sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro
Mediu 10 aprilie 2023

NASA dezvăluie un nou instrument prin care va monitoriza poluarea în America de Nord

NASA, nou instrument prin care va monitoriza poluarea Foto: Proiectul TEMPO
NASA, nou instrument prin care va monitoriza poluarea Foto: Proiectul TEMPO

NASA dezvăluie un nou instrument prin care va monitoriza poluarea în America de Nord până la nivelul cartierului, anunță AFP, citată de RFI Romania.

O rachetă Falcon 9, purtând noul dispozitiv NASA, a fost lansată vineri, din Florida.

Lansarea va duce pe orbită instrumentul de monitorizare a poluării emisiilor troposferei (TEMPO), care va permite oamenilor de știință să monitorizeze poluanții atmosferici și sursele lor de emisie la un nivel nemaivăzut până acum.

Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online

NASA, nou instrument prin care va monitoriza poluarea

Datele colectate de TEMPO vor fi folosite de Agenția pentru Protecția Mediului din SUA, Administrația Națională pentru Oceane și Atmosferă și alte agenții responsabile cu combaterea poluării atmosferice.

„TEMPO va măsura poluarea și calitatea aerului în toată America de Nord, la fiecare oră din timpul zilei, de la Puerto Rico până la nisipurile bituminoase din Canada”, a declarat Kevin Daugherty, managerul proiectului TEMPO de la NASA.

TEMPO va avea multiple aplicații, de la măsurarea nivelurilor atmosferice a diferiților poluanți, până la furnizarea de prognoze privind calitatea aerului și sprijinirea dezvoltării strategiilor de control a emisiilor.

TEMPO va putea, de asemenea, să urmărească poluarea cauzată de incendiile de vegetație, care devin din ce în ce mai comune și dăunătoare ca urmare a schimbărilor climatice.

Dispozitivul TEMPO, realizat de Ball Aerospace, este un spectrometru.

Citește și: Magistrații cu pensii speciale s-au revoltat împotriva PNRR: aproape un sfert dintre ei semnează o scrisoare în care resping orice modificare a privilegiilor lor

„Măsoară lumina soarelui care se reflectă în atmosfera Pământului și o separă în aproximativ 2.000 de lungimi de undă componente”, a declarat Dennis Nicks, director de inginerie în cadrul Ball Aerospace.

Google News
Urmărește-ne pe Google News

DeFapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială care nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice, dar poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent.

PayPal
Transfer bancar
RO48BRDE445SV97760644450
Patreon
Donează

Alte articole din categoria Mediu

Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!
DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră