/

Ciolacu, terorizat că poate pierde Moldova: greii PSD din nord-est (Arsene, Buzatu, Federovici, Oprișan), ciuruiți de justiție – trimiși în judecată, fugiți din țară, trași pe linie moartă

Greii PSD moldoveni, ciuruiți de justiție
Greii PSD moldoveni, ciuruiți de justiție (sursa: Inquam Photos/George Călin)

Greii PSD moldoveni, ciuruiți de justiție: în super-anul electoral 2024, Moldova, fief tradițional social-democrat, îi pune mari probleme liderului PSD, Marcel Ciolacu.

Greii PSD moldoveni, ciuruiți de justiție

Ionel Arsene, fostul lider autoritar al PSD Neamț și ex-președinte al Consiliului Județean, se ascunde după avocați în Italia, de unde speră să nu fie adus în România pentru a face închisoare.

Citește și: FOTO A murit, dar candidează: Biroul Electoral Bacău l-a trecut pe lista de candidați la primărie pe Dumitru Sechelariu, decedat de 11 ani

Arsene a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Brașov la șase ani și opt luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență. Însă el nu a ajuns într-o închisoare din România fiindcă a fugit în Italia, iar autoritățile române încearcă acum să-l aducă înapoi în țară.

Arsene a fost poreclit „Șosetuță” după ce ar fi fost filmat făcând sex cu o elevă de liceu, la un hotel din Piatra Neamț. El a susținut că filmarea ar fi un fals.

Arsene „Șosetuță”, sensibil în Italia

Avocații săi descriu autorităților italiene sentimentele pe care le încearcă acum fostul președinte al Consiliului Județean Neamț.

„Nu are încredere în ceilalți și nutreşte resentimente față de ei pentru că a fost tratat nedrept. Sensibilitatea lui îl face să se simtă ușor rănit.

De asemenea, Ionel povesteşte experiența de a fi fost atacat, influențat și amenințat de alții.  (…)

Este timid și se jenează ușor în situații interpersonale. Experimentează situații noi cu aprehensiune și evită contactul cu oamenii. Are o aversiune puternică față de activitățile de grup, cum ar fi petrecerile, dansul și divertismentul social, tocmai din cauza dificultăţilor considerabile de a intra în contact cu celelalte persoane”, susțin avocații săi.

Buzatu, șpagă de 1.250.000 de lei

Nici fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui, pesedistul Dumitru Buzatu, nu se simte mai bine.

Tribunalul Vaslui a decis, chiar azi, începerea judecăţii în cazul lui Buzatu, acuzat de luare de mită, şi în ceea ce-l priveşte pe expertul Radu Judele, hotărârea nefiind definitivă.

Decizia vine după ce, la sfârşitul lunii aprilie, instanţa a dispus îndepărtarea de la dosar a unor mijloace de probă constând în înregistrări efectuate prin folosirea de dispozitive tehnice.

Instanţa a cerut DNA să precizeze dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei. În acest caz, Ministerul Public şi-a menţinut dispoziţia de trimitere în judecată.

Conform unui comunicat al DNA, „În perioada 08.05.2023 – 07.09.2023, inculpatul Buzatu Dumitru (…) ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) sume de bani, reprezentând un procent de 10% din valoarea unui contract de achiziție publică pe care acesta din urmă îl încheiase cu Consiliul județean Vaslui și care avea ca obiect reabilitarea și modernizarea unor drumuri din județul Vaslui astfel încât contractul să se deruleze în bune condiții (plată facturilor).

În contextul menționat mai sus, la data de 22 septembrie 2023, inculpatul Buzatu Dumitru ar fi primit suma de 1.250.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.”.

Primarul de Botoșani și-a angajat amanta

PSD are probleme și la Botoșani: primarul social-democrat al municipiului, Cosmin Andrei, a fost trimis în judecată de DNA în dosarul angajării amantei.

PSD îl susține pentru un nou mandat, deși procurorii anticorupție au început ancheta din februarie, iar presa a scris despre suspiciunile că a vrut să aranjeze un concurs pentru a-și angaja amanta.

Primarul Cosmin Andrei ar fi fost denunțat la DNA de soțul amantei, șofer de TIR. Acesta l-a putut înfunda pe primar fiindcă păstrase subiectele de concurs pe care primarul le pasase amantei, ca să treacă un concurs de funcționar public.

Percheziții în biroul șefei CJ Botoșani, Doina Federovici

Procurorii DNA au percheziționat, la finalul lui 2023, birouri din Spitalul Județean din Botoșani, dar și din Consiliul Județean, acolo unde au verificat și biroul președintelui Doina Federovici. De asemenea, au fost percheziții și la sediul PSD Botoșani.

Potrivit unor surse din Justiție, procurorii investighează angajările pe șpagă la spitalul județean, unde se plătea între 200 de euro și 15.000 de euro. Spitalul este subordonat, legal, Consiliului Județean și, de facto, este controlat de Federovici.

Actuala președintă a CJ Botoșani este cea care l-a propulsat pe Marius Budăi în funcția de ministru al Muncii și l-a numit pe finul ei, Angel Călin, fost lăcătuș mecanic, la conducerea spitalului județean Botoșani.

Până în prezent, Federovici nu a fost pusă sub acuzare.

Oprișan, bogat și fără influență

În Vrancea, deși confruntat cu numeroase scandaluri referitoare la averea imensă și nejustificată a mamei, Marian Oprișan, fostul „baron” pesedist al județului, nu mai are influența de altădată.

Ai exclusivitățile Defapt.ro cu doar un click pe butonul „Urmăriți”/„Conectați-vă” în Google News (dreapta sus)

Acum vicepreședinte al Consiliului Județean Vrancea, după ce a deținut șefia județului între 2000 și 2020, Oprișan nu este nici președinte al filialei județene social-democrate.

La șefia CJ Vrancea va candida Nicușor Halici, șeful PSD Vrancea din 2022.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

22:39La Jocurile Paralimpice de la Paris, România are deja două medalii. Aur pentru judo și bronz pentru tenis de masă
22:34Piedone, în cărți pentru o candidatură la Senat din partea PSD, ceea ce confirmă scenariul că a candidat pentru PMB doar ca să-i încurce pe Cîrstoiu și Firea
22:30Ciolacu pretinde că citește din Churchill, dar face pe modestul și spune că nu poate fi comparat cu fostul premier britanic
22:24Ciolacu și-a organizat o vizită electorală „țiplă”: s-a dus în fieful pesedismului de lux de la Cornu ca să laude o școală. Sute de școli din țară au toalete în curte
22:19Ciucă își lansează cartea, „În slujba Țării”, în emisiunea de duminică a lui Mircea Dinescu de la Prima TV
19:59Rachete balistice iraniene, transferate în Rusia pentru a fi folosite împotriva Ucrainei. Kievul trage un semnal de alarmă
14:47Ciolacu susține că, prin marea amnistie fiscală, a vrut să genereze „balans şi între cei rău platnici dar şi pentru cei bun platnici”
12:41Patru minore au născut într-o singură săptămână la Iași, alte două vor naște curând. Cea mai tânără mamă are 15 ani
10:54BREAKING Ciolacu ar deține un hectar la Săpoca, în Buzău, primit în calitate de revoluționar, dar terenul nu apare în declarația de avere
10:24Scanau și goleau carduri din SUA, cumpărau proprietăți la Podu Iloaiei: globalizare infracțională pe axa Iași – Galați – San Diego – Los Angeles
10:18Metroul riscă „blocarea activității”, anunță ministerul Transporturilor, pentru că Grindeanu n-a plătit o datorie uriașă din 2020
10:16Trump află după alegeri dacă intră sau nu la închisoare în dosarul plăților către o starletă porno
10:11Atentat terorist entievreiesc la New York, oprit la timp de forțele de ordine. Atacul era planificat pentru octombrie, la un an de la atacul Hamas asupra Israelului
10:04Dați cât mai multe arme Ucrainei, doar așa se poate încheia războiul, le-a cerut Stoltenberg aliaților din NATO
09:58Popularitatea lui Putin a scăzut în Rusia după ce trupele ucrainene au trecut granița și au atacat provincia Kursk