sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro
Eveniment 12 aprilie 2024

Procurorul Horodniceanu învinge din nou poliția rutieră: a anulat în instanță sancțiunea pentru că ar fi fost prins conducând cu 169 km/h

Horodniceanu învinge din nou poliția rutieră Foto: Europa FM
Horodniceanu învinge din nou poliția rutieră Foto: Europa FM

Procurorul Daniel Horodniceanu, membru al CSM, învinge din nou poliția rutieră: a anulat în instanță sancțiunea pentru că ar fi fost prins conducând cu 169 km/h pe un drum pe care limita era de doar 100km/h, anunță Clujust.

Citește și: Care sunt acuzațiile de la Spitalul Sf.Pantelimon: 17 pacienți ar fi fost uciși în 48 de ore prin reducerea dozei de noradrenalină, pentru a se elibera paturile. Unul dintre ei, internat de un an

Horodniceanu a câștigat în apel procesul cu IPJ Vrancea – Serviciul Rutier, care în vara lui 2022 i-a suspendat permisul de conducere 90 de zile pentru viteză excesivă de 169 km/h pe un drum național, unde limita e 100 km/h.

Horodniceanu învinge din nou poliția rutieră

Vicepreședintele CSM, Daniel Horodniceanu, a fost surprins de aparatul radar pe 30.07.2022, ora 15:10, pe DN2E85, km 211, cu viteză de 169 km/h.

Fostului șef DIICOT i s-a aplicat sancțiunea principala a avertismentului și sancţiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 zile.

Măsura aplicată de polițiști a fost contestată în instanța, la judecătoria Panciu, de către procuror, motivând că procesul verbal este netemeinic, în sensul că cele consemnate de agentul constatator nu reflectă realitatea faptică. Astfel a menţionat că nu a condus cu viteză reţinută în cuprinsul procesului verbal contestat.

Chițibușăriile procurorului membru al CSM

De asemenea, potrivit motivării primei sentinţe, procurorul a mai susținut că procesul verbal a fost nelegal, fiind întocmit cu nerespectarea dispozițiilor art. 16 din OG 2/2001 și că agentul constatator a reținut în cuprinsul procesului verbal că locul comiterii ilicitului civil a fost pe DN2, km 211, fără a indică unde era poziționat aparatul radar în raport vehiculul pe care îl conducea și dacă cinemometrul era staționar sau în mers. Horodniceanu a menţionat că indicarea incompletă a locului săvârșirii pretinsei contravenții atrage sancțiunea nulității absolute a procesului verbal.

Magistratul a mai motivat că viteză de deplasare a vehicului pe care îl conducea a fost surprinsă în afară localității, limita de viteză pe respectivul sector de drum fiind de 100 km/h.

Inițial, plângerea contravențională a fost respinsă de Judecătoria Panciu, care preciza în motivare că ”nepedepsirea unor atare fapte ar avea drept consecință nu doar înlăturarea caracterului punitiv al sancțiunii, ci mai ales minimalizarea rolului preventiv-educativ al acesteia”.

Însă Horodniceanu a câștigat, scrie Clujust, la Tribunalul Vrancea: „Admite plângerea și anulează procesul verbal de contravenție seria PVNX nr.0416096/30.07.2022. Obligă intimatul IPJ să plătească apelantului suma de 40 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Definitivă”.

Decizia a fost luată la 11 aprilie.

Motivarea sentinței nu a fost publicată încă.

Google News
Urmărește-ne pe Google News

DeFapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială care nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice, dar poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent.

PayPal
Transfer bancar
RO48BRDE445SV97760644450
Patreon
Donează

Alte articole din categoria Eveniment

Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!
DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră