/

Vaccinarea anti-COVID, lăsată să moară încet în România, dar și în alte state. Care sunt explicațiile

Vaccinarea anti-COVID, lăsată să moară încet
Vaccinarea anti-COVID, lăsată să moară încet. În imagine, Mihaela Anghel, asistenta de la „Matei Balș”, prima persoană vaccinată în România. Sursa: Facebook RoVaccinare

Vaccinarea anti-COVID, lăsată să moară încet. Românii nu se înghesuie la centrele de vaccinare, în timp ce ministrul Sănătății, Alexandru Rafila (PSD), comunică tot mai puțin pe temă, insistând asupra relaxărilor și faptului că de Paște am putea să nu mai avem deloc restricții.

Vaccinarea anti-COVID, lăsată să moară încet. Duminică, s-au vaccinat oamenii ca în ziua de Crăciun

Duminică, s-au vaccinat anti-COVID cu prima doză doar 440 de oameni, arată datele publicate de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea (CNVAV). Un număr atât de scăzut de vaccinări cu prima doză nu a mai raportat România de la sărbătorile de iarnă.

În 24 decembrie 2021, s-au vaccinat anti-COVID 339 de persoane, în timp de în ziua de Crăciun s-au vaccinat 408 persoane. În 1 ianuarie, au făcut prima doză 152 de oameni.

Dublu eșec guvernamental: Nici acum n-avem 10 milioane de vaccinați

De la începutul campaniei de vaccinare, în 27 decembrie 2020, până în prezent, s-au vaccinat cu schema completă doar 8.046.008 de persoane. Nici Guvernul Cîțu și nici Guvernul Ciucă nu au reușit să atingă ținta de 10 milioane de români vaccinați anti-COVID.

Guvernul Ciucă își propusese, în programul de guvernare, să atingă ținta de 10 milioane de persoane vaccinate în 90 de zile. Pentru a fi atins acest prag, ar fi fost necesar ca până la finalul lunii februarie să se mai vaccineze încă două milioane de români.

Procesul de vaccinare a început să se prăbușească în România încă de când în Senat a picat legea certificatului verde, pe un fond puternic de opoziție al AUR și PSD. O a doua inițiativă legislativă a rămas blocată în Camera Deputaților, neexistând un acord în coaliție pe această temă.

Dr. Gheorghiță, într-un con de umbră. 138 de centre de vaccinare, închise

De asemenea, figura centrală a campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a intrat într-un con de umbră. Dr. Gheorghiță mai apare doar în conferințele de presă împreună cu Raed Arafat, șeful DSU, și Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Săptămâna trecută, coordonatorul campaniei de vaccinare a anunțat că au fost închise 138 de centre din 28 de județe, din cauza numărului mic de oameni care vin să se vaccineze.

În prezent, mai funcționează 644 de centre, dintre care 219 sunt centre pentru vaccinarea copiilor.

Masca nu mai e obligatorie

Săptămâna trecută, Curtea Constituțională a României (CCR) a decis că impunerea măștii de protecție în spații publice este neconstituțională, pentru că Executivul nu a obținut și avizul Consiliului Legislativ.

Citește și: Nu aruncați măștile încă, decizia CCR referitoare la portul acestora intră în vigoare numai după publicarea în „Monitorul oficial”

Declarațiile evazive ale ministrului PSD al Sănătății. Fără tichete pentru vaccinare

Pe deasupra, de câteva săptămâni, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, vorbește despre relaxarea restricțiilor. Săptămâna trecută, Rafila a declarat, la Antena 3, că, în acest moment, „masca este mai eficientă poate decât vaccinarea în limitarea transmiterii infecției”.

Tot Alexandru Rafila a anunțat că vrea să renunțe la tichetele de vaccinare, apreciind că măsura „nu a funcționat în mod deosebit” și că nu crede că „tichetele mai au un viitor”.

Ministrul Sănătății a mai susținut, că „în cazul în care această vaccinare va continua, şi eu cred că va continua, să fie făcută de rutină în cabinetele medicilor de familie”. Precizarea lui Rafila a venit la întrebarea dacă ia în calcul ca vaccinarea să se facă anual.

