sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: Horodniceanu

6 articole
Eveniment

Ce salariu are fiul procurorului Horodniceanu

Ce salariu are fiul procurorului Daniel Horodniceanu, recent angajat la instituția la care lucrează tăticul său, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM): circa 6.500 de lei pe lună, în medie, în 2023. Citește și: Încă o idee a lui Boloș, strecurată într-o ordonanță de urgență: nu-ți poți vinde casa sau terenul dacă ai fie și un leu datorie la stat Ce salariu are fiul procurorului Horodniceanu Potrivit declarației de avere depusă de Andrei Horodniceanu în calitate de „asistent al judecătorului de la Curtea de Apel Iași”, în anul fiscal 2023 el a avut un salariu net, anual, de 41.889 de lei de la CSM plus încă 3.307 lei de la Curtea de Apel Iași, unde a fost „asistent al judecătorului”. Dacă luăm în considerare că el lucrează din data de 2 mai 2023, înseamnă că el a câștiga circa 6.500 lei/lună, net. Horodniceanu Junior nu are absolut nici un fel de alte bunuri, casă, mașină, terenuri sau conturi în bancă, dar familia sa deține o avere fabuloasă. În ianuarie 2024, când presa a scris despre această angajare dubioasă, Tribunalul Iași refuza să spună ce salariu are Horodniceanu Junior: „În privința întrebării dumnevoastră cu privire la salariul net al domnului Andrei Horodniceanu, nu vă putem oferi un răspuns, având în vedere că această informație este confidențială și excede dispozițiilor Legii 544/2001”, se arăta într-un răspuns către site-ul Dezvăluirea.ro. Fiul celebrului procuror Horodniceanu a fost angajat la Tribunalul Iași, pe un post de expert jurist, printr-un concurs organizat de CSM-ul unde tăticul este vicepreședinte, scria site-ul Dezvăluirea. La concurs au fost 31 de candidați, Andrei Horodniceanu s-a clasat pe locul V la proba scrisă, însă și-a surclasat competitorii pentru postul de expert jurist la Tribunalul Iași la proba orală.

Ce salariu are fiul procurorului Horodniceanu Grupaj foto: dezvaluirea.ro
Horodniceanu învinge din nou poliția rutieră Foto: Europa FM
Eveniment

Horodniceanu învinge din nou poliția rutieră

Procurorul Daniel Horodniceanu, membru al CSM, învinge din nou poliția rutieră: a anulat în instanță sancțiunea pentru că ar fi fost prins conducând cu 169 km/h pe un drum pe care limita era de doar 100km/h, anunță Clujust. Citește și: Care sunt acuzațiile de la Spitalul Sf.Pantelimon: 17 pacienți ar fi fost uciși în 48 de ore prin reducerea dozei de noradrenalină, pentru a se elibera paturile. Unul dintre ei, internat de un an Horodniceanu a câștigat în apel procesul cu IPJ Vrancea – Serviciul Rutier, care în vara lui 2022 i-a suspendat permisul de conducere 90 de zile pentru viteză excesivă de 169 km/h pe un drum național, unde limita e 100 km/h. Horodniceanu învinge din nou poliția rutieră Vicepreședintele CSM, Daniel Horodniceanu, a fost surprins de aparatul radar pe 30.07.2022, ora 15:10, pe DN2E85, km 211, cu viteză de 169 km/h. Fostului șef DIICOT i s-a aplicat sancțiunea principala a avertismentului și sancţiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 zile. Măsura aplicată de polițiști a fost contestată în instanța, la judecătoria Panciu, de către procuror, motivând că procesul verbal este netemeinic, în sensul că cele consemnate de agentul constatator nu reflectă realitatea faptică. Astfel a menţionat că nu a condus cu viteză reţinută în cuprinsul procesului verbal contestat. Chițibușăriile procurorului membru al CSM De asemenea, potrivit motivării primei sentinţe, procurorul a mai susținut că procesul verbal a fost nelegal, fiind întocmit cu nerespectarea dispozițiilor art. 16 din OG 2/2001 și că agentul constatator a reținut în cuprinsul procesului verbal că locul comiterii ilicitului civil a fost pe DN2, km 211, fără a indică unde era poziționat aparatul radar în raport vehiculul pe care îl conducea și dacă cinemometrul era staționar sau în mers. Horodniceanu a menţionat că indicarea incompletă a locului săvârșirii pretinsei contravenții atrage sancțiunea nulității absolute a procesului verbal. Magistratul a mai motivat că viteză de deplasare a vehicului pe care îl conducea a fost surprinsă în afară localității, limita de viteză pe respectivul sector de drum fiind de 100 km/h. Inițial, plângerea contravențională a fost respinsă de Judecătoria Panciu, care preciza în motivare că ”nepedepsirea unor atare fapte ar avea drept consecință nu doar înlăturarea caracterului punitiv al sancțiunii, ci mai ales minimalizarea rolului preventiv-educativ al acesteia”. Însă Horodniceanu a câștigat, scrie Clujust, la Tribunalul Vrancea: „Admite plângerea și anulează procesul verbal de contravenție seria PVNX nr.0416096/30.07.2022. Obligă intimatul IPJ să plătească apelantului suma de 40 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Definitivă”. Decizia a fost luată la 11 aprilie. Motivarea sentinței nu a fost publicată încă.

Fiul celebrului Horodniceanu, angajat la Tribunalul Iași  Foto: Inquam/George Calin
Eveniment

Fiul celebrului procuror Horodniceanu, angajat la Tribunalul Iași

Fiul celebrului procuror Horodniceanu a fost angajat la Tribunalul Iași, pe un post de expert jurist, printr-un concurs organizat de CSM-ul unde tăticul este vicepreședinte, arată site-ul Dezvăluirea. La concurs au fost 31 de candidați, Andrei Horodniceanu s-a clasat pe locul V la proba scrisă, însă și-a surclasat competitorii pentru postul de expert jurist la Tribunalul Iași la proba orală. Citește și: VIDEO George Simion, filmat în timp ce primește un teanc care pare a fi de bani și, în fix patru secunde, îi ia și îi strecoară în buzunar În mai 2023, vicepreședintele CSM Daniel Horodniceanu, fost procuror-şef al DIICOT, a fost oprit în trafic de poliţiştii ieşeni, după care i-a întrebat pe oamenii legii dacă ştiu cine este şi a ameninţat că va discuta cu şeful IPJ Iași. „De ce nu mă cunoaşteţi oare?”, i-a întrebat el, retoric, pe polițiști. Fiul celebrului Horodniceanu, angajat la Tribunalul Iași „În privința întrebării dumnevoastră cu privire la procedura prin care domnul Andrei Horodniceanu a fost angajat la Tribunalul Iași vă facem cunoscut că selectarea și recrutarea experților juriști s-a făcut prin concurs organizat la nivelul Consiliului Superior al Magistraturii – Direcția de Resurse Umane și Organizare – Serviciul Experți Juriști, astfel că Tribunalul Iași nu deține informații cu privire la acest aspect”, a arătat Tribunalul Iași către site-ul Dezvăluirea. Concursul a avut loc în primăvara anului trecut. „La proba scrisă Andrei Horodniceanu s-a clasat pe locul cinci obținând numai 90 de puncte. Ceilalți candidați care au fost mai buni decât el au obținut între 92 și 96 de puncte la proba scrisă. Dar Andrei Horodniceanu i-a surclasat pe aceștia la proba de interviu. Și aici Andrei Horodniceanu a obținut cea mai mică notă dintre candidații angajați în urma acestui concurs. Astfel, Andrei Horodniceanu a obținut la proba de interviu doar 73,66 de puncte în timp ce candidatul care și-a adjudecat postul la Curtea de Apel București a obținut 100 puncte, ce de la Bacău-96 de puncte, Ploiești – 94 de puncte, Mehedinți – 95 de puncte și Vâlcea- 91 de puncte. (...) Horodniceanu al nostru obține la oral 73,66 iar toți ceilalți 30 de candidați de la Iași, obțin mai puțin de 70 de puncte”, arată Dezvăluirea.ro. Horodniceanu, tatăl și fiul Grupaj foto: Dezvăluirea Tribunalul Iași a refuzat să precizeze ce salariu are acesta, susținând că nu este o informație publică. Însă, potrivit listei privind salariile la acest tribunal, salariul minim brut al unui expert este de 19.000 de lei, la care se adaugă vouchere de vacanță de 4.160 de lei, anual, și indemnizația de hrană de 1.450 de lei. În plus, acestora li se decontează: cheltuielile cu chiria, o călătorie dus-întors în vacanță sau cheltuielile cu medicamentele.

Horodniceanu, mașină de făcut bani de la buget Foto: Ziarul de Vrancea
Justiție

Horodniceanu, mașină de făcut bani de la buget

Procurorul Daniel Horodniceanu, vicepreședinte al CSM; recent implicat într-un incident cu poliția, este o mașină de făcut bani de la buget: veniturile sale au sărit, în 2021, de 100.000 de euro. Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online După apariţia unei filmări în spaţiul public în care poate fi văzut fostul șef al DIICOT Daniel Horodniceanu care tratează cu aroganță doi polițiști care îl opriseră în trafic, acesta a transmis că nu a încălcat nicio normă rutieră şi că întreaga situaţie ar fi fost pusă la punct de cei doi poliţişti care îl cunoşteau. Horodniceanu, mașină de făcut bani de la buget În 2021, când încă nu fusese ales în conducerea CSM, Horodniceanu declara: un salariu anual net de peste 221.000 de lei „venituri nete aferente anilor anteriori, încasate în 2021”: 218.232 de lei „contract” cu CSM în valoarea de peste 70.000 de lei Soția sa este medic, lucrează la stat, dar are și cabinet particular. Doar de la stat ea a câștigat peste 15.000 de lei pe lună. Citește și: VIDEO Fost șef DIICOT, amenințător la adresa polițiștilor care l-au oprit în trafic: „Am să vorbesc cu șeful IPJ-ului”! Plus: Horodniceanu se laudă că a crescut salariile polițiștilor Familia Horodniceanu deține două case, un Mercedes și un BMW. Cazanciuc, semn de egalitate între înotătorul Popovici și procurorul Horodniceanu Absolvent de drept la o universitate privată, Mihail Kogălniceanu din Iași, Horodniceanu a fost constant promovat și susținut de senatorul PSD Robert Cazanciuc, fost ministru al Justiției. Cazanciuc l-a propus șeful DIIICOT, în 2015. În 2022, când Horodniceanu a fost ales în CSM, Cazanciuc l-a comparat cu înotătorul Popovici. Foto: Ziarul de Vrancea „Într-o țară măcinată de mize individuale, vine câte o zi, cum este cea de azi, în care munca asiduă, constantă ani de zile, este recompensată. Victoria lui David Popovici în proba de 100 m la mondialele de natație ca și la lui Daniel Horodniceanu în alegerile pentru noul CSM nu poate decât sa ii inspire pe cei care cred si luptă pentru crezul lor (...) În anul 2015, in calitate de ministru al justiției, l-am selectat pe Daniel Horodniceanu și l-am propus șef al DIICOT în urma unui interviu în care m-a surprins fermitatea, aproape de tupeu după cum mi-a șoptit un coleg de comisie, în susținerea opțiunilor profesionale. Mă bucur ca un număr mare de colegi i-au validat astăzi cariera. Sunt convins că maturitatea căpătată in ultimii ani il va face un partener de dialog substanțial in construirea unui sistem judiciar performant și responsabil in interesul cetățeanului. Bravo, Domnilor!“, a scris, pe Facebook, Robert Cazanciuc.

Fost șef DIICOT, Daniel Horodniceanu, amenințător la adresa polițiștilor care l-au oprit în trafic Foto: Inquam/ Octav Ganea
Justiție

Fost șef DIICOT, amenințător adresa polițiștilor oprit

Fost șef DIICOT, amenințător la adresa polițiștilor care l-au oprit în trafic: „Am să vorbesc cu șeful IPJ-ului”, le spune Daniel Horodniceanu unor agenți care, de altfel, erau extrem de politicoși, dar fermi. Horodniceanu a condus DIICOT din 2015 în 2018. El este acum vicepreședinte al CSM. Filmarea în care Horodniceanu este oprit de polițiști - care susțin că i-a depășit fără să semnalizeze, pe un drum cu limită de viteză de 50 de kilometri pe oră, în condițiile în care mașina poliției avea 70 km/h - a fost distribuită de site-ul jurnalist.ro, site gestionat de Dan Bucura. Nu este clar când a avut loc incidentul, iar filmarea este montată - chiar potrivit precizărilor de pe acest site. Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online Fost șef DIICOT, amenințător la adresa polițiștilor care l-au oprit în trafic Din dialog se poate observa că Horodniceanu este supărat că a fost oprit și încearcă să-i intimideze pe agenții de poliție, spunând că a fost procuror și că va vorbi cu șeful IPJ. La finalul incidentului, Horodniceanu se laudă că datorită unei discuții pe care a avut-o cu ministrul de Interne Gabriel Oprea, în 2016, au crescut salariile polițiștilor - dar el nu explică în ce calitate a avut o astfel de intervenție și care a fost motivul pentru care a fost nevoie să crească salariile polițiștilor. Citește și: Ciucă îi pune în brațe lui Ciolacu problema pensiilor speciale: „O dată ce ne așezăm cu toate problemele acestea care țin de rocada la guvernare, reluăm și le soluționăm” Iată câteva fragmente din discuția lui Horodniceanu cu polițiștii: „Horodniceanu: Sunt procuror-șef Horodniceanu, de la crimă organizată. Nu mă cunoașteți? Agent poliție: Nu vă cunoaștem. Dați-ne documentele. Horodniceanu: Dar de ce nu mă cunoașteți oare? Dar de unde sunteți dvs? (Terminați odată cu prostiile astea! Dvs nu știți cu cine vorbiți...Bine! (...) Sunteți foarte scrofuloși, la datorie, văd. Agent: Ne facem treaba. În ultimele săptămâni au fost mai multe furturi de animale în zonă. (...) Horodniceanu: Am să vorbesc cu șeful IPJ-ului. Faceți ce doriți dvs. Eu oricum mâine mă duc să mă văd cu câțiva...Nu se poate așa ceva (...) Eu sunt în măsură să fac orice. Din cauza mea, dvs. aveți un 15% la salariu, adică în favoarea dvs. Eu am vorbit cu ministrul Oprea în 2016 și dvs ați luat 15%. Agent: Datorită, nu din cauza... Horodniceanu: Datorită, da...(...) În cazul polițiștilor care sunt respectuși, care știu să vorbească cu procurorii (...) Vorbiți așa cu infractorii. Eu nu sunt infractor, sunt procuror”.

