/

Nomenklatura PSD îi oferă tratament preferențial actorului Florin Piersic și face spectacol cu internările în timp ce pacienții obișnuiți sunt dați deoparte

Nomenklatura PSD îi oferă tratament preferențial lui Florin Piersic Foto: PSD

Nomenklatura PSD îi oferă tratament preferențial lui Florin Piersic și face spectacol în timp ce pacienții obișnuiți sunt dați deoparte: însuși premierul Ciolacu a cerut să fie informat de soarta actorului.

Citește și: Românul cu cele mai mari șanse la Nobel în viitor – Albert-László Barabási, născut în Harghita. Barabási, care e și cetățean maghiar, a fost ales membru al Academiei de Științe a SUA

Însă, pe rețelele sociale se arată că, la Spitalul Foișor, s-ar fi amânat operații pentru a-i face loc pacientului VIP.

Nomenklatura PSD îi oferă tratament preferențial lui Florin Piersic

„Premierul Marcel Ciolacu a cerut să fie informat despre starea marelui actor, un simbol al României”, a scris site-ul postului România TV.

Citește și: Băutor profesionist: 1,6 la mie alcool în sânge la volan, dar „coerent, fără tulburări de echilibru sau imprecizie în mișcări”. Amenda: 12.800 de lei

Florin Piersic a fost plimbat între patru spitale în decurs de o săptămână. Inițial, el a fost internat în două spitale din Cluj, ca urmare a unei infecții la genunchi urmată de complicații cardiace. Ulterior, a fost mutat în Capitală cu un avion SMURD care participa la un exercițiu NATO în Ungaria, dar a fost scos din dispozitiv.

Într-un final, a fost operat la Spitalul Foișor.

Nu este clar cum a făcut septicemie Florin Piersic. „Dânsul a ajuns la Spitalul Militar în urma unei infecții pe care a contractat-o de la o, probabil de la o perfuzie, de la o branulă pusă dânsului cu câteva zile înainte. Probabil, nu se știe exact punctul de plecare”, a spus Adrian Molnar, directorul medical al Institutului Inimii Cluj-Napoca.

Nu este vorba despre o infecţie dobândită în spitalele prin care a trecut, în ultima lună, domnul Florin Piersic, nici cele două de la Cluj, nici cele două din Bucureşti, pentru că infecţia era preexistentă, iar procedurile care au fost aplicate, respectiv la Cluj – un lavaj al acestei proteze de genunchi şi ulterior extragerea la Institutul Inimii din Cluj a acelui stimulator cardiac, care era infectat, n-au făcut altceva decât să încerce să înlăture infecţia, nicidecum nu putem să discutăm de o infectare a pacientului în cursul procedurilor medicale”, a susținut ministrul Rafila.

Pacienții de la Foișor, expediați

Însă, pe pagina de Facebook a ministerului Sănătății se afirmă că pacienții de la Foișor au fost dați deoparte pentru a-i face loc lui Florin Piersic.

„Jurnalistii care sunt la Foisor ar trebui sa puna intrebarea, cate programari la operatii au fost anulate ca sa il preia pe Florin Piersic? Cati oameni care au stat la rand si au venit din alte judete sa fie operati acolo, au suferit aceasta nedreptate? Spitalul Foisor nu e un spital de urgenta, acolo se fac programari cu luni inainte. Am o prietena care acu ceva vreme a fost programata la operatie, paraplegica fiind, iar in ziua respectiva a venit urgenta cu ordin de la minister si au amanat-o pe a doua zi, dar pe alti pacienti i-au trimis acasa!!!!”, a scris Bianca Ghiorghiu.

Ministerul nu a răspuns acestui mesaj.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

  • Cât de idioată poți să fii, încât să nu îți dai seama că a fost urgență majoră ,cu septicemie generalizată.Viata marelui maestru Florin Piersic depindea de această operație.
   Ce suflet jegos poți să ai… Rușine să îți fie😡😡😡

   • Dacă a fost planificată cu luni de zile in urmă nu a fost nici o problemă că a mai stat o zi ! Maestrul era în septicemie deci avea nevoie urgentă de acea intervenție! Dar ,ce să faci răutatea și invidia e mare la români!

   • Mai tanti Mary , în mod normal nu mi- aș obosi neuronul să îți răspund , totuși o fac fiindcă mi- am propus să iau atitudine ori de câte ori o infecție umană – așa cum ești matale , se erijează într-un soi de porta-voce ce reprezintă gândirea și ideologia
    unui sistem eșuat , corupt și cangrenat , care de ani de zile tot spală la greu mințile celor care pare cā au uitat de Dumnezeu .
    Mai tantico – în fața lui Dumnezeu suntem sau nu suntem toți egali ? există suflete prioritare ?
    Probabil ca matale ești una din oile care au purtat cu sfințenie botnița la gură și vaccinul în mâna , fiindcă se constată la prima vedere ca ești un fel de zombi uman cu creierul spălat .
    Eu zic să eviți pe viitor să te exprimi în acest fel ca riști să fi catalogată conform limbajului folosit , desconspiri rapid cā neuronul nu te ajutā și avem de a face cu o analfabeta populistă , o tanticā agramatā veritabila .
    Spre înțelegerea și lui matale , trebuie să ști cā maestrul Florin Piersic – nu este. cu nimic mai important și mai valoros decât nenea Ion sau nea Vasile sau tanti Leana – oameni din popor care stau la rând sā își primească drepturile la îngrijire din partea unui sistem pentru care au cotizat o viață , au același drept la îngrijirie și viața lor este la fel de prioritară ca oricare altă viață ce poartă un. nume – indiferent care ar fi acela .
    Îți doresc ,ca exact ,,tălică “ să ai parte de un astfel de tratament preferențial – atunci când îți va arde buza mai tare . Să vină și atunci Florin Piersic și să îi cedezi locul cu aceeași hotārâre și convingere , deși poate viața dumitale depinde de urgența cu care ești tratată .
    Florin Piersic este o personalitate românească incontestabilă – dar este un semen egal oricāruia dintre noi , viața are aceeași valoare și aceeași prioritate pentru fiecare suflet .
    Dumnezeu să te ierte pentru prostia , răutatea și otrava gândului de care ai dat dovadă atunci când ai exprimat un comentariu otrăvitor care nu are nimic în comun cu gândirea creștină și actul medical ce nu ar trebui să facā diferența între oameni .
    Rușine -capul la cutie , tanti Mary !

  • Era numai un medic in spitalull Foișor? Se ocupa numai un medic de pacienți? De ce manipulați in așa mod mizerabil? Rușine!!!

  • Sunteți niște nesimțiți cu ăsă articole Au fost dați toți pacienții afară și a rămas doar actorul pe toată secția?Medicii sunt în gardă la orice oră din zi așa că nu a rămas nici un pacient nesperat.Ce este rău în faptul că prim ministrul s-a interesat de marele actor. Cred ,că toți ar trebui să le acordăm acestor oameni mai mult respect cât sunt în viață.

 1. Este normal în structura fsnisto idioata de după revoluție! Nu contează omul și doar membrul FSN. Rujatul de rares Bogdan, de unde are bani și nu îl întreabă nimeni este ca bobu pe vremea lui CEAUSESCU cu ciuca cel pensionat special. Când bărbații Romani mor la 70 de ani, ba piersic tu ce vrei pe banii noștri?????

  • Nu cred că s-au dat la o parte alți pacienți dar așa vă place unora să mâncați rahat cu polonicul la adresa unora. Luați cu lingurița….să nu vă înecați

   • Just!Nu cred că au fost amânări sau trimiși acasă pacienți,din cauza tratamentului lui Piersic,dar așa cum ne este in fire sa fie clevetitori și să părem docți cu părerile noastre de 2 lei,,asta e

    • O minciună ordinară.Asa ne place sa ne plângem.Nu cred că era un singur medic și că pacient8 au fost dați afară Umblam după minciuni și senzațional..Ce mizerie de știre de doi bani!!

  • Îmi este încă odată rușine că sînt conațional cu asemenea jeguri de „oameni”,începând cu autorul articolului, apoi cu cei care comentează în stil „Cattani”,!
   Cât de prost, cât de nemernic poți să fii să postezi așa ceva, Doamnee?!

  • Ești un mare fraier , nu face nimic pe banii tăi ! A făcut pentru țara noastră mai mult decât a făcut neamul tău de la origini până se va stinge !

 2. Dacă ministru era de la oricare alt partid, lui Piersic îi acorda o atenție mai mare. E firesc având în vedere notorietatea. Așa că Mircea Marian exagerează, ca de obicei.

 3. Orice roman, cu buletin de România merita tratament preferențial în spitalele românești. Orice pacient , roman sau de aiurea, merita tratament preferențial dacă asta ii asigura viata. PSD-isti? Aiurea…. Dacă nu era presa atât de vehementa ,PSD-isti își vedeau de campania electorala. Nu-i mai lăudați ca nu este meritul lor dacă Piersic trăiește!

  • Mergeti sa-i vedeti pe contribuabili din spatele cladiri spitalului Pantelimon.Ii gasiti in TIR morga claie peste gramada. Cind deschide usa sa mai arunce pe unul inauntru,cazi jos de miros. Instalatia frigorifica nu functioneaza pentru ca consuma bani.
   Aici ajunge prostimea contribuabila care nu v-a beneficia niciodata de medicamente in spital sau pensii speciale.
   Numai cei cu oua gen Piersic,Arsinel,magistrati,militieni etc. au dreptul la viata decenta,.Prosti trepuie numai sa plateasca taxe si impozite,pentru intretinera putorilor imbuibate.

 4. defapt esti o jigodie șușugraurista! Nu incerca sa dregi busuiocul, ca ca tot a psd-ist puti de la o posta! Nu a primit niciun tratament preferential! S-a luat functie de gravitatea starii de sanatate! Sa iti fie rusine, penalule! Avea dreptate cetateanul ala care i-a dat-o prin gurita lui gadea!

 5. In aceste timpuri românești mizere, orice problemă mediatizată se rezolvă cu toate eforturile posibile.
  Nemediatizată, riști totul, cel mai sigur pierzi.
  Așadar, este un fel de merit al prese..
  Spre exemplu, eu sunt sub tentativă de omor de mai bine de zece ani, statul nu este articulat la rezolvarea situației mele, așa încât eu îmi aștept sfârșitul în liniște.

 6. Cinste celor care l-au salvat pe maestrul Florin Piersic!
  Iar nefericita care a scris așa ceva, Dumnezeu să-i ierte sufletul înnegrit de ura și dușmănie!
  Amin!

 7. Clevetitori ca întotdeauna! După o cariera ca a lui ce ați fi dorit? Este absolut normal sa fie tratat cu toată atenția.

 8. Idioata care a scris acest articol, l-a scris exact pentru ca voi sa-i dati importanta, sa va agiati, sa sariti cu gura pe ea si pe PSD si pe oricine altcineva. Nu merita atata atentie. Toti se vaita de sistemul nostru medical dar peste 90% din cazuri sunt rezolvate pozitiv. Ca mai sunt si lipsuri, asta se datoreaza managerilor, sefilor de sectii indolenti, spagari si mai rar, rauvoitori.

 9. Mi se pare normal că Florin Piersic să aibă întâietate absolută. Orice pacient este valoros dar daca exista condiții în care pur și simplu nu pot beneficia roti in mod egal de atenție și tratament deodată, se vor face prioritizari. Iar maestrul Florin Piersic trebuie in acest caz sa ocupe locul 1, nu pt că e fiul cuiva sau soțul cuiva, ci prin valoarea lui intrinsecă. Și mi se pare normal că și Ciolacu se interesează de soartă lui. Peste 10 ani puțini își vor mai aminti de Ciolacu, iar acum 10 ani aproape nimeni nu știa cine este. Dar Piersic este o valoare nationala, un bun national.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

21:14Pentru judecătoarea Stoicescu, cei care cer abrogarea pensiilor speciale vor și „câte un BMW, ca să ajungă la toţi, examene luate de toate loazele şi să se vindece mătuşa de bătături”
17:29După ce a decis să facă metrou până la ea acasă, în Voluntari, Firea promite și un aeroport nou. Proiect comun cu primarul Băluță, deși edilii nu au nici o competență
15:07Clipe de coșmar pentru Grapini: a fost urmărită și amenințată de un bărbat, care apoi s-a cazat la același hotel cu ea și i-a trimis un „filmuleț”
14:37Haos la spitalul CF din Iași: pesedista pe care Grindeanu o ține în funcția de manager a concediat directorul economic în timp ce era în India și nu s-au plătit salariile la timp
13:16EXCLUSIV Rezervistul „Doi și-un sfert” care a vândut chinezării antiglonț Jandarmeriei a vrut să livreze în Ucraina și Iran arme din China produse și de o fabrică aflată pe lista de sancțiuni a SUA
12:45România, a patra lună la rând ţara cu cea mai ridicată inflaţie din UE
12:31Economistul-șef al BNR avertizează: „La anul va veni nota de plată”. România are cel mai mare deficit de cont curent și a patra mare inflație, comparativ cu statele OECD
11:53Noua „umbră” a lui Firea, după Ligia Enache: nevasta unui ex-ofițer SRI, cu o avere impresionantă, muncitoare la Turbomecanica, cu facultate absolvită la 33 de ani
11:27Primarul de Iași încearcă fix înainte de alegerile locale să amâne cât mai mult judecarea unui dosar penal în care este inculpat
11:11Zeci de mii de arme cu bile de cauciuc și gaze, cu potențial letal, sunt deținute legal în România
22:34INTERCEPTĂRI Judecătoarea drogată de la Suceava lua cocaină sintetică diluată: „Odată am consumat și nefăcută cumva că nu au avut timp s-o prepare… și… mi-o rupt nasu’… (…) rană”
21:30Concurență pentru Wizz Air: zboruri interne de 25 de euro și externe de 57 de euro. De pe ce aeroporturi zboară avioanele AnimaWings
18:19România, anul 2024: Jumătate dintre funcţionarii publici din România nu ştiu ce servicii online oferă instituţia în care lucrează (studiu)
17:05Ridicol: candidatul PSD la primăria unei comune cu 88 de locuitori cu drept de vot a reușit să strângă 100 de semnături de susținere, cum cere legea
16:06Trafic de influență în subordinea lui Florentin Pandele, în Primăria Voluntari, prin intermediul clanurilor, suspectează procurorii. Doi suspecți, arestați