/

VIDEO Mobilizarea, desființată chiar de experții ruși, pe canalul de propagandă al Kremlinului: „Nu avem rezerve, nu avem avioane, nu avem piloți”. Analist britanic: „Chill everyone”!

Mobilizarea, desființată chiar de experții ruși Foto: Twitter

Mobilizarea fost desființată chiar de experții ruși, pe canalul de propagandă al Kremlinului, într-o emisiune difuzată în direct în mai 2022: „Nu avem rezerve, nu avem avioane, nu avem piloți”! Atunci, la televiziunea rusă, un ofițer superior în rezervă a criticat dur posibila mobilizare a Rusiei, apreciind că ea nu va rezolva problemele de pr frontul din Ucraina.

Și experții occidentali arată că Putin a declanșat mobilizarea mai degrabă ca un răspuns la criticile interne, nu în speranța că va schimba echilibrul de forțe de pe front.

Mobilizarea, desființată chiar de experții ruși

Invitat la principalul post de televiziune, Rossyia 1, colonelul în rezervă Mihail Khodarenok, a avertizat, la 6 mai 2022, că o mobilizare generală nu ar putea rezolva problema proastei dotări a armatei ruse, care nu poate face față echipamentelor moderne NATO.

Khodarenok, născut în 1954, a lucrat timp de opt ani, din 1992 în 2000, la statul major al armatei ruse. Ulterior el a devenit scriitor și jurnalist, conducând inclusiv o publicație zilnică, „Curierul Militaro-Industrial”. În februarie, cu trei săptămâni înainte de invazie, el a avertizat că Rusia nu se poate aștepta la o victorie ușoară în Ucraina. 

„Hai să ne imaginăm (…) mobilizarea generală, în sunet de fanfară. În cât timp va fi gata primul regiment de aviație? De Anul Nou. Nu avem rezerve, nu avem avioane, nu avem piloți. Așa că mobilizarea va ajuta puțin. Dacă la noapte ordonăm să fie construite noi vase, în cât timp vor fi gata? În doi ani. Asta e problema cu mobilizarea.

Stabilim sarcina formării unei noi divizii de tancuri, în cât timp va fi gata? În cel puțin 90 de zile și nu ar fi echipată cu echipament modern, pentru că nu avem arme moderne și echipamente în rezerva noastră.

Să trimitem oamenii echipați cu echipamente de ieri, într-un război al secolului XXI, să lupte cu (…) armament NATO, nu ar fi corect. Desigur că trebuie să acoperim pierderile de personal și de echipament, dar aceasta trebuie făcut de întreprinderile industriale, care să producă echipament modern. Mobilizarea n-ar rezolva aceste probleme”, a spus Khodarenok, la Rossia 1, la 6 mai 2022, în tăcerea stupefiată a celorlalți invitați.

„Chill everyone”

La 20 septembrie, Mike Martin, un cercetător de la Departamentul de Studii ale Războiului de la King’s College din Londra, Mike Martin, desființa mobilizarea rusă, scriind: „Chill everyone”!

El arată că:

  • după mobilizare, va fi nevoie de luni întregi pentru instruirea noilor trupe, iar Rusia re nevoie de soldați „ieri”, nu peste câteva luni.
  • mobilizarea nu rezolvă problemele logistice și a lipsei echipamentelor
  • mobilizarea nu rezolvă problemele conducerii armatei, incapabilă să ia decizii și să integreze informațiile în operațiunile de pe front.

„Principalele efecte ale mobilizării ar fi supraaglomerarea garnizoanelor armatei, subminarea legitimității lui Putin și a regimului său, epuizarea trezoreriei și (…) alimentarea Ucrainei cu o mulțime de oameni neantrenați, subechipați și prost conduși, bărbați care probabil că se vor preda rapid, vor dezerta sau vor muri”, scrie revista Forbes.

„Carne de tun”, a comentat Mark Hertling, un general american în retragere.

Încă de dinainte de mobilizare, recruții ruși beneficiau de doar 30 de zile de antrenament.

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro


Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

5 comentarii

  1. […] „Principalele efecte ale mobilizării ar fi supraaglomerarea garnizoanelor armatei, subminarea legitimității lui Putin și a regimului său, epuizarea trezoreriei și (…) alimentarea Ucrainei cu o mulțime de oameni neantrenați, subechipați și prost conduși, bărbați care probabil că se vor preda rapid, vor dezerta sau vor muri”, scrie revista Forbes. (defapt.ro) […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

16:53Rușii vizați de mobilizare nu prea mai pot fugi din Rusia prin Finlanda, care a introdus restricții severe la frontieră
16:36Rușii au modificat rachetele S-300 pentru a omorî cât mai mulți civili în Ucraina: rachetele explodează la impact
16:06Forțele ucrainene recuceresc orașul Liman din provincia Donețk, unde 5.000 de ruși sunt încercuiți
15:28Putin reia scenariul din Germania cu Moldova: Gazprom a redus presiunea gazelor furnizate Chișinăului
14:08SONDAJ România, țara NATO cu cele mai favorabile opinii despre politicile Chinei și Rusiei. Totuși, românii au o părere excelentă și despre politica SUA și a UE
11:17BREAKING Rușii au declanșat o operațiune cu potențial nuclear foarte periculoasă la Zaporojie: directorul general al centralei a fost răpit
10:47Turcia îl abandonează pe Putin: Ankara respinge categoric anexarea provinciilor ucrainene de către Moscova, „o încălcare gravă a dreptului internațional”
10:22Casa Albă admite: Există riscul ca Putin să folosească arme nucleare în Ucraine
20:48Ucraina poate fi de drept membră a NATO înainte de a se împlini un an de la invadarea de către Rusia (modelul suedezo-finlandez). Atunci, Alianța va putea trimite trupe pe front
18:06FOTO-VIDEO Spectacol ridicol la Kremlin: Putin, cu un zâmbet de păpușă de ceară, scandează lozinci. În sală, figuri crispate. Blogger pro-Kremlin promite jafuri și crime „cum ne place”
17:07Discursul lui Putin arată că liderul de la Kremlin nu mai are nimic de pierdut: Precedentul nuclear este american, SUA au aruncat bomba atomică în Japonia
15:21Cât și cum puteți beneficia de servicii gratuite de îngrijire la domiciliu
15:01La cea mai bogată universitate, studenții de la Medicină Dentară sunt puși să dea mii de lei pe consumabile
14:57Ucrainenii îi strică lui Putin bucuria anexărilor ilegale: orașul strategic Liman este încercuit și ar putea ceda în fața forțelor Kievului
12:40Susținere maximă pentru recruții ruși din Tuva: guvernul local dă un berbec familiilor lor