Ciupercile de sezon culese din păduri, inamicul public numărul unu din piețe: mulți clienți ajung la spital în stare gravă. Sfaturile experților

Ciupercile produc intoxicații extrem de grave. Pe tarabele din piețele din Iași, ciupercile aduse din zone montane sau păduri din județ au devenit din ce în ce mai prezente, iar vânzătorii susțin că vând zilnic între 50 și 100 kg la fiecare stand.
Ciupercile produc intoxicații extrem de grave
Cu toate acestea, aceștia nu dețin întotdeauna autorizațiile necesare pentru vânzare, fapt ce a dus la o creștere a cazurilor de intoxicație cu ciuperci.
Mulți cumpărători își bazează alegerea pe propriile abilități de a recunoaște ciupercile comestibile.
Dar specialiștii avertizează că pentru o persoană neavizată este extrem de dificil să facă diferența între ciupercile sigure și cele toxice, riscul fiind mai mare decât pare.
Continuarea, în Ziarul de Iași.