VIDEO Ce se întâmplă, de fapt, pe Bîstroe acum, după ce toți politicienii de la București au uitat de subiect
Dezvăluiri despre canalul Bîstroe, reacția României. În primăvara acestui an, câțiva politicieni de la PSD, în special, s-au răfuit în cheie naționalistă cu Ucraina pe tema canalului Bîstroe. Apoi au abandonat subiectul cu totul.
Dezvăluiri despre canalul Bîstroe, reacția României
DeFapt.ro a documentat în teren și va publica în curând, în exclusivitate, fotografii și video-uri cu starea canalului care traversează partea ucraineană a Deltei Dunării, dar și reacția autorităților române.
Până atunci, mai sus, un documentar lămuritor despre importanța canalului Bîstroe în Delta Dunării.
Ce și unde este canalul Bîstroe? Care este importanța Bîstroe pentru Ucraina? Care sunt asemănările cu canalul Sulina, care a devenit navigabil în 1857? Și de ce nu este cazul ca Bîstroe să se transforme într-o nouă Sulină?
Ce lucrări s-au făcut până acum pe Bîstroe și de ce este așa de complicat să se mențină navigabil acest canal foarte scurt care face legătură între Marea Neagră și brațul Chilia al Dunării?
Iar dacă există un pericol al navigației pe Bîstroe și, apoi, pe Chilia, care parte a Deltei Dunării este mai afectată: cea românească sau cea ucraineană?
Dincolo de toate aceste întrebări, există două certitudini majore. Prima este că Bîstroe nu trebuie să fie navigabil decât pe o perioadă foarte scurtă și pentru motive excepționale care țin de atacul brutal rusesc asupra Ucrainei. A doua certitudine este că politicienii români au inundat societatea cu falsuri grosolane despre această problemă pe care ar fi trebuit lăsați să vorbească oamenii de știință.