/

EXCLUSIV Trupa Phoenix a fost plătită din donațiile pentru construcția unui spital mobil promis de George Simion. Covaci, despre foștii colegi care l-au criticat: „Niște nesimțiți!”

Phoenix, plătită din donații pentru spital
Phoenix, plătită din donații pentru spital (sursa: Facebook/George Simion)

Phoenix, plătită din donații pentru spital. Confirmarea că trupa Phoenix a lui Nicu Covaci urma să cânte la nunta lui George Simion de la Măciuca a stârnit un scandal național: mulți fani ai legendarei trupe și membri din anii ’70 ai grupului s-au declarat șocați de alegerea lui Covaci.

Fundația indicată de George Simion

Acesta din urmă, însă, s-a apărat cu următoarela argumente: „Eu am încheiat un contract cu o fundație pentru un concert în fața a 10.000 de oameni. Nu cânt la nicio nuntă sau înmormântare, eu cânt în fața a 10.000 de oameni pe o scenă, undeva, la un festival. Nu știu ce nuntă e, eu am încheiat un contract și cânt, din asta îmi câștig banii”.

Tot o fundație a fost indicată chiar de George Simion pentru a primi darul de nuntă:

„Cei care vor să ofere o sumă de bani, am prefera să o facă la petrecere sau prin cont bancar către Fundația aleasă de noi, iar banii vor merge pentru oamenii necăjiți care nu au posibilitatea de a beneficia de asistență medicală.
Contul este:

Fundația Națională pentru Românii de Pretutindeni
RO83RNCB0082044160080005
Banca Comercială Română

Phoenix, plătită din donații pentru spital

Mai multe surse ne-au indicat că aceasta este una și aceeași fundație despre care vorbește Nicu Covaci, cea cu care Phoenix a încheiat un contract pentru a presta la Măciuca. Potrivit unui articol de investigații din anii 2000, „In anul 1999, acesta (Eugen Popescu – n.r.) a infiintat Fundatia Nationala pentru Romanii de Pretutindeni (FNRP), iar in 2001 a fost angajat la Guvern, ca sef a ceea ce se numea atunci Departamentul pentru Relatia cu Romanii de peste Hotare. Doi ani mai tirziu, in mod straniu, departamentul isi schimba numele si devine Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni – identic cu cel al fundatiei lui Eugen Popescu.

FNRP a beneficiat de-a lungul timpului de un consistent sprijin financiar din partea, unor institutii sau firme de stat, cum ar fi SNP Petrom, CEC, Banca Comerciala Romana, Ministerul Informatiilor Publice, Ministerul Tineretului si Sportului etc. Toate aceste sponsorizari pentru FNRP au curs una dupa alta in ultimii patru ani in care Eugen Popescu a lucrat in aparatul guvernamental.”

Talentatul funcționar public Eugen Popescu

Eugen Popescu este, în prezent, președinte executiv al Fundației. Potrivit site-ului acesteia, „Fundatia Nationala pentru Românii de Pretutindeni are drept scop coordonarea si realizarea de programe subordonate interesului national, a statului national unitar român, in relatiile cu românii de pretutindeni, precum si initierea, promovarea isi coordonarea de politici prin care românii de pretutindeni sa beneficieze de legislatia europeana si internationala in ceea ce priveste drepturile omului si drepturile minoritatilor nationale.

Citește și: Pe cât a cântat Nicu Covaci și a vândut imaginea Phoenix la nunta lui George Simion de la Măciuca. Membri ai trupei din anii’ 70, furioși

Evolutia democratica a societatii romanesti si intelegerea principiilor europene este de asemenea un deziderat la care FNRP este angajata si participa activ. Informarea corecta si completa in ceea ce priveste comunitatile romanesti din afara frontierelor dar si pe cele din tara, aflate in pericol de deznationalizare, constituie o prioritate a FNRP.
Implicarea in programe destinate tinerilor, sau grupurilor dezavantajate, prevenirea, prin informarea, a traficul de fiinte umane si coruptiei, precum si a traficului si consumului de droguri este un alt obiectiv al FNRP.

Fundatia s-a constituit ca persoana juridica, de drept privat, la 20 aprilie 1999, non-guvernamentala, apolitica si fara scop lucrativ.”

Venituri oficiale mici

Fundația Națională pentru Românii de Pretutindeni are venituri modeste. Potrivit Ministerului de Finanțe, în 2021 a avut venituri de 75.745 de lei și cheltuieli de 104.102 lei, ceea ce a generat un deficit de 28.357 lei. În anii anteriori lui 2021, încasările au foat chiar mai mici.

Nicu Covaci a confirmat pentru Defapt.ro că a încheiat contract cu Fundația Națională pentru Românii de Pretutindeni pentru concertul de la Măciuca. Despre Kappl și Ujică, Covaci a avut cuvinte de ocară: „Foștii colegi sunt niște trădători. M-au trădat și au fugit. Nu știu, nu am vorbit cu ei să văd despre ce e vorba. Sunt nesimțiți, nesimțiți”.

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 


Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

  1. Jalnic tot ce este legat de acest maimuțoi-rusofil-huligan, simion.
    Dacă, în conceptul de egalitate între oameni, toți se cred la fel și au acces la social media și mintea îi duce la a vota chiar contra propriilor interese, ducem cu toții crucea prostiei lor !…

  2. Din păcate nu se dorește o analiză a ceea ce este AUR, a ceea ce este mass-media în România adică organe de propagandă a partidelor vechi penetrare în procent de 95% de oameni ai serviciilor cu orientare filorusă sau creație mai recentă a acelorași servicii, adică AUR care este un partid filorus promovat permanent de Realitatea, Antena3 sau Romania Tv care este de-a dreptul grețos de pe față alături de AUR partid filorus promovat de omul cu origini rusești prezent și el la nuntă Victor Ciutacu omul lui Giță cu azil politic în Serbia susținută de Putyin.
    În schimb toți aceștia fără excepție își cumpără lucruri numai din occidentul decadent.
    Mizerie grețoasă vândută cu succes românilor cu mai puțină educație. Asta reprezintă programul „România educată” a lui Iohannis premierul Serviciilor de la Grivco.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

18:28BREAKING Partidul cancelarului Nehammer a pierdut zece procente la alegerile din landul Austria inferioară – rezultate prin „extrapolare”
15:05Cum o apără psihiatrul-vedetă Gabriel Diaconu pe doctorița oncolog șpăgară de la Suceava: Niște oameni se vor trezi fără acces la servicii medicale. Și să găsești înlocuitor ar putea fi nu greu, foarte greu
14:49Doi ani de la incendiul de la Matei Balș, fieful lui Streinu Cercel și Rafila: anchetele Parchetului și DNA, învăluite în mister. Nici un vinovat pentru 21 de morți, unii arși de vii
13:55Presa locală: „Individ oleacă băut” prins când conducea un Golf în care mai aflau 13 persoane
13:28Fritz prevestește finalul carierei politice a lui Cioloș: „Dacă eşti deja la al treilea sau al patrulea proiect politic, cine te mai ia în serios?”
12:52New York-ul din estul Ucrainei, depopulat din cauza bombardamentelor rusești. Este vorba de un orășel înființat de coloniști germani în 1864 și numit după metropola americană
10:13Misteriosul credit de 82.000 de euro pe doar cinci ani al doctoriței oncolog șpăgare de la Suceava. De ce avea nevoie de bani de la bancă, deși câștiga peste 100.000 de euro pe an, fără cash-ul din mită?
19:21Europa scapă de al doilea Orbán Viktor: Andrej Babiš, suporter al Moscovei, a pierdut alegerile prezidențiale în fața lui Petr Pavel, general (r) NATO care garantează că va sprijini Ucraina
17:36Tancurile Abrams pe care SUA le vor trimite în Ucraina, fără blindajul ultrasecret din uraniu sărăcit
16:43Oncologa care lua nouă șpăgi pe oră de la pacienți, apărată de un polițist lider de sindicat: Să arestăm toți popii pentru că primesc bani în „cutia milei”, de ce nu s-ar considera mită?
13:48Cum a rezolvat primarul Fritz problema câinilor comunitari: a externalizat contractul de colectare a câinilor, iar firma privată răspunde pentru orice atac al animalelor
13:27Un general american spune că războiul cu China ar putea începe în 2025: „Echipa, motivul și oportunitatea lui Xi sunt toate aliniate”
11:14Orașele României se depopulează, o parte însemnată a celor care pleacă se mută la țară
20:55Cutremurător: într-o singură oră, doctorița oncolog de la Suceava putea lua nouă șpăgi ca să elibereze rețete pentru bolnavii de cancer. Media: o șpagă la un sfert de oră
19:41Ciolacu, noi propuneri de majorare a impozitelor: companiile mari să plătească „cel puțin 1% din cifra de afaceri”. Impozitul pe dividende, „ca în Germania”, de 26%