/

Unul din cei mai mari dealer-i de Fentanil și Oxicodonă din București lucrează la lanțul de farmacii Catena. DIICOT l-a prins în flagrant

Dealer de Fentanil, Oxicodonă, angajat Catena
Dealer de Fentanil, Oxicodonă, angajat Catena (sursa: LinkedIn/Constantin Șonea)

Dealer de Fentanil, Oxicodonă, angajat Catena. Dealer-ul de droguri reținut joi de DIICOT în timpul operațiunii „Himera” lucrează la Catena, unde se ocupă de „quality management”, au declarat surse judiciare pentru aktual24.ro.

Citește și: EXCLUSIV Dealer-ul de Fentanil și Oxicodonă de la Catena le-a vândut Fentanil polițiștilor sub acoperire pe strada Icoanei din București. În birou avea en gros Fentanil, Oxicodonă, morfină

El se numește Constantin Șonea.

Dealer de Fentanil, Oxicodonă, angajat Catena

Sursele au mai declarat că Șonea este unul dintre cei mai mari dealer-i de droguri din București. Traficantul comercializa Fentanil și Oxicodonă. A fost prins în flagrant.

Citește și: Prietena „oxicomană” a lui Vlad Pascu a povestit cu lux de amănunte la DIICOT cum arătau petrecerile cu droguri de acasă de la acesta: cannabis, cocaină, cocktail-uri de droguri

„La data de 21.09.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală  împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog , ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul de Investigare Financiară a Grupurilor de Criminalitate Organizată și Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Române, pun în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară în municipiul București, într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

DIICOT verifică și activitatea Catena

În cadrul acțiunii cu numele de cod  ”Himera”, s-a reținut faptul că în perioada 2022 -2023 suspectul, angajat al unui operator economic de profil, a comercializat  în mod repetat droguri de mare risc,  respectiv  peste 10.000 de comprimate ce conțin ca substanță activă Fentanil, aproximativ 700  comprimate Oxycodonă, 1200 de fiole de morfină, 380 plasturi ce conțin ca substanță activă Fentanil și comprimate de codeină.

Citește și: Cine este prietena „oxicomană” a șoferului drogat care a ucis doi tineri la 2 Mai. Mama sa, funcționar public și „creator digital”

În cursul acestei zile, suspectul a fost prins în flagrant, în timp ce deținea în vederea comercializării,  mai multe cutii (de ordinul zecilor) cu comprimate, a căror substanță activă este Fentanilul.

Mai multe persoane vor fi conduse la sediul DIICOT Structura Centrală pentru audieri.

De asemenea, se efectuează verificări cu privire la modul în care operatorul economic aplică și respectă normele legale specifice activității desfășurate.

Un microgram de Fentanil poate ucide un om

Precizăm că Fentanilul și Oxicodona reprezintă cele mai periculoase droguri de mare risc existente în prezent pe piață, având în mod frecvent efect letal.

Citește și: Prietena de droguri a șoferului ucigaș de la 2 Mai, cercetată penal pentru lipsire de libertate în mod ilegal. Împreună cu gașca, ar fi vrut să fure un portofel cu Bitcoin de la un tânăr sechestrat

Fentanilul este un opioid sintetic extrem de puternic, destinat bolnavilor de cancer în stadii terminale   și  gestionării durerilor în cazul intervențiilor chirurgicale, fiind eliberat  doar în baza prescripției medicale.

S-a stabilit pe baza studiilor medicale de specialitate că Fentanilul este  de 100 de ori mai puternic decât morfina și de 30 până la 50 de ori mai puternic decât heroina.

Potrivit  datelor publicate pe site-ul agenției americane Drug Enforcement Administration ( D.E.A.) „este atât de puternic și de mortal încât chiar și un microgram poate ucide un om”. 

Potrivit aceleiași surse, în anul 2022 Fentanilul a fost legat de mai mult de două treimi din cele 110.000 de decese prin supradoză înregistrate în Statele Unite.  Ca răspuns la această situație alarmantă, la inițiativa guvernului american, a fost constituită Coaliția globală privind amenințările asociate drogurilor sintetice, la care participă și România.

Din punct de vedere al circulației ilicite, traficarea si punerea la dispoziția consumatorilor de droguri a acestui opioid sintetic, (mult mai puternic decât heroina), reprezintă  ca si în cazul Oxycodonei un factor de risc major pentru sănătatea publica.

Oxicodona, opioid pentru dureri severe

Oxicodona este un analgezic opioid produs de industria farmaceutică și  utilizat  pentru tratamentul durerilor severe, face parte din categoria medicamentelor cu regim special și  poate fi eliberat în farmacii numai în baza unei prescripții medicale întrucât prezintă un risc major de dependență.

Citește și: Mama lui Vlad Pascu, către fiul ei, în arest: Eu vreau să-ți fac dosar medical, să te trimită pe aici, pe Rahova. Este centru de tratare de dependențe

Oxicodona poate fi întâlnită pe piața farmaceutică sub denumirea de ”Oxidolor” ori ”Oxycontin” ori ”Oxycodonă”, substanța activă în toate aceste medicamente fiind clorhidratul de oxicodonă care figurează în tabelul anexă nr II  al Legii 143/2000 .

Acțiunea   beneficiază de sprijinul Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul IGPR.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni din cadrul Poliției Române.

Ai exclusivitățile Defapt.ro cu doar un click pe butonul „Urmăriți”/„Conectați-vă” în Google News (dreapta sus)

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”, se arată în comunicatul DIICOT.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

9 Comments

  1. Sunt niște inadvertente în articol:
    1. Doza cea mai mica de fentanil utilizata în tratamentul durerii este de 100 micrograme, doza care poate fi crescuta treptat pana la 800 micrograme. Deci un microgram nu omoară un om, poate un miligram.
    2. Legea stupefiantelor este 339 din 2005 cu modificările ulterioare, iar febtanilul face parte din medicamentele controla te strict conform tabelului 2 din anexa acesteia.

    • Mulțumim de mesaj, inadvertențele la care vă referiți apar în comunicatul DIICOT, pus între ghilimele (ceea ce nu înseamnă că nu sunt inadvertențe)

  2. L-am cunoscut in sfera profesionala pe dl Sonea si cred ca sunt sanse extrem de mici sa fie adevaratul vinovat. Ar fi bine de verificat angajatorul, daca nu cumva s-a acoperit bine de hartii. Catena/Fildas avea o divizie speciala pt fraude. Dar, desigur, pica cel mai mic, numele grele raman protejate.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultima oră

21:30BREAKING Boloș recunoaște că pensiile speciale au blocat PNRR-ul: „Avem jaloane care nu au fost îndeplinite, unul, cel legat de pensiile speciale”
21:11Candidatura lui Crin Antonescu va fi oficializată de alianța de guvernare iar candidatul „va trebui să se reconecteze cu electoratul”, spune Bolojan
20:59Biden și-a grațiat preventiv și doi frați și o soră în ultimele minute de mandat, invocând o posibilă răzbunare a lui Trump
20:45VIDEO Trump fost el însuși la ceremonia de învestire: se crede salvat de Dumnezeu, va aduce „epoca de aur” în SUA, țară în care vor fi recunoscute doar două genuri
20:31Mai multe sindicate îi cer lui Călin Georgescu să nu le paraziteze mitingul de vineri, care nu este politic, ci de protest la adresa „ordonanței trenuleț”
18:20Ponta, „paradit” de fostul procuror Negulescu, zis „Portocală”: trebuie să plătească daune morale de 25.000 de lei pentru că l-a făcut „interlop”
15:44Utilizatorii de TikTok nu prea consideră China dictatură, nu au o problemă cu invazia rusă în Ucraina și nu prea cred în vaccinuri, arată un studiu german
15:32Biden îi grațiază preventiv pe Fauci, generalul Milley, pe congresmanii și polițiștii implicați în anchetarea insurecției de la Capitoliu, pentru a-i proteja de eventuale anchete în noul mandat al lui Trump
15:18Germania și aliații săi nu ar face față acum unui atac al Rusiei, susține CEO-ul Rheinmettal
15:10Călin Georgescu, amenințări către OMV Petrom dacă nu scade prețul la benzină. Facts: cel mai mic preț în București era, azi, la o benzinărie Petrom
15:09Cum a ajuns Trump de la „sociopat” și „tiran cu perucă”, la un tip cu „o fineţe incredibilă” – evaluarea ministrului britanic de Externe
14:21Apel DeFapt.ro către Radu Popa, directorul Complexului Sportiv Național „Arcul de Triumf”: Nu ne mai trimiteți bani, îi vom refuza de fiecare dată
13:06Voiculescu, semne că-l susține pe Georgescu: „Cele mai mari șanse, acela care va încerca să unifice”. Georgescu: „Vă chem în Marea Horă a Unirii”
12:31DOCUMENT Bilanț catastrofal al absorbției fondurilor europene: Ciolacu I a atras 7,5% din cât își planificase din PNRR, 30% din fondurile de coeziune
11:43Simion, poză ridicolă în palton și cu fular, lângă președintele Camerei Reprezentanților SUA, care este la costum: „I just had a great conversation”