O treime dintre români crede că vaccinarea urmărește implantarea de cipuri

Pandemia de coronavirus a fost provocată de elitele globale pentru a impune controlul asupra populației. Asta cred aproape 66 la sută dintre românii care au răspuns la un sondaj INSCOP.

28,5 la sută dintre respondenți cred că există un plan global pentru implantarea de cipuri prin vaccinare.

Vaccinarea începe să fie abandonată și în lume

În Israel, cetățenii nu vor mai trebui să prezinte dovada vaccinării ca să intre în mall-uri, cinematografe sau restaurante. Israelul a introdus și doza a patra de vaccin anti-COVID pentru personalul medical și persoanele de peste 60 de ani.

Și Departamentul de Sănătate Publică din Philadelphia (SUA) a anunțat eliminarea certificatului verde. Măsuri similare au anunțat și Washington și Seattle. În Marea Britanie, premierul Boris Johnson a anunțat renunțarea la toate restricțiile.

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:

Become a Patron!

  • cont bancar: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Asociația „Doar fapte”, CIF 45500057.

Cine sunt creatorii defapt.ro.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

11:20Milioanele acumulate misterios de bugetarul Horia Constantinescu, care împrumută firme cu pierderi imense. A luat bac-ul la 21 de ani și vrea să fie primarul Constanței
09:52Sfidare la adresa lui Cîrstoiu: el a postat fotografii de la mitingul organizat de Robert Negoiță, iar primarul Sectorului 3 – nu. Nici un lider PSD-PNL alături de candidatul alianței
20:48Fabuloasa carieră a judecătoarei purtătoare de cuvânt a CSM, cea care a obligat statul să-i deconteze ochelarii deși are un salariu enorm. Magistrat de doar zece ani, a judecat vreo șapte
17:13Sondaj Sociopol, institutul condus de Mirel Palada: Clotilde Armand câștigă în Sectorul I, după ani întregi în care an fost linșată mediatic
15:02Directorul general al ASSMB, acuzat de DNA că a luat mită de la managerul Spitalului Colţea constând în plata chiriei şi a utilităţilor
13:44PSD, blat cu Piedone: candidat la Sectorul 5 va fi un obscur consilier social-democrat, remarcat prin atacuri împotriva primarului PNL Ciucu și prin faptul că deține patru apartamente
12:16Candidatul Cîrstoiu, abandonat: pagina sa de Facebook abia are 685 de urmăritori, la circa două zile de la înființare. Un videoclip cu Piedone pe șantier a strâns 7.700 de like-uri în 16 ore
11:21GALERIE FOTO Pe cine pune Ciolacu șef peste Timiș: afacerist falit, cu Porsche și avere suspectă, absolventul unei universități dubioase, amator de excursii scumpe alături de interlopul „Tarzan”
10:51O contabilă de Primărie și-a făcut state de plată pe lângă salariu pe care și le-a și plătit, lunar, timp de cinci ani, fără să se prindă nici un șef
10:38Micile miracole de la țară: o învățătoare a transformat o școală de comună într-un model educațional
20:56EXCLUSIV Firea a plătit ca să fie lăudată pentru poeziile sale sute de mii de lei din bani publici și din bugetul Primăriei București, și din cel al Ministerului Familiei
18:15Dezastrul cunoscut drept „spitalul modular COVID” de la Iași va fi plimbat prin oraș. A costat 11 milioane de euro, a funcționat zece luni, acum este în conservare
18:09După doar două luni, deficitul a ajuns, oficial, la 1,67% din PIB, cel mai mare din ultimii zece ani. Cheltuielile cu salariile bugetarilor au crescut cu 20%
17:33Atac neobișnuit al ministrului PSD Câciu către colegul liberal de la Energie, Burduja: „Sunt multe investiţii în energie întârziate”
16:54România, după Bulgaria, într-un clasament privind calitatea vieţii şi bunăstarea socială