sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro
Internațional 18 ianuarie 2025

Rusia își consolidează armata pentru un atac asupra NATO în anii următori, avertizează un general de la vârful Apărării germane

Armata rusă, consolidată pentru atacul NATO (sursa: bundeswehr.de)
Armata rusă, consolidată pentru atacul NATO (sursa: bundeswehr.de)

Armata rusă, consolidată pentru atacul NATO. General-maiorul Christian Freuding, șef al grupului operativ militar al Germaniei privind asistența pentru Ucraina, a atras atenția asupra faptului că Rusia își acumulează forțe militare care depășesc cerințele conflictului actual din Ucraina. Un semnal de alarmă pentru Europa și NATO.

Armata rusă, consolidată pentru atacul NATO

Freuding a declarat într-un interviu pentru WELT, că forțele armate ruse nu doar că reușesc să compenseze pierderile masive de personal și echipamente, dar se reînarmează într-un ritm rapid, sprijinite atât intern, cât și de parteneri externi.

Citește și: Călin Georgescu îl plagiază pe Stalin și face lobby pentru Moscova: canalul Marea Neagră – Marea Caspică, un proiect grandoman susținut de Rusia

Potrivit acestuia, Rusia produce lunar mai multe tancuri, muniții, rachete și drone, stocurile de armament fiind în creștere. Această capacitate de reînarmare poate reprezenta o amenințare pentru securitatea europeană și globală.

Generalul Freuding a subliniat că, deși nu există certitudinea unui atac asupra statelor NATO în următorii ani, Moscova creează condițiile necesare pentru un astfel de scenariu.

În acest context, Marie-Agnes Strack-Zimmermann, expertă în apărare din cadrul Partidului Liber Democrat, a remarcat că Rusia dispune de un efectiv impresionant de trupe și de echipamente sofisticate, chiar dacă sancțiunile occidentale au afectat accesul la tehnologie de înaltă calitate.

Atacurile hibride ale Rusiei

Roderich Kiesewetter, expert în politică externă al partidului Creștin-Democrat, a catalogat activitățile de spionaj și atacurile cibernetice ale Rusiei drept "precursori ai războiului".

NATO a luat măsuri pentru a consolida apărarea împotriva sabotajelor și a atacurilor cibernetice, menținând vigilența în fața acțiunilor Rusiei și ale Chinei.

Sabotajul subacvatic

Recent, Rusia a fost acuzată de sabotarea cablurilor subacvatice și a conductelor din Marea Baltică prin intermediul unei "flote fantomă" de nave-cisternă învechite, utilizate pentru a exporta petrol, eludând sancțiunile impuse de Occident.

Aceste acțiuni evidențiază o strategie amplă de destabilizare a infrastructurii critice europene.

Google News
Urmărește-ne pe Google News

DeFapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială care nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice, dar poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent.

PayPal
Transfer bancar
RO48BRDE445SV97760644450
Patreon
Donează

Alte articole din categoria Internațional

Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!
DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră