Roșii mai rezistente, dar fără gust
Roșii mai rezistente, dar fără gust. Având în vedere că cei mai mulți dintre producătorii de tomate se axează doar pe cantitate și rezistență, din compoziția roșiilor a dispărut tocmai gustul. Roșii mai rezistente, dar fără gust "Legumele și fructele obținute în câmp sunt mai gustoase pentru că se obțin într-o perioadă mai lungă de timp, iar în fructul respectiv au timp să se acumuleze compușii secundari de metabolism. Citește și: Afacerile fabuloase ale pensionarilor speciali retrași din SRI: firma „Anacondei”, fostă șefă a „acoperiților”, rată a profitului de 90% Din acest motiv sunt mai gustoase. Pe lângă asta, vorbim și de compușii primari de metabolism, cum ar fi glucidele sau aciditatea unui fruct, pentru că tomatele sunt cele mai echilibrate. Toate se acumulează. Perioada, varietatea și generica fac diferența în ceea ce privește gustul", a explicat prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector în cadrul Universității de Științele Vieții Iași, un reputat specialist horticol. Continuarea, în Ziarul de Iași.
