sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro
Politică 20 iulie 2022

Fost subofițer de poliție, pensionat la 42 de ani cu 9.000 de lei pe lună, promovat secretar de stat la Interne

Subofițer pensionat la 42 de ani, Romeo Simionescu, numit secretar de stat
Subofițer pensionat la 42 de ani, Romeo Simionescu, numit secretar de stat

Un fost subofițer de poliție, Romeo Simionescu, pensionat la 42 de ani cu 9.000 de lei pe lună, a fost promovat de PSD secretar de stat la Interne.

Subofițer pensionat la 42 de ani, secretar de stat

Potrivit ultimei declarații de avere, depuse la 30 de zile de la numirea în funcție, Simionescu a încasat, în 2021, o pensie de 110.556 de lei, pe întregul an. El este născut în 1974 și s-a pensionat în 2016, când avea doar 42 de ani.

Potrivit propriului CV, el a absolvit în 1994 școala de subofițeri de poliție, iar ulterior, în 2002, a terminat și cursurile Academiei de Poliție. Simionescu a fost adjunct de șef de post la Drăguțești, Gorj, dar, din 2006 până în 2016, a lucrat la serviciul de informații al Internelor, fiind chiar șeful biroului DIPI din Gorj.

Citește și: Kievul nu mai are prea mult timp în fața trupelor ruse: șeful cancelariei lui Zelenski insistă că, dacă vine iarna, rușii nu vor mai putea fi scoși din Ucraina

Romeo Simionescu este secretarul executiv al PSD Tg-Jiu. „Acesta a intrat în politică în urmă cu trei ani și, în 2020 a candidat, din partea PSD, pentru funcția de primar al comunei Turcinești, însă a prins doar un loc de consilier local”, scrie gorjonline.ro.

PSD s-a opus constant tăierii pensiilor „militarilor”, aici fiind incluși și polițiștii.

Marcel Ciolacu, peședintele PSD, a declarat luni că ”din punctul meu de vedere pensiile militarilor și ale angajaților Ministerului de Interne sunt pensii ocupaționale, nu pensii speciale”. În plus, PSD vrea să renegocieze PNRR, astfel încât principiul contributivității să nu fie aplicat la aceste pensii.

Ciolacu se preface că a uitat ce prevede PNRR

Ce prevede PNRR în legătură cu pensiile speciale:

  • „va revizui pensiile speciale pentru a le alinia la principiul contributivității”
  • „va consolida principiul contributivității pe care se bazează sistemul”
  • „Va fi realizată, de asemenea, o analiză a pensiilor speciale în vederea identificării unor soluții concrete care să vizeze simplificarea pensiilor speciale și corectarea inechităților dintre beneficiarii acestor categorii de pensii și beneficiarii sistemului public de pensii din punct de vedere al aspectului contributivității, luând în considerare și jurisprudența Curții Constituționale”
  • „Implementarea reformei va fi finalizată până la 30 martie 2023”

Anexa PNRR arată că noua lege a pensiilor speciale ar trebuie să intre în vigoare la finalul trimestrului IV din acest an.

Google News
Urmărește-ne pe Google News

DeFapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială care nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice, dar poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent.

PayPal
Transfer bancar
RO48BRDE445SV97760644450
Patreon
Donează

Alte articole din categoria Politică

Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!
DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră