Dezastrul din spitalele din Argeș, constatat de prefectură: pacienții așteaptă la urgențe „cu orele”, murdărie în blocurile alimentare sau uși de evacuare în caz de incendiu blocate.
Dezastrul din spitalele din Argeș, constatat de prefectură
„Primele concluzii ale comisiei de control în spitale confirmă o parte din sesizările făcute de argeşeni! Nu este respectat timpul maxim de preluare a unui pacient în zona de tratament, nici prioritizarea la laboratorul de imagistică. Probleme au fost depistate şi pe linia securităţii la incendiu: mai multe uşi blocate împiedicau evacuarea în caz de urgenţă”, a transmis, vineri, Prefectura Argeş, într-un comunicat de presă, citat de news.ro.
Sursa citată a precizat că verificările dispuse începând de joi în spitalele publice din Argeş sunt în desfăşurare.
S-a început cu Spitalul de Urgenţă Piteşti şi concluziile primei zile arată că sunt deficienţe pe mai multe paliere. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Argeş au stabilit că este încălcat Protocolul naţional de triaj al pacienţilor la Urgenţă. Cu alte cuvinte, au confirmat faptul că sunt oameni care aşteaptă prea mult. Nu se respectă urgenţele, în special la laboratorul de imagistică unde s-a constatat că intrau alte cazuri înaintea celor din UPU. Vorbim despre analize importante pentru că în acest laborator se fac examinări CT şi radiologice”, a transmis prefectul de Argeş, Radu Perianu.
Acesta anunţă că a fost aplicată o sancţiune pentru că nu este respectat timpul maxim de preluare în zona de tratament, în valoare de 3.000 de lei şi s-a impus să se remedieze această situaţie.
”Nu pentru o perioadă, ci permanent. Este absolut normal ca o persoană cu o situaţie medicală gravă să fie examinată înaintea unui alt pacient cu probleme mai mici. Oamenii nu trebuie să mai fie lăsaţi cu orele la uşa Urgenţelor. Nimeni nu vine la spital de drag, ci fiecare are o problemă. Acesta trebuie să fie singurul criteriu: care pacient are nevoie de îngrijire mai repede”, a mai transmis prefe4ctul.
„Slalom cu pacienții”, în caz de incendiu
Acesta a precizat că nu sunt respectate o parte din măsurile de securitate la incendiu.
”Unităţile medicale care au 300 de paturi sau peste acest număr ar trebui să aibă constituit Serviciu Privat pentru Situaţii de Urgenţă, lucru care nu s-a făcut la Spitalul de Urgenţă Piteşti. La mai multe secţii, uşile aveau dispozitivele electrice blocate şi nu putea fi asigurată evacuarea. Erau echipamente şi materiale medicale depozitate pe holuri. Asta înseamnă că, tot în caz de urgenţă, trebuia făcut slalom cu pacienţii”, a mai arătat sursa citată.
Potrivit acesteia, neconformităţi au depistat şi inspectorii DSVSA care au controlat blocul alimentar, respectiv, plafonul avea urme de condens şi s-a cerut igienizare, spaţiul pentru spălarea fructelor şi legumelor era deteriorat.
O echipă de control formată din reprezentanţi ai mai multor instituţii a început, joi, verificări la 13 spitale publice din judeţul Argeş, aflate în administrarea Consiliului Judeţean sau a autorităţilor publice locale. Controalele au loc după ce Prefectura a primit numeroase sesizări de la pacienţi sau rude ale acestora, reclamaţii care vizau condiţiile din spitale, timpul de aşteptare şi chiar faptul că aparţinătorii nu pot lua legătura cu rudele internate în spital sau cu medicii care le tratează pe acestea.
_______________________________
Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.
Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.
Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro
CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450
Deschis la BRD
Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.
Mda. Primirile urgenta mie mi-au lăsat o impresie buna in Pitesti, mai ales Pediatrie unde fiul meu a avut parte de cele mai bune îngrijiri după o căzătură urata. Și nu am dat bani la nimeni. Nici la Judetean nu am avut probleme, am dat ceva la un brancardier sa ma ajute cu tata sa-l urc in masina, desi inițial a refuzat, așadar omul corect, eu „pacatoasa”.
Dar se așteaptă cu orele, asta e adevarat. …..si în Europa e la fel.
Secțiile la adulti le știu din auzite dar este și o moda sa te internezi, mai ales la cei de la tara sau țăranii orășenizati, și evident ca personalul e copleșit. Cred ca Cineva face curățenie că oameni misto nu prea aud sa dea nas cu doctorul. Bagă o mare, un munte, o Therme Bucuresti sau o Herculane, Sovata…. și au alta sanatate. Lenuța cu Costel gârla si evident …. au belele.
Dar, Doamne Fer de boala.
Interesant este ca profesori/invatatoare/educatoare bolnavi/bolnave nu prea sunt. Ăștia au timp de tratamente că au vacante milioane, ceilalți cu 21-25 zile CO și așteptări naive de zile libere ca să mai iasă intr-un parc, cam trag și nu e buna diferențierea asta care pe mine una ma enervează maxim !!!!
Curățenie în spitale si calitatea serviciilor medicale nu o sa vedeți decât la privat. Motivele:
1) Babaciunile care te îngroapă doar când le vezi, aproape inexistente,
2) Numar redus de pacienți.
As merge mult pe dezvoltarea profilaxiei inclusiv prin tratamente anuale în centre SPA sau balneo, ștranduri termale ori kinetoterapie/masaj. Policlinicile sa aibă program prelungit (12 ore)/zi ca acum nici nu vine bine doctorul ca pleacă. Medicii de familie desființați ca sunt o sleahta de incompetenți bârfitori care în afara de vaccinuri si concedii medicale scrise la foc automat, nu fac nimic. Si sunt platiti la nr. de pacienti, o aberatie. Adica, am o comuna in evidenta dar vin la mine doar 10-15% din ei ca la domiciliu ma duc rar, n-am timp sau n-am cu ce, ne zic ei…..ăștia sunt majoritatea, si iau pste 10 mii lei net fiecare, dar ajung si la 15 mii sau mai mult. Nu faci medicina cu o masa și un tetoscop, cu un aparat invechit de luat tensiunea sau o d’aia rece de ti-o pune pe limba cand iti admira galcii…….sa fim serioși și la ăștia de familie doar asta vezi. O analiza edicala inițială se poate face prin investigații la domiciliu (înființarea de echipe medicale mobile) si apoi trimitere/transport la specialist dacă este nevoie, și tot echipa sa poată oferi un Concediu Medical rapid. Acum îl obții inclusiv doar telefonic….. hai, ca se știe ca asa e….. deci…..o reforma medicala radicala cum se dorește acum în Administrație este absolut necesara. După ce urla în strada o luna, sa intervină reducerile de personal prin reorganizare și se potolesc definitiv. Cica asa fac acum prin scoli, dar adevarul e ca ne-am cam umplut de bibliotecare care vad 2 copii în biblioteca pe zi….. astea-s timpurile …….și de femei de serviciu sau secretare scortoase.
Hai, sănătate sa avem și de la noi si de la Dumnezeu.
Cu oameni frumoși ridici o tara !!!
Doamne ferește de asemenea gândire absolut oribila . Vezi cum te exprimi ” babaciunile care te îngroapă când le vez”i?!! Ești odios domnule!
Nimic nou!
Stiam demult de acest dezastru,am fost cu bunica,cu mama, care au murit acolo,
In sfarsit au descoperit și autoritatile dezastrul din spitalele din Argeș,pana acum nici o Directie DSP,Directie Protectie sociala, Audit,nu a dat vreo amenda pt lipsa de curatenie,de medicamente,de echipamente.,etc.
Totul este învechit,nu au aparate,nu au medicamente,se da o reteta pe care sa o cautam noi ,familia,prin farmacii.
Luați masuri drastice,schimbați șefii,,dati amenzi,etc
Poate într o buna zi vom avea și noi servicii decente de sanatate.
Sugerez sa fie un Nr de tel al pacientului.
Să înțeleg că începe campania electorală. Altfel nu îmi explic „grija” autorităților pentru infrastructura spitalelor și tratamentul oferit pacientului.
Eu am făcut ut practica la Spital Mioveni și pacienții stăteau cu orele la ușa și medicul de vorba în camera de așteptare fără nici un pacient
ASTEPTI LA PEDIATRIE PITEȘTI SI CATE O JUMATATE DE ZI
Aștepți cu orele și medicii stau de vorba cu asistentele eu am făcut practica la spital Mioveni și stăteau pacienții grav bolnavi și medicii nu vroiau sa ii primească ca au obosit și la Spitalul de Pediatrie am stat jumătate de zi lin sala de așteptare Urgente cu copil cu handicap grav
N a stiut pana acum? Unde a trait? Nu in Arges?
Politicienii nu stiu nimic niciodata.
Nuu pooottt sa creeeddd faptul ca in sfarsit s’au sesizat autoritatile competente . Si eu am fost la urgente spitalul judetean Pitesti fix in ziua de Craciun anul trecut si am fost intampinata cu ” acum te’a apucat infectia urinara ? ” In conditiile in care eu aproape nu mai puteam urina . Dupa 4 ore de asteptare m’a vazut o domna doctor urolog care in urma aplicarii gelului pentru eco abdominal mi’a spus ca nu are ce sa imi dea sa ma sterg de gel . Dupa fata mea schimonosita de genul ” cum adica ??? ” mi’a intins 2 comprese sterile ( daca stiti cum arata va imaginati cam cum m’am sters eu cu ele de kilogramul de gel pw care il aveam pe mine ) . Mi’a prescris reteta . Nu am ” atentionato ” cu nimic pentru ca si comportamentul dansei a fost pe masura . Nu stiu ce mare lucru si ce mari schimbari ar putea fi cu vizitele astea de la prefectura dar sa speram de bine . Doamne ajuta si sanatate la toata lumea !!!
Nu astepti…ci astepti cu orele nu te baga nimeni in seama este o rautate a personalului..merg in fata cei cu banii bagati la buzunar asistente.Este jalnic de groaza….esti uitat acolo..umilinta delasare despre conditii nu mai comentez…Acolo poti vedea rautatea oamenilor cu adevarat
Se știe de mult timp de asta, la facultățile de specialitate daca nu înveți bine profesorii îți spun că vei ajunge la Pitești.
Am avut din nefericire nevoie de câteva ori de spitalul județean Pitești și de fiecare data mi-a lăsat un gust amar.
Cel mai bun spital din Pitești este un drum la București.