/

EXCLUSIV Cum își îndeamnă PSD activul de partid să arate că PNL nu vrea să crească pensiile

PNL nu vrea să crească pensiile, susține PSD Foto: Inquam/ Octav Ganea

PSD își îndeamnă activul de partid să arate că PNL nu vrea să crească pensiile. În așa numita „Sinteza Agenda Zilei 21 februarie 2022”, membrilor partidului li se cere să arate că PNL nu lasă PSD să renegocieze PNRR pentru a putea crește pensiile.

PSD arată că PNL nu vrea să crească pensiile

Potrivit unui document primit de DeFapt.ro, activul formațiunii conduse de Marcel Ciolacu este îndemnat să arate și că PNL ar vrea ca vârsta de pensionare să fie de 70 de ani.

Recomandările au fostr trimise pe whatsapp către comunicatorii PSD, nefiind semnate sau parafate.

Iată ce sfaturi dă PSD membrilor săi:

„Despre faptul că PSD renegociază PNRR ca să crească pensiille și PNL nu-l lasă.

  • Nu este fake-news. Chiar președintele PNL dar și purtătorul de cuvânt al PNL au asumat public faptul că NU sunt de acord cu rediscutarea PNRR în privința procentului de 9,4% din PIB alocat pentru pensii, ceea ce ar însemna înghețarea pensiilor pentru foarte mulți ani.
  • PSD a insistat și a reuși să-și convingă partenerii de guvernare și pe premierul Nicolae Ciucă pentru deschiderea discuțiilor cu Bruxelles pe acest subiect.
  • Despre imposibilitatea respectării jalonului cu 9,4% din PIB. Nu este niciun fake-news, că dacă în acest procent intră și pensiile militare nu se poate respecta, pentru că asta ar însemna înghețarea pensiilor pentru mulți ani și scăderea abruptă a puterii de cumpărare a pensionarilor. Cei care au negociat PNRR nu au fost în stare să formuleze clar dacă e vorba și de pensiile militare sau nu.
  • Au folosit un termen generic de „pensii speciale”, care nu există în legislația românească, iar cei de la Comisia Europeană au înțeles că e vorba și de pensiile militare. De aici toate problemele, care impun rediscutarea acestor chestiuni cu cei de la Comisia Europeană”.

Liberalii ar vrea pensionarea la 70 de ani

În document, PSD arată și cum trebuie atacat PNL pe tema vârstei de pensie: „PSD a spus că nu se poate vorbi de creșterea vârstei de pensionare cât timp nu crește și speranța de viață – mai ales că speranța de viață a scăzut cu 1,4 ani în România. Cei de la PNL spun că e vorba de o creștere OPȚIONALĂ, ceea ce este inconsistent pentru că și acum fiecare persoană poată opta să muncească oricât de mult poate după vârsta de pensionare. Termenul de OPȚIONAL a fost folosit în contextul în care oamenii care vor să lucreze peste această vârstă sunt OBLIGAȚI să aleagă între pensie și salariu”.

Citește și: Dan Dungaciu, angajatul Academiei, apără poziția Moscovei la Europa FM și Pro TV. În 2021, el făcea propagandă pentru AUR Moldova

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:  

Become a Patron!
  • cont bancar: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Asociația „Doar fapte”, CIF 45500057.

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro


Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

1 Comentariu

  1. Politruci
    care se cearta ca niște tzatze cu unicul scop de a ramane veșnic in parlament pentru binele lor și a clanului lor. Nimic pentru romani numai vorbe goale și ipocrizie cât Casa Poporului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

21:06Edward Snowden a primit cetățenia rusă după nou ani la Moscova. De ce nu va fi mobilizat să meargă în Ucraina
19:32VIDEO Haos și cozi uriașe la granița Rusiei cu Georgia, pe unde bărbații ruși fug de recrutare. Lukașenko îl consolează pe Putin: „Lasă-i să fugă!!”
18:57Putin va închide și oficial frontierele pentru bărbații care pot fi mobilizați. Blindate au fost deja desfășurate la granița cu Georgia, preventiv
18:38Primarul Chirica vrea să fie judecat în alt oraș când e penal și la Iași, când are proces civil
18:20Fostul ministru Vlad Alexandrescu va primi despăgubiri de la stat pe 15 hectare expropriate pentru autostrada A7
15:52Șeful armatei ucrainene, generalul Zalujnîi, pe coperta revistei Time: „Generalul. Valeri Zalujnîi și modul ucrainean de a duce un război”
14:11Maia Sandu vrea să-i lase fără cetățenie pe moldovenii care luptă pentru Putin
13:21Avertisment dur al Asociaţiei Furnizorilor de Energie din România: Alimentarea cu energie ar putea fi blocată în plină iarnă. Consumul trebuie raționalizat
13:15Recruții fug mâncând pământul: peste 260.000 de bărbați au părăsit Rusia după decretarea mobilizării, arată datele FSB citate de Novaya Gazeta. Granițile s-au închis, de facto
12:13Patriarhul Kirill, despre soldații ruși care mor în Ucraina: „Îşi spală toate păcatele”, moartea este „un sacrificiu pentru ceilalţi”
11:57Șoc la Kremlin: „bucătarul lui Putin”, Evgheni Prigojin, admite că a fondat grupul Wagner pentru a lupta în Ucraina începând cu 2014
11:01Ministrul Cîmpeanu a plagiat, totuși. Nu în lucrarea de doctorat, ci în cursuri universitare furate de la colegi (Pressone)
10:49VIDEO Isteria recrutărilor forțate din Rusia are efecte: șeful comisariatului militar, responsabil de înrolări, dintr-un oraș din regiunea Irkuțk, împușcat
10:24Neliniște în Europa după victoria extremei drepte în Italia: Giorgia Meloni, viitor premier, își declara admirația pentru Mussolini în tinerețe
10:00Kazahstan, partener al Rusiei, nu recunoaște referendumurile organizate în teritoriile controlate de Moscova în Ucraina