/

DOCUMENT Pandele a mințit: Direcția de Asistență Socială Voluntari a făcut anchetă socială la unul din azilurile groazei. Direcția e în subordinea primarului, care știa de centre

Dovada că Pandele minte anchete sociale
Dovada că Pandele minte: anchete sociale făcute de Direcția de Asistență Socială Voluntari într-un azil (sursa: Facebook/Gabriela Firea)

Dovada că Pandele minte: anchete sociale. După izbucnirea scandalului referitor la centrele pentru bătrâni din Voluntari în care rezidenții au fost abuzați îngrozitor, primarul Florentin Pandele a susținut că habar nu avea de existența acelor centre.

Ai exclusivitățile Defapt.ro cu doar un click pe butonul „Urmăriți”/„Conectați-vă” în Google News (dreapta sus)

Mai mult, Pandele a spus că Direcția de Asistență Socială din subordinea sa nu avea atribuții în a verifica azilele.

Dovada că Pandele minte: anchete sociale

Un document din instanță, însă, arată că Florentin Pandele minte cu un tupeu rar.

„Nu aveam nicio cunoștință. Dacă aș fi știut, cu siguranță aș fi întreprins ceva. Nu avem atribuții în acest sens nici eu și nici celelalte departamente care sunt în subordinea primarului, dar cu siguranță aș fi anunțat instituțiile statului abilitate în acest sens”, a susținut Pandele, la Europa FM.

Dar într-o hotărâre a Judecătoriei Buftea din septembrie 2022 se scrie, negru pe alb, că „la dosar, a fost depus raportul de anchetă socială efectuat de Direcția de Asistență Socială Voluntari”.

Citește și: Pandele, șantaj voalat la Patriarhul Daniel și amenințări pe față la Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR: Firea a dat bani Catedralei Mântuirii Neamului

Unde a fost efectuată acea anchetă socială? Ne spune tot instanța (Judecătoria Buftea): la „căminul de bătrâni Casa Bunicii Anastasia, situat în Orașul Voluntari, (…) potrivit verificărilor Direcției de Asistență Socială Voluntari”.

Casa Bunicii Anastasia este unul din cele trei centre la care au avut loc descinderi ale DIICOT în cazul tratamentelor inumane aplicate bătrânilor.

Tutela de la Casa Bunicii Anastasia

Cum a ajuns Direcția de Asistență Socială Voluntari la Casa Bunicii Anastasia? Era vorba de lămurirea unui caz de tutelă în cazul unui bătrân. Potrivit Buletin de București, unii dintre bătrânii cu afecțiuni psihice erau abuzați inclusiv prin aceea că li se prelua tutela de către administratorii centrelor pentru a li lua, ulterior, bunurile, inclusiv apartamente: „procurorii au descoperit că parte dintre persoane nici nu știau sub tutela cui se află.

Citește și: EXCLUSIV Ștefan Godei, administratorul arestat al unui azil în care bătrânii erau abuzați, era șoferul mașinii Audi B 01 PMB în mandatul Gabrielei Firea. Circula pe linia de tramvai separată cu garduri

Mai mult, într-un caz, managerul unui azil de bătrâni vizează, din nou, obținerea de sume de bani necuvenite din valorificarea unor bunuri imobile <deținute de persoane lipsite de capacitate civilă sau cu diferite probleme psihice, sens în care aceasta face demersuri de a obține calitatea de tutore sau curator în vederea vânzării acestor bunuri>.”.

Este vorba tocmai despre cazul centrului Casa Bunicii Anastasia, administrat de Cristina-Maria Dumitra. Aceasta a cerut și obținut tutela prin intermediul Judecătoriei Buftea (în acest dosar), după cum arată informațiile din instanță, menționate de avocata Elenina Nicuț într-o postare pe contul său de Facebook.

Două infirmiere la 60 de bătrâni

Tocmai pentru a primi tutela asupra unui bătrân, Cristina-Maria Dumitra s-a adresat instanței iar judecătorii au cerut inclusiv o anchetă socială în acest caz. Cum Casa Bunicii Anastasia se află în Voluntari, Judecătoria Buftea a cerut ca Direcția de Asistență Socială Voluntari să facă ancheta socială, după cum arată hotărârea instanței.

Conform Centrului de Investigații Media, Cristina Maria Dumitra a înființat firma Casa Bunicii Anastasia pe numele tatălui ei.

Peste jumătate de an, în 20 aprilie 2022, Cristina Maria își muta în grabă toți beneficiarii în ceea ce devine „Casa Cora”.

Citește și: EXCLUSIV Azilul ororilor din Voluntari nu era conectat la canalizare: apele menajere uzate erau deversate pe stradă. Societatea de apă din Voluntari, deținută de Primărie, era la curent

Odată cu mutarea, deschide o firmă nou-nouță, după ce traduce în engleză numele celei anterioare: House Grandma Anastasia’s SRL. De data aceasta, pe numele proaspătului ei soț, Ovidiu Dumitra.

La începutul lunii septembrie 2022, o echipă a Centrului de Resurse Juridice (CRJ) ajungea la „Casa Cora” pentru o primă vizită de monitorizare inopinată. Centrul Cristinei Maria Dumitra este încă nou, oamenii erau acolo de doar câteva luni. Cu toate astea, neregulile găsite au fost majore: nici la prima vizită, nici la următoarele două, din octombrie și noiembrie, noua firmă care operează centrul nu avea mai mult de două angajate pe post de infirmier. În cămin erau însă peste 60 de beneficiari, mult peste capacitatea maximă a centrului, de 48 de persoane.

Nela Vica Andrieș, fostă Vrânceanu, sora Gabrielei Firea, a Direcția de Asistența Socială din Voluntari chiar în perioada în care abuzurile aveau loc, arată documentele consultate de reporterii reporterii Centrului de Investigații Media și Buletin de București. În februarie a.c., sora ministrului Firea s-a transferat la DGASPC Ilfov.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

 1. Un stat esuat condus de un regim mafiot,asta este Romania de dupa 89.Nu exista decat o singura pedeapsa pentru asemenea derbedei ,hoti,criminali si pentru toata clasa politica care a ocrotit si controlat prin rubedenii,cumetrii si prieteni starea jalnica ,dezumanizata a unei tari.

 2. Viermii securisti, mafioții, fripturiștii, analfabeții, hoții, penali au condus și conduc România. Legat de Firea și Pandele. Sunt amândoi imaginea cuvintelor de mai sus.

  • Ai perfectă dreptate. Numai un NAIV poate crede că după ce informați, despre azilurie groazei au ajuns în presă, în IANUARIE, poliția, SRI, procuratura, instituțiile abilitate să controleze azilurile, miniștrii lui Ciucă, ar fi putut face ceva.
   Și tot doar un NAIV poate crede că izbucnirea scandalului acum are legătură cu ceva alegeri viitoare.

  • Dragilor este foarte greu de acceptat ce se întâmplă,cu atât mai mult bătrânii aveau rude,cum se spune aparținători….ei nu au observat ce se întâmplă…cu Tata cu Mama cu Bunica care m-au crescut…acesta este războiul , de fapt zilele cele de pe urmă…mare atenție fraților nu scapă nimeni….

   • Ca și Piedone…nu au știut nimic.vinovatii fără vină mor….. Toată lumea vede ce este….dar Firea.Pandele și Piedone in alt caz…..nu au mâncat usturoi…nu le miroase gura…au murit oameni cu știința lor.E clar..,

  • Excremente umane ,care pozează în sfinți și defaptsau îmbogățit și și-au făcut averi pe suferință unor amărâți că în cazul de față.Pandele și cu mironosiță de nevasta sa care pozează în sfinți ar trebui sa nu mai vadă lumina zilei niciodată dacă se probează că știau sau era în subordinea lor cei de la controlul asemenea aziluri

 3. Pachidermul asta minte cu tupeu. Primăria are atributul de a acorda autoritatea asupra persoanelor în dificultate fizica, morala, medicala etc. Sigur primăria cu semnătura lui Pandele a acordat patronului-fost șofer al madamei, turelele asupra persoanelor din azil, și deci a creat condițiile că aceste persoane sa fie jefuite. Primăria are și sarcina de a verifica că de aia exista direcția de specialitate. Sunt toate condițiile legale că Primăria și Primarul sa fie anchetați, acuzați și judecați.

 4. Pandele e un excroc un calic care nu se mai satura de bani.
  Evident că știa atât el cât și Firea din moment ce patron era fostul șofer al dmni Firea când era la primărie. Cine minte astea de bătrânețe sa aibă

 5. Primaria Voluntari este primăria evului mediu, condusa de acest specimen numit florentin pandele. Dacă depui o petiție nu o poți urmării on-line, și nici nu îți răspunde. Bineînțeles că pandele stia, în subordinea Primăriei sunt politia locala, ecovol, apavol, publivol, care fiecare din aceste instituții au atribuții în colectare gunoi, distribuție apa canalizare și trec zilnic pe străzi. Dar în voluntari este o regula , primarul cu ciracii lui controlează tot, dacă miști în front îți taie autorizația de functionare și te sicaneaza cu politia locala. Când ii auzi pe firea și pandele ca zic de bunul Dumnezeu…te apuca groaza

 6. Oameni bătrâni și neajutorați care au fost bătuți, chinuiți atat fizic cât și psihic, flamanziti, umiliți, furați iar primarul Pandele cu mare tupeu îl doare nu de aceste ilegalități și atrocități comise sub jurisdicția sa dar sare cu șantaje la BOR in legatura cu banii dati pt catedrala neamului, bani colectați din banii oamenilor nu ai fam lui cu siguranță, îl doare de imaginea lui și a neveste-si ca se apropie alegerile și le sunt șifonate numele și imaginea….cat tupeu și obrăznicie….
  Verificări amănunțite și sa răspundă cu libertatea și viata lor toți care cu minți bolnave au făcut asemenea orori.

 7. Sa ne amintim când s-au încâlcit matele viperei…behăie ca oponenții incercau s-o omoare..
  Ca creștini ce sunt…au trecut la santajarea ..ghici a cui? BISERICII…Ca de sa dai banii oamenilor pentru palate și castele. .ai nevoie de nesimțire.

 8. Sa sperăm că toate aceste fapte vor fi pedepsite. Se va repeta cazul Colectiv?
  Nu m-ar mira.
  Cine îi susține pe acești derbedei înseamnă că sunt de acord cu ceea ce au făcut.
  Firea este preocupată de natalitate, de bătrâni? O nemernica, o secătură, o parvenita că și cel care ii este alaturi.
  Vrea să fie primar al Bucureștiului? Cat tupeu , câtă obrăznicie? Cine o susține ?
  Ce primar este acela care nu știe ce se întâmplă mai ales acolo unde taie și spanzura ? Un mincinos notoriu.
  Mă întreb de ce localnicii care au văzut bătrânii la poarta, cerșind, dezbrăcați nu au luat atitudine.Or fi fost amenințati?
  10 vieți de pușcărie și tot este foarte puțin.
  Sper că Dumnezeu va fi de data aceasta mai atent!

   • Incet,incet rugaciunile cuiva din aceste azile au fost ascultate de Dumnezeu si a trimis mesagerii. Sa nu apucati sa mai vedeti lumina zilei,niciunul din cei ce oropsiti fie si chiar unul din poporul roman.
    Sa vi se cutremure fiecare nerv din voi,doar la gandul ca va ajung blestemele noastre. In foc sa ardeti impreuna cu cei de un sange cu voi. Nenorocitilor ca nu va mai satura satana.

 9. De ce nu ne facem treaba cum scrie la carte .fara sa asteptam sa fim controlați sa avem bunul simpt sa respectam legile si sa dam dovada de bun simpt.daca nu facem asta trebuiesc paznici.functionari publici dupa fiecare .daca nu avem constinta si cinste suntem sortiti esecului.vina este in totalitate a noastra ca si natie de romani nici peste 1000 de ani nu se va schimba nimic cu asemenea mentalitate.au venit cei tineri cu ideeile lor hai sa furam cat de mult dar sa nu muncim asa sunt noi romani niste curve de oameni ne meritam soarta cu varf si îndesat.

 10. PANDELE FIEREA CUM A TI AVUT MA BANI SA VA FACE TI PROPRIETARI PE UN CARTIER ÎNTREG IN VOLUNTARI??? HOTILOR BANII ÎNAPOI!!!!!

 11. Nu este singurul azil din Voluntari cu probleme
  Azilul La Conac asa se numea an 2021eu am avut sotul acolo niciodată nu am văzut condițiile de cazare decât an 2022 Fedruarie când sotul a fost operat pt ca mi sa spus ca a căzut sa ampiedicat de piciorul mesei a făcut fractura de sold a trebuit operat și de aceea am putut întra de doua ori doar să-l vad contra cost bineînțeles
  Condiții inumane o ancapere de cel mut 9 mp cu 4 paturi miros irespirabil
  Menționez ca nu este un birou unde sa poți citi contractul mia fost băgat sub nas afara fără sa pot citi spunându-mi doar suma care trebuie plătită fără sa cunosc altceva asa am semnat
  Suma erea la anceput 2500 după sa făcut 3000 eu ai duceam pempersii și medicamentele
  Nu am avut voie sa întru decât an curte uneori depinde de ce asistenta erea stăteam la un gard de lpasa și ai dădeam sa nanance sau uneori la întrare este un fel de prispa nu știu cum se poate numi acolo an picioare manca erea mort de foame deși eu mergeam din dou an doua zile și ai duceam multă mâncare sa aibă rezerva

  O perioada nu-l mai scoteau să-l vad le deranja enorm vizitele mele prea dese și chiar miau zis sa nu mai vin asa des
  Iam dus f multe haine la anceput tot ce a fost an lista lor după care ai cumpărăm mereu și haine care ereau acasă bune de calitate aproape niciodată nu erea ambracat cu hainele lui mere spunând ca sant la spălat
  Mam oferit sa iau hainele sa le spal eu acasă dar mereu găseau motiv sa nu mi le dea
  Uneori am văzut o apa de supa sau fasole și varza cu cârnați dar cârnații nu ereau
  Sotul meu avea ce manca dacă iar fi dat tot cei duceam eu și ai lasam sacosu pline sa aibă rezerva
  Sotul meu a decedat an acel cămin deși eu lam văzut cu o zi anainte sa moara la prânz și a doua zi dimineața la 7 mau anunțat
  Am plătit 3000 pt Februarie deși el a murit pe 8 Feb erea normal sami restituie o parte din bani nu am primit nimic nici hainele măcar cele noi cu care lam dus care nu lea ambracat nici nu mau antrebat daca le vreau sau nu
  Deci sa nu credeți ca dacă plătim o suma mare au condiții mai bune exclus tipa la ei le vorbește urat și profita de cei care au o boala mintala și nu poate povesti familiei nimic
  Stiu doar ca de cate ori mergeam plângea și manca de parca nu văzuse mâncare
  Uneori a-mi spunea ca le da o pâine
  Iam lăsat niște bani nu mulți dar el a zis ca nu are bani bineînțeles ca au dispărut
  Deci rugămintea mea este sa se facă controale an toate căminele nu numai unde sa putut ajunge
  Acest cămin e f ferit fiind antro zona retrasa mai puțin vizibil .

  • Am și eu o întrebare, de ce l-ați lăsat acolo? Daca tot spuneți că îi duceați mâncare și haine mereu și îl găsești plângând și înfometat, de ce nu îl țineați acasă? De ce nu aveați grijă de el? Că presupun că puteați in moment ce va duceați mereu la el cumva va era sila de el? Că făcea pe el sau avea probleme de sănătate? Sau daca aveți copii de ce nu are grija de el? Și dacă nu aveți înseamnă că nu ați vrut și v-ați trăit viața. Aste sunt păcatele pe care trebuie sa le trageți . Nu e normal și omenesc ce se întâmplă acolo, dar! Sunt unii care își merită soarta

 12. Da ,se pare că e momentul unei alte revoluții,de data asta cu executarea imediata a tuturor !Cred eu cam 1 milion de inși de la șefi de instituții și partide și pana la soferii lor…
  Vă dați seama care este nivelul votanților PSD și cât de tâmpiți sunt votanții din Voluntari și chiar București daca țin astfel de japițe in frunte instituțiilor Statului ?Că în țară sunt o grămadă de prosti(adică de-a dreptul fără școală și capacitate de judecată,tolerați și chiar încurajați de mafia Statului paralel) și pomanagii (precum o anumită minoritate) mai ales la Est de Carpați,era știut dar sa vezi in capitala (chiar și la TV) oameni care spun că un infractor ca Piedone sau taranca asta de Firea sunt mai buni decat un prof de mate ,e clar cat de jos a ajuns poporul asta…O nație eșuată !Mai bine eram sclavi in imperiul austro-ungar,că o ducem mai bine și mai demn !
  Parca USR reușise să impună „fara penali in funcții publice”.Ăștia nu-s niste penali daca nu pot justifica averile și fac ce vor de zeci de ani tovarăși Procurori și Judecători ?Năstase puscariasul ,in continuare bine merci pe banii românilor,prin vacante….intr-un concediu permanent,de lux.Dar daca și voi sunteți asa,ca procurorul ăla cu incidentul in trafic care o făcea pe vedeta,nu mă mai mir că România a ajuns o țară de tot c*c*t*l !

  • Eu as incepe cu Vlad Voiculexcu si cu Ioana Mihaila. Apoi as continua cu Ghinea si cu Stelica garsoniera. Dar pentru ca aici asta e ordinul pe unitate voi zice: afara ca agentii de influenta neomarxisti platiti sa destabilizeze Romania

  • In Austria, primarul unei localități mici,administra pensia unei bătrâne care era singură, fara.familie,mergea cu ingrijitoare româncă si facea cumparaturi si venea in timpul liber sa vada daca totul este in regulă sau daca ingrijitoare are nevoie de ceva. Deci domnule primar de Voluntari?

 13. Eu nu i_as închide în puscarie, ci în azilele acelea pe care le- au condus i-aș bate cu ranga și i-aș flămînzi așa cum au făcut ei cu bieții bătrîni.pentru asemenea specimene pușcăria e un lux.

 14. […] Zelenski a adus acasă din Turcia cinci eroi de la Azovstal, foști prizonieri la ruși23:09DOCUMENT Pandele a mințit: Direcția de Asistență Socială Voluntari a făcut anchetă socială l…19:44Agitație mare la Moscova după ce SUA au confirmat trimiterea de bombe cu fragmentație în […]

 15. Becali, sfântul Gigi, care se pozeaza mereu la muntele Athos, oare ce parere are despre fina lui, sfânta Gabriela Firea???

 16. Ororile din azilele de bătrâni sunt încă un caz de gangsterie dovedite a emanatilor loviturii din 89. Aceasta este deocamdată ultima însă dacă v-o alege in continuare aceste lepre bolsevicoase de dragul dreptății si egalitatii sovietoide evenimentele se v-or repeta tot mai des pentru ca ei pot. Chiar dacă la nevoie mai trebuie să crape cate unul sacrificandu-se pe altarul imfamiei precum Dan Cordeanu de la Hexi Farma.

 17. Madam Pandele asta mă îngrozește cel mai mult când „zâmbește”! Brrrrr! Nu am văzut o prefăcută mai mare! Are, cred, o genă a răutății în ea! Îmi pare rău, dar asta gândesc de câte ori o văd! Este falsă până în măduva oaselor!

 18. Daca bizonul nu stie „sa cireste” crede ca e la primarie!
  Dscs citeste si intelege ce citeste, vrde ca e la CJ! Dsr asa sunt bizonii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

09:26Lasconi spune că există riscul să fie sabotată de propriul partid și cere majoritate în Biroul Național: „Dacă nu, îmi voi da demisia”
21:27Mario Iorgulescu, mandat de arestare în alt caz: a fost condamnat la trei ani de închisoare după ce a sechestrat un tânăr de la care luase bani
20:40VIDEO David Popovici a luat aurul și la 200 m liber la Campionatele Europene de natație. Acum două zile, românul luase aur și la 100 m liber
19:31Dianei Șoșoacă i s-a îndeplinit un vechi vis: „Pentru prima dată în patru ani, o să am şi eu birou”. Șoșoacă este europarlamentar
15:41USR: 1.700 de lei vor pierde, în medie, angajaţii din minerit şi energie pe legea PSD-PNL a pensiilor
15:39Pensionarii, jecmăniți când cer copii după actele de muncă în vederea recalculării pensiilor. Sunt acuzate firmele de arhivare
15:13Decizie mult așteptată de pensionari: aceștia vor primi acasă plicurile cu decizia de recalculare a pensiei
13:16Ciolacu forțează alegeri prezidențiale în septembrie. Sub 50 de zile pentru strângerea a 200.000 de semnături
12:08Cum mi s-a dublat prețul la RCA în decurs de cinci ani, la aceeași mașină, cu zero accidente sau sancțiuni rutiere
11:12Minune: 110 voturi pentru UDMR într-o secție din Videle, oraș fără nici un maghiar. Voturile pentru UDMR au explodat în sudul țării
08:57O educatoare de grădiniță privată a infectat mai mulți copii cu TBC. Conducerea grădiniței a ținut cazul educatoarei ascuns 45 de zile
08:49Cum se descurcă un politician corupt în pușcărie? Povestea fostului primar de Iași Gheorghe Nichita, închis de două ori
21:52Guvernul s-a trezit că nu mai are bani pentru salariile judecătorilor și procurorilor după nici jumătate de an, așa că scoate o sumă astronomică din fondul de rezervă
19:18EXCLUSIV Geoană, no comment în legătură cu transferul unui sistem Patriot românesc în Ucraina. Anterior, Geoană spusese că este legitimă discuția despre crearea unei vulnerabilități României printr-un astfel de demers
18:57Coreea de Sud va transfera Poloniei tehnologia de fabricaţie a tancurilor sale K2