Atac dur la codurile penale susținute de Predoiu Foto: Facebook
Eveniment

Atac dur la codurile penale susținute de Predoiu

Un vicepreședinte al CSM, Daniel Horodniceanu, fost șef al DIICOT, a lansat un atac dur la modificările la codurile penale, inclusiv cele susținute de actualul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu. Horodniceanu a mai spus că viitori șefi ai parchetelor, care urmează să fie desemnați în această primăvară, vor fi numiți politic. Atac dur la codurile penale susținute de Predoiu „Deşi sunt prezent la tribună în calitate de vicepreşedinte al CSM, perioada de referinţă, şi anume 2022, m-a prins ca procuror de execuţie în cadrul DIICOT. În această calitate, m-am confruntat mai întâi cu proiectele, apoi cu modificările legislative din ultimii ani, încheind cu cele din decembrie 2022. Asistăm, din păcate, de o lungă perioadă de timp, la modificări succesive ale legilor Justiţiei în formele lor cele mai variate, aşa cum, în principiu, la un moment dat, conveneau celor care le modificau. Am asistat la modificări succesive ale Codurilor penale şi de procedură penală aşa cum dictau interesele unor lideri urmăriţi penal, intrigaţi de faptul că atunci când săvârşeşti o infracţiune ai putea să şi răspunzi penal", a declarat Horodniceanu la prezentarea activităţii Ministerului Public (parchete) pe anul 2022, unde a asistat şi ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu. Vicepreședintele CSM a criticat și Curtea Constituțională, despre care a spus că este „legiuitor pozitiv”. El s-a referit la secția specială de investigare a infracțiunilor din Justiție, arătând că „au fost create şi folosite instituţii din Justiţie împotriva Justiţiei înseşi, cu consecinţa unui asalt făţiş asupra unor magistraţii incomozi”. El a vorbit, cu multă neîncredere, și despre viitori șefi ai Parchetelor. Citește și: Efectele unui cutremur considerat mic-moderat pe scara Richter: coșuri ale primăriei au căzut, clădirile s-au fisurat, primarul vorbește despre un „cutremur foarte mare” „Un stat debil se sabotează singur” „Urmează noi proceduri de numire a procurorilor şefi ai parchetelor cu numiri politice. S-a motivat că s-a aşteptat adoptarea noilor legi ale Justiţiei. Dacă este foarte bine aşa, urmează să constatăm. Legea şi-a dorit un procuror general cu atribuţii mult lărgite, atât în ceea ce priveşte posibilităţile sale de delegare în toate funcţiile de execuţie, cât şi în ceea ce priveşte posibilitatea de infirma soluţiile tuturor procurorilor, care au devenit nelimitate. Vom avea deci un super procuror general, care va trebui însă se înţeleagă că o putere atât de mare trebuie să fie însoţită de o responsabilitate la fel de mare. Un procuror general care va trebui să înţeleagă că sistemul judiciar trebuie reformat, că este timpul pentru proiecte mari, că trebuie să vadă tabloul complet al sistemului. Să se ridice deasupra carenţelor de sistem care l-au parazitat pe acesta, atât de mult timp. Mă întreb însă cam ce strategii faci când Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie funcţionează în acest moment doar cu 45% din personal", a arătat Horodniceanu. Vorbind despre numărul uriaș de dosare aflate acum la Ministerul Public - 1,7 milioane - vicepreședintele CSM a criticat dur modul în care funcționează statul român: „Un stat disciplinat, bine organizat, acţionează concertat, adoptă măsuri logice, integrate. Numai un stat debil se sabotează singur, prin propriile instituţii”.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră