/

Primele proteste în stradă ale bugetarilor împotriva măsurilor fiscale ale lui Ciolacu: polițiștii, în Piața Victoriei

Polițiștii protestează împotriva noilor măsuri fiscale (sursa: Inquam Photos/Octav Ganea)

Polițiștii protestează împotriva noilor măsuri fiscale. Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (FSNPPC) a organizat un protest luni, la sediul Guvernului, împotriva „diminuărilor salariale” și a neindexării pensiilor prevăzute pentru anul 2025. 

Polițiștii protestează împotriva noilor măsuri fiscale

Potrivit sindicaliștilor, protestul, desfășurat în București, marchează nemulțumirea față de măsurile fiscal-bugetare pe care actuala coaliție intenționează să le implementeze.

Citește și: BREAKING Ciolacu II s-a predat în fața magistraților și lasă neatinse diurnele nesimțite, de zeci de mii de lei, de care aceștia se bucură

Aceștia au anunțat că acțiuni similare vor avea loc în fața prefecturilor din țară, în special în județele îndepărtate, unde organizarea transportului către Capitală este dificilă.

Sindicatul critică prevederile incluse în ordonanța „trenuleț” care urmează să fie adoptată de Guvern.

Măsurile criticate

Printre cele mai controversate măsuri se numără eliminarea majorării de 75% pentru orele lucrate sâmbăta, duminica și în zilele de sărbători legale pentru angajații din sistemul de apărare și ordine publică.

De asemenea, reducerea decontului pentru servicii turistice de la 1.600 lei la 800 lei, reprezentând 50% din cheltuiala efectuată.

Sindicaliștii critică și înghețarea salariilor de funcție și a altor beneficii, precum sporurile, indemnizațiile, compensațiile de chirie și normele de hrană și echipament și neindexarea pensiilor cu rata inflației, o măsură care afectează puterea de cumpărare a pensionarilor.

Discuțiile cu reprezentanții Ministerului de Interne

În dimineața protestului, liderii FSNPPC au fost invitați la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) pentru discuții.

La întâlnire au participat ministrul Cătălin Predoiu, secretarii de stat Bogdan Despescu și Romeo Simionescu, precum și directorul general al Direcției Generale Financiare, Răzvan Grecu.

Sindicaliștii au prezentat argumente împotriva măsurilor propuse, subliniind impactul negativ al acestora asupra angajaților și serviciilor publice asigurate de MAI.

Potrivit FSNPPC, deși ministrul a încercat să îmbunătățească proiectul de ordonanță, măsurile rămân insuficiente.

Continuarea protestelor

Sindicaliștii au declarat că protestele vor continua în speranța că se vor obține modificări ale proiectului ordonanței „trenuleț”.

Aceștia solicită cel puțin păstrarea drepturilor salariale actuale, dacă nu majorări pentru anul 2025.

„Protestul nostru continuă pentru că mai există o șansă de a îmbunătăți proiectul OUG și de a asigura stabilitatea drepturilor salariale obținute în ultimii ani,” au transmis reprezentanții FSNPPC.

Mesajul pentru Guvern

Sindicaliștii atrag atenția că măsurile fiscale propuse vor genera un dezastru în sistemul de apărare și ordine publică.

Ai exclusivitățile Defapt.ro cu doar un click pe butonul „Urmăriți”/„Conectați-vă” în Google News (dreapta sus)

Reducerile financiare și înghețarea beneficiilor riscă să demotiveze angajații și să afecteze calitatea serviciilor publice.

Prin aceste proteste, FSNPPC dorește să transmită un mesaj clar Guvernului: păstrarea drepturilor salariale și protejarea pensiilor sunt esențiale pentru menținerea unui sistem de securitate națională funcțional.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultima oră

13:20Cristian Preda susține că CEDO nu va admite plângerea lui Georgescu: „Dreptul la alegeri libere prevăzut în Convenția CEDO se referă la legislative”
12:45Ponta se oferă să candideze la președinție și apără „suveraniștii”: „Nu este adevărat că, dacă votezi cu Georgescu, ești anti-european”
10:48După o ceartă într-un bar, a ucis zece persoane, între care doi copii, cu o armă de foc, a rănit alte patru, apoi s-a sinucis, când polițiștii l-au înconjurat (Muntenegru)
10:30VIDEO Explozie ciudată a unei camionete Tesla Cybertruck în fața hotelului Trump din Las Vegas. Un mort, șapte răniți
18:22România poate asigura doar jumătate din necesarul de energie electrică al Moldovei, așa că Energocom cumpără din Ucraina, noaptea
16:04Sistarea furnizării gazului rusesc în UE prin Ucraina este salutată de Polonia, dar criticată vehement de Slovacia
15:53Transnistria a rămas fără apă caldă și căldură după ce Kievul a oprit tranzitarea gazului de la Gazprom prin Ucraina
15:48Codruț, câinele adoptat de Maia Sandu a fugit din curtea Președinției de frica petardelor. A fost găsit după două ore de căutări
15:47Atac înspăimântător la New Orleans: după ce a intrat cu un camion în mulțime, șoferul a coborât și a început să tragă cu arma. Zece morți, zeci de răniți
15:35Premieră în UE: Ungaria pierde un miliard de euro din cauza unor încălcări ale statului de drept
15:29Datoria guvernamentală a depășit 931 de miliarde de lei, echivalentul a 54% din PIB
12:29Magistrații români au încheiat anul 2024 cu o pensie medie de 25.184 de lei, din care 21.945 de lei este subvenția contribuabililor
11:57VIDEO Ciolacu, noi culmi ale penibilului: înainte de Anul Nou, și-a tatuat pe mână „Nu se mărește TVA-ul”. Dar a mărit alte taxe și a înghețat pensiile
11:17Revelion de protest la Tbilisi: zeci de mii de georgieni au petrecut noaptea dintre ani în fața Parlamentului, denunțând fraudarea alegerilor
11:08În sfârșit, România este în Schengen deplin, la 18 ani de la integrarea în UE. Care sunt noile condiții de călătorie