/

O femeie a murit la doar 57 de ani după ce a așteptat doi ani să fie tratată pentru anevrism cerebral – Știrile Pro TV

O femeie a murit după ce a așteptat doi ani să fie tratată Foto: Medicover

O femeie a murit la doar 57 de ani după ce a așteptat doi ani să fie tratată pentru anevrism cerebral, relatează Știrile Pro TV. După doi ani pe „listele de așteptare”, anevrismul s-a rupt, iar medicii nu au mai putut să o salveze. 

Citește și: Răzbunarea mafiotă a lui Putin, într-o țară NATO: un pilot rus care a dezertat cu tot cu elicopter, ciuruit de gloanțe și călcat cu propria mașină. Guvernul socialist spaniol tace

„Anevrismul cerebral reprezintă o dilatare în deget de mănușă (săculeț) a unui vas de sânge localizat la nivel cerebral. Evoluția spontană a unui anevrism cerebral poate include fisurarea sau ruptura acestuia cu apariția unui accident vascular cerebral de tip hemoragic”, explică site-ul Medicover.

O femeie a murit după ce a așteptat doi ani să fie tratată

„Bani pentru tratarea acestor afecțiuni cerebrale vin de la Casa de Asigurări de Sănătate, dar atât timp cât anevrismele nu sunt rupte, pacienții nu sunt considerați o urgență. Însă, dacă nu sunt tratate la timp, problemele se pot agrava și pot duce inclusiv la deces, ca în cazul acestei femei.

Într-un spital nu sunt materiale pentru tratarea anevrismelor cerebrale. Casa de Sănătate a dat 44.000 de lei pentru două luni, în condițiile în care tratarea unui singur pacient poate trece de 20.000 de lei, iar pe lista de așteptare sunt zeci de paicenți. La nivel național listele sunt mult mai lungi”, arată Pro TV.

„Sunt sute de pacienți care se adresează centrelor și care așteaptă – pot aștepta luni, pot aștepta ani. Intervențiile pe care le facem noi nu trebuie considerate a fi scumpe. Vorbim de pacienți relativ tineri, care se pot reîncadra în muncă, pot avea o viață absolut firească și să plătească impozite”, a spus Răzvan Stăciulescu, șeful secției de Radiologie Intervențională, pentru Pro TV.

„Sunt afectați pacienții cu probleme cardiace, cu hepatită, ori cei care au nevoie de intervenții pe ortopedie. Au scăzut bugetele inclusiv la unitățile de primiri urgențe. Tot mai des oamenii sunt trimiși să își cumpere medicamente”, mai arată acest post.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

1 Comment

  1. Trist..
    Sănătatea este un drept garantat cetățenilor prin lege..
    Sumele infime și intârziate , ce vin ca plată de la CAS arata indiferență autorităților față de cetățeni.. .
    Banii publici sunt cheltuiți pe salariile mari ale celor ce funcționează aici , salariați care se ,, joaca ” cu șpăgile ,.. dacă nu sunt acordate., se întârzie cu plățile… ex. dezastrul din spitalul Colentina..!..
    Și soțul meu trebuia sa primească de la CAS un card pentru Entecavir acordat celor cu virus hepatic B dar am așteptat eliberarea sa timp de un an de zile..
    Din păcate cardul a fost eliberat după ce soțul a decedat…
    Trist și pentru ca statul-ministerul sanatatii vor cheltuieli minime față de cei cu boli cronice, autoimune sau oncologice..

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultima oră

11:25Marcel Ciolacu a fost acceptat de Klaus Iohannis ca premier al noului Guvern
10:41Încă o manipulare a Moscovei: rușii o acuză pe Maia Sandu că plănuiește o „operațiune militară” pentru a controla Transnistria. De fapt, teritoriul separatist aparține Republicii Moldova
10:27Hipnoza începe să fie din ce în ce mai folosită de terapeuții români. Care sunt riscurile acestei proceduri
10:20Creșteri foarte mari de preț la apa potabilă în țară de la 1 ianuarie
10:14Zeci de mii de cazuri de înșelăciuni online în 2024. Unele victime au pierdut zeci de mii de euro
10:07Incredibilă ipocrizie a lui Ciolacu, care susține că PSD, PNL și UDMR au „înţeles mesajul românilor de la alegerile generale”
09:59E oficial: Crin Antonescu va fi candidatul coaliției PSD-PNL-UDMR la funcția de președinte al României, spune Bolojan
21:43Revoluția din decembrie 1989: acum 35 de ani erau zile de haos, moarte și speranță timidă
21:21Structura noului Guvern: 16 ministere distribuite între PSD, PNL și UDMR. Care sunt titularii propuși pentru portofolii
21:07Putin și premierul slovac Robert Fico s-au întâlnit la Kremlin, motivul probabil fiind tranzitul gazului rusesc
21:00Liberalii vor conduce şase ministere în noul Guvern, a anunțat Ilie Bolojan
20:51Schimbarea lui Rafila de la șefia Ministerului Sănătății și reformarea sistemului, cere Mihăiță Bariz, activist pentru drepturile pacienților
19:41Guvernul Ciolacu II este guvernul Ciolacu I în proporție de 66%. Aproape toți miniștrii PSD, păstrați
15:32Elena Lasconi cere demisia lui Klaus Iohannis: „Mandatul s-a încheiat”
15:19„Putin știe cum să ne deranjeze”, a afirmat ministrul german al Apărării, vorbind despre pericolul atacurilor hibride ale Rusiei