sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro
Internațional 20 ianuarie 2025

Germania și aliații săi nu ar face față acum unui atac al Rusiei, susține CEO-ul Rheinmettal

Armatele aliate, nepregătite pentru conflicte majore (sursa: X/Rheinmettal)
Armatele aliate, nepregătite pentru conflicte majore (sursa: X/Rheinmettal)

Armatele aliate, nepregătite pentru conflicte majore. Directorul executiv al consorțiului german de armament Rheinmetall, Armin Papperger, a declarat că armatele aliate, inclusiv Bundeswehr, nu sunt pregătite pentru un potențial conflict cu Rusia. Într-un interviu pentru platforma Faces of Democracy, Papperger a subliniat necesitatea creșterii cheltuielilor pentru apărare la cel puțin 3% din PIB.

Armatele aliate, nepregătite pentru conflicte majore

Potrivit lui Papperger, completarea stocurilor de muniție ar putea dura până la zece ani, ceea ce reprezintă o vulnerabilitate semnificativă.

Citește și: Apel DeFapt.ro către Radu Popa, directorul Complexului Sportiv Național „Arcul de Triumf”: Nu ne mai trimiteți bani, îi vom refuza de fiecare dată

În prezent, nici Germania, nici aliații săi nu dispun de suficiente rezerve pentru a susține un conflict de amploare.

Apărarea aeriană și digitalizarea câmpului de luptă

Pentru a răspunde cerințelor viitoare, Papperger a indicat că Germania ar trebui să aloce peste 120 de miliarde de euro anual pentru apărare, ceea ce ar însemna o creștere semnificativă față de bugetul actual de 51 de miliarde de euro.

Aceste fonduri ar fi necesare pentru modernizarea sistemelor de apărare aeriană, chiziționarea de vehicule moderne și digitalizarea câmpului de luptă.

Finanțar și frâna de îndatorare

O creștere semnificativă a bugetului pentru apărare va necesita fie alocări suplimentare, fie ajustări legislative, cum ar fi modificarea frânei de îndatorare din Germania.

Papperger a subliniat că politicienii se confruntă cu o sarcină dificilă în a echilibra aceste cerințe.

Solicitările lui Trump

În contextul cererilor lui Donald Trump, noul președinte al SUA, de a crește cheltuielile pentru apărare la 5% din PIB, Papperger a avertizat că acest lucru ar însemna că aproape jumătate din bugetul Germaniei ar fi destinat apărării – o situație dificil de implementat.

În ceea ce privește capacitățile industriei de armament, Papperger a menționat că actualele facilități nu pot susține producția de echipamente precum tancurile Leopard în cantități mari.

Pentru a face față cererii, ar fi necesare investiții semnificative și comenzi de amploare, similare celor realizate de Rusia.

Extinderea capacităților de producție

Rheinmetall își concentrează producția pe nevoile clienților, dar extinderea fabricilor pentru muniție și alte echipamente militare este posibilă doar în urma unor investiții masive și a unei cereri clare din partea forțelor armate.

Papperger a subliniat că astfel de măsuri ar putea contribui la consolidarea capacităților de apărare pe termen lung.

Google News
Urmărește-ne pe Google News

DeFapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială care nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice, dar poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent.

PayPal
Transfer bancar
RO48BRDE445SV97760644450
Patreon
Donează

Alte articole din categoria Internațional

Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!
DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră