duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: gust

2 articole
Mediu

Roșii mai rezistente, dar fără gust

Roșii mai rezistente, dar fără gust. Având în vedere că cei mai mulți dintre producătorii de tomate se axează doar pe cantitate și rezistență, din compoziția roșiilor a dispărut tocmai gustul. Roșii mai rezistente, dar fără gust "Legumele și fructele obținute în câmp sunt mai gustoase pentru că se obțin într-o perioadă mai lungă de timp, iar în fructul respectiv au timp să se acumuleze compușii secundari de metabolism. Citește și: Afacerile fabuloase ale pensionarilor speciali retrași din SRI: firma „Anacondei”, fostă șefă a „acoperiților”, rată a profitului de 90% Din acest motiv sunt mai gustoase. Pe lângă asta, vorbim și de compușii primari de metabolism, cum ar fi glucidele sau aciditatea unui fruct, pentru că tomatele sunt cele mai echilibrate. Toate se acumulează. Perioada, varietatea și generica fac diferența în ceea ce privește gustul", a explicat prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector în cadrul Universității de Științele Vieții Iași, un reputat specialist horticol. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Roșii mai rezistente, dar fără gust (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Gustul din copilărie al legumelor, fructelor (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Gustul din copilărie al legumelor, fructelor

Gustul din copilărie al legumelor, fructelor. Cât adevăr este în expresia "gustul copilăriei", pe care astăzi adesea nu-l mai regăsim în ce legume și fructe? Gustul din copilărie al legumelor, fructelor Gustul echilibrat al celor mai multe fructe și legume de pe piața actuală a dispărut o dată cu modificarea compoziției, respectiv introducerea unor noi compuși, soiuri și hibrizi. Citește și: De ce armata obligatorie în România este un scenariu luat în calcul: în fiecare lună, 500 de angajați ai MApN se pensionează sau demisionează. Deficit mare de personal Astfel de fructe și legume asigură, în schimb, profiturile din ce în ce mai mari ale producătorilor. Fructele și legumele, în general, conțin compuși primari și secundari de metabolism. Continuarea, în Ziarul de Iași.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră