sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro
Eveniment 23 noiembrie 2024

Propaganda electorală pe rețele sociale se sancționează după încheierea campaniei electorale, răspunde Poliția USR-ului

Poliția Română a răspuns acuzațiilor USR (sursa: Facebook/USR)
Poliția Română a răspuns acuzațiilor USR (sursa: Facebook/USR)

Poliția Română a răspuns acuzațiilor USR. Poliția Română a clarificat sâmbătă că, potrivit unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție din 2014, rețelele de socializare sunt considerate spațiu public în România. Această precizare vine în urma acuzațiilor aduse de USR, conform cărora polițiștii ar fi sancționat membri și simpatizanți ai formațiunii pentru postări pe Facebook.

Acuzațiile USR

Uniunea Salvați România a acuzat sâmbătă că polițiștii ar fi mers acasă la membri și simpatizanți pentru a-i sancționa, acuzând ministrul PNL, Cătălin Predoiu, de utilizarea Poliției pentru cenzurarea internetului.

Citește și: PolyMarket, una din cele mai mari piețe de predicții de pe blockchain, unde poți paria, anticipează un câștigător clar al prezidențialelor din România

USR a raportat cazuri în Timișoara, Brașov și București, solicitând oprirea acestor acțiuni, considerate tactici de intimidare.

Poliția Română a răspuns acuzațiilor USR

Conform art. 55 lit. t din Legea nr. 370/2004 privind alegerea președintelui, continuarea propagandei electorale după încheierea acesteia este considerată contravenție, inclusiv în mediul online.

Poliția Română a subliniat că măsurile luate vizează exclusiv respectarea legii, fără discriminare politică.

IGPR a precizat că intervențiile se bazează strict pe legislația în vigoare, fără a favoriza sau a discrimina o formațiune politică.

Rețelele de socializare sunt parte din spațiul public, ceea ce impune respectarea normelor legale și în aceste medii.

Poliția acționează pentru a asigura un proces electoral corect, transparent și democratic.

Mesajul Poliției pentru cetățeni

Poliția Română reiterează importanța respectării legii de către toți cetățenii și formațiunile politice, subliniind că toate măsurile luate sunt ghidate de legalitate, echidistanță și interesul public.

Această situație readuce în discuție rolul rețelelor de socializare în campaniile electorale și responsabilitatea utilizatorilor în respectarea legislației.

Google News
Urmărește-ne pe Google News

DeFapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială care nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice, dar poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent.

PayPal
Transfer bancar
RO48BRDE445SV97760644450
Patreon
Donează

Alte articole din categoria Eveniment

Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!
DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră