/

Procesul în care Trump a fost găsit vinovat de plata unei starlete porno din bani de campanie a luat o pauză, judecătorii se află într-o situație nemaiîntâlnită

Decizia condamnării lui Donald Trump, amânată (sursa: Facebook/Donald J. Trump, businessinsider.com)

Decizia condamnării lui Donald Trump, amânată. Judecătorul newyorkez Juan Merchan a amânat decizia privind legalitatea condamnării penale a fostului președinte Donald Trump, legată de o plată către actrița de filme pentru adulți Stormy Daniels. Hotărârea a fost reprogramată pentru cel mai devreme 19 noiembrie, după ce apărarea a solicitat anularea întregii proceduri.

Decizia condamnării lui Donald Trump, amânată

Apărarea lui Trump a cerut anularea procedurii, invocând decizia Curții Supreme din SUA, care precizează că președinții sunt protejați de urmărirea penală pentru acțiunile lor oficiale.

Citește și: Isărescu, cu salariu de peste un milion de lei pe an, plus pensie, spune că „Țara trebuie să treacă printr-o anumită dietă”

Biroul procurorului districtual din Manhattan, Alvin Bragg, a acceptat solicitarea, subliniind necesitatea de a examina cum să fie continuat cazul în contextul în care Trump urmează să fie inaugurat ca președinte în ianuarie 2025.

Trump, găsit vinovat

În primăvara acestui an, Trump a devenit primul fost președinte american condamnat penal.

Acesta a fost găsit vinovat de falsificarea a 34 de documente contabile pentru a acoperi un scandal sexual, la scurt timp înainte de alegerile prezidențiale din 2016.

Trump a pledat nevinovat și a declarat că va contesta verdictul.

Amânarea sentinței din 26 Noiembrie

Deși sentința era programată pentru 26 noiembrie, experții în drept se așteaptă ca aceasta să fie amânată, având în vedere realegerea lui Trump.

Procurorii au invocat „circumstanțe fără precedent” și au solicitat o perioadă de răgaz până pe 19 noiembrie pentru a decide următorii pași.

Plata către Stormy Daniels

La baza acestui caz stă o plată de 130.000 de dolari făcută de fostul avocat al lui Trump, Michael Cohen, actriței Stormy Daniels, pentru a păstra tăcerea în legătură cu o presupusă relație avută cu Trump în 2006.

Fostul președinte neagă acuzațiile, iar avocatul său, Emil Bove, consideră că procedura ar trebui închisă pentru a evita interferențele neconstituționale în atribuțiile prezidențiale.

Realegerea și viitorul procedurilor judiciare

Întrucât Trump a fost ales din nou președinte pe 5 noiembrie, perspectivele judiciare ale acestuia s-au modificat semnificativ.

Potrivit fostului procuror Randall Eliason, chiar dacă judecătorul Merchan pronunță o sentință pe 26 noiembrie, executarea acesteia va fi suspendată până la epuizarea tuturor căilor de atac și până când Trump își va încheia mandatul în 2029.

Alte anchete penale asupra lui Trump

Donald Trump se confruntă cu patru investigații penale, inclusiv una referitoare la presupuse tentative de a schimba rezultatul alegerilor din 2020.

Ai exclusivitățile Defapt.ro cu doar un click pe butonul „Urmăriți”/„Conectați-vă” în Google News (dreapta sus)

Totuși, realegerea sa reduce semnificativ presiunile judiciare imediate.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultima oră

18:34Cotele la pariuri politice: vezi cine crede în șansele lui Ciucă și Lasconi, și cine în Simion
14:27Un ziarist i-a spus premierului Ciolacu că minte: „Mințiți constant, domnule prim ministru”
13:48FOTO Milioane de scrisori electorale de la Ciolacu, trimise cu „fantomele” Poștei: plicurile nu conțin nici o ștampilă a companiei de stat
11:41Piedone recunoaște că a vorbit cu Simion, dar spune că n-a înjurat, de vină este inteligența artificială. Ciolacu, reacție agresivă, dar nu neagă informația
10:59Performanța lui Ciolacu la fonduri europene: zero – PNRR, 0,92% – fonduri structurale. Siegfried Mureșan: „România, locul 19 din 27”
10:26Infecțiile sezoniere, greu de ucis. Care sunt metodele de a rări episoadele virale
10:06Autostrada A8: de ce nu au început lucrările pe cele două segmente pentru care contractele au fost atribuite de jumătate de an
10:00EXCLUSIV Ce arată sondajele realizate zilnic de AtlasIntel în mediul urban: bătălie la sânge pe locul II, Ciucă și Georgescu – pe trend de creștere
09:52Procuror-șef, la volan cu 400 ml de pălincă și o bere la bord. Testul a arătat o alcoolemie de 4,19‰
22:07Ministerul Muncii a rămas deja fără bani de pensii, așa că scoate sute de milioane de euro din rezerva bugetară
21:50Promovarea mesajului că Ciolacu ar fi vorbit cu Trump, plătită din bani publici. Premierul îi face campanie electorală șefului PSD
21:31Români traficați în Franța pentru muncă în condiții nedemne în podgorii care produc vinuri de sute de euro sticla
21:14Drumuri și Poduri SA Ialomița, falimentată de șeful PSD al Consiliului Județean, Marian Pavel, printr-un împrumut nereturnat
21:06Termoficarea din Iași a rămas pe mâna municipalității și se îndreaptă spre faliment
20:58Fiul cel mare al prințesei moștenitoare a Norvegiei, acuzat de două violuri și acte de violență, arestat