Fostul premier Florin Cîțu atrage atenția, într-o postare pe Facebook, că vine vremea reglementării pensiilor speciale. Deocamdată nu este clar dacă Guvernul a evoluat în vreun fel cu această reglementare. Ministrul de Interne, Lucian Bode, susține că pensiile militarilor nu trebuie reglementate în cadrul acestui jalon.
Cîțu atrage atenția că vine vremea reglementării pensiilor speciale
„Jalonul 215 din PNRR, trimestrul 4 2022, în cadrul Reformei sistemului public de pensii: Intrarea în vigoare a cadrului legislativ pentru reducerea cheltuielilor cu pensiile speciale”, a scris Cîţu, sâmbătă, pe Facebook.
Într-un document publicat pe site-ul Secretariatului General al Guvernului, privind implementarea PNRR la nivelul ministerului Munci se arată, la jalonul 215:
„Etape propuse pentru organizarea activității de elaborare a actului normativ:
- Includerea în acordul de finanțare cu MIPE a prevederilor din cadrul memorandumului aprobat în Guvern referitoare la
pensiile/indemnizațiile de serviciu - Încheierea protocoalelor de colaborare
- Stabilirea grupurilor de lucru inter-instituționale cu instituțiile implicate
- Elaborarea propunerilor de modificare/ajustare a pensiilor/indemnizațiilor de serviciu pentru fiecare tip/categorie și a măsurilor orizontale în vederea respectării CID
Se va demara încheierea protocoalelor și stabilirea grupurilor interinstituționale. - RESPONSABILI: MMSS – echipa PNRR, MMSS – DAS, CNPP”
Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, declara recent că atunci când analiza privind pensiile speciale va fi finalizată, ea „va fi prezentată coaliţiei cu toată argumentaţia şi juridică, economică şi fiscală”.
„Am spus foarte clar, am citit de mai multe ori articolul 215 din PNRR – reforma sistemului public de pensii şi absolut nicăieri nu am înţeles că este vorba de pensii militare”, spunea, în iulie, ministrul de Interne Lucian Bode, la sediul MAI.
_______________________________
Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.
Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.
Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro
CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450
Deschis la BRD
Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.