De ce roșiile nu mai au gust? Specialist: "Se apelează la fel de fel de tertipuri ca numărul de fructe să fie mai mare"

Roșii mai rezistente, dar fără gust. Având în vedere că cei mai mulți dintre producătorii de tomate se axează doar pe cantitate și rezistență, din compoziția roșiilor a dispărut tocmai gustul.
Roșii mai rezistente, dar fără gust
"Legumele și fructele obținute în câmp sunt mai gustoase pentru că se obțin într-o perioadă mai lungă de timp, iar în fructul respectiv au timp să se acumuleze compușii secundari de metabolism.
Din acest motiv sunt mai gustoase. Pe lângă asta, vorbim și de compușii primari de metabolism, cum ar fi glucidele sau aciditatea unui fruct, pentru că tomatele sunt cele mai echilibrate.
Toate se acumulează. Perioada, varietatea și generica fac diferența în ceea ce privește gustul", a explicat prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector în cadrul Universității de Științele Vieții Iași, un reputat specialist horticol.
Continuarea, în Ziarul de Iași.