/

Pensiile speciale ale lui Marian Enache, șeful CCR, suspectat că a turnat la Securitate, au crescut cu peste 50% într-un an, ajungând la sume astronomice. Salariul s-a majorat cu 25%

Pensiile speciale ale șefului CCR, Marian Enache, au crescut cu 50% Foto: Inquam/Octav Ganea

Pensiile speciale ale șefului CCR, Marian Enache, suspectat că a fost turnător la Securitate, au crescut cu peste 50%, într-un an, ajungând la sume astronomice: acesta a încasat în anul fiscal 2023 două pensii speciale, care au ajuns, net, la peste 761.000 de lei.

Citește și: Un fost turnător al Securității este, probabil, cel mai bine plătit bugetar din România. Doar pensia i-a crescut cu circa 85.000 de lei într-un an

CCR a respins, în repetate rânduri, diferitele tentative de a abroga sau diminua pensiile speciale. Toți judecătorii CCR pot beneficia de pensie specială.

Marian Enache a fost consilierul lui Ion Iliescu și acum apare frecvent alături de Marcel Ciolacu, la diferite evenimente publice.

De la 1 ianuarie 2024, pensiile obișnuite s-au indexat cu doar 13,8%.

Pensiile speciale ale șefului CCR au crescut cu 50%

În medie, doar din pensiile speciale Enache a încasat în medie, net, circa 63.500 de lei pe lună, adică peste 12.500 de lei. Datele apar în ultima sa declarație de avere, depusă în iunie 2024, dar care cuprinde date din anul fiscal 2023.

În anul fiscal 2022, cele două pensii speciale încasate de șeful CCR – una de “magistrat“, pentru că este membru al CCR și alta de fost parlamentar – au însumat circa 495.000 de lei. În consecință, pensiile sale au crescut cu 52-53%.

Și salariul lui Marian Enache s-a majorat cu peste 25%. În anul fiscal 2022 acesta era, net, anual, de 374.725 de lei. În 2023, a ajuns la 473.298 de lei.

În total, Enache – un fost avocat obscur din Vaslui, care a făcut carieră după 1990 alături de Ion Iliescu – a încasat de la stat peste 1,2 milioane de lei, în 2023.

În 2009, Consiliul Național de Studiere a Arhivelor Securității a precizat că Marian Enache a avut dosar de rețea, dar că dosarul nu mai există în arhivele CNSAS. „În baza notei de constatare nr. S/DI/I/585, din data de 23.03.2009, întocmită de către Direcţia de Specialitate, din cadrul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, în care se regăsesc următoarele elemente: SRI a comunicat că domnul Enache Marian figurează cu dosar F.R. (fond reţea) 7259/Vaslui, dar dosarul nu s-a păstrat în arhivă”, susținea CNSAS.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

9 comentarii

 1. Hehe asa daa….se explică avansul psd-istilor sa ajungă și la Cotroceni. După ce va fi îmbibat masele votante cu resturile aruncate…pana la secuirea la ras a intregilor resurse..va veni și nota de plată. Ce mi-ar place sa vad noua mineriada pe spatele a celor 3 dinți și o măsea. …pesmet și apă ar merita.
  Pentru noi toți…cei de-o gloată….PSD & Liviu drangnea model și speranță 😀

 2. Ccr trebuie desființat. Nu și a dovedit ca activitatea este în interesul cetățenilor. Fosilele alese politic în CCR trebuie sa plece sa lase loc tinerilor. Mulți vor muri cu bani doldora. Nu mai au ce face cu ei. Sunt complici la toate măgăriile infracționale.

  • Avem cea mai hulpavă și rapace ,,clasă politică „. Era o vorbă din popor, hoții cu hoții și proștii cu proștii!

 3. Într-o țară – Romania – unde oamenii in buna parte sunt rămași îndoctrinați din perioada comunistă, ușor de manioulat de clica politică, nici nu-i de mirare. O țară vândută străinilor in procent de circa 85 % si în care politicienii si magistrații fac legi după bunul plac sau propriile interese, orice este posibil, așa a ajuns un popor – romanii – coloni ai Vestului si al propriilor conducători și magistrați, adică, pe aproape ” un popor fără țară” si drepturi naționale.

  • În România legile sunt făcute pentru cei ce evazioneză statul, în detrimentul celor cinstiți. Doar infractorii și minoritățile au drepturi, cetățeanul onest este văzut ca un paria al societății!

 4. O șleahtă de nenorociți care de 30 de ani fură și nu se mai satură de bani. Fac totul numai pentru ei și neamurile lor. Analfabeți și plini de diplome și doctorate luate pe bani, prietenie sau plagiate.
  Asta-i Romania educată, furată și batjocorită de POLITICIENI. Trăiască viitorul președinte: MĂCIUCĂ sau CIOLANU (care știe 3 limbi: maternă, franceza și engleza)

 5. Eu când aud de C*R ma apuca varsaturile. O adunatura de judecatori sau ce or fi ei, care le spala dosarele politicienilor. Iar ăștia din urmă ii tin in brate cu pensii speciale. Noi tinerii platim ne imprumutam la banci, la dobanzi de lumea a 3 a, și trăim de azi pe mâine.

 6. În România legile sunt făcute pentru cei ce evazioneză statul, în detrimentul celor cinstiți. Doar infractorii și minoritățile au drepturi, cetățeanul onest este văzut ca un paria al societății!

 7. Ciocoii vechi și noi evoluează !Nu vom scăpa niciodată de această clasă de șmecheri și hoți! Dictatura comunistă a fost eliminată și înlocuită cu o altă formă. Trăiască democrația și separația puterilor în stat!
  Țara în care se întâlnesc zilnic hoții cu proștii și coabitează pașnic se numește România!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

15:44Fotografia istorică cu Trump, după atentat, explicată: fotograful a așteptat poziționarea perfectă, sub drapelul SUA. Cine este fotograful care a realizat imaginea
10:26VIDEO Reacție formidabilă după tentativa de asasinat împotriva lui Trump: candidatul strigă „Fight!”, iar mulțimea răspunde „USA! USA!”
09:30GRAFIC+VIDEO Eșec grav al Secret Service în misiunea de a-l proteja pe Trump: trăgătorul se plasase la doar 140 de metri, pe un acoperiș, iar prezența sa fusese semnalată, dar ignorată
08:06VIDEO Trump, împușcat de mai multe ori la un miting electoral în Pennsylvania, un glonț l-a atins în zona capului. FBI: „Tentativă de asasinat”. Fostul președinte nu are răni grave
19:24Ministrul Mediului: în sudul României există un risc însemnat să pierdem şi resursele de apă
14:56Slovacia și Italia, țări în care se înregistrează atacuri ale urșilor, folosesc pușca. Italienii pot împușca 4% din exemplare pe an. În România, asta ar echivala cu uciderea unui urs pe zi
13:57Urșii din România sunt înfometați cu bună-știință din cauza politicilor Ministerului Mediului, care privilegiază asociațiile de vânătoare. S-a ajuns la 20 de atacuri pe zi raportate la 112
11:58Relatare tragicomică a unei călătorii cu trenul București-Ploiești, la 39 de grade: „Pasagerii o iau peste câmp până la Buftea”
11:54Deficit sever de personal în spitale: două asistente fac munca a trei. Număr uriaș de ore suplimentare acumulate care nici măcar nu pot fi plătite
11:27Consilierul lui Ciolacu atacă UE și-i înalță ode putinistului care conduce guvernul de la Budapesta și tocmai a făcut o vizită la Kremlin: „Viktor Orban a avut curaj”
11:13O tânără de la țară o va înlocui pe Șoșoacă în Senat pentru cele câteva luni până la alegeri
10:46Aerogara Otopeni avea bani pentru investiții uriașe, ca să nu fie rușinea țării, dar Grindeanu a luat banii pentru gaura de la buget
09:38Efect al implementării RetuRO SGR: au început să dispară PET-urile aruncate aiurea peste tot
19:00Operație revoluționară pe creier, făcută la Iași, în semiîntuneric: o tumoră cerebrală a fost eliminată prin această tehnică
18:52An bun la grâu în România, producție mai mare și mai de calitate decât anul trecut, spun fermierii