duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: Școli închise

4 articole
Eveniment

Santorini, activității seismice intense, școli închise

Santorini, activității seismice intense, școli închise. Autoritățile elene au anunțat închiderea școlilor din Santorini luni, în contextul unei activități seismice intense în regiune. Decizia a fost comunicată sâmbătă seară de Ministerul pentru Protecție Civilă. Santorini, activității seismice intense, școli închise În zona maritimă a insulei Santorini și a insulelor învecinate s-au produs zeci de cutremure cu magnitudine mică, potrivit Insider.gr. Citește și: Pentru că guvernul Ciolacu a politizat Hidroelectrica, Nuclearelectrica și Romgaz, ni se vor tăia 300 de milioane de euro din PNRR Cel mai puternic dintre acestea a avut o magnitudine de 4,5. Duminică dimineață, două noi cutremure au fost resimțite în regiune: unul de 4,1, înregistrat la ora 08:48 (06:48 GMT), și un altul de 4,5, la ora 09:22. În plus, anterior, alte 11 seisme au avut loc într-un interval de doar câteva ore, ceea ce a crescut îngrijorările privind siguranța locuitorilor și a turiștilor. Autoritățile din Santorini au decis să închidă școlile, pentru prevenirea unor accidente. Cutremure de origine tectonică, nu vulcanică Departamentul de geofizică al Universității din Atena a confirmat că aceste mișcări seismice nu sunt asociate cu activitatea vulcanică, ci sunt rezultatul unor procese tectonice normale. Profesorul de seismologie Costas Papazachos a declarat că vulcanul Santorini „manifestă o ușoară activitate seismică de ceva timp”, dar că acest fenomen nu ar trebui să provoace îngrijorare. Potrivit profesorului, actualele mișcări seismice sunt similare cu cele din perioada 2011-2012, care au durat 14 luni fără a provoca o erupție sau evenimente majore. Recomandările autorităților pentru locuitori și turiști Ca măsură preventivă, autoritățile au cerut locuitorilor și turiștilor să evite adunările în spații închise și să nu se apropie de zonele Ammoudi și de vechiul port. Aceste măsuri sunt menite să minimizeze riscurile în cazul unor noi replici seismice.

Santorini, activității seismice intense, școli închise (sursa: inside.gr)
Poluarea din New Delhi închide școlile (sursa: X/Shekhar Yadav)
Mediu

Poluarea din New Delhi închide școlile

Poluarea din New Delhi închide școlile. Poluarea atmosferică din New Delhi a depășit luni de peste 60 de ori pragul maxim recomandat de Organizația Mondială a Sănătății. Școlile au fost închise. Nivelurile critice ale poluării Măsurătorile realizate de compania IQAir au arătat concentrații de microparticule PM2.5 de 907 micrograme pe metru cub în anumite zone ale metropolei cu 30 de milioane de locuitori. Citește și: Raport Finanțe: Guvernul trebuia să încaseze, în 2024, 2,5 miliarde euro din fondurile structurale și de coeziune, dar a încasat zero în nouă luni Aceste particule, fiind extrem de fine, pot pătrunde direct în sânge, provocând probleme grave de sănătate. În fiecare iarnă, New Delhi se confruntă cu vârfuri severe de poluare. Cauzele principale includ fumul toxic provenit de la fabrici, traficul intens și arderile agricole sezoniere, care contribuie semnificativ la calitatea scăzută a aerului. Poluarea din New Delhi închide școlile Autoritățile locale au activat nivelul 4 al planului de alertă pentru a preveni o deteriorare suplimentară a calității aerului. Luni, majoritatea școlilor au rămas închise, restricțiile de circulație au fost intensificate, iar telemunca a fost puternic recomandată până la noi dispoziții. Impactul asupra sănătății Conform OMS, expunerea la poluarea atmosferică poate duce la boli cardiovasculare, afecțiuni respiratorii și cancer pulmonar. Un studiu publicat în iunie a evidențiat că poluarea aerului este responsabilă pentru 11,5% din mortalitatea din New Delhi, echivalentul a aproximativ 12.000 de decese pe an. Criza poluării din New Delhi subliniază necesitatea unor soluții pe termen lung pentru a combate sursele principale de poluare și a proteja sănătatea locuitorilor.

98 de școli din Galaţi, închise (sursa: Facebook/Costel Fotea)
Eveniment

98 de școli din Galaţi, închise

98 de școli din Galaţi, închise. Un număr de 98 de unităţi de învăţământ din 23 de localităţi din judeţul Galaţi vor avea activitatea didactică suspendată luni din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, a informat Ministerul Educaţiei. 98 de școli din Galaţi, închise "Conform informaţiilor transmise de Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi, în judeţul Galaţi a fost luată măsura suspendării activităţii didactice, pentru data de 30 septembrie 2024, în 98 de unităţi de învăţământ (cu personalitate juridică şi structuri) din 23 de localităţi", se arată într-un comunicat. Citește și: Furtuna anunțată, „o isterie mediatică destul de suspectă”, opinează un conferențiar universitar, care adaugă că episodul meteo nu e ceva nemaiîntâlnit Ministerul Educaţiei precizează că situaţia actuală, care include şi evacuarea localităţilor afectate de fenomenele meteo extreme, nu permite, în cazurile menţionate, desfăşurarea cursurilor în format online. Consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ aflate în situaţia de a suspenda activitatea didactică vor stabili măsuri privind parcurgerea integrală a programei şcolare. "Siguranţa copiilor şi a întregului personal din şcoli este prioritară şi solicit inspectoratelor şcolare să ofere unităţilor de învăţământ tot sprijinul de care ar putea avea nevoie în gestionarea eventualelor situaţii neplăcute pe care condiţiile meteo nefavorabile le-ar putea genera", a declarat ministrul Educaţiei, Ligia Deca, citată în comunicat. Sarcinile inspectoratelor școlare Ministerul Educaţiei a solicitat inspectoratelor şcolare să desfăşoare acţiuni menite să asigurare siguranţa copiilor şi a personalului unităţilor de învăţământ: * monitorizarea îndeaproape a situaţiei în teritoriu: acces îngreunat către unităţile de învăţământ, lipsa alimentării cu energie electrică, gradul de afectare a infrastructurii educaţionale în urma averselor; * transmiterea în regim de urgenţă către reprezentanţii Ministerului Educaţiei a oricărei situaţii care ar putea genera suspendarea sau desfăşurarea procesului educativ în sistem online/hibrid; * transmiterea, către conducerile unităţilor de învăţământ, a necesităţii ca toate echipamentele IT să fie deconectate de la sursele de alimentare cu energie electrică, pentru a evita defectarea acestora în cazul întreruperii alimentării cu energie electrică; * comunicarea eficientă şi transparentă cu părinţii/reprezentanţii legali ai copiilor în ceea ce priveşte situaţia unităţilor de învăţământ, în special în cazul în care procesul educativ este afectat; * punerea la dispoziţie, de către ISJ/ISMB, în cursul zilei de mâine, începând cu ora 8,00, a unui număr de telefon unde să poată fi semnalate situaţiile urgente generate de condiţiile meteorologice nefavorabile, în care pot fi implicaţi copii şi familiile acestora.

Școli închise din cauza condițiilor meteorologice (sursa: Facebook/Ligia Deca)
Eveniment

Școli închise din cauza condițiilor meteorologice

Școli închise din cauza condițiilor meteorologice. Activitatea didactică cu prezenţă fizică va fi suspendată acolo unde situaţia o impune, a afirmat duminică ministrul Educaţiei Ligia Deca în contextul avertizărilor meteorologice. Școli închise din cauza condițiilor meteorologice "Activitatea didactică cu prezenţă fizică va fi suspendată acolo unde situaţia o impune", a scris Deca pe Facebook. Citește și: Furtuna anunțată, „o isterie mediatică destul de suspectă”, opinează un conferențiar universitar, care adaugă că episodul meteo nu e ceva nemaiîntâlnit Siguranţa copiilor şi a întregului personal din şcoli este prioritară şi solicit inspectoratelor şcolare să ofere şcolilor tot sprijinul de care ar putea avea nevoie în gestionarea eventualelor situaţii neplăcute pe care condiţiile meteo nefavorabile le-ar putea genera", a adăugat aceasta. Linie telefonică de urgență Ministrul a solicitat punerea la dispoziţie de către ISJ/ISMB, luni, începând cu ora 8,00, a unui număr de telefon unde să poată fi semnalate situaţiile urgente generate de condiţiile meteorologice nefavorabile în care pot fi implicaţi copii şi familiile acestora. Ligia Deca le-a cerut inspectorilor şcolari generali din ţară monitorizarea îndeaproape a situaţiei în teritoriu: acces îngreunat către unităţile de învăţământ, lipsa alimentării cu energie electrică, gradul de afectare a infrastructurii educaţionale în urma averselor, transmiterea în regim de urgenţă către reprezentanţii Ministerului Educaţiei a oricărei situaţii care ar putea genera suspendarea sau desfăşurarea procesului educativ în sistem online/hibrid, transmiterea, către conducerile unităţilor de învăţământ, a necesităţii ca toate echipamentele IT să fie deconectate de la sursele de alimentare cu energie electrică, pentru a evita defectarea acestora în cazul întreruperii alimentării cu energie electrică. Totodată, ministrul le-a solicitat inspectorilor generali să comunice eficient şi transparent cu părinţii/reprezentanţii legali ai copiilor în ceea ce priveşte situaţia unităţilor de învăţământ, în special în cazul în care procesul educativ este afectat.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră