duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro
Mediu 25 aprilie 2023

Fostele zone miniere din Valea Jiului ar putea fi transformate în beneficiul comunităţilor locale, cu sprijin german

Fostele zone miniere din Valea Jiului ar putea fi transformate în beneficiul comunităţilor locale, cu sprijin german Foto: Facebook Ilie Pintea
Fostele zone miniere din Valea Jiului ar putea fi transformate în beneficiul comunităţilor locale, cu sprijin german Foto: Facebook Ilie Pintea

Fostele zone miniere din Valea Jiului ar putea fi transformate în beneficiul comunităţilor locale, cu sprijin german, dispus să aducă noi tehnologii verzi care să aducă prosperitate comunităţilor locale, acestea ne mai fiind obligate să migreze spre alte zone, a declarat directorul general al Camerei de Comerţ şi Industrie Româno - Germane (AHK România), Sebastian Metz, la Timişoara.

Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online

Fostele zone miniere din Valea Jiului, transformate cu sprijin german

Sebastian Metz a participat la conferinţa organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană, la Timişoara, privind restructurarea şi revitalizarea Văii Jiului în era post-minerit.

"Nu dorim doar să aducem doar o delegaţie germană în Timişoara (la conferinţă, n.r.), ci prin evenimentul de astăzi dorim să contribuim la revitalizarea şi restructurarea anumitor zone; vorbim despre zonele de extragere miniere din Valea Jiului, dorim să prezentăm tehnologiile şi know-how-ul german aici, să contribuim la transformarea acelei zone. Dorim să depăşim domeniile obişnuite de automotive, comerţul cu amănuntul şi vrem să mergem şi în zonele în care apar probleme, să intervenim şi să colaborăm la nivel local şi în zonele cu probleme.

Astfel de zone sunt fostele centre de extragere minieră, de extragere a cărbunilor, cum este Valea Jiului, dorim să ajutăm la transformare, la tranziţie, să trecem la energie verde, la turism în acele zone. Ne preocupă transformarea verde şi cea digitală. Prin discuţiile de astăzi dorim să pornim proiecte-pilot, care să convingă comunităţile locale că această transformare spre tehnologiile verzi va avea succes şi pe plan local", a detaliat directorul general al AHK România.

Citește și: Zero fonduri din PNRR, în primele trei luni ale anului 2022. Estimarea Finanțelor pentru 2023, doar 1,9 miliarde euro, sugerează că România va abandona numeroase jaloane din PNRR

Sebastian Metz a punctat şi faptul că forţa de muncă este un alt aspect important, urmărindu-se ca oamenii să aibă de muncă. În zona Timişoarei nivelul de şomaj este foarte redus şi de aceea este foarte importantă creşterea şi formarea profesională, şcolarizarea personalului.

Google News
Urmărește-ne pe Google News

DeFapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială care nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice, dar poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent.

PayPal
Transfer bancar
RO48BRDE445SV97760644450
Patreon
Donează

Alte articole din categoria Mediu

Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!
DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră