duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro
Politică 25 februarie 2022

SURSE Baronul PNL de Suceava, Gheorghe Flutur, plănuiește să se retragă la Parlamentul European

Baronul Flutur plănuiește să se retragă la Bruxelles Foto: Facebook CJ Suceava
Baronul Flutur plănuiește să se retragă la Bruxelles Foto: Facebook CJ Suceava

Baronul Flutur plănuiește să se retragă la Parlamentul European, susțin surse politice. El nu ar intenționa să mai candideze pentru un mandat de președinte al Consiliului Județean.

Baronul Flutur plănuiește să se retragă la Bruxelles

Flutur este la al treilea mandat de președinte al CJ Suceava. Primul a fost între 2008 și 2012, iar următoarele au fost câștigate în 2016 și 2020. Însă, la ultimele alegeri parlamentare, scorul obținut de Flutur în județul Suceava a fost sub media partidului său. El este și președintele organizației PNL din județul Suceava.

În județul Suceava, la alegerile din noiembrie 2020, rezultatele au fost, la Senat: PSD - 28,53% din voturi, PNL - 24,63%, AUR - 14,72%, USR - 10,61%, PMP - 6,21% şi Pro România - 4,29%. La nivel național, PNL a strâns 25,58% din voturi.

Flutur a fost puternic contestat în 2020, când spitalul județean, aflat în subordinea Consiliului Județean, a fost militarizat pentru a face față primului val de infectări cu coronavirus.

Modelul retragerii la Parlamentul European a fost deja brevetat de alți lideri PNL. În 2019, au părăsit administrația locală pentru un post în legislativul european și Gheorghe Falcă, primar al Aradului din 2004, și Mircea Hava, primar al municipiului Alba Iulia din 1996.

O pensionare bine plătită

Salariul unui europarlamentar depășește 7.000 de euro pe lună. În plus, mai primește și o diurnă de 320 de euro pentru acoperirea costurilor cu cazarea, mesele și alte cheltuieli pentru fiecare zi în care se află la Bruxelles sau Strasbourg.

Un europarlamentar mai poate primi și 4.513 euro pe lună, pentru a acoperi activitatea de europarlamentar, precum costurile cu închirierea biroului, costurile de management, abonamente la companii de telefonie etc.

Vârsta la care europarlamentarii se pot pensiona este 63 de ani, iar o pensie de europarlamentar reprezintă echivalentul a 3,5% din salariul pentru un an de mandat în PE, dar nu mai mult de 70% în total.

Citește și: Rusia a trecut la operațiuni de commando în Kiev pentru a-l captura pe Zelenski, ținta numărul unu a lui Putin

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:

Google News
Urmărește-ne pe Google News

DeFapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială care nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice, dar poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent.

PayPal
Transfer bancar
RO48BRDE445SV97760644450
Patreon
Donează

Alte articole din categoria Politică

Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!
DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră