se numără parcările subterane, stațiile de metrou și subsolurile clădirilor publice, care vor fi integrate în aplicații de navigație și avertizare.

Recomandări pentru o mai bună securitate

Deși conceptul adăposturilor este în curs de dezvoltare, Faeser a recunoscut că „nu se pot compensa decenii de neglijență în doar câțiva ani”.

Între timp, autoritățile germane oferă recomandări pentru protejarea locuințelor individuale, inclusiv măsuri simple pentru întărirea pivnițelor.

În fața riscurilor tot mai mari, Nancy Faeser îndeamnă la o abordare echilibrată, care să combine decizia fermă cu prudența, pentru a răspunde eficient amenințărilor la adresa securității europene.

Google News
Urmărește-ne pe Google News

DeFapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială care nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice, dar poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent.

PayPal
Transfer bancar
RO48BRDE445SV97760644450
Patreon
Donează

Alte articole din categoria Internațional

Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!
DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră