duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro
Mediu 18 noiembrie 2024

Școli închise din cauza poluării uriașe în New Delhi, de 60 de ori peste normele sanitare. Orașul, înghițit de smog

Poluarea din New Delhi închide școlile (sursa: X/Shekhar Yadav)
Poluarea din New Delhi închide școlile (sursa: X/Shekhar Yadav)

Poluarea din New Delhi închide școlile. Poluarea atmosferică din New Delhi a depășit luni de peste 60 de ori pragul maxim recomandat de Organizația Mondială a Sănătății. Școlile au fost închise.

Nivelurile critice ale poluării

Măsurătorile realizate de compania IQAir au arătat concentrații de microparticule PM2.5 de 907 micrograme pe metru cub în anumite zone ale metropolei cu 30 de milioane de locuitori.

Citește și: Raport Finanțe: Guvernul trebuia să încaseze, în 2024, 2,5 miliarde euro din fondurile structurale și de coeziune, dar a încasat zero în nouă luni

Aceste particule, fiind extrem de fine, pot pătrunde direct în sânge, provocând probleme grave de sănătate.

În fiecare iarnă, New Delhi se confruntă cu vârfuri severe de poluare.

Cauzele principale includ fumul toxic provenit de la fabrici, traficul intens și arderile agricole sezoniere, care contribuie semnificativ la calitatea scăzută a aerului.

Poluarea din New Delhi închide școlile

Autoritățile locale au activat nivelul 4 al planului de alertă pentru a preveni o deteriorare suplimentară a calității aerului.

Luni, majoritatea școlilor au rămas închise, restricțiile de circulație au fost intensificate, iar telemunca a fost puternic recomandată până la noi dispoziții.

Impactul asupra sănătății

Conform OMS, expunerea la poluarea atmosferică poate duce la boli cardiovasculare, afecțiuni respiratorii și cancer pulmonar.

Un studiu publicat în iunie a evidențiat că poluarea aerului este responsabilă pentru 11,5% din mortalitatea din New Delhi, echivalentul a aproximativ 12.000 de decese pe an.

Criza poluării din New Delhi subliniază necesitatea unor soluții pe termen lung pentru a combate sursele principale de poluare și a proteja sănătatea locuitorilor.

Google News
Urmărește-ne pe Google News

DeFapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială care nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice, dar poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent.

PayPal
Transfer bancar
RO48BRDE445SV97760644450
Patreon
Donează

Alte articole din categoria Mediu

Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!
DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră