sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro
Politică 12 martie 2024

Doi judecători CCR, fotografiați în timp lângă biroul PSD de la grupul din Parlament. Ei au arătat că participaseră la simularea procesului lui Eichmann

Doi judecători CCR, fotografiați în timp ce ieșeau din biroul PSD Foto: Inquam/Octav Ganea
Doi judecători CCR, fotografiați în timp ce ieșeau din biroul PSD Foto: Inquam/Octav Ganea

Doi judecători ai CCR au fost fotografiați lângă biroul PSD de la grupul din Parlament. Unul dintre ei este Marian Enache, președintele CCR, care a fost consilierul lui Iliescu și deputat al PSD. Celălalt este Iuliana Scântei, fost senator PNL.

UPDATE 21.00: Judecătorii arată că au participat la simularea procesului lui Rudolf Eichmann. Pe 12 martie 2024, începând cu ora 09:30, în Sala de plen a Camerei Deputaților, prima zi a Conferinței Internaționale Laude-Reut a debutat cu un proiect special de excepție - "Mock Trial of Human Rights". Acesta constă în simularea procesului lui Adolf Eichmann, ofițer nazist responsabil cu implementarea „Soluției Finale”.

La eveniment a participat și senatorul Robert Cazanciuc, fost ministru al Justiției.

Doi judecători CCR, fotografiați în timp ce ieșeau din biroul PSD

În imaginile distribuite de postul B1 TV se vede că, lângă cei doi judecători, de pe ușa grupului PSD iese senatorul PSD Robert Cazanciuc.

Citește și: „Băieții deștepți” știau că Gold Corporation pierde procesul Roșia Montana și au pariat pe prăbușire: numărul acțiunilor „shortate” a explodat după declarațiile lui Ciolacu

„E aceeași clădire, dar sunt circuite diferite și intrări complet separate. Deci, este intenția clară de a face o vizită acolo (...) Din ce pare, din ce am văzut acolo, pare a fi o întâlnire prin care există o consultare a unora dintre membrii CCR de către unii dintre decidenții politici din Parlamentul României, ai unui partid politic”, a spus parlamentarul USR Adrian Wiener, la B1 TV.

„Nu văd nici pe departe ceea ce se insinuează că puterea legislativă ar dori să influențeze puterea judecătorească. Este un dialog între oameni politici care coordonează activitatea parlamentară și reprezentați ai Curții Constituționale”, a declarat Adrian Vigheciu, consilier PSD al municipiului București.

Foto: Captură video

Marian Enache a fost consilier al fostului președinte Iliescu, între 1992 și 1993. Ulterior, Iliescu l-a trimis ambasador la Chișinău. În 2016, PNL a contestat numirea sa la CCR, întrucât, deși Senatul l-a votat, el nu avea, oficial, susținerea nici unui grup parlamentar.

În 2009, Consiliul Național de Studiere a Arhivelor Securității a precizat că Marian Enache a avut dosar de rețea, dar că dosarul nu mai există în arhivele CNSAS. „În baza notei de constatare nr. S/DI/I/585, din data de 23.03.2009, întocmită de către Direcţia de Specialitate, din cadrul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, în care se regăsesc următoarele elemente: SRI a comunicat că domnul Enache Marian figurează cu dosar F.R. (fond reţea) 7259/Vaslui, dar dosarul nu s-a păstrat în arhivă”, susținea CNSAS.

Oficial, din 1977 în 1990, Enache ar fi fost avocat.

Google News
Urmărește-ne pe Google News

DeFapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială care nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice, dar poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent.

PayPal
Transfer bancar
RO48BRDE445SV97760644450
Patreon
Donează

Alte articole din categoria Politică

Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!
DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră