duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro
Mediu 25 mai 2024

De ce roșiile nu mai au gust? Specialist: "Se apelează la fel de fel de tertipuri ca numărul de fructe să fie mai mare"

Roșii mai rezistente, dar fără gust (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Roșii mai rezistente, dar fără gust (sursa: ziaruldeiasi.ro)

Roșii mai rezistente, dar fără gust. Având în vedere că cei mai mulți dintre producătorii de tomate se axează doar pe cantitate și rezistență, din compoziția roșiilor a dispărut tocmai gustul.

Roșii mai rezistente, dar fără gust

"Legumele și fructele obținute în câmp sunt mai gustoase pentru că se obțin într-o perioadă mai lungă de timp, iar în fructul respectiv au timp să se acumuleze compușii secundari de metabolism.

Citește și: Afacerile fabuloase ale pensionarilor speciali retrași din SRI: firma „Anacondei”, fostă șefă a „acoperiților”, rată a profitului de 90%

Din acest motiv sunt mai gustoase. Pe lângă asta, vorbim și de compușii primari de metabolism, cum ar fi glucidele sau aciditatea unui fruct, pentru că tomatele sunt cele mai echilibrate.

Toate se acumulează. Perioada, varietatea și generica fac diferența în ceea ce privește gustul", a explicat prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector în cadrul Universității de Științele Vieții Iași, un reputat specialist horticol.

Continuarea, în Ziarul de Iași.

Google News
Urmărește-ne pe Google News

DeFapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială care nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice, dar poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent.

PayPal
Transfer bancar
RO48BRDE445SV97760644450
Patreon
Donează

Alte articole din categoria Mediu

Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!
DